LEVERANDØRER

kursuskalender

webshops

Anne Sophie Villumsen

ANNE-SOPHIE VILLUMSEN UDVIKLEDE ALLERGI OVERFOR DE KEMISKE HÅRPRODUKTER MENS HUN VAR ELEV. IGENNEM HELE SIN KARRIERE HAR HUN SØGT NYE VEJE OG MERE MILJØVENLIGE PRODUKTER. NU LYTTER MYNDIGHEDERNE TIL HENDE, OG HUN HAR MODTAGET KØBENHAVNS KOMMUNES MILJØPRIS 2005.

Frisør Anne-Sophie Villumsen, Frisør Zenz, har modtaget Køben- havns Kommunes Miljøpris 2005.Den ”grønne”frisør har fået prisen for sit engagerede og ihærdige miljøarbejde i frisørbranchen.Anne- Sophie Villumsen er gået foran,som det gode eksempel der viser,at branchen kan løse miljø- og arbejdsmiljøproblemer.Allergikere kan arbejde i hendes saloner uden gener,og produkterne som anvendes i salonerne er mindre problematiske for sundhed og miljø end i resten af branchen,og dermed juryens motivation for at give Anne- Sophie Villumsen prisen i år.

Anne-Sophie Villumsens engagement har bl.a.været medvirkende til, at der er oprettet grønne fag på landets frisørskoler,og der er oprettet en inspirationsgruppe for københavnske frisører i samarbejde med Bispebjerg Miljøcenter og Københavns Miljønetværk. Bredere formidling af holdninger, erfaringer og resultater inden for miljø- arbejde er vigtigt,og også her er det lykkes Anne-Sophie Villumsen at bryde barrierer. Netop i disse måneder arbejder EU intenst på en ny og skrappere kemikalieregulering. Anne-Sophie Villumsens indsats viser, at hvis frisører tager  problemerne ved hårrødderne og undværer en række kemikalier kan de forebygge en række  negative konsekvenser. Juryen, som har udpeget Anne-Sophie Villumsen til Miljøprisen 2005, betragter hendes arbejde som et bæredygtigt projekt, der viser vejen for resten af branchen.

Hamp-shampoo
Roserne er mange til Anne-Sophie Villumsen.Og før hun kom så langt har det været et hårdt og sejt arbejde.Grunden til at hun begyndte at interessere sig for miljøvenlige produkter,stammer fra hende selv. Allerede som 1.års elev i en salon udviklede hun allergiske reaktio- ner overfor produkterne. Hun fik eksem, sår, sprækker i huden på kroppen, benene og i hovedbunden. På Gentofte Sygehus rådede lægerne hende til at stoppe i faget.

”Min datter blev født som allergiker,” fortæller Anne-Sophie Villumsen,som i stedet for at give op, valgte at gøre noget ved problemet. Hun gjorde sin uddannelse færdig og fik derefter arbejde hos en frisør, som var bevidst om de skadelige stoffer i frisørbranchen.

”I 1998 blev jeg selvstændig og begyndte et samarbejde med Ivan Frederiksen, Salon OZ. Det var en jungle at finde rundt i de ofte misvisende "miljømærkninger". Jeg fik hamp-shampoo fra en dame på Langeland,og hun var den eneste, som ville lave shampoo uden parabener, som kan være hormonforstyrrende. Det var en shampoo, der lugtede godt og effektivt.”

Beklager
Anne-Sophie Villumsen fik besøg fra Økologiske Iværksættere, og hun fandt ud af,at mange produkter var ”dybt ulovlige”. Et kort over øko-forretninger i København fik hun også, ligesom hun via Miljø-styrelsens kosmetikbekendtgørelse blev opmærksom på regler og lovgivning.Videre kom hun i kontakt med farmaceut Heidi Søsted, Forbrugerrådet samt Tænk og Test.

”Heidi Søsted forsker i hårfarver og, og hun sad i Videnscenter for Allergi. Hun var som sendt fra himlen,” fortsætter Anne-Sophie Villumsen, som siden henvendte sig til flere ministerier for at få ændret frisøruddannelsen under hensyntagen til miljøet og risiko for kommende frisørers ve og vel. Hun beklager samtidig, at fagets mesterforbund,Frisørmesterforeningen, ikke har vist synderlig interesse for at være med i bestræbelserne.

Spildevandsstoffer
”Radioens P3 bragte også en udsendelse, og et frisørprojekt på tværs af kommunerne, Agenda 21, Albertslund, kører via en miljømedarbejder på Bispebjerg Miljøcenter. Jeg er også utrolig glad for netop at have modtaget 150.000 kr. fra Byøkologisk Fond til en undersøgelse om spildevandstoffer i vores vand.”

