LEVERANDØRER

kursuskalender

webshops

Trenden til foråret - Kreativt og personligt udtryk

Pastelnuancer, skarpere kontraster, og en leg med de skrappe farver. Kortere hår til kvinderne og stilet hår, der kan være både klassisk, lækkert, råt og cool til mændene. Det er buddet på tendenserne til foråret fra de fire frisører, Hair Magazine har spurgt.

Signe Thorning tror at særligt kort hår og vilde kontraster vil blive det fremtrædende

Signe Thorning -
Kort hår og vilde kontraster

Mono i København
”Trenden er utroligt individuel. Kunderne gør meget, hvad der passer dem, og frisørerne klipper det, der klæder. Men ofte formår vi alligevel at kombinere de nye trends med det trygge og vante, så vi udvikler kundens frisure sammen og i en retning, hvor hun kan være med”.

Signe Thorning lægger ikke skjul på, at når alt er tilladt, er det endnu mere spændende og udviklende at være kreativ, så hun er glad for udviklingen.

Signe tror på, at det korte hår for alvor kommer tilbage.

”Der ses rigtig meget kort hår i alle afskygninger. Disconnections, hvor kort hår ligger uden på det lange ses også, og masser af farver og farvekontraster”. Dog understreger Signe, at laves frisuren på en kunde, blødes den typisk op i forhold til det, man ser på catwalken.

”Vi tager på kurser i ind- og udland. Blandt andet har vi netop været på et Davines-kursus i Amsterdam. Vi får masser af inspiration, og bruger det, vi føler er rigtigt, i vores salon”.

”Igennem lang tid har farverne været præget af det naturlige. Vi har lagt farver, der ligner naturlige, månedgamle udvoksninger, vi har skabt masser af naturlige looks, og babyligts, men det, tror jeg, ændrer sig nu – og alt andet lige vil det klæde de danske kvinder at få klippet det lange hår af og lagt Hollywoodkrøllerne på hylden”, mener Signe Thorning. Fronterne er tunge, men selv om de går helt ned i synsfeltet, er de blødere, end de har været de senere sæsoner.

”Farverne, vi har set til foråret, kan være ekstreme unaturlige farver, men det kan også være de mere naturlige nuancer og lagt i mønstre i håret, og eksempelvis Davines har ligefrem udviklet skabeloner, der kan bruges. I salonen kan det også være lysere sektioner i fronten eller andre kontraster i håret - uden at det lige frem behøver at være mønstret”.

Se også: Color Zoom Collection 2018 'Elemental' af Goldwell

Daniel Tobiasen mener, at både langt og kort hår vil være en del af trenden til foråret - Inspireret af store frisørhuse samt hvad kunder selv lægger op på sociale medier

Daniel Tobiasen
De sociale medier styrer trenden

Shampoo boy i Greve
”Trenden er utrolig individuel. Kunderne ser de samme store shows; Sassoon, Tony&Guy med videre på de sociale medier, som vi andre gør det. Så som frisør i dag handler det i høj grad om at kunne følge med. Det nytter jo ikke, at kunden kommer ind med fem billeder fra Instagram, og man ikke kan lave nogen af frisurerne. Så jo mere tilgængelige de nye hårtendenser er, jo mere er vi som frisører tvunget til at lære teknikkerne”, siger Daniel, og derfor tror han på, at rigtig meget af trenden ligger i videreuddannelse og i at følge med i, hvad der sker på de sociale medier. Mere konkret tror Daniel Tobiasen på, at vi stadig kommer til at se balayage og naturlige nuancer i håret til foråret. Men til de lidt mere vovede tror han også på flere farver.

”Vi er lidt bagefter i Danmark, hvad farver angår. I landene omkring os er de videre fra sølvfarven. Det, tror jeg, kommer i Danmark til foråret”.

Han tror, at både langt og kort hår vil være en del af trenden til foråret – inspireret af de store frisørhuse, men også inspireret af, hvad kunderne selv lægger op på de sociale medier, og af hvad de ser af billeder - professionelle og amatørbilleder – på nettet. ”Så alt er tilladt. Det vilde og crazy, det blide og fadede og det cool”.

