LEVERANDØRER

kursuskalender

webshops

Frisører på film

Frisører er jo en del af alles liv på en eller anden måde, og de er også at finde i utallige film. Hvordan frisører portrætteres på film, kan være meget forskelligt. Oftest er det overdrevne stereotyper og klichéfyldte generaliseringen. Men i næsten hver rolle findes også noget, som vi kan genkende os selv i eller lære noget af. Hair Magazine har lavet spandevis af popcorn og fundet frem til nogle af filmverdenens mest kendte frisører. Kom med til filmaften med 'You don't mess with the Zohan', 'Sweeney Todd', 'Barbershop: The next cut', ' Den skaldede frisør' og ' Diktatoren' på menuen.

Den skaldede frisør

I Susanne Biers populære film spilles hovedrollerne Ida og Philip af Trine Dyrholm og Pierce Brosnan. Her ses de alle tre til Filmfestivalen i Venedig.
I Susanne Biers populære film spilles hovedrollerne Ida og Philip af Trine Dyrholm og Pierce Brosnan. Her ses de alle tre til Filmfestivalen i Venedig.

”Den Skaldede Frisør” har fået titlen “Love Is All You Need” på engelsk. Denne romantiske komedie af Susanne Bier tager mange tunge emner op, samtidig med, at den er sjov. Den handler om en frisør, der netop har afsluttet kemoterapi mod brystkræft, hendes datters bryllup i Italien – og vigtigheden af kærlighed. På den måde fanger den mange, men alt i alt er det en film, der handler om at træffe svære beslutninger.

Forstadsfrisøren Ida, som lige har afsluttet sin kemoterapi og glæder sig til datterens bryllup i Italien, kommer hjem til sin mand, netop som han er utro med økonomitøsen fra arbejdet på sofaen i stuen. Hele hendes verden braser sammen, og hun er pludselig meget ensom. I lufthavnen støder hun ind i Philip, en succesfuld frugteksportør og millionær, der bærer nag mod hele verden, efter hans kone gik bort. De får ikke et særlig godt indtryk af hinanden, da Ida bakker ind i Philips bil, og han farer helt op. De har aldrig mødt hinanden før, men de indser snart, at det er Idas datter og Philips søn, der skal giftes i Italien. Ankommet til Italien har Idas utro mand taget økonomitøsen med sig og fortæller ugeneret, at de nu er forlovede. En række intriger opstår under brylluppet, og hændelserne fører Ida og Philip tættere sammen. På grund af alle udfordringerne i hendes liv har Ida svært ved at åbne op for den nye kærlighed og tager til takke med det liv, hun er vant til. Men hvad gør du, når kærligheden kommer ind i salonen og beder om en trimning, og dit hjerte banker så hurtigt, at det næsten hopper ud af brystkassen?

Når livet falder sammen, er det svært at være stærk og tage hen til salonen og give kunden en fantastisk oplevelse. Det er let at falde tilbage i de rammer, vi er vant til og føler os tilpas med, men en gang imellem er det de svære, ubekvemme beslutninger, der skubber os frem i livet og gør os rigtig lykkelige.

You don't mess with the Zohan

Adam Sandler spiller den excentriske ekssoldat Zohan, der flytter til New York for at følge sine frisørdrømme.Adam Sandler spiller den excentriske ekssoldat Zohan, der flytter til New York for at følge sine frisørdrømme.

Zohan Dvir er en israelsk elitesoldat, der vil gøre hele verden ”silky smooth”. For at kunne følge sin tabubelagte drøm om at blive frisør
i New York, faker han sin egen død og efterlader et liv i luksus og popularitet bag sig.

Han tager navnet Scrappy Coco og går direkte til Paul Mitchells salon på Manhattan. New Yorks frisørverden tager dog ikke imod Zohan med åbne arme, og efter mange mislykkede forsøg, hvor selvtilliden får et
hak, lykkes det Zohan at få praktik i en palæstinensisk salon.

