LEVERANDØRER

kursuskalender

webshops

Trenden til foråret - Kreativt og personligt udtryk

Pastelnuancer, skarpere kontraster, og en leg med de skrappe farver. Kortere hår til kvinderne og stilet hår, der kan være både klassisk, lækkert, råt og cool til mændene. Det er buddet på tendenserne til foråret fra de fire frisører, Hair Magazine har spurgt.

Signe Thorning tror at særligt kort hår og vilde kontraster vil blive det fremtrædende

Signe Thorning -
Kort hår og vilde kontraster

Mono i København
”Trenden er utroligt individuel. Kunderne gør meget, hvad der passer dem, og frisørerne klipper det, der klæder. Men ofte formår vi alligevel at kombinere de nye trends med det trygge og vante, så vi udvikler kundens frisure sammen og i en retning, hvor hun kan være med”.

Signe Thorning lægger ikke skjul på, at når alt er tilladt, er det endnu mere spændende og udviklende at være kreativ, så hun er glad for udviklingen.

Signe tror på, at det korte hår for alvor kommer tilbage.

”Der ses rigtig meget kort hår i alle afskygninger. Disconnections, hvor kort hår ligger uden på det lange ses også, og masser af farver og farvekontraster”. Dog understreger Signe, at laves frisuren på en kunde, blødes den typisk op i forhold til det, man ser på catwalken.

”Vi tager på kurser i ind- og udland. Blandt andet har vi netop været på et Davines-kursus i Amsterdam. Vi får masser af inspiration, og bruger det, vi føler er rigtigt, i vores salon”.

”Igennem lang tid har farverne været præget af det naturlige. Vi har lagt farver, der ligner naturlige, månedgamle udvoksninger, vi har skabt masser af naturlige looks, og babyligts, men det, tror jeg, ændrer sig nu – og alt andet lige vil det klæde de danske kvinder at få klippet det lange hår af og lagt Hollywoodkrøllerne på hylden”, mener Signe Thorning. Fronterne er tunge, men selv om de går helt ned i synsfeltet, er de blødere, end de har været de senere sæsoner.

”Farverne, vi har set til foråret, kan være ekstreme unaturlige farver, men det kan også være de mere naturlige nuancer og lagt i mønstre i håret, og eksempelvis Davines har ligefrem udviklet skabeloner, der kan bruges. I salonen kan det også være lysere sektioner i fronten eller andre kontraster i håret - uden at det lige frem behøver at være mønstret”.

Se også: Color Zoom Collection 2018 'Elemental' af Goldwell

Daniel Tobiasen mener, at både langt og kort hår vil være en del af trenden til foråret - Inspireret af store frisørhuse samt hvad kunder selv lægger op på sociale medier

Daniel Tobiasen
De sociale medier styrer trenden

Shampoo boy i Greve
”Trenden er utrolig individuel. Kunderne ser de samme store shows; Sassoon, Tony&Guy med videre på de sociale medier, som vi andre gør det. Så som frisør i dag handler det i høj grad om at kunne følge med. Det nytter jo ikke, at kunden kommer ind med fem billeder fra Instagram, og man ikke kan lave nogen af frisurerne. Så jo mere tilgængelige de nye hårtendenser er, jo mere er vi som frisører tvunget til at lære teknikkerne”, siger Daniel, og derfor tror han på, at rigtig meget af trenden ligger i videreuddannelse og i at følge med i, hvad der sker på de sociale medier. Mere konkret tror Daniel Tobiasen på, at vi stadig kommer til at se balayage og naturlige nuancer i håret til foråret. Men til de lidt mere vovede tror han også på flere farver.

”Vi er lidt bagefter i Danmark, hvad farver angår. I landene omkring os er de videre fra sølvfarven. Det, tror jeg, kommer i Danmark til foråret”.

Han tror, at både langt og kort hår vil være en del af trenden til foråret – inspireret af de store frisørhuse, men også inspireret af, hvad kunderne selv lægger op på de sociale medier, og af hvad de ser af billeder - professionelle og amatørbilleder – på nettet. ”Så alt er tilladt. Det vilde og crazy, det blide og fadede og det cool”.