Daniel skeler også en del til Guy Tang, der er en af de nye upcoming frisører. ”Han bruger rigtig mange skrappe farver, og han er meget kreativ i sin brug af farver. Jeg tror ikke, vi kommer til at se danske kvinder med skrigrødt eller -blåt hår, men jeg tror, at vi skal lade os inspirere af det og bruge dem i mere anvendelige udgaver. Og så kommer det til at handle om teknik, teknik og teknik”.

Bløde nuancer, pastelfarver og kontraster med inspiration, tror Kristian Bertelsen, vil blive det dominerende.

Kristian Bertelsen
Varme farvetoner og kontraster

Zoom by zoom i Thisted
”Ser man generelt på modebilledet frem mod foråret, tror jeg, vi kommer til at se bløde nuancer. De pastelfarvede nuancer er også med, men samtidig vil vi komme til at se flere kontraster med inspiration fra 70’erne. Pandebånd og læderhårspænder bliver en del af trenden”.

Det mener Kristian Bertelsen fra Zoom by Zoom. I forhold til klipninger mener han, at det gælder skarpe, tykke kanter og et sundt look til det lange hår, samt at de korte frisurer bliver blødt lidt mere op á la Twiggy anno 2018.

”De varme, naturlige beige i alle tonehøjder fra 7-11 kan bruges og gerne i et miks af koldt og varmt. Svag rosa og pastelnuancerne leges der også med, og så ligger den røde og spøger. Om kunderne er klar til den nu, eller om det bliver til efteråret, ved jeg ikke helt”.

Der er farvesystemer, der arbejder med de skrigende gule, røde og grønne toner, men om det kommer til Danmark, tør Kristian ikke spå om. ”Jeg synes, det er grimt, så det bliver nok ikke i vores saloner”, siger han smilende. Kristian ser også en tendens til, at krøllerne vender tilbage i både det korte og det lange hår. Når det gælder herremoden, skeler Kristian til Sverige, Berlin og London for inspiration.

”I Sverige har man godt styr på herremoden. Man tør have lidt længere hår, men der er klart styr på det. I Tyskland er man mere rebelske, og i London kigger man meget på stil. Så i Danmark arbejder vi med et godt miks. Hår, der både skal være klassisk og lækkert stilet, og som også kan være mere loose og ustylet, som er man på vej til en rockkoncert. Det gælder 90’ernes Back Street Boys i et moderne udtryk”.

I det hele taget ser han en trend, der bevæger sig hurtigt, og det betyder, at man som frisør skal være skarp.

Se også: LTBrands hårshow med Zoom by Zooms Kristian Bertelsen

Bløde korthårsfrisurer, struktur i det længere hår og smukke, klædelige farver - disse er nøgleordene hos Chris Schelde

Chris Schelde -
Blød kort hår og struktur

Chris Schelde i Esbjerg
”Trend er et svært ord i den tid, vi lever i!”, lyder det fra Chris Schelde.

”Moden er bred inden for såvel boligindretning som fashion og bestemt også, når det gælder vores hår! I vores salon taler vi meget om et større ønske og behov for ”Feeling good”, ”coziness” og ”wellbeing” hos vores kunder! Det afspejler sig i det hår og i de looks, vi kreerer”.

Chris Schelde tror på bløde korthårsfrisurer, struktur i det længere hår og smukke, klædelige farver.

”Generelt ser vi looks, der kan styles, uden kunden skal bruge i timevis på det foran spejlet. Vi permanenter også rigtig meget for tiden netop for at skabe de efterspurgte bløde lokker, man ser på catwalks fra de store modeshows. Så krøl, fald og struktur er tilbage, og den tendens kommer til at holde ind i 2018”, mener Chris Schelde.

Læs også: Der er plads til kreativiteten hos Salon Chris Schelde i Esbjerg

Tekst: Pia Finne

Denne artikel blev publiceret i Hair Magazine 5. udgave 2017.

 

Annonce

Nyeste produkter se flere produktnyheder

Ny startpakke til salonen fra Pickedout Concept

Ny startpakke til salonen fra Pickedout Concept

Produkterne indgår i den aktuelle startpakke fra Pickedout Concept. Startpakken og sortimentet varierer efter sæson og efterspørgsel.
ghd introducerer styleren ghd gold

ghd introducerer styleren ghd gold

Nu introducerer ghd den nye ghd gold professional styler efterlader håret glattere, blødere og sundere.
Iles Formula Spa Collection Box fra One Black Car

Iles Formula Spa Collection Box fra One Black Car

Æsken indeholder et nyt luksuriøst udvalg af hårprodukter fra IF, der er sammensat med henblik på at tilføje næring, styrke og reparation til alle hårtyper.
Børster fra Hercules Sägemann

Børster fra Hercules Sägemann

En serie med omsorgsfulde og skånsomme børster fra Hercules Sägemann lavet af materialer i høj kvalitet.
Philip B Luxe Wax hos One Black Car

Philip B Luxe Wax hos One Black Car

Giv din styling hold, glans og form - med Luxe Wax opnår du et ultraholdbart resultat! Produktet er i øvrigt parabenefrit, sulfatfrit og glutenfrit.

Annonce

Nyeste shows se flere frisørshows

Paul Mitchell som officiel hårsponsor for CFWs New Talent Scene

Paul Mitchell som officiel hårsponsor for CFWs New Talent Scene

Copenhagen Fashion Week var teamet op med Paul Mitchell, der stod for at lave naturligt og moderigtigt hår til tre shows på New Talent Scenen.
Fest og farver med Guy Tang i København

Fest og farver med Guy Tang i København

Den populære farvekonge, Guy Tang, var fløjet ind fra Los Angeles for at fortælle om sin nye farveserie, #Mydentity. Læs om showet her.
Foråret blev skudt i gang med Wella Trends SS18

Foråret blev skudt i gang med Wella Trends SS18

117 frisører havde fundet vej til Wella-studiet i starten af februar til inspirerende show, hvor forårets og sommerens trends stod på programmet.
Wella lancerede nye System Professional i smukke omgivelser

Wella lancerede nye System Professional i smukke omgivelser

Det kolde og triste vintervejr var skiftet ud med tropisk Balesisk stemning, da Wella Professionals inviterede til et eksklusivt event i smukke omgivelser.
Sebastian Professional - Designers Remix AW18

Sebastian Professional - Designers Remix AW18

Hair Magazine var med da Sebastian Professional stylede hår til Designers Remixs AW18 show under Copenhagen Fashion Week 2018 i sidste uge.

Annonce

Frisurekollektioner se flere frisurekollektioner

Annonce

Frisørportrætter se flere frisørportrætter

Lina Jørgensen

Lina Jørgensen

Hairdresser on Fire skal overskride grænser, og Lina elsker at arbejde derude, hvor de fleste andre tænker; nej, det er for vildt.
Jesper Dyrby

Jesper Dyrby

Jesper Dyrbys salon CyberCut ligger i et af Odenses industrikvarterer på 1. sal i en tidligere fabriksbygning, og stilen er lige så rå, som Jesper selv.

Annonce

Nyeste videoer se flere videoer

De første hårtørrere i salonerne

De første hårtørrere i salonerne

Der er sket en del med udstyret i salonerne siden de første tørrehjelme i 1920'erne blev en fast bestanddel af salonens interiør. I denne video kan du se, hvordan de så ud dengang.
Stylist: Disse herrefrisurer elsker kvinder

Stylist: Disse herrefrisurer elsker kvinder

Stylist Ashley Weston giver sit bud på 5 forskellige herrefrisurer, som kvinder bare elsker. Klik her og få inspiration til herrefrisurer i salonen.
L'Oréal Professionnel Event i Paris 2018

L'Oréal Professionnel Event i Paris 2018

Følg med her, da L'Oréal Professionnel i slutningen af januar indbød til presseevent i Paris i forbindelse med forårets lanceringer af to naturlige og bæredygtige nyheder.
Video: Wella Making Waves uddanner unge i Kambodja indenfor frisørfaget

Video: Wella Making Waves uddanner unge i Kambodja indenfor frisørfaget

Making Waves er til for at hjælpe unge fra de mest fattige og udsatte samfundsgrupper i Kambodja til en lysere fremtid indenfor frisørfaget.
Björn Axén - How to get the look - Ekstrem volume

Björn Axén - How to get the look - Ekstrem volume

Her får du styr på, hvordan du ordner den mere ekstreme volume. Lær hvordan du skaber volume, som holder længe, til dine kunder som vil gøre et stort indtryk.