LEVERANDØRER

kursuskalender

webshops

Frisører på film

Frisører er jo en del af alles liv på en eller anden måde, og de er også at finde i utallige film. Hvordan frisører portrætteres på film, kan være meget forskelligt. Oftest er det overdrevne stereotyper og klichéfyldte generaliseringen. Men i næsten hver rolle findes også noget, som vi kan genkende os selv i eller lære noget af. Hair Magazine har lavet spandevis af popcorn og fundet frem til nogle af filmverdenens mest kendte frisører. Kom med til filmaften med 'You don't mess with the Zohan', 'Sweeney Todd', 'Barbershop: The next cut', ' Den skaldede frisør' og ' Diktatoren' på menuen.

Den skaldede frisør

I Susanne Biers populære film spilles hovedrollerne Ida og Philip af Trine Dyrholm og Pierce Brosnan. Her ses de alle tre til Filmfestivalen i Venedig.
I Susanne Biers populære film spilles hovedrollerne Ida og Philip af Trine Dyrholm og Pierce Brosnan. Her ses de alle tre til Filmfestivalen i Venedig.

”Den Skaldede Frisør” har fået titlen “Love Is All You Need” på engelsk. Denne romantiske komedie af Susanne Bier tager mange tunge emner op, samtidig med, at den er sjov. Den handler om en frisør, der netop har afsluttet kemoterapi mod brystkræft, hendes datters bryllup i Italien – og vigtigheden af kærlighed. På den måde fanger den mange, men alt i alt er det en film, der handler om at træffe svære beslutninger.

Forstadsfrisøren Ida, som lige har afsluttet sin kemoterapi og glæder sig til datterens bryllup i Italien, kommer hjem til sin mand, netop som han er utro med økonomitøsen fra arbejdet på sofaen i stuen. Hele hendes verden braser sammen, og hun er pludselig meget ensom. I lufthavnen støder hun ind i Philip, en succesfuld frugteksportør og millionær, der bærer nag mod hele verden, efter hans kone gik bort. De får ikke et særlig godt indtryk af hinanden, da Ida bakker ind i Philips bil, og han farer helt op. De har aldrig mødt hinanden før, men de indser snart, at det er Idas datter og Philips søn, der skal giftes i Italien. Ankommet til Italien har Idas utro mand taget økonomitøsen med sig og fortæller ugeneret, at de nu er forlovede. En række intriger opstår under brylluppet, og hændelserne fører Ida og Philip tættere sammen. På grund af alle udfordringerne i hendes liv har Ida svært ved at åbne op for den nye kærlighed og tager til takke med det liv, hun er vant til. Men hvad gør du, når kærligheden kommer ind i salonen og beder om en trimning, og dit hjerte banker så hurtigt, at det næsten hopper ud af brystkassen?

Når livet falder sammen, er det svært at være stærk og tage hen til salonen og give kunden en fantastisk oplevelse. Det er let at falde tilbage i de rammer, vi er vant til og føler os tilpas med, men en gang imellem er det de svære, ubekvemme beslutninger, der skubber os frem i livet og gør os rigtig lykkelige.

You don't mess with the Zohan

Adam Sandler spiller den excentriske ekssoldat Zohan, der flytter til New York for at følge sine frisørdrømme.Adam Sandler spiller den excentriske ekssoldat Zohan, der flytter til New York for at følge sine frisørdrømme.

Zohan Dvir er en israelsk elitesoldat, der vil gøre hele verden ”silky smooth”. For at kunne følge sin tabubelagte drøm om at blive frisør
i New York, faker han sin egen død og efterlader et liv i luksus og popularitet bag sig.

Han tager navnet Scrappy Coco og går direkte til Paul Mitchells salon på Manhattan. New Yorks frisørverden tager dog ikke imod Zohan med åbne arme, og efter mange mislykkede forsøg, hvor selvtilliden får et
hak, lykkes det Zohan at få praktik i en palæstinensisk salon.