Efter lang tid med kun at vaske hår får han mulighed for at tage hånd om sin første kunde, en gammel dame, som får mere, end hun havde forventet. Zohan tilbyder sin manddom som ekstratjeneste til sine kunder, hvilket gør ham meget populær blandt ældre damer. Snart er der kø langt ud på gaden med gråhårede kvinder ledsaget af rollatorer og stokke. Det siger sig selv, at Zohans metoder både er overdrevne, utroværdige og ulovlige.

Men når det er sagt, så må det overordnede budskab være, at det ikke er en dum idé at reflektere over dine kunders behov. Hvem er din målgruppe, og hvad er det, der gør, at de kommer til dig?
Forventninger, der overgås, gør at kunderne får en positiv oplevelse, så de kommer tilbage næste gang og anbefaler din salon til vennerne.

Sweeney Todd

Originaltitel: Sweeney Todd: The demon barber of Fleet Street

Johnny Depp spiller den hævnlystne barber Sweeney Todd. Det er hans sjette samarbejde med instruktøren Tim Burton.Johnny Depp spiller den hævnlystne barber Sweeney Todd. Det er hans sjette samarbejde med instruktøren Tim Burton.

På Fleet Street i 1800-tallets London bor barberen og seriemorderen Sweeney Todd. Broadwaymusicalen fra 1979 ligger til grund for Tim Burtons filmatiserede tolkning med Johnny Depp i hovedrollen, men historien var fra begyndelsen en vandrehistorie. Benjamin Barker arbejdede som barber i London og levede et stille men kærlighedsfyldt liv sammen med sin kone Lucy og datteren Johanna. Byens vigtigste dommer, Turpin, bliver forelsket i Lucy og udviser Benjamin for en forbrydelse, han ikke har begået.

Da Benjamin Barker, nu under navnet Sweeney Todd, 15 år senere vender tilbage til byen, møder han Mrs. Lovett, der driver en tærteforretning i huset, hvor han boede med sin familie. Hun fortæller, at Lucy forgiftede sig selv med arsenik, og at dommer Turpin har adopteret Johanna, som han også har til hensigt at gifte sig med. Mrs. Lovett har bevaret Sweeney Todds barberknive, og med dem føler han sig hel igen.

Hans lyst til at hævne sig på Turpin medfører, at han ikke kan styre sine følelser og dræber nogle af sine kunder. Mrs. Lovett, som har haft svært ved at få gang i forretningen på grund af høje kødpriser, billiger hans gerninger, da det giver hende mørt, og frem for alt, gratis kød til
tærterne. Forretningen blomstrer.

At anvende sine barberfærdigheder til at forsyne en tærteforretning med ferskt kød er nok at tage det mange skridt for langt. Men at samarbejde med andre virksomheder i dit kvarter er ikke en dum idé. Det kan være at have flyers på disken i tøjbutikken ved siden af eller arrangere et trendevent sammen med andre virksomheder på byens hotteste natklub. 

Barbershop: The next cut

Originaltitel: Barbershop 3: The Next Cut

Ice Cube og slænget er tilbage i Calvins Barbershop. Denne gang arbejder også kvindelige frisører i salonen.
Ice Cube og slænget er tilbage i Calvins Barbershop. Denne gang arbejder også kvindelige frisører i salonen.

Barbershop: The Next Cut er den tredje film om Calvins Barbershop i Chicago. Denne gang kæmper hele Chicago med eftervirkningerne fra finanskrisen. Gadevolden er stigende, og gangsterbanderne deler kvarteret op i to lejre.

Eftersom den økonomiske tilstand gør det svært for Calvins klassiske barbarshop at løbe rundt, deler de nu salonen med nogle kvindelige frisører, hvilket ændrer dynamikken i salonen.

Stemningen er ikke altid i top, og stridighederne mellem de mandlige og
kvindelige kollegaer giver en hård tone. På trods af, at de ikke altid kommer overens med hinanden på daglig basis, må de alle hjælpes ad, da byens politikere beslutter at lukke kvarteret ned for at hindre volden i at sprede sig. Calvin og slænget bestemmer sig for skabe en bandeneutral zone og tilbyder gratis klipninger til alle på under 48 timer.