JURYEN, SOM HAR UDPEGET ANNE-SOPHIE VILLUMSEN TIL MILJØPRISEN 2005, BETRAGTER HENDES ARBEJDE SOM ET BÆREDYGTIGT PROJEKT, DER VISER VEJEN FOR RESTEN AF BRANCHEN

”Jeg kan se,at med tiden er det lykkedes os at finde frem til et rime- ligt produktsortiment, der gør det muligt at drive en velfungerende økologisk salon - uden at gå på kompromis med tidens strømninger. Desuden gør økologien det muligt at arbejde som frisør,på trods af at man er blevet erklæret uarbejdsdygtig i faget.På baggrund af vores erfaringer, tilbyder vi frisører hjælp til at omlægge deres saloner til økologisk frisør eller blot få indblik i en anderledes og mere miljørigtig måde at drive salon på,” slutter Anne-Sophie Villumsen.

Annonce

Nyeste produkter se flere produktnyheder

Frisørland præsenterer Sorrento pumpestol

Frisørland præsenterer Sorrento pumpestol

Nu kan du som frisør købe Sorrento pumpestol fra REM hos Frisørland. En klassisk frisørstol med god komfort.
Wella Professionals lancerer EIMI Ocean Spritz Love Edition

Wella Professionals lancerer EIMI Ocean Spritz Love Edition

For at stadfæste Wella Professionals partnerskab med Stockholm Pride 2017 lanceres nu et nyt, farverigt stylingprodukt – EIMI Ocean Spritz Love Edition.
F11 Silver shampoo fra Hairfoil

F11 Silver shampoo fra Hairfoil

Hairfoil lancerer F11 Silver shampoo. Fjerner uønsket gyldent skær øjeblikkeligt. Rig på violet pigment. 500 ml. med pumpe.
Frisørland præsenterer Lunar Disk

Frisørland præsenterer Lunar Disk

Frisørland kan nu præsentere Lunar Disk. En flot disk i højglans hvide med god opbevaringsplads, der passer ind de fleste steder.

Annonce

Nyeste shows se flere frisørshows

Mario Krankl: Elsk det du gør og gør det med hjertet

Mario Krankl: Elsk det du gør og gør det med hjertet

Kongen af avantgarde, Mario Krankl, tog en pause fra forberedelserne inden aftenens store show ved TOP HAIR i Düsseldorf for at tale om trends, rejser og hvad, der skal til for at blive en succes.
La Biosthétique International Beauty Stylist 16-17

La Biosthétique International Beauty Stylist 16-17

Til dette års La Biosthétique Awards ”International Beauty Stylist 16-17” i Paris kunne gæsterne opleve et imponerende festfyrværkeri af glamour, mode og kreative total beauty looks.
Schwarzkopf Professional European Essential Looks Show i London

Schwarzkopf Professional European Essential Looks Show i London

Klassisk Art Deco i pastel indrammede årets europæriske Essential Looks show med Schwarzkopf Professional i London.
Sascha Hirtsgaard var dommer ved amerikansk frisørkonkurrence

Sascha Hirtsgaard var dommer ved amerikansk frisørkonkurrence

Ved den amerikanske frisørkonkurrence Rocco Altobelli Fashion Awards sad Sascha Hirtsgaard i år sad med i dommerpanelet, hvor mere end 80 modeller blev dømt.
Revlon Style Masters i Bruxelles

Revlon Style Masters i Bruxelles

Mere end 3.500 frisører fra 60 lande samledes i Bruxelles for at tage del i de seneste trends fra Revlon Professional og heppe på de konkurrerende i Style Masters Contest og American Crew All-Star Challenge.

Annonce

Frisurekollektioner se flere frisurekollektioner

Annonce

Frisørportrætter se flere frisørportrætter

Ethos Hairdressing

Ethos Hairdressing

Hair Magazine var med på HJ Live London, hvor vi fik en snak med to af Storbritanniens mest indflydelsesrige frisører: Sharon Peake og Adam Bryant fra Ethos Hairdressing i Manchester.
Jesper Buch (2006)

Jesper Buch (2006)

Den ideerige frisør, Jesper Buch, er til bike, skiløb, familie, fodbold og frisøren Vidal Sassoon. Læs frisørportrættet her!

Nyeste videoer se flere videoer

KMS lancerer ny Moistrepair cleansing conditioner

KMS lancerer ny Moistrepair cleansing conditioner

Med Moistrepair cleansing conditioner fra KMS er det ikke nødvendigt at bruge almindelig shampoo. Moistrepair rengør håret for sæbe- og produktrester.
Goldwell Elumen Collection 2017

Goldwell Elumen Collection 2017

Elumen er den ultimative kreative "farvelegeplads" for stylister. Elumen strækker grænserne og overgår alle forventninger for, hvad farver kan gøre.
Schwarzkopf Professionals Essential Looks SS17 - Modern Ikon Collection

Schwarzkopf Professionals Essential Looks SS17 - Modern Ikon Collection

Med inspireret fra SS17 catwalks, præsenterer Schwarzkopf Professional Essential Looks Modern Icon Collection.
Dyk ned i beauty buffetten med Uffe Buchard og Charlotte Torpegaard

Dyk ned i beauty buffetten med Uffe Buchard og Charlotte Torpegaard

Dyk ned i beauty buffetten med Uffe Buchard og Charlotte Torpegaard.