Daniel skeler også en del til Guy Tang, der er en af de nye upcoming frisører. ”Han bruger rigtig mange skrappe farver, og han er meget kreativ i sin brug af farver. Jeg tror ikke, vi kommer til at se danske kvinder med skrigrødt eller -blåt hår, men jeg tror, at vi skal lade os inspirere af det og bruge dem i mere anvendelige udgaver. Og så kommer det til at handle om teknik, teknik og teknik”.

Bløde nuancer, pastelfarver og kontraster med inspiration, tror Kristian Bertelsen, vil blive det dominerende.

Kristian Bertelsen
Varme farvetoner og kontraster

Zoom by zoom i Thisted
”Ser man generelt på modebilledet frem mod foråret, tror jeg, vi kommer til at se bløde nuancer. De pastelfarvede nuancer er også med, men samtidig vil vi komme til at se flere kontraster med inspiration fra 70’erne. Pandebånd og læderhårspænder bliver en del af trenden”.

Det mener Kristian Bertelsen fra Zoom by Zoom. I forhold til klipninger mener han, at det gælder skarpe, tykke kanter og et sundt look til det lange hår, samt at de korte frisurer bliver blødt lidt mere op á la Twiggy anno 2018.

”De varme, naturlige beige i alle tonehøjder fra 7-11 kan bruges og gerne i et miks af koldt og varmt. Svag rosa og pastelnuancerne leges der også med, og så ligger den røde og spøger. Om kunderne er klar til den nu, eller om det bliver til efteråret, ved jeg ikke helt”.

Der er farvesystemer, der arbejder med de skrigende gule, røde og grønne toner, men om det kommer til Danmark, tør Kristian ikke spå om. ”Jeg synes, det er grimt, så det bliver nok ikke i vores saloner”, siger han smilende. Kristian ser også en tendens til, at krøllerne vender tilbage i både det korte og det lange hår. Når det gælder herremoden, skeler Kristian til Sverige, Berlin og London for inspiration.

”I Sverige har man godt styr på herremoden. Man tør have lidt længere hår, men der er klart styr på det. I Tyskland er man mere rebelske, og i London kigger man meget på stil. Så i Danmark arbejder vi med et godt miks. Hår, der både skal være klassisk og lækkert stilet, og som også kan være mere loose og ustylet, som er man på vej til en rockkoncert. Det gælder 90’ernes Back Street Boys i et moderne udtryk”.

I det hele taget ser han en trend, der bevæger sig hurtigt, og det betyder, at man som frisør skal være skarp.

Se også: LTBrands hårshow med Zoom by Zooms Kristian Bertelsen

Bløde korthårsfrisurer, struktur i det længere hår og smukke, klædelige farver - disse er nøgleordene hos Chris Schelde

Chris Schelde -
Blød kort hår og struktur

Chris Schelde i Esbjerg
”Trend er et svært ord i den tid, vi lever i!”, lyder det fra Chris Schelde.

”Moden er bred inden for såvel boligindretning som fashion og bestemt også, når det gælder vores hår! I vores salon taler vi meget om et større ønske og behov for ”Feeling good”, ”coziness” og ”wellbeing” hos vores kunder! Det afspejler sig i det hår og i de looks, vi kreerer”.

Chris Schelde tror på bløde korthårsfrisurer, struktur i det længere hår og smukke, klædelige farver.

”Generelt ser vi looks, der kan styles, uden kunden skal bruge i timevis på det foran spejlet. Vi permanenter også rigtig meget for tiden netop for at skabe de efterspurgte bløde lokker, man ser på catwalks fra de store modeshows. Så krøl, fald og struktur er tilbage, og den tendens kommer til at holde ind i 2018”, mener Chris Schelde.

Læs også: Der er plads til kreativiteten hos Salon Chris Schelde i Esbjerg

Tekst: Pia Finne

Denne artikel blev publiceret i Hair Magazine 5. udgave 2017.

