LEVERANDØRER

kursuskalender

webshops

Anne Sophie Villumsen

ANNE-SOPHIE VILLUMSEN UDVIKLEDE ALLERGI OVERFOR DE KEMISKE HÅRPRODUKTER MENS HUN VAR ELEV. IGENNEM HELE SIN KARRIERE HAR HUN SØGT NYE VEJE OG MERE MILJØVENLIGE PRODUKTER. NU LYTTER MYNDIGHEDERNE TIL HENDE, OG HUN HAR MODTAGET KØBENHAVNS KOMMUNES MILJØPRIS 2005.

Frisør Anne-Sophie Villumsen, Frisør Zenz, har modtaget Køben- havns Kommunes Miljøpris 2005.Den ”grønne”frisør har fået prisen for sit engagerede og ihærdige miljøarbejde i frisørbranchen.Anne- Sophie Villumsen er gået foran,som det gode eksempel der viser,at branchen kan løse miljø- og arbejdsmiljøproblemer.Allergikere kan arbejde i hendes saloner uden gener,og produkterne som anvendes i salonerne er mindre problematiske for sundhed og miljø end i resten af branchen,og dermed juryens motivation for at give Anne- Sophie Villumsen prisen i år.

Anne-Sophie Villumsens engagement har bl.a.været medvirkende til, at der er oprettet grønne fag på landets frisørskoler,og der er oprettet en inspirationsgruppe for københavnske frisører i samarbejde med Bispebjerg Miljøcenter og Københavns Miljønetværk. Bredere formidling af holdninger, erfaringer og resultater inden for miljø- arbejde er vigtigt,og også her er det lykkes Anne-Sophie Villumsen at bryde barrierer. Netop i disse måneder arbejder EU intenst på en ny og skrappere kemikalieregulering. Anne-Sophie Villumsens indsats viser, at hvis frisører tager  problemerne ved hårrødderne og undværer en række kemikalier kan de forebygge en række  negative konsekvenser. Juryen, som har udpeget Anne-Sophie Villumsen til Miljøprisen 2005, betragter hendes arbejde som et bæredygtigt projekt, der viser vejen for resten af branchen.

Hamp-shampoo
Roserne er mange til Anne-Sophie Villumsen.Og før hun kom så langt har det været et hårdt og sejt arbejde.Grunden til at hun begyndte at interessere sig for miljøvenlige produkter,stammer fra hende selv. Allerede som 1.års elev i en salon udviklede hun allergiske reaktio- ner overfor produkterne. Hun fik eksem, sår, sprækker i huden på kroppen, benene og i hovedbunden. På Gentofte Sygehus rådede lægerne hende til at stoppe i faget.

”Min datter blev født som allergiker,” fortæller Anne-Sophie Villumsen,som i stedet for at give op, valgte at gøre noget ved problemet. Hun gjorde sin uddannelse færdig og fik derefter arbejde hos en frisør, som var bevidst om de skadelige stoffer i frisørbranchen.

”I 1998 blev jeg selvstændig og begyndte et samarbejde med Ivan Frederiksen, Salon OZ. Det var en jungle at finde rundt i de ofte misvisende "miljømærkninger". Jeg fik hamp-shampoo fra en dame på Langeland,og hun var den eneste, som ville lave shampoo uden parabener, som kan være hormonforstyrrende. Det var en shampoo, der lugtede godt og effektivt.”

Beklager
Anne-Sophie Villumsen fik besøg fra Økologiske Iværksættere, og hun fandt ud af,at mange produkter var ”dybt ulovlige”. Et kort over øko-forretninger i København fik hun også, ligesom hun via Miljø-styrelsens kosmetikbekendtgørelse blev opmærksom på regler og lovgivning.Videre kom hun i kontakt med farmaceut Heidi Søsted, Forbrugerrådet samt Tænk og Test.

”Heidi Søsted forsker i hårfarver og, og hun sad i Videnscenter for Allergi. Hun var som sendt fra himlen,” fortsætter Anne-Sophie Villumsen, som siden henvendte sig til flere ministerier for at få ændret frisøruddannelsen under hensyntagen til miljøet og risiko for kommende frisørers ve og vel. Hun beklager samtidig, at fagets mesterforbund,Frisørmesterforeningen, ikke har vist synderlig interesse for at være med i bestræbelserne.

Spildevandsstoffer
”Radioens P3 bragte også en udsendelse, og et frisørprojekt på tværs af kommunerne, Agenda 21, Albertslund, kører via en miljømedarbejder på Bispebjerg Miljøcenter. Jeg er også utrolig glad for netop at have modtaget 150.000 kr. fra Byøkologisk Fond til en undersøgelse om spildevandstoffer i vores vand.”

