LEVERANDØRER

kursuskalender

webshops

Anne Sophie Villumsen

ANNE-SOPHIE VILLUMSEN UDVIKLEDE ALLERGI OVERFOR DE KEMISKE HÅRPRODUKTER MENS HUN VAR ELEV. IGENNEM HELE SIN KARRIERE HAR HUN SØGT NYE VEJE OG MERE MILJØVENLIGE PRODUKTER. NU LYTTER MYNDIGHEDERNE TIL HENDE, OG HUN HAR MODTAGET KØBENHAVNS KOMMUNES MILJØPRIS 2005.

Frisør Anne-Sophie Villumsen, Frisør Zenz, har modtaget Køben- havns Kommunes Miljøpris 2005.Den ”grønne”frisør har fået prisen for sit engagerede og ihærdige miljøarbejde i frisørbranchen.Anne- Sophie Villumsen er gået foran,som det gode eksempel der viser,at branchen kan løse miljø- og arbejdsmiljøproblemer.Allergikere kan arbejde i hendes saloner uden gener,og produkterne som anvendes i salonerne er mindre problematiske for sundhed og miljø end i resten af branchen,og dermed juryens motivation for at give Anne- Sophie Villumsen prisen i år.

Anne-Sophie Villumsens engagement har bl.a.været medvirkende til, at der er oprettet grønne fag på landets frisørskoler,og der er oprettet en inspirationsgruppe for københavnske frisører i samarbejde med Bispebjerg Miljøcenter og Københavns Miljønetværk. Bredere formidling af holdninger, erfaringer og resultater inden for miljø- arbejde er vigtigt,og også her er det lykkes Anne-Sophie Villumsen at bryde barrierer. Netop i disse måneder arbejder EU intenst på en ny og skrappere kemikalieregulering. Anne-Sophie Villumsens indsats viser, at hvis frisører tager  problemerne ved hårrødderne og undværer en række kemikalier kan de forebygge en række  negative konsekvenser. Juryen, som har udpeget Anne-Sophie Villumsen til Miljøprisen 2005, betragter hendes arbejde som et bæredygtigt projekt, der viser vejen for resten af branchen.

Hamp-shampoo
Roserne er mange til Anne-Sophie Villumsen.Og før hun kom så langt har det været et hårdt og sejt arbejde.Grunden til at hun begyndte at interessere sig for miljøvenlige produkter,stammer fra hende selv. Allerede som 1.års elev i en salon udviklede hun allergiske reaktio- ner overfor produkterne. Hun fik eksem, sår, sprækker i huden på kroppen, benene og i hovedbunden. På Gentofte Sygehus rådede lægerne hende til at stoppe i faget.

”Min datter blev født som allergiker,” fortæller Anne-Sophie Villumsen,som i stedet for at give op, valgte at gøre noget ved problemet. Hun gjorde sin uddannelse færdig og fik derefter arbejde hos en frisør, som var bevidst om de skadelige stoffer i frisørbranchen.

”I 1998 blev jeg selvstændig og begyndte et samarbejde med Ivan Frederiksen, Salon OZ. Det var en jungle at finde rundt i de ofte misvisende "miljømærkninger". Jeg fik hamp-shampoo fra en dame på Langeland,og hun var den eneste, som ville lave shampoo uden parabener, som kan være hormonforstyrrende. Det var en shampoo, der lugtede godt og effektivt.”

Beklager
Anne-Sophie Villumsen fik besøg fra Økologiske Iværksættere, og hun fandt ud af,at mange produkter var ”dybt ulovlige”. Et kort over øko-forretninger i København fik hun også, ligesom hun via Miljø-styrelsens kosmetikbekendtgørelse blev opmærksom på regler og lovgivning.Videre kom hun i kontakt med farmaceut Heidi Søsted, Forbrugerrådet samt Tænk og Test.

”Heidi Søsted forsker i hårfarver og, og hun sad i Videnscenter for Allergi. Hun var som sendt fra himlen,” fortsætter Anne-Sophie Villumsen, som siden henvendte sig til flere ministerier for at få ændret frisøruddannelsen under hensyntagen til miljøet og risiko for kommende frisørers ve og vel. Hun beklager samtidig, at fagets mesterforbund,Frisørmesterforeningen, ikke har vist synderlig interesse for at være med i bestræbelserne.

Spildevandsstoffer
”Radioens P3 bragte også en udsendelse, og et frisørprojekt på tværs af kommunerne, Agenda 21, Albertslund, kører via en miljømedarbejder på Bispebjerg Miljøcenter. Jeg er også utrolig glad for netop at have modtaget 150.000 kr. fra Byøkologisk Fond til en undersøgelse om spildevandstoffer i vores vand.”

JURYEN, SOM HAR UDPEGET ANNE-SOPHIE VILLUMSEN TIL MILJØPRISEN 2005, BETRAGTER HENDES ARBEJDE SOM ET BÆREDYGTIGT PROJEKT, DER VISER VEJEN FOR RESTEN AF BRANCHEN

”Jeg kan se,at med tiden er det lykkedes os at finde frem til et rime- ligt produktsortiment, der gør det muligt at drive en velfungerende økologisk salon - uden at gå på kompromis med tidens strømninger. Desuden gør økologien det muligt at arbejde som frisør,på trods af at man er blevet erklæret uarbejdsdygtig i faget.På baggrund af vores erfaringer, tilbyder vi frisører hjælp til at omlægge deres saloner til økologisk frisør eller blot få indblik i en anderledes og mere miljørigtig måde at drive salon på,” slutter Anne-Sophie Villumsen.

