LEVERANDØRER

kursuskalender

webshops

Fra dengang og til nu - Stylingværktøjer gennem tiderne

Hvor længe har mennesket egentlig stylet og ordnet hår? Var familien Flintstones de første mennesker med håropsætninger? Helt galt er det faktisk ikke. Historikere mener, at mennesker allerede i stenalderen begyndte at klippe og sætte håret op for ikke at sidde fast i buske og krat. I takt med at videnskaben og teknologien har udviklet sig gennem årene, har vores stylingmuligheder og interesse for at udtrykke vores identitet gennem håret udviklet sig. Interessen har givet anledning til flere opfindelser og innovationer, blandt andet når det kommer til værktøjer. Følg med i denne lille historielektion og lær om vores favoritværktøjers fortid.

Den första locktången uppfanns redan 2 000 år f.Kr. av assyrierna och har sett ut på många olika sett sedan dess. Här ser ni Eva Gabor jämte Barbara Pepper, som sitter med håret i en lockmaskin på TV-showen Green Acres på 60-talet.Det første krøllejern blev opfundet allerede 2.000 f.Kr. af assyrerne og har set ud på mange forskellige måder siden da. Her ser I Eva Gabor ved siden af Barbara Pepper, der sidder med håret i en krøllemaskine i TV-showet Green Acres fra 60’erne.

Føntørren - fra vådt til tørt
Allerede i 1890'erne blev den første elektriske hårtørre opfundet af franskmanden Alexandre F Godefoy. Inspirationen kom fra støvsugeren, der ofte havde været anvendt af folk til at tørre håret. Opfindelsen var stor og klodset og lignede mere en tørrehjælp, som kunderne skulle sidde under. Hårtørren kunne ikke håndtere for høj varme og blev derfor ofte overophedet. I 1920 lancerede det amerikanske foretagende Hamilton Beach hårtørren Cyclone som kunne holdes i hånden. Selv denne var besværlig og kunne kun producere 100 watt, hvilket gjorde at det tog lang tid at tørre et helt hår. Den var desuden lavet af metalplader og derfor betydelig tungere end dem har i dag.

Først i 50'erne kom den første hårtørre til hjemmebrug. Disse var en lettere at holde i hånden da et rør koplet ihop med en hätta som sprutade ut luft genom små hål. I 60'erne blev motorteknologen betydeligt forbedret, hvilket gjorde at hårtørren blev både kraftigere (ca. 500 watt) og mere smidig. Hårtørren har udviklet sig betydeligt siden 20'erne og kan i dag producere op til 2000 watt varme samtidigt med at den produceres i alla mulige flotte former, farver og designs. Udviklingen går hele tiden fremad og vi ser stadig nye innovationer, som er et af vores mest anvendte værktøjer både mere smidig og ergonomiske.

Læs også: Herrehår gennem tiden - fra 1920'erne til idag

Inspiration till den första hårfönen kom från dammsugaren vilket man tydligt kan se på bilden. Den första fönen uppfanns på 1890-talet och har idag utvecklats till ett bra mycket mindre och snyggare designverktyg.Inspirationen til den første hårtørrer kom fra støvsugeren, hvilket man tydeligt kan se på billede. Den første hårtørrer blev opfundet i 1890'erne og er i dag udviklet til et meget mindre og bedre designværktøj.

Glattejernet - fra krøllet til glat
Erica Feldman var den første, som blev opmærksom på, at man kunne glatte sit hår ved brug af varmeredskaber. Dette var i 1872, og teknikken var inspireret af Marcel Grateau, som opfandt krøllejernet nogenlunde samme tid. I 1909 sås Isaac K. Shero anvende to strygejern for at presse håret glat fra begge sider, men det var først tre år senere, at Lady Jennifer Bell Schofield, anset som grundlæggeren, opfandt det første glattejern. Dengang var det krøllet hår, som var den største trend, men Jennifer ville teste noget anderledes og blev derfor fast besluttet på at finde en måde at glatte håret på.

Artiklen er længere - Læs hele artiklen i vores e-magasin.

Tekst: Alexandra Malmborg

Læs også: Det glade 80'ere

Der er også sket en hel del med hårtørren og tørrehjelmen siden de flyttede ind i salonerne i 1920'erne. Se hvordan de så ud på den tid her:

Annonce

Nyeste produkter se flere produktnyheder

Biolage R.A.W. Scalp - Serien for en sund hovedbund

Biolage R.A.W. Scalp - Serien for en sund hovedbund

Biolage R.A.W.-familien har fået nyt medlem i form af serien Biolage R.A.W. Scalp. Fordi et sundt hår starter med en sund hovedbund.
SP Reverse fra Wella System Professional

SP Reverse fra Wella System Professional

Wella System Professional: SP Reverse er en ny serie af produkter, der genopbygger stresset hår samt genskaber elasticitet, smidighed og glans i svækket hår.
KC Luxima fra KC Professional - Nu hos HeadBrands

KC Luxima fra KC Professional - Nu hos HeadBrands

Luxima er en ammoniakfri nuancetoning, som giver et blødt resultat med glans. Toner der intensiverer eller neutraliserer nuancerne som allerede findes i håret.
System Professional introducerer System Man

System Professional introducerer System Man

System Man er den nye produktlinje inden for System Professional og er svaret til alle kræsne mænd med sofistikeret smag. Indeholder både hårpleje og styling.
ghd julegaveæsker

ghd julegaveæsker

Et lækkert udvalg af gaveæsker i guld med stylingværktøjer fra ghd med professionel ydelse til ethvert behov er perfekte julegaver.

Annonce

Nyeste shows se flere frisørshows

Aveda Congress i Minneapolis

Aveda Congress i Minneapolis

I anledning af Avedas 40-års jubilæum afholdtes deres største kongres nogensinde i Minneapolis, Minnesota. Hair Magazine fulgte med over Atlanten.
ColorMANIA til Goldwell Global Zoom i Toronto

ColorMANIA til Goldwell Global Zoom i Toronto

Goldwells store, årlige happening, Global Zoom, løb af stablen i den canadiske by Toronto. De 3.000 frisører til stede kunne opleve et event i verdensklasse.
Efterårsfest med Hair Team Company

Efterårsfest med Hair Team Company

Hair Team Company har netop lige afholdt to shows fyldt med viden, venskabelighed og vilde nyheder! Var du ikke med, kan du læse om de to shows her.
Med ghd backstage til New York Fashion Week

Med ghd backstage til New York Fashion Week

ghd var stolt sponsor, da der skulle styles hår til Jeremy Scotts fashionshow under New York Fashion Week. Manden i spidsen var Eugene Souleiman.
A World in Color – farveeksplosion med Wella Professionals

A World in Color – farveeksplosion med Wella Professionals

Det var noget for enhver smag, da Wella Professionals kårede vinderme i TrendVision og relancerede Koleston Perfect i et eventