LEVERANDØRER

kursuskalender

webshops

Mario Krankl: Elsk det du gør og gør det med hjertet

Kongen af avantgarde - Mario Krankl – tog en pause fra forberedelserne inden aftenens store show ved TOP HAIR i Düsseldorf for at tale om trends, rejser og hvad, der skal til for at blive en succes.

Mario Krankl er en af Østrigs mest anerkendte frisører. Han blev verdensmester som 21-årig og er nu Global Master for Goldwell.

Backstage på TOP HAIR i Düsseldorf er der fuld fart på i loungen. I løbet af dagen er der
afholdt flere shows med blandt andre Guy Tang, Patrick Cameron og Frank Brormann.
Der er fyldt med kendisser og høj energi. Den største lounge tilhører åbningsshowet
til aftenens galla og prisuddeling – kongen af avantgarde: Mario Krankl.

I alt skal 25 modeller styles i alt fra små nude fletninger til spektakulære kreationer,
som fylder i både højden og bredden. I Mario Krankls team er der 15 stylister og
makeupartister, som har været i gang siden tidlig morgen. Da jeg møder Mario, er der
omkring seks timer til, at den første model skal ud på scenen – og der er varmt.
”Det er en stor ære at være den første tysktalende, som i aften åbner showet”, siger Mario, da han tager en drikkepause med mig uden for loungen.

Se også: Global Zoom - Masser af fest og faglighed

Mario Krankl er en af Østrigs mest anerkendte frisører. Han blev verdensmester som 21-årig og er nu Global Master for Goldwell.Mario Krankl er en af Østrigs mest anerkendte frisører. Han blev verdensmester som 21-årig og er nu Global Master for Goldwell.Mario Krankl er en af Østrigs mest anerkendte frisører. Han blev verdensmester som 21-årig og er nu Global Master for Goldwell.

TRANSMISSION I FEM KAPITLER
Navnet på aftenens forestilling er Transmission, og den tager udgangspunkt i showet, som Mario præsenterede under Global Zoom i Stockholm i efteråret. Nu har han bygget videre på showet og tilføjet flere elementer. Showet har i alt fem kapitler. Marios seneste frisurekollektion ”Hair In Motion” er et af dem. Den fremhæver frisurer, som kan blive brugt direkte i salonerne verden rundt. Kollektionen viser forskellige strukturer og bevægelser i håret, som er tilpasset modellens livsstil og ansigtsform.

”Den største trend, vi ser i dag, er, at formen  skal passe til mennesket bag frisuren”, siger Mario. ”Farvemæssigt er trenden i modeindustrien sort, hvid og rød, men jeg ser også, at mørkere guld, kobber og grøn vinder mere og mere frem”.

KUNST OG LASER
Showet blev afsluttet inden for Marios ekspertområde, og det er ikke underligt, at han bliver kaldt kongen af avantgarde. Holographic Cyber Dreads blev det sidste kapitel kaldt, og der blev skabt kunst uden lige ledsaget af et lasershow. ”Avantgarde er for mig at tage håndværket og løfte det til den højeste dimension. Mange mener, at vi ikke behøver avantgarde. Men når man ser ud på publikum under et avantgardeshow, så ser man, at de elsker det”.

Det første kapital i showet Transmission har fået navnet Beauties vs. Beasts, da farvetemaet var hvidt, sort og rødt.Det første kapital i showet Transmission har fået navnet Beauties vs. Beasts, da farvetemaet var hvidt, sort og rødt.

TRE SMÅTROLDE
Mario har opnået meget. Blandt andet blev han verdensmester som 21-årig, han var hovedfrisør ved Alternative Hair Shows 30-års jubilæum og er nu Goldwell Global Master for det internationale Global Zoom-team. I forbindelse med sit arbejde og passion for hår rejser han verden rundt. Trods de mange og lange timer i fly, på hoteller og i backstageområder er det præcis det, han brænder for; at dele sine visioner og kundskab.

På sine rejser har han altid tre trolde med sig, som hjælper ham på vej. ”Den ene trold har en lanterne, så jeg altid kan finde hjem. Den anden har en vandkande, som fylder mig med inspiration, og den tredje har en hakke, som symboliserer alt det hårde arbejde, der kræves for at opnå succes.

Avantgarde var en del av showen. Visningen hade fem kapitel.

”Avantgarde er for mig at tage håndværket og løfte det til den højeste dimension” siger Mario.

HÅRDT ARBEJDE OG KÆRLIGHED
Det at arbejde hårdt er noget, som Mario ser som en udfordring for branchen. ”I dag er det en udfordring at få engagerede frisører til salonen eller til forskellige projekter. De europæiske frisører er kendt over hele verden, men man skal arbejde mere end 40 timer om ugen, før det lykkes. Grundet de forskellige love og regler er det svært at samle folk til weekendseminarer, og hvis vi ikke fortsætter med at uddanne de unge, vil al kundskaben blive mistet”.

Det er dog ikke kun hårdt arbejde og mange timers øvelse, som kræves, for at det lykkes. ”Det vigtigste for at blive en dygtig frisør er at have det sjovt i sit arbejde, elske det du gør og gøre det med hjertet”

Tekst: Camilla Svensson (Kristine Larsen red.)
Fotograf:
Camilla Svensson & Hildebrand Photography

Denne artikel blev publiceret i 3. udgave af Hair Magazine 2017.

Annonce

Nyeste produkter se flere produktnyheder

ICON Hairspa præsenterer Fiber Mousse fra Organic Hairspa

ICON Hairspa præsenterer Fiber Mousse fra Organic Hairspa

Organic Hairspa Fiber Mousse fra ICON Hairspa er en vidunderlig og cremet mousse med fibre, der skaber hold og fylde samtidig med, at den bevarer din hårfarve neutral.
Nõberu of Sweden Face Mousturiser

Nõberu of Sweden Face Mousturiser

Let fugtende ansigtscreme skabt til mænds hud med en mild duft af rav og lime. Produktet undlader at efterlade en olieret og glinsende følelse.
Glampalm Simpletouch 1 glattejern

Glampalm Simpletouch 1 glattejern

Glampalm Simpletouch 1 er et glattejern, der er klar til brug inden for få sekunder. Glattejernet er desuden udstyret med auto-shut-down funktion.
Frisørland introducerer Graham Hill

Frisørland introducerer Graham Hill

Graham Hill groomingprodukter er en produktserie, der er en hyldest til den ægte gentleman. Serien består af produkter til hårpleje, styling samt barbering.

Annonce

Nyeste shows se flere frisørshows

Ganni X L'Oréal Professionnel til Copenhagen Fashion Week

Ganni X L'Oréal Professionnel til Copenhagen Fashion Week

Under modeugen havde Ganni allieret sig med Cim Mahony og L’Oréal Professionnel, der stod for at lave lækkert og moderigtigt hår på alle modellerne, der skulle på catwalken.
By Malene Birger X L’Oréal Professionnel til Copenhagen Fashion Week

By Malene Birger X L’Oréal Professionnel til Copenhagen Fashion Week

By Malene Birger har netop afholdt deres modeshow i TAP1 på Refshaleøen. Cim Mahony stod i samarbejde med L'Oréal Professionnel for at lave lækkert hår.
De nationale vindere i Goldwell Color Zoom Challenge 2017 er kåret!

De nationale vindere i Goldwell Color Zoom Challenge 2017 er kåret!

Nu er medaljerne i den nationale Goldwell Color Zoom Challenge i de tre kategorier; New Talent Colorist, Creative Colorist og Partner Colorist blevet uddelt!
Hair Fashion Night med L'Oréal Professionnel

Hair Fashion Night med L'Oréal Professionnel

L’Oréal Professionnel åbnede dørene op for sine kunder, da de skød det internationale event, Hair Fashion Night i gang.
Trendy fletninger med Amika i HeadBrands nye studie

Trendy fletninger med Amika i HeadBrands nye studie

Der var lagt op til en lærerig dag i HeadBrands' nye studie i København, da frisører var dukket op for at lære mere om trendy og moderne fletninger.

Annonce

Frisurekollektioner se flere frisurekollektioner

Annonce

Frisørportrætter se flere frisørportrætter

Søren Pjedsted

Søren Pjedsted

Søren Pjedsted, CHA CHA CHA, har i tre år været fast medvirkende i TV2’s ”Go’morgen Danmark”. Her kan morgenduelige seere opleve den kendte hairdesigner, når han ordner hår på ugens gæst.
Mie Juul

Mie Juul

”Ens ego et ens eget – det man rummer, og det skal boostes. Det mener Mie Juul, der startede sin salon Egoboost for tre år siden.

Annonce

Nyeste videoer se flere videoer

Gå ikke glip af Trevor Sorbie til Salon International 2017

Gå ikke glip af Trevor Sorbie til Salon International 2017

Fantastiske Trevor Sorbie, der har vundet flere priser en nogen anden, kommer til årets Salon International. Her er en teaser på, hvad der venter til messen.
Tondeo præsenterer BLAZOR

Tondeo præsenterer BLAZOR

I den her video præsenteres the BLAZOR, og hvordan den kan anvendes enkelt og sikkert uden det krævet en speciel teknik.
Modern Ikon Collection - Essential Looks SS17 Schwarzkopf Professional

Modern Ikon Collection - Essential Looks SS17 Schwarzkopf Professional

Inspireret af SS17 catwalks, har Schwarzkopf Professional lavet Essential Looks Modern Ikon kollektionen.
KMS lancerer ny Moistrepair cleansing conditioner

KMS lancerer ny Moistrepair cleansing conditioner

Med Moistrepair cleansing conditioner fra KMS er det ikke nødvendigt at bruge almindelig shampoo. Moistrepair rengør håret for sæbe- og produktrester.