LEVERANDØRER

kursuskalender

webshops

Didde skabte sin egen læreplads

Didde Løndal Njah havde en drøm om at blive frisør, men uheldige oplevelser med lærepladser gjorde, at hun var ved at droppe sin drøm. Nu har hun åbnet sin egen salon, kaldet AfroDidde, og ansat en veluddannet frisør, der kan oplære hende. Salonen er indrettet både hyggelig og cool i et godt samarbejde med Frisørland.

Didde Løndal Njah havde en drøm om at blive frisør, men uheldige oplevelser med lærepladser gjorde, at hun var ved at droppe sin drøm. Nu har hun åbnet sin egen salon, kaldet AfroDidde, og ansat en veluddannet frisør, der kan oplære hende. Salonen er

Didde Løndal Njah er en ung kvinde med ben i næsen. Da hun ikke kunne finde en læreplads, og efter at have begyndte sin karriere i frisørbranchen med nogle dårlige oplevelser, valgte hun med hjælp fra sin far at åbne sin egen frisørsalon AfroDidde i Sæby. I salonen ansatte hun en erfaren frisør, Anita Petersen, der ud over at tage sigaf kunder også er Diddes læremester. En win-win situation og en god udgang på en lidt anstrengt start i frisørbranchen.

Didde har altid drømt om at blive frisør. ”Jeg har altid været ked af at gå i skole. Jeg er ordblind og ikke den boglige type, og derfor passede frisørbranchen perfekt til mig”, fortæller Didde.
Hun begyndte på grundforløbet i 2015, men da hun skulle i praktik,var hun uheldig at blive ”kastet” rundt.”

Her ses facaden på AfroDidde i Sæby”Salonen skal være et sted, hvor alle har lyst til at komme ind;Mænd, kvinder og børn i alle andre. Fra den unge seje pige tilhåndværkeren med tommestokken i baglommen. Det er nødvendigt, hvis man skal drive en salon i Sæby”, siger Didde.

Desværre er det bare sådan i dag, at frisørerne kan ansætte elever helt ned til tre måneder. Så det har været en turbulent tid - ind og ud af forskellige saloner, hvor de fleste dage er gået med rengøringog oprydning”, fortæller Didde. Der er ingen sure miner fra hendes side. ”Men jeg kunne bare mærke, at jeg savnede at ordne hår, snakkemed kunderne og være en del af teamet i salonerne - og ikke ”bare”en fejepige”, siger hun.

I salonen er der fire betjeningspladser og to vaskepladser, som Didde straks faldt for, da hun besøgte Frisørland.Faktisk var Didde på grænsen til at droppe ud, da hun sammen med sin far kom på idéen om at åbne sin egen salon.

”Jeg har arbejdet samme med Anita før, og det fungerede rigtig godt. Vi er det, man kalder ”et godt match””, lyder det fra Didde, der ærligt indrømmer, at havde Anita takket nej til jobbet, var Diddes drøm om en egen salon nok aldrig blevet til virkelighed.

Salonen skulle indrettes
Da Anita havde sagt ja til at blive en del af projektet, skulle salonen indrettes, og efter at have haft kontakt til flere salonindretningsfirmaer faldt valget på Frisørland.

”Fra første færd blev vi super godt behandlet af Klaus, der har væreten rigtig god hjælp igennem hele salonopbygningsforløbet, og da de samtidig havde alt det, vi skulle bruge for at indrette lige præcis den salon, vi gerne ville, blev Frisørland vores samarbejdspartner”.

Således har Frisørland leveret alt fra vaskestole og behandlingsstole til spejle og belysning, ligesom de i dag er AfroDiddes leverandør af produkter; farver, shampoo og conditioners, stylingprodukter medmeget mere og alt andet tilhørende en salon fra sakse til frisørslag,klemmer, frisørstole, spidspapir og klippemaskine.