JURYEN, SOM HAR UDPEGET ANNE-SOPHIE VILLUMSEN TIL MILJØPRISEN 2005, BETRAGTER HENDES ARBEJDE SOM ET BÆREDYGTIGT PROJEKT, DER VISER VEJEN FOR RESTEN AF BRANCHEN

”Jeg kan se,at med tiden er det lykkedes os at finde frem til et rime- ligt produktsortiment, der gør det muligt at drive en velfungerende økologisk salon - uden at gå på kompromis med tidens strømninger. Desuden gør økologien det muligt at arbejde som frisør,på trods af at man er blevet erklæret uarbejdsdygtig i faget.På baggrund af vores erfaringer, tilbyder vi frisører hjælp til at omlægge deres saloner til økologisk frisør eller blot få indblik i en anderledes og mere miljørigtig måde at drive salon på,” slutter Anne-Sophie Villumsen.

Annonce

Nyeste produkter se flere produktnyheder

Nyhed fra Cosmobell - Easy Sun Self Tanning Lotion

Nyhed fra Cosmobell - Easy Sun Self Tanning Lotion

Den nye self tanning lotion fra Cosmobell giver en naturlig gyldenbrun farve i løbet af ganske få timer og er dertil allergi-venlig.
Moroccanoil nyheder

Moroccanoil nyheder

Moroccanoil byder både på dette års gaveæske, ideel til jul, og på enkeltstående stylingsprodukter til krøllet hår. Som altid er deres produkter plejende.
Rosaguld glattejern fra Moser

Rosaguld glattejern fra Moser

Det nye glattejern fra Moser er super flot og lækkert at holde på, og så varmer det også op på kun 25 sekunder. Salonsupport.dk er forhandler af produktet.
New Violet Silver Conditioner

New Violet Silver Conditioner

En fantastisk blødgørende pigmentbalsam for behandling af blondt og gråt hår. Silver pigmentet reducerer gul pigment og giver håret en flot klar glans.
Divine produkter fra Waterclouds

Divine produkter fra Waterclouds

Divine shower cream og Divine body lotion fra Waterclouds. Begge produkter og forkæler dig og din hud med fugt og nærende olier i den kolde vintertid.

Annonce

Nyeste shows se flere frisørshows

Inspirationsaften med Revlon Professional

Inspirationsaften med Revlon Professional

Der var massere af inspiration at hente, da Revlon Professional inviterede til inspirationsaften med Martine Martinsen og Kevin Schou Birk fra American Crews all-star team.
Marcelklubbens London aften i Tivoli

Marcelklubbens London aften i Tivoli

Med dykkerudstyr, aquarium, hajer, flotte fisk, parpelotter, nøgne glimmermodeller og rullestol havde Marcelklubben gjort alt, hvad de kunne for at imponere.
Fokus på skæg i HeadBrands Creative Studio

Fokus på skæg i HeadBrands Creative Studio

HeadBrands åbnede sit Creative Studio op for nysgerrige frisører, der ville lære mere om skægtrimning, barbering og klassiske herrefrisurer.
Davines show: Hair On Stage 2017

Davines show: Hair On Stage 2017

Det spektakulære Theater Amsterdam husede Davines show Hair On Stage, der bød på den nyeste hårmode og kreativitet samt flere prisvindende frisører.
Davines show: Hair On Stage 2017

Davines show: Hair On Stage 2017

Det spektakulære Theater Amsterdam husede Davines show Hair On Stage, der bød på den nyeste hårmode og kreativitet samt flere prisvindende frisører.

Annonce

Frisurekollektioner se flere frisurekollektioner

Annonce

Frisørportrætter se flere frisørportrætter

Svend Langdal

Svend Langdal

Verner Hindkjær og Svend Langdal på henholdsvis 93 og 86 år, har været med siden frisørbranchen kun bestod af herrefrisører.
My-T Sharp

My-T Sharp

Turner er kunstneren – Liva er nørden i My-T Sharp, og sammen er de to et stærkt team med deres helt egen stil - i salonen såvel som på catwalken. ”Vi gør hver især det, vi er bedst til, så godt vi kan”, lyder det fra de to, og dét samt en stor passion for hår er en del af hemmeligheden bag deres succes.

Annonce

Nyeste videoer se flere videoer

Hair Magazine deltog ved Salon International 2017

Hair Magazine deltog ved Salon International 2017

Hair Magazine var på plads ved dette års Salon International. Se denne lille video fra messen.
KMS Genderless Grooming Teaser

KMS Genderless Grooming Teaser

KMS Nordisk inspireret af Unisex trenden! KMS Nordisk lancerer produktkampagnen 'Genderless Grooming' i september, der fokuserer på kønsneutral hårstyling.
Gå ikke glip af Trevor Sorbie til Salon International 2017

Gå ikke glip af Trevor Sorbie til Salon International 2017

Fantastiske Trevor Sorbie, der har vundet flere priser en nogen anden, kommer til årets Salon International. Her er en teaser på, hvad der venter til messen.
Tondeo præsenterer BLAZOR

Tondeo præsenterer BLAZOR

I den her video præsenteres the BLAZOR, og hvordan den kan anvendes enkelt og sikkert uden det krævet en speciel teknik.
Modern Ikon Collection - Essential Looks SS17 Schwarzkopf Professional

Modern Ikon Collection - Essential Looks SS17 Schwarzkopf Professional

Inspireret af SS17 catwalks, har Schwarzkopf Professional lavet Essential Looks Modern Ikon kollektionen.