Projektet går ikke helt smertefrit, men bliver dog en succes i de sociale medier til slut. Pointen er, at svære tider kræver, at vi må samarbejde - også med mennesker som vi måske normalt ikke kommer overens med.

I Barbershop: The Next Cut er salonens stridigheder opdelt mellem de kvindelige og mandlige frisører, men det kan lige så godt være andre forskelle (eller ligheder), der skaber konflikter i en salon. Hvordan kan vi lægge vores uenigheder til side og skabe et behageligt miljø på et professionelt plan for alle? En måde er at fastsætte fælles mål, som alle arbejder mod. Det skaber sammenhold og fællesskab og giver medarbejderne et formål, der er større end deres egen præstation

Diktatoren

Originaltitel: The Great Dictator

I Charlie Chaplins klassiske film Diktatoren møder den jødiske barber Hannah i ghettoen. Hun er fattig og smudset, da de mødes, men han vasker, klipper og styler hendes hår, så hendes skønhed kommer frem.
I Charlie Chaplins klassiske film Diktatoren møder den jødiske barber Hannah i ghettoen. Hun er fattig og smudset, da de mødes, men han vasker, klipper og styler hendes hår, så hendes skønhed kommer frem.

Klassikeren Diktatoren fra 1940 udspiller sig i det opfundne land Tomanien. Charlie Chaplin spiller både en forvirret jødisk barber og hans dobbeltgænger; den magtsyge diktator Adenoid Hynkel. Den jødiske barber gjorde tjeneste under første verdenskrig og har siden da været på hospitalet på grund af hukommelsestab. Da han til sidst kommer tilbage til sin forladte barbershop i ghettoen, er hele verden vendt op og ned. Han møder en pige ved navn Hannah, som senere bliver hans kæreste. Sammen kæmper de mod diktatoren og jødernes undertrykkelse.

Manuskriptet til filmen er skrevet af Charlie Chaplin, inden USA var gået med i krigen, som en komisk kritik af totalitære ideologier. Han afskyede nazismen og ville dele sin skepsis. På dette tidspunkt havde verden ikke kendskab til de grusomme metoder, nazisterne tog i brug. Hvis det
havde været kendt, havde Charlie Chaplin højst sandsynligt ikke skrevet så grove vittigheder om det.

En favoritscene er, da den jødiske barber har en kunde i salonen. Radiokanalen har Happy Hour og opfordrer lytterne til at gøre deres arbejde til en fornøjelse og bevæge sig til musikken.

Den jødiske barber barberer meget præcist kunden i takt til det klassiske stykke, Brahms Hungarian Dance no. 5. Selve scenen er som et kunststykke i sig selv. Vi burde altid gøre vores job til en fornøjelse. Nyd din favoritmusik og udvikl dine færdigheder til perfektion, så bliver selv de tungeste dage meget sjovere.

Forklædt som diktatoren får den jødiske barber til sidst taletid i en national radioudsendelse, hvor han holder en tale, der er blevet meget berømt. En tale om at vi som mennesker har magten over os selv og vores fremtid, at vi bør hjælpe hinanden og leve for hinandens lykke. En tale, der er ligeså aktuel i dag som for snart 80 år siden.

Tekst: Camilla Svensson (Sascha Tejlmann red.)

Denne artikel blev publiceret i 2. udgave af Hair Magazine 2017.

Se også: Få kunder til salonen

.