Selve arbejdet med at gøre salonen klar til åbningen i april stod Didde og hendes far Jacob, der er elektriker, selv for. ”Vi arbejdede hver dag i tre måneder”, fortæller han.

Tegningerne til den nye salonindretning stod en lokal arkitekt, Michael Morell fra Morell Architecture, for, og han gjorde det faktisk gratis, fordi han faldt for Diddes historie og gå-på-mod. ”Også de lokale håndværkere har været flinke ved os”, lyder det fra Jacob.

Alt i salonen er fra Frisørland. Fra vaskestole og betjeningspladser til disken og belysningen – og i øvrigt alt andet; frisørslag, klemmer, sakse og produkterne på hylderne.
Alt i salonen er fra Frisørland. Fra vaskestole og betjeningspladser til disken og belysningen
– og i øvrigt alt andet; frisørslag, klemmer, sakse og produkterne på hylderne.

Saksen i egen hånd
Siden Didde tog saksen i egen hånd har hun været meget tilfreds.Hun er glad for, at hun ikke droppede frisørfaget, hun holder utrolig meget af at komme på arbejde hver eneste dag i salonen, og hunglæder sig allerede nu til at være færdig med sin uddannelse om toet halvt år.

Når det gælder salonens indretning, fungerer den optimalt, fortæller Didde. Funktionen har naturligvis været i højsædet, og de firebetjeningspladser og de to vaskestole er allerede nu i flittig brug.

AfroDidde er holdt i sort og hvidt med orange farvestrejf, der giver liv. Gulvet er et epoxygulv, der er råt at se på, men som er blødt at stå på.
AfroDidde er holdt i sort og hvidt med orange farvestrejf, der giver liv. Gulvet er et epoxygulv, der er råt at se på, men som er blødt at stå på.

Didde har valgt at holde salonen i sort og hvid med orange elementer,der bryder, og et råt epoxygulv, der både er sejt at se på, og som er blødt at stå på hele dagen. En gaspejs står også i salonen og tilfører såvel hygge som et strejf af coolness, og hertil kommer naturligvis en disk, der også er fra Frisørland og en sofa i salonens venteområde.”Det var vigtigt for os at skabe en salon, hvor alle har lyst til at komme ind; Mænd, kvinder og børn i alle aldre. Fra den unge seje pige til håndværkeren med tommestokken i baglommen. Det er nødvendigt,hvis man skal drive en salon i Sæby”, siger Didde. Derfor arbejderhun også med det, hun kalder fornuftige priser, og allerede nu er salonens uddannede frisør, Anita, fuldt booket.

Didde er mere end glad for det udtryk salonen har fået, og hun fortæller,at kunderne kommenterer salonen meget positivt.

Indretningen i salonen er foretaget af Morell Architecture, der faldt for Diddes historie.
Indretningen i salonen er foretaget af Morell Architecture, der faldt for Diddes historie.

"Jeg havde kun kunne drømme om den start, vi har fået. Kunderne er meget positivt overraskede, selv er vi super glade og nyder hver eneste dag, og nu glæder jeg mig bare til at være færdiguddannet, så jeg kan arbejde med det, jeg altid gerne har villet være”, slutter Didde.

Tekst: Pia Finne
Fotograf: Jesper Skovlund

Annonce

Nyeste produkter se flere produktnyheder

Moroccanoil nyheder

Moroccanoil nyheder

Moroccanoil byder både på dette års gaveæske, ideel til jul, og på enkeltstående stylingsprodukter til krøllet hår. Som altid er deres produkter plejende.
Rosaguld glattejern fra Moser

Rosaguld glattejern fra Moser

Det nye glattejern fra Moser er super flot og lækkert at holde på, og så varmer det også op på kun 25 sekunder. Salonsupport.dk er forhandler af produktet.
New Violet Silver Conditioner

New Violet Silver Conditioner

En fantastisk blødgørende pigmentbalsam for behandling af blondt og gråt hår. Silver pigmentet reducerer gul pigment og giver håret en flot klar glans.
Divine produkter fra Waterclouds

Divine produkter fra Waterclouds

Divine shower cream og Divine body lotion fra Waterclouds. Begge produkter og forkæler dig og din hud med fugt og nærende olier i den kolde vintertid.
Nyheder fra American Crew Techseries

Nyheder fra American Crew Techseries

Nu lancerer American Crew fire nye produkter til mænds grooming rutine: Control Foam, Texture Foam, Boost Spray og Firm Hold Styling Cream.