Annonce

Nyeste produkter se flere produktnyheder

ICON Hairspa præsenterer Fiber Mousse fra Organic Hairspa

ICON Hairspa præsenterer Fiber Mousse fra Organic Hairspa

Organic Hairspa Fiber Mousse fra ICON Hairspa er en vidunderlig og cremet mousse med fibre, der skaber hold og fylde samtidig med, at den bevarer din hårfarve neutral.
Nõberu of Sweden Face Mousturiser

Nõberu of Sweden Face Mousturiser

Let fugtende ansigtscreme skabt til mænds hud med en mild duft af rav og lime. Produktet undlader at efterlade en olieret og glinsende følelse.
Glampalm Simpletouch 1 glattejern

Glampalm Simpletouch 1 glattejern

Glampalm Simpletouch 1 er et glattejern, der er klar til brug inden for få sekunder. Glattejernet er desuden udstyret med auto-shut-down funktion.
Frisørland introducerer Graham Hill

Frisørland introducerer Graham Hill

Graham Hill groomingprodukter er en produktserie, der er en hyldest til den ægte gentleman. Serien består af produkter til hårpleje, styling samt barbering.

Annonce

Nyeste shows se flere frisørshows

Ganni X L'Oréal Professionnel til Copenhagen Fashion Week

Ganni X L'Oréal Professionnel til Copenhagen Fashion Week

Under modeugen havde Ganni allieret sig med Cim Mahony og L’Oréal Professionnel, der stod for at lave lækkert og moderigtigt hår på alle modellerne, der skulle på catwalken.
By Malene Birger X L’Oréal Professionnel til Copenhagen Fashion Week

By Malene Birger X L’Oréal Professionnel til Copenhagen Fashion Week

By Malene Birger har netop afholdt deres modeshow i TAP1 på Refshaleøen. Cim Mahony stod i samarbejde med L'Oréal Professionnel for at lave lækkert hår.
De nationale vindere i Goldwell Color Zoom Challenge 2017 er kåret!

De nationale vindere i Goldwell Color Zoom Challenge 2017 er kåret!

Nu er medaljerne i den nationale Goldwell Color Zoom Challenge i de tre kategorier; New Talent Colorist, Creative Colorist og Partner Colorist blevet uddelt!
Hair Fashion Night med L'Oréal Professionnel

Hair Fashion Night med L'Oréal Professionnel

L’Oréal Professionnel åbnede dørene op for sine kunder, da de skød det internationale event, Hair Fashion Night i gang.
Trendy fletninger med Amika i HeadBrands nye studie

Trendy fletninger med Amika i HeadBrands nye studie

Der var lagt op til en lærerig dag i HeadBrands' nye studie i København, da frisører var dukket op for at lære mere om trendy og moderne fletninger.

Annonce

Frisurekollektioner se flere frisurekollektioner

Annonce

Frisørportrætter se flere frisørportrætter

Abdel Ghazouani - Klippestuen Z (2014)

Abdel Ghazouani - Klippestuen Z (2014)

”Vi skal dække kundernes behov. Så enkelt er det”. Det siger Abdel Ghazouani, der driver fem Klippestuen Z saloner på Frederiksberg, og netop dét er omdrejningspunktet for alt. Læs interviewet med Abdel Ghazouani, ejeren af Klippestuen Z.
Patrick Cameron (2014)

Patrick Cameron (2014)

Patrick Cameron fra Wella er kendt for sin sprudlende energi og glæde, og den beskrivelse passer perfekt, da Hair Magazine mødes med ham efter han har været på scenen ved ITVA 2014.

Annonce

Nyeste videoer se flere videoer

Gå ikke glip af Trevor Sorbie til Salon International 2017

Gå ikke glip af Trevor Sorbie til Salon International 2017

Fantastiske Trevor Sorbie, der har vundet flere priser en nogen anden, kommer til årets Salon International. Her er en teaser på, hvad der venter til messen.
Tondeo præsenterer BLAZOR

Tondeo præsenterer BLAZOR

I den her video præsenteres the BLAZOR, og hvordan den kan anvendes enkelt og sikkert uden det krævet en speciel teknik.
Modern Ikon Collection - Essential Looks SS17 Schwarzkopf Professional

Modern Ikon Collection - Essential Looks SS17 Schwarzkopf Professional

Inspireret af SS17 catwalks, har Schwarzkopf Professional lavet Essential Looks Modern Ikon kollektionen.
KMS lancerer ny Moistrepair cleansing conditioner

KMS lancerer ny Moistrepair cleansing conditioner

Med Moistrepair cleansing conditioner fra KMS er det ikke nødvendigt at bruge almindelig shampoo. Moistrepair rengør håret for sæbe- og produktrester.