LEVERANDØRER

kursuskalender

webshops

Mario Krankl: Elsk det du gør og gør det med hjertet

Kongen af avantgarde - Mario Krankl – tog en pause fra forberedelserne inden aftenens store show ved TOP HAIR i Düsseldorf for at tale om trends, rejser og hvad, der skal til for at blive en succes.

Mario Krankl er en af Østrigs mest anerkendte frisører. Han blev verdensmester som 21-årig og er nu Global Master for Goldwell.

Backstage på TOP HAIR i Düsseldorf er der fuld fart på i loungen. I løbet af dagen er der
afholdt flere shows med blandt andre Guy Tang, Patrick Cameron og Frank Brormann.
Der er fyldt med kendisser og høj energi. Den største lounge tilhører åbningsshowet
til aftenens galla og prisuddeling – kongen af avantgarde: Mario Krankl.

I alt skal 25 modeller styles i alt fra små nude fletninger til spektakulære kreationer,
som fylder i både højden og bredden. I Mario Krankls team er der 15 stylister og
makeupartister, som har været i gang siden tidlig morgen. Da jeg møder Mario, er der
omkring seks timer til, at den første model skal ud på scenen – og der er varmt.
”Det er en stor ære at være den første tysktalende, som i aften åbner showet”, siger Mario, da han tager en drikkepause med mig uden for loungen.

Se også: Global Zoom - Masser af fest og faglighed

Mario Krankl er en af Østrigs mest anerkendte frisører. Han blev verdensmester som 21-årig og er nu Global Master for Goldwell.Mario Krankl er en af Østrigs mest anerkendte frisører. Han blev verdensmester som 21-årig og er nu Global Master for Goldwell.Mario Krankl er en af Østrigs mest anerkendte frisører. Han blev verdensmester som 21-årig og er nu Global Master for Goldwell.

TRANSMISSION I FEM KAPITLER
Navnet på aftenens forestilling er Transmission, og den tager udgangspunkt i showet, som Mario præsenterede under Global Zoom i Stockholm i efteråret. Nu har han bygget videre på showet og tilføjet flere elementer. Showet har i alt fem kapitler. Marios seneste frisurekollektion ”Hair In Motion” er et af dem. Den fremhæver frisurer, som kan blive brugt direkte i salonerne verden rundt. Kollektionen viser forskellige strukturer og bevægelser i håret, som er tilpasset modellens livsstil og ansigtsform.

”Den største trend, vi ser i dag, er, at formen  skal passe til mennesket bag frisuren”, siger Mario. ”Farvemæssigt er trenden i modeindustrien sort, hvid og rød, men jeg ser også, at mørkere guld, kobber og grøn vinder mere og mere frem”.

KUNST OG LASER
Showet blev afsluttet inden for Marios ekspertområde, og det er ikke underligt, at han bliver kaldt kongen af avantgarde. Holographic Cyber Dreads blev det sidste kapitel kaldt, og der blev skabt kunst uden lige ledsaget af et lasershow. ”Avantgarde er for mig at tage håndværket og løfte det til den højeste dimension. Mange mener, at vi ikke behøver avantgarde. Men når man ser ud på publikum under et avantgardeshow, så ser man, at de elsker det”.

Det første kapital i showet Transmission har fået navnet Beauties vs. Beasts, da farvetemaet var hvidt, sort og rødt.Det første kapital i showet Transmission har fået navnet Beauties vs. Beasts, da farvetemaet var hvidt, sort og rødt.

TRE SMÅTROLDE
Mario har opnået meget. Blandt andet blev han verdensmester som 21-årig, han var hovedfrisør ved Alternative Hair Shows 30-års jubilæum og er nu Goldwell Global Master for det internationale Global Zoom-team. I forbindelse med sit arbejde og passion for hår rejser han verden rundt. Trods de mange og lange timer i fly, på hoteller og i backstageområder er det præcis det, han brænder for; at dele sine visioner og kundskab.

På sine rejser har han altid tre trolde med sig, som hjælper ham på vej. ”Den ene trold har en lanterne, så jeg altid kan finde hjem. Den anden har en vandkande, som fylder mig med inspiration, og den tredje har en hakke, som symboliserer alt det hårde arbejde, der kræves for at opnå succes.

Avantgarde var en del av showen. Visningen hade fem kapitel.

”Avantgarde er for mig at tage håndværket og løfte det til den højeste dimension” siger Mario.

HÅRDT ARBEJDE OG KÆRLIGHED
Det at arbejde hårdt er noget, som Mario ser som en udfordring for branchen. ”I dag er det en udfordring at få engagerede frisører til salonen eller til forskellige projekter. De europæiske frisører er kendt over hele verden, men man skal arbejde mere end 40 timer om ugen, før det lykkes. Grundet de forskellige love og regler er det svært at samle folk til weekendseminarer, og hvis vi ikke fortsætter med at uddanne de unge, vil al kundskaben blive mistet”.