Annonce

Nyeste shows se flere frisørshows

Inspirationsaften med Revlon Professional

Inspirationsaften med Revlon Professional

Der var massere af inspiration at hente, da Revlon Professional inviterede til inspirationsaften med Martine Martinsen og Kevin Schou Birk fra American Crews all-star team.
Marcelklubbens London aften i Tivoli

Marcelklubbens London aften i Tivoli

Med dykkerudstyr, aquarium, hajer, flotte fisk, parpelotter, nøgne glimmermodeller og rullestol havde Marcelklubben gjort alt, hvad de kunne for at imponere.
Fokus på skæg i HeadBrands Creative Studio

Fokus på skæg i HeadBrands Creative Studio

HeadBrands åbnede sit Creative Studio op for nysgerrige frisører, der ville lære mere om skægtrimning, barbering og klassiske herrefrisurer.
Davines show: Hair On Stage 2017

Davines show: Hair On Stage 2017

Det spektakulære Theater Amsterdam husede Davines show Hair On Stage, der bød på den nyeste hårmode og kreativitet samt flere prisvindende frisører.
Davines show: Hair On Stage 2017

Davines show: Hair On Stage 2017

Det spektakulære Theater Amsterdam husede Davines show Hair On Stage, der bød på den nyeste hårmode og kreativitet samt flere prisvindende frisører.

Annonce

Frisurekollektioner se flere frisurekollektioner

Annonce

Frisørportrætter se flere frisørportrætter

Larsson & Lange

Larsson & Lange

Kvalitet, service og engagement er de tre grundværdier hos Larsson & Lange, og dét der binder de otte meget individuelle saloner i Malmø sammen. Holdningen er, at udvikling og inspiration er drivet i branchen.
Morten Lynge

Morten Lynge

Dybbølsgade tæt ved Enghave Plads i København ligger en lille frisørsalon med navnet Kushi. Kushi er japansk og betyder kam. Her har Morten Lynge sin salon, og hverken han eller salonen er helt almindelig.

Annonce

Nyeste videoer se flere videoer

Hair Magazine deltog ved Salon International 2017

Hair Magazine deltog ved Salon International 2017

Hair Magazine var på plads ved dette års Salon International. Se denne lille video fra messen.
KMS Genderless Grooming Teaser

KMS Genderless Grooming Teaser

KMS Nordisk inspireret af Unisex trenden! KMS Nordisk lancerer produktkampagnen 'Genderless Grooming' i september, der fokuserer på kønsneutral hårstyling.
Gå ikke glip af Trevor Sorbie til Salon International 2017

Gå ikke glip af Trevor Sorbie til Salon International 2017

Fantastiske Trevor Sorbie, der har vundet flere priser en nogen anden, kommer til årets Salon International. Her er en teaser på, hvad der venter til messen.
Tondeo præsenterer BLAZOR

Tondeo præsenterer BLAZOR

I den her video præsenteres the BLAZOR, og hvordan den kan anvendes enkelt og sikkert uden det krævet en speciel teknik.
Modern Ikon Collection - Essential Looks SS17 Schwarzkopf Professional

Modern Ikon Collection - Essential Looks SS17 Schwarzkopf Professional

Inspireret af SS17 catwalks, har Schwarzkopf Professional lavet Essential Looks Modern Ikon kollektionen.