 

Annonce

Nyeste produkter se flere produktnyheder

Ny Saddle Seat klippestol fra Efalock hos Cosmobell

Ny Saddle Seat klippestol fra Efalock hos Cosmobell

Denne lækre klippestol er udstyret med de intelligente ClicTec hjul og er lavet i et flot design. Læs om det her.
Efalock ClicTec hjul hos Cosmobell

Efalock ClicTec hjul hos Cosmobell

Er du træt af at fjerne hår i dine hjul er dette løsningen. Læs her om de smarte hjul, der fås hos Cosmobell.
Børneshampoo med ekstra god samvittighed fra IdHair

Børneshampoo med ekstra god samvittighed fra IdHair

IdHair har indgået et samarbejde med Danske Hospitalsklovne, hvor du er med til at støtte børnene, når du køber produktet. Læs mere her.
Beard Junk by Waterclouds - Cream Beard Balm

Beard Junk by Waterclouds - Cream Beard Balm

En fugtgivendene skægcream, der indeholder Camellia Oil, Macadamian Nød Oil og Argan Oil. Læs om det her.
Velour hårbøjler fra Everneed

Velour hårbøjler fra Everneed

Everneed lancerer nu disse fine velour hårbøjler. Hårbøjlerne fås i forskellige farve, nogle ensartet og andre med print. Se dem her.

Annonce

Nyeste shows se flere frisørshows

Trinity Haircare fejrede 10 år i Amsterdam

Trinity Haircare fejrede 10 år i Amsterdam

Elite Experience blev afholdt for første gang for at markere Trinity Haircares 10 års jubilæum. Arrangementet i Amsterdam bød på et storslået show med Morten Lynge og Hasse Kliem på scenen.
Indvielse af Davines Village og WWHT i Parma

Indvielse af Davines Village og WWHT i Parma

I løbet af de tre dage i Parma blev frisørerne inviteret til en helhedsoplevelse med masser af hår, bæredygtigt initiativ og afgørelsen i Davines World Style Contest.
Revlon Style Masters fejrede 10 år i Barcelona

Revlon Style Masters fejrede 10 år i Barcelona

Revlon Style Masters fejrede ti år i Barcelona med et storslået show, inspirerende hår, de seneste trends og danske Brit Laursen i finalen i American Crew All-Star Challenge.
På forreste række til Danish Beauty Award 2018

På forreste række til Danish Beauty Award 2018

I Tivoli Congress Center var der gjort klar til en festlig aften i anledning af Danish Beauty Award. Hair Magazine sad klar på forreste række til at hylde alle de nominerede.
L'Oréal Professionnel - Stilsikkert og bæredygtigt i Paris

L'Oréal Professionnel - Stilsikkert og bæredygtigt i Paris

Stilikoner, Instagramvenlige drinks og innovative lanceringer stod på programmet, da L’Oréal Professionnel indbød til presseevent i Paris.

Annonce

Frisurekollektioner se flere frisurekollektioner

Annonce

Frisørportrætter se flere frisørportrætter

Frisør Koch

Frisør Koch

Når Isa Koch begynder sin frisøruddannelse til august, er hun 5. generation af frisør er i ”Koch-dynastiet” – som de selv kald er det med et smil på læben.
Eugene Souleiman

Eugene Souleiman

Bag frisurerne af nogle af modeugens vigtigste navne, er Eugene Souleiman - en af modeverdenens mest eftertragtede stylister. Læs vores interview med ham her.

Annonce

Nyeste videoer se flere videoer

Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Få inspiration till fine blow out brushes med denne video fra Björn Axén. Her får du indblik i stylingen af hele fire forskellige modeller med forskellige hårlængder og stil.
Har du set den nye glittertrend?

Har du set den nye glittertrend?

Nu kan man gå all-in på glitter og gøre det til en del af sit helhedslook ved at tilføje det til håret. Se det her!
Inspiration til brudefrisurer

Inspiration til brudefrisurer

Bryllupsæsonen er gået i gang! Der findes adskillige muligheder til brudefrisuren og ønsker fra bruden kan strække vidt. Se inspirationsvideoen her!
Björn Axén - How to get the look - Bohemiske fletninger

Björn Axén - How to get the look - Bohemiske fletninger

Følg med i videoen, hvor Sofia Geideby viser, hvordan du laver en enkel, fin og sommerlig frisurer med fletninger.
Gun-Britt Makeover

Gun-Britt Makeover

Som noget nyt har Gun-Britt Coiffure startet Gun-Britt Makeover. Løbende vil vi kunne følge med i diverse makeovers. Her har I den første.