LEVERANDØRER

kursuskalender

webshops

Interview med Wella's Patrick Cameron


Patrick Cameron på scenen under Wella's ITVA 2014

Patrick Cameron er kendt for sin sprudlende energi og glæde, og den beskrivelse passer perfekt, da Hair Magazine mødes med ham efter han har været på scenen ved Wella International Trend Vision Awards 2014/HairWorld i Frankfurt.

Det har været nogle meget intensive dage for Patrick Cameron, som næsten ikke har været trådt ned fra scenen, siden Wella ITVA og HairWorld startede den 3. maj i Frankfurt. Han er kendt for at være ITVAs årlige konferencier, som leverer en fantastisk energi fra scenen hver gang. Desuden er han er verdensberømt for sin langhårsopsætninger og sine strålende programmer.

Hans mangeårige erfaring som konferencier for Wella ITVA har givet ham en unik indsigt i konkurrencen. "Der er meget få begivenheder i dag, der virkelig afspejler tidens trends, og det er hvad adskiller Wella Trend Vision fra mange andre konkurrencer i branchen. Og det bedste er, at uanset hvor i verden du kommer fra, vil du have mulighed for at vinde en af verdens største frisør konkurrencer - og det er det magiske ved Trend Vision, " sagde Patrick Cameron.

Læs også: Patrick Cameron (2011)

ITVA var ikke en særskilt begivenhed i år, konkurrencen blev i stedet afholdt på en speciel Wella scene under den berømte HairWorld udstilling, som finder sted en gang hvert fjerde år. Ud over dette tilbød  konkurrencen flere præmier og vindere. "Formen var meget anderledes i år. Wella ønskede flere vindere, hvilket jeg synes er meget vigtigt. Den fotografiske konkurrence er ny og spændende, men kan udvikles meget mere.", siger Patrick Cameron om dette års ændringer. "Jeg synes, det var en utrolig god eksponering for Wella og Trend Vision at tage del i HairWorld, da tusindvis af mennesker kommer til messen hver eneste gang."

Man skal være i stand til at dele sin succes

Da vi spurgte Patrick Cameron om hemmeligheden bag hans uendelige energi og positivitet, siger han, at det vigtigste er at elske, hvad du gør, fordi hvis du ikke gør det kan det ses. "Noget, som jeg lærte for mange år siden, er, at hvis du er en succes, bliver du nødt til at dele denne succes. Ligegyldigt, hvor træt jeg er, sørger jeg altid for at være sød og rar mod alle de mennesker, jeg møder, og som beundrer mig og mit arbejde. Og jeg tror, det er min ærlighed og kærlighed til faget, der gør at jeg stadig efter 25 års arbejde er en global frisør i branchen."

Patrick mener, at gode kommunikationsevner er afgørende for at opnå succes. "Jeg er ligesom en atlet, der har trænet i mange år, jeg er altid opmærksom på de mennesker der er omkring mig. Jeg laver meget smukke håropsætninger, men hvis du vil vide, hvad der virkelig har givet mig succes, er det mine kommunikationsevner.

"Man kan være verdens bedste til noget, men hvis du ikke kan dele det med andre, så ingen vil stoppe op og kigge."

Wella fandt mig

I løbet af 80'erne, var Patrick Cameron operachef i London for Europas største hårfirma med over 500 saloner, og det var faktisk på den måde, at Wella fandt ham. Patrick blev sendt til Tyskland for at afholde et seminar, og derefter blev flere og flere lande interesseret i, hvad han havde at komme med. "I stedet for vokse ved at få flere kunder, så voksede jeg geografisk," sagde Patrick Cameron. "Jeg rejste over hele verden, og folk kunne genkende mig."

Jeg har altid elsket langhårsopsætninger

Da Patrick Cameron bliver spurgt, "hvorfor langhårsopsætninger?" svarer han, at han altid har elsket det. I slutningen af 80'erne, da Patrick begyndte at lave langhårsopsætninger  var han helt alene om det. "Det var noget, som frisører havde opgivet, fordi det ikke var trendy. Der handlede det mere om de naturlige og smukke frisurer, som blandt andet Sassoon var med til at skabe. Men jeg startede med at lave langhårsopsætninger, og jeg lærte det på samme måde som Sassoon gjorde med en trin-for-trin tilgang," forklarer han. Det handler meget om følelser og drama i langt hår, og Patrick Cameron mener, at det er meget svært at mestre det, men let at lære teknikken.


Patrick Cameron i gang med at skabe en af sine fantastiske langhårsopsætninger.

Dramatik passer til min personlighed

"Det er dramatikken i det lange hår, som jeg kan lide, og dramatik passer til mig," sagde Patrick Cameron med et smil på læben. »De bevægelser, der er nødvendige for at style langt hår, er større. Det er langt mere dramatisk at rede og style et langt hår end at klippe korthårsfrisurer. Og det passer min personlighed perfekt," siger han.

Patrick Cameron finder inspiration overalt. Det kan være lige fra at se professionelle frisører arbejde til at finde noget interessant ved en forbipasserende kvindes hår. Men også andre områder som fx naturen og musik kan give ham ideer. "Jeg tager små bidder af ideer fra forskellige kilder og samler det til noget nyt."

Patrick laver dvd'er til undervisning og kollektioner årligt, og der ser han også, at frisurerne er funktionelle. "Man bliver nødt til at overveje, om de frisurer man har skabt, er lavet sådan så frisørerne nemt kan genskabe dem. Det er jeg altid meget forsigtig med.", siger han.

Jeg giver en masse

"Når man ser på frisurer, kan du tydeligt se, at hver frisør har sin egen stil, og det er hvad der gør dem specielle." Da vi spurgte Patrick Cameron om han kunne beskrive sin egen stil som frisør svarede han: "glamourøst, elegant og sexet."

"Jeg har altid forsøgt at forbedre frisørerne, og når jeg står på scenen, deler jeg alle mine hemmelige trick. Det er meget dyrt at komme til frisørshows, så jeg er meget bevidst om, at mine gæster skal have noget med sig, efter de har set mig på scenen. "

Patrick siger, at han aldrig har været bange for at dele sine hemmeligheder, heller ikke da han var den første med langhårsopsætninger. "Jeg har lært, at jo mere du giver, jo mere skaber du. Når jeg giver så meget af min viden, så jeg bliver jeg presset til at skabe mere. Og det driver mig fremad."


Hair Magazine interviewer Patrick Cameron i Frankfurt.

Tekst - Ena Salatic
Fotograf - Wella

 

For yderligere information kontakt Wella – The Salon Professional Division of P&G på tlf. 33 26 91 11.
Se også www.facebook.com/WellaProDanmark

 

Annonce

Nyeste produkter se flere produktnyheder

Nyhed fra Frisørland! Wesco pedalspande

Nyhed fra Frisørland! Wesco pedalspande

Wescp pedalspand står stabilt og er med en robust pedalmekanisme. Spanden er lavet af stålplader i høj kvalitet og har naturligvis soft-close. Findes i flere udgaver.
Lækre julegaveæsker fra Wella Professionals

Lækre julegaveæsker fra Wella Professionals

Før julens gavmilde måned sætter ind, lancerer Wella Professionals fem lækre julegaveæsker med must-have produkter fra Wella, Sebastian, EIMI og SP.
Julegaveæsker fra Kerasilk

Julegaveæsker fra Kerasilk

Nu kan du tilbyde dine kunder en romantisk julegaveæske fra Kerasilk i de forskellige serier: Repower Volume, Control og Reconstruct. Se dem her.
Andersen Tray Table nu hos Frisørland

Andersen Tray Table nu hos Frisørland

Andersen Tray Tables er flotte nye borde, hvor bakkerne er fremstillet i massivt ask. Findes i tre varianter; petroleum, grå eller ask. Ø 46 cm / H 68 cm.
Cosmobell præsenterer nyheden #ZWAX

Cosmobell præsenterer nyheden #ZWAX

Næsten 50% af alle unge får lus! Derfor lancerer Cosmobell nu den lusehæmmende serie #zwax, der består af en shampoo, spray, hårvoks og en creme til at kæmme.

Annonce

Nyeste shows se flere frisørshows

Goldwell & KMS Global Zoom Event 2017 i Barcelona

Goldwell & KMS Global Zoom Event 2017 i Barcelona

I weekenden var det endnu en gang tid til det storslåede Goldwell & KMS Global Zoom Event, denne gang i kulturbyen Barcelona. Læs og se bilder fra eventet her:
Wella Professional præsenterede Wella Trends AW17

Wella Professional præsenterede Wella Trends AW17

Den stod på inspiration fra 70'erne og lækre frisurer, da Wella Professional inviterede til Wella Trends AW17 med udgangpunkt i den seneste kollektion The New Norm.
TWISTED CURLS - Sebastian Nordic Show

TWISTED CURLS - Sebastian Nordic Show

I forbindelse med Kolding Storcenters Rock Fashion Week afholdte Sebastian Professionel deres årlige Sebastian Nordic show med fokus på smukke krøller.
ICON Hairspa inviterede til Zoom by Zoom show

ICON Hairspa inviterede til Zoom by Zoom show

Der var lagt op til en inspirationsfuld aften, da ICON Hairspa inviterede til show med Zoom by Zoom i forbindelse med deres seneste kollektion ”Movement”.
Årets nyhed! IngrediColor

Årets nyhed! IngrediColor

I slutningen af september slog Hair Team Company dørene op for 200 frisører i forbindelse med årets store nyhed; ingrediColor, der er en helt ny måde at tænke hårfarver på.

Annonce

Frisurekollektioner se flere frisurekollektioner

Annonce

Frisørportrætter se flere frisørportrætter

Helle Bøgvad

Helle Bøgvad

Hair Magazine har talt med frisør Helle Bøgvad om hendes salon og undervisning, og nærværet, som Helle havde brug for at genfinde.
Mette Zimmer og Mogens Sonne

Mette Zimmer og Mogens Sonne

Zimmer & Sonne er et ungt frisørteam i København. For dem er trivsel på arbejdspladsen betydningsfuld, og den gode stemning i salonen væsentlig. Mette Zimmer og Mogens Sonne har fulgtes ad lige siden elevtiden.

Annonce

Nyeste videoer se flere videoer

KMS Genderless Grooming Teaser

KMS Genderless Grooming Teaser

KMS Nordisk inspireret af Unisex trenden! KMS Nordisk lancerer produktkampagnen 'Genderless Grooming' i september, der fokuserer på kønsneutral hårstyling.
Gå ikke glip af Trevor Sorbie til Salon International 2017

Gå ikke glip af Trevor Sorbie til Salon International 2017

Fantastiske Trevor Sorbie, der har vundet flere priser en nogen anden, kommer til årets Salon International. Her er en teaser på, hvad der venter til messen.
Tondeo præsenterer BLAZOR

Tondeo præsenterer BLAZOR

I den her video præsenteres the BLAZOR, og hvordan den kan anvendes enkelt og sikkert uden det krævet en speciel teknik.
Modern Ikon Collection - Essential Looks SS17 Schwarzkopf Professional

Modern Ikon Collection - Essential Looks SS17 Schwarzkopf Professional

Inspireret af SS17 catwalks, har Schwarzkopf Professional lavet Essential Looks Modern Ikon kollektionen.