Efter lang tid med kun at vaske hår får han mulighed for at tage hånd om sin første kunde, en gammel dame, som får mere, end hun havde forventet. Zohan tilbyder sin manddom som ekstratjeneste til sine kunder, hvilket gør ham meget populær blandt ældre damer. Snart er der kø langt ud på gaden med gråhårede kvinder ledsaget af rollatorer og stokke. Det siger sig selv, at Zohans metoder både er overdrevne, utroværdige og ulovlige.

Men når det er sagt, så må det overordnede budskab være, at det ikke er en dum idé at reflektere over dine kunders behov. Hvem er din målgruppe, og hvad er det, der gør, at de kommer til dig?
Forventninger, der overgås, gør at kunderne får en positiv oplevelse, så de kommer tilbage næste gang og anbefaler din salon til vennerne.

Sweeney Todd

Originaltitel: Sweeney Todd: The demon barber of Fleet Street

Johnny Depp spiller den hævnlystne barber Sweeney Todd. Det er hans sjette samarbejde med instruktøren Tim Burton.Johnny Depp spiller den hævnlystne barber Sweeney Todd. Det er hans sjette samarbejde med instruktøren Tim Burton.

På Fleet Street i 1800-tallets London bor barberen og seriemorderen Sweeney Todd. Broadwaymusicalen fra 1979 ligger til grund for Tim Burtons filmatiserede tolkning med Johnny Depp i hovedrollen, men historien var fra begyndelsen en vandrehistorie. Benjamin Barker arbejdede som barber i London og levede et stille men kærlighedsfyldt liv sammen med sin kone Lucy og datteren Johanna. Byens vigtigste dommer, Turpin, bliver forelsket i Lucy og udviser Benjamin for en forbrydelse, han ikke har begået.

Da Benjamin Barker, nu under navnet Sweeney Todd, 15 år senere vender tilbage til byen, møder han Mrs. Lovett, der driver en tærteforretning i huset, hvor han boede med sin familie. Hun fortæller, at Lucy forgiftede sig selv med arsenik, og at dommer Turpin har adopteret Johanna, som han også har til hensigt at gifte sig med. Mrs. Lovett har bevaret Sweeney Todds barberknive, og med dem føler han sig hel igen.

Hans lyst til at hævne sig på Turpin medfører, at han ikke kan styre sine følelser og dræber nogle af sine kunder. Mrs. Lovett, som har haft svært ved at få gang i forretningen på grund af høje kødpriser, billiger hans gerninger, da det giver hende mørt, og frem for alt, gratis kød til
tærterne. Forretningen blomstrer.

At anvende sine barberfærdigheder til at forsyne en tærteforretning med ferskt kød er nok at tage det mange skridt for langt. Men at samarbejde med andre virksomheder i dit kvarter er ikke en dum idé. Det kan være at have flyers på disken i tøjbutikken ved siden af eller arrangere et trendevent sammen med andre virksomheder på byens hotteste natklub. 

Barbershop: The next cut

Originaltitel: Barbershop 3: The Next Cut

Ice Cube og slænget er tilbage i Calvins Barbershop. Denne gang arbejder også kvindelige frisører i salonen.
Ice Cube og slænget er tilbage i Calvins Barbershop. Denne gang arbejder også kvindelige frisører i salonen.

Barbershop: The Next Cut er den tredje film om Calvins Barbershop i Chicago. Denne gang kæmper hele Chicago med eftervirkningerne fra finanskrisen. Gadevolden er stigende, og gangsterbanderne deler kvarteret op i to lejre.

Eftersom den økonomiske tilstand gør det svært for Calvins klassiske barbarshop at løbe rundt, deler de nu salonen med nogle kvindelige frisører, hvilket ændrer dynamikken i salonen.

Stemningen er ikke altid i top, og stridighederne mellem de mandlige og
kvindelige kollegaer giver en hård tone. På trods af, at de ikke altid kommer overens med hinanden på daglig basis, må de alle hjælpes ad, da byens politikere beslutter at lukke kvarteret ned for at hindre volden i at sprede sig. Calvin og slænget bestemmer sig for skabe en bandeneutral zone og tilbyder gratis klipninger til alle på under 48 timer.

Projektet går ikke helt smertefrit, men bliver dog en succes i de sociale medier til slut. Pointen er, at svære tider kræver, at vi må samarbejde - også med mennesker som vi måske normalt ikke kommer overens med.

I Barbershop: The Next Cut er salonens stridigheder opdelt mellem de kvindelige og mandlige frisører, men det kan lige så godt være andre forskelle (eller ligheder), der skaber konflikter i en salon. Hvordan kan vi lægge vores uenigheder til side og skabe et behageligt miljø på et professionelt plan for alle? En måde er at fastsætte fælles mål, som alle arbejder mod. Det skaber sammenhold og fællesskab og giver medarbejderne et formål, der er større end deres egen præstation

Diktatoren

Originaltitel: The Great Dictator

I Charlie Chaplins klassiske film Diktatoren møder den jødiske barber Hannah i ghettoen. Hun er fattig og smudset, da de mødes, men han vasker, klipper og styler hendes hår, så hendes skønhed kommer frem.
I Charlie Chaplins klassiske film Diktatoren møder den jødiske barber Hannah i ghettoen. Hun er fattig og smudset, da de mødes, men han vasker, klipper og styler hendes hår, så hendes skønhed kommer frem.

Klassikeren Diktatoren fra 1940 udspiller sig i det opfundne land Tomanien. Charlie Chaplin spiller både en forvirret jødisk barber og hans dobbeltgænger; den magtsyge diktator Adenoid Hynkel. Den jødiske barber gjorde tjeneste under første verdenskrig og har siden da været på hospitalet på grund af hukommelsestab. Da han til sidst kommer tilbage til sin forladte barbershop i ghettoen, er hele verden vendt op og ned. Han møder en pige ved navn Hannah, som senere bliver hans kæreste. Sammen kæmper de mod diktatoren og jødernes undertrykkelse.

Manuskriptet til filmen er skrevet af Charlie Chaplin, inden USA var gået med i krigen, som en komisk kritik af totalitære ideologier. Han afskyede nazismen og ville dele sin skepsis. På dette tidspunkt havde verden ikke kendskab til de grusomme metoder, nazisterne tog i brug. Hvis det
havde været kendt, havde Charlie Chaplin højst sandsynligt ikke skrevet så grove vittigheder om det.

En favoritscene er, da den jødiske barber har en kunde i salonen. Radiokanalen har Happy Hour og opfordrer lytterne til at gøre deres arbejde til en fornøjelse og bevæge sig til musikken.

Den jødiske barber barberer meget præcist kunden i takt til det klassiske stykke, Brahms Hungarian Dance no. 5. Selve scenen er som et kunststykke i sig selv. Vi burde altid gøre vores job til en fornøjelse. Nyd din favoritmusik og udvikl dine færdigheder til perfektion, så bliver selv de tungeste dage meget sjovere.

Forklædt som diktatoren får den jødiske barber til sidst taletid i en national radioudsendelse, hvor han holder en tale, der er blevet meget berømt. En tale om at vi som mennesker har magten over os selv og vores fremtid, at vi bør hjælpe hinanden og leve for hinandens lykke. En tale, der er ligeså aktuel i dag som for snart 80 år siden.

Tekst: Camilla Svensson (Sascha Tejlmann red.)

Denne artikel blev publiceret i 2. udgave af Hair Magazine 2017.

Se også: Få kunder til salonen

.

Annonce

Nyeste produkter se flere produktnyheder

delilah makeup fra Salonsupport.dk

delilah makeup fra Salonsupport.dk

delilah makeup er et luksuriøst makeupbrand, hvor makeup nu kan vises på et mini borddisplay i akryl til at fremvise kollektionen best sellers.
Y.S. Park letvægtsbørster fra Salonsupport.dk

Y.S. Park letvægtsbørster fra Salonsupport.dk

Salonsupport.dk lancerer letvægtsbørster fra Y.S Park. Udførst i bøgetræ og huller i håndtaget, som gør børsterne utrolig lette.
Schwarzkopf Professional præsenterer nye OSiS Session Label

Schwarzkopf Professional præsenterer nye OSiS Session Label

OSiS Session Label fra Schwarzkopf Professional er premiumserien, som kan klare alle de krævende stylingsituationer.
Artero Oil Fresh fra Frisørland

Artero Oil Fresh fra Frisørland

Oil Fresh fra Artero er en olie på spray til sakse og maskiner. Renser, smører og disinficerer på samme tid. Forhandles hos Frisørland.
Frisørland introducerer Bambina klippemaskine fra Artero

Frisørland introducerer Bambina klippemaskine fra Artero

Bambina klippemaske fra Atero er en lille, handy klippemaskine, der sikrer en ekstremt tæt klipning ved huden. Forhandles hos Frisørland.