Annonce

Nyeste produkter se flere produktnyheder

Nyhed fra Frisørland! Wesco pedalspande

Nyhed fra Frisørland! Wesco pedalspande

Wescp pedalspand står stabilt og er med en robust pedalmekanisme. Spanden er lavet af stålplader i høj kvalitet og har naturligvis soft-close. Findes i flere udgaver.
Lækre julegaveæsker fra Wella Professionals

Lækre julegaveæsker fra Wella Professionals

Før julens gavmilde måned sætter ind, lancerer Wella Professionals fem lækre julegaveæsker med must-have produkter fra Wella, Sebastian, EIMI og SP.
Julegaveæsker fra Kerasilk

Julegaveæsker fra Kerasilk

Nu kan du tilbyde dine kunder en romantisk julegaveæske fra Kerasilk i de forskellige serier: Repower Volume, Control og Reconstruct. Se dem her.
Andersen Tray Table nu hos Frisørland

Andersen Tray Table nu hos Frisørland

Andersen Tray Tables er flotte nye borde, hvor bakkerne er fremstillet i massivt ask. Findes i tre varianter; petroleum, grå eller ask. Ø 46 cm / H 68 cm.
Cosmobell præsenterer nyheden #ZWAX

Cosmobell præsenterer nyheden #ZWAX

Næsten 50% af alle unge får lus! Derfor lancerer Cosmobell nu den lusehæmmende serie #zwax, der består af en shampoo, spray, hårvoks og en creme til at kæmme.

Annonce

Nyeste shows se flere frisørshows

Goldwell & KMS Global Zoom Event 2017 i Barcelona

Goldwell & KMS Global Zoom Event 2017 i Barcelona

I weekenden var det endnu en gang tid til det storslåede Goldwell & KMS Global Zoom Event, denne gang i kulturbyen Barcelona. Læs og se bilder fra eventet her:
Wella Professional præsenterede Wella Trends AW17

Wella Professional præsenterede Wella Trends AW17

Den stod på inspiration fra 70'erne og lækre frisurer, da Wella Professional inviterede til Wella Trends AW17 med udgangpunkt i den seneste kollektion The New Norm.
TWISTED CURLS - Sebastian Nordic Show

TWISTED CURLS - Sebastian Nordic Show

I forbindelse med Kolding Storcenters Rock Fashion Week afholdte Sebastian Professionel deres årlige Sebastian Nordic show med fokus på smukke krøller.
ICON Hairspa inviterede til Zoom by Zoom show

ICON Hairspa inviterede til Zoom by Zoom show

Der var lagt op til en inspirationsfuld aften, da ICON Hairspa inviterede til show med Zoom by Zoom i forbindelse med deres seneste kollektion ”Movement”.
Årets nyhed! IngrediColor

Årets nyhed! IngrediColor

I slutningen af september slog Hair Team Company dørene op for 200 frisører i forbindelse med årets store nyhed; ingrediColor, der er en helt ny måde at tænke hårfarver på.

Annonce

Frisurekollektioner se flere frisurekollektioner

Annonce

Frisørportrætter se flere frisørportrætter

Christina Klinke Søegaard

Christina Klinke Søegaard

Christina Klinke Søegaard er frisørmester på Det ny Teater. Det er en spændende arbejdsplads og helt anderledes end arbejdet i en salon.
Vidal Sassoon

Vidal Sassoon

Læs Hair Magazines frisørportræt om Vidal Sassoon - manden, myten, guden.

Annonce

Nyeste videoer se flere videoer

KMS Genderless Grooming Teaser

KMS Genderless Grooming Teaser

KMS Nordisk inspireret af Unisex trenden! KMS Nordisk lancerer produktkampagnen 'Genderless Grooming' i september, der fokuserer på kønsneutral hårstyling.
Gå ikke glip af Trevor Sorbie til Salon International 2017

Gå ikke glip af Trevor Sorbie til Salon International 2017

Fantastiske Trevor Sorbie, der har vundet flere priser en nogen anden, kommer til årets Salon International. Her er en teaser på, hvad der venter til messen.
Tondeo præsenterer BLAZOR

Tondeo præsenterer BLAZOR

I den her video præsenteres the BLAZOR, og hvordan den kan anvendes enkelt og sikkert uden det krævet en speciel teknik.
Modern Ikon Collection - Essential Looks SS17 Schwarzkopf Professional

Modern Ikon Collection - Essential Looks SS17 Schwarzkopf Professional

Inspireret af SS17 catwalks, har Schwarzkopf Professional lavet Essential Looks Modern Ikon kollektionen.