Det er dog ikke kun hårdt arbejde og mange timers øvelse, som kræves, for at det lykkes. ”Det vigtigste for at blive en dygtig frisør er at have det sjovt i sit arbejde, elske det du gør og gøre det med hjertet”

Tekst: Camilla Svensson (Kristine Larsen red.)
Fotograf:
Camilla Svensson & Hildebrand Photography

Denne artikel blev publiceret i 3. udgave af Hair Magazine 2017.

Annonce

Nyeste produkter se flere produktnyheder

Moroccanoil nyheder

Moroccanoil nyheder

Moroccanoil byder både på dette års gaveæske, ideel til jul, og på enkeltstående stylingsprodukter til krøllet hår. Som altid er deres produkter plejende.
Rosaguld glattejern fra Moser

Rosaguld glattejern fra Moser

Det nye glattejern fra Moser er super flot og lækkert at holde på, og så varmer det også op på kun 25 sekunder. Salonsupport.dk er forhandler af produktet.
New Violet Silver Conditioner

New Violet Silver Conditioner

En fantastisk blødgørende pigmentbalsam for behandling af blondt og gråt hår. Silver pigmentet reducerer gul pigment og giver håret en flot klar glans.
Divine produkter fra Waterclouds

Divine produkter fra Waterclouds

Divine shower cream og Divine body lotion fra Waterclouds. Begge produkter og forkæler dig og din hud med fugt og nærende olier i den kolde vintertid.
Nyheder fra American Crew Techseries

Nyheder fra American Crew Techseries

Nu lancerer American Crew fire nye produkter til mænds grooming rutine: Control Foam, Texture Foam, Boost Spray og Firm Hold Styling Cream.

Annonce

Nyeste shows se flere frisørshows

Inspirationsaften med Revlon Professional

Inspirationsaften med Revlon Professional

Der var massere af inspiration at hente, da Revlon Professional inviterede til inspirationsaften med Martine Martinsen og Kevin Schou Birk fra American Crews all-star team.
Marcelklubbens London aften i Tivoli

Marcelklubbens London aften i Tivoli

Med dykkerudstyr, aquarium, hajer, flotte fisk, parpelotter, nøgne glimmermodeller og rullestol havde Marcelklubben gjort alt, hvad de kunne for at imponere.
Fokus på skæg i HeadBrands Creative Studio

Fokus på skæg i HeadBrands Creative Studio

HeadBrands åbnede sit Creative Studio op for nysgerrige frisører, der ville lære mere om skægtrimning, barbering og klassiske herrefrisurer.
Davines show: Hair On Stage 2017

Davines show: Hair On Stage 2017

Det spektakulære Theater Amsterdam husede Davines show Hair On Stage, der bød på den nyeste hårmode og kreativitet samt flere prisvindende frisører.
Davines show: Hair On Stage 2017

Davines show: Hair On Stage 2017

Det spektakulære Theater Amsterdam husede Davines show Hair On Stage, der bød på den nyeste hårmode og kreativitet samt flere prisvindende frisører.

Annonce

Frisurekollektioner se flere frisurekollektioner

Annonce

Frisørportrætter se flere frisørportrætter

Ethos Hairdressing

Ethos Hairdressing

Hair Magazine var med på HJ Live London, hvor vi fik en snak med to af Storbritanniens mest indflydelsesrige frisører: Sharon Peake og Adam Bryant fra Ethos Hairdressing i Manchester.
Lene Øxenholt

Lene Øxenholt

Lene Øxenholt har som tekniker hos Schwarzkopf brug for stadig inspiration, opdatering og undervisning, før hun kan drage ud i landet og formidle den sidste ny viden og hårtrend videre til frisørerne.

Annonce

Nyeste videoer se flere videoer

Hair Magazine deltog ved Salon International 2017

Hair Magazine deltog ved Salon International 2017

Hair Magazine var på plads ved dette års Salon International. Se denne lille video fra messen.
KMS Genderless Grooming Teaser

KMS Genderless Grooming Teaser

KMS Nordisk inspireret af Unisex trenden! KMS Nordisk lancerer produktkampagnen 'Genderless Grooming' i september, der fokuserer på kønsneutral hårstyling.
Gå ikke glip af Trevor Sorbie til Salon International 2017

Gå ikke glip af Trevor Sorbie til Salon International 2017

Fantastiske Trevor Sorbie, der har vundet flere priser en nogen anden, kommer til årets Salon International. Her er en teaser på, hvad der venter til messen.
Tondeo præsenterer BLAZOR

Tondeo præsenterer BLAZOR

I den her video præsenteres the BLAZOR, og hvordan den kan anvendes enkelt og sikkert uden det krævet en speciel teknik.
Modern Ikon Collection - Essential Looks SS17 Schwarzkopf Professional

Modern Ikon Collection - Essential Looks SS17 Schwarzkopf Professional

Inspireret af SS17 catwalks, har Schwarzkopf Professional lavet Essential Looks Modern Ikon kollektionen.