Annonce

Nyeste shows se flere frisørshows

FAKE YOUR BEAUTY hos Frisørland

FAKE YOUR BEAUTY hos Frisørland

Der var kræs for frisørøjet og fantastisk stemning fra første minut, da ”Fake Your Beauty” indtog Frisørlands showroom i Viborg.
Deltag i Wella TrendVision Award 2017

Deltag i Wella TrendVision Award 2017

Nu er det tid til at tilmelde sig årets Wella TrendVision Award 2017, hvor den internationale konkurrence i år afholdes i London. Læs her, hvordan du tilmelder dig.
TOP HAIR i Düsseldorf - Rock your head!

TOP HAIR i Düsseldorf - Rock your head!

Drygt 35 000 personer besökte branschmässan TOP HAIR International Trend & Fashion Days i Düsseldorf. Här fanns verkligen allt för alla som älskar hår i alla dess former.
Optical Illusions by Wella Education Team

Optical Illusions by Wella Education Team

Wella Education Team åbnede dørene op for en masse forventningsfulde frisører, da de viste forårets og sommerens kommende trends.
Vinderen af American Crew All Star Challenge er fundet!

Vinderen af American Crew All Star Challenge er fundet!

Årets nationale American Crew All Star Challenge vinder er kåret! Et stort tillykke ønkser vi Serdar Yatakci fra Salon Reinholt, som vandt 1. pladsen! Se vinderlooks her:

Annonce

Frisurekollektioner se flere frisurekollektioner

Annonce

Frisørportrætter se flere frisørportrætter

Marta Spizewska

Marta Spizewska

Rejser, glamourøse shows og uddannelse verden over. Hair Magazine stjal lidt taletid med Marta Spizewska, kreativ chef for Wella i Norden. Læs interviewet her.
Hans Henrik Juhl

Hans Henrik Juhl

Hans Henrik Juhl vil ikke være som de andre frisører. Han har sin egen mobile frisørsalon og har været en del af de allerstørste shows. Læs Hair Magazines interview her.

Nyeste videoer se flere videoer

Goldwell Elumen Collection 2017

Goldwell Elumen Collection 2017

Elumen er den ultimative kreative "farvelegeplads" for stylister. Elumen strækker grænserne og overgår alle forventninger for, hvad farver kan gøre.
Schwarzkopf Professionals Essential Looks SS17 - Modern Ikon Collection

Schwarzkopf Professionals Essential Looks SS17 - Modern Ikon Collection

Med inspireret fra SS17 catwalks, præsenterer Schwarzkopf Professional Essential Looks Modern Icon Collection.
Dyk ned i beauty buffetten med Uffe Buchard og Charlotte Torpegaard

Dyk ned i beauty buffetten med Uffe Buchard og Charlotte Torpegaard

Dyk ned i beauty buffetten med Uffe Buchard og Charlotte Torpegaard.
Fire nye looks fra Wella Professionals, Trend 2017-kollektionen

Fire nye looks fra Wella Professionals, Trend 2017-kollektionen

Med Wella Professionals kan du nu se fire trends fra Wellas nye looks i Trend 2017-kollektionen med eksklusive tips og teknikker, så du kan lære dem!
Sebastian Professional I RE-CHARGE: The Collection

Sebastian Professional I RE-CHARGE: The Collection

Med deres nye kollektion 'RE-CHARGE' ønsker Sebastian Professional, at du kobler dit digitale-jeg fra for at oplade dit indre jeg. Kollektionen er en samling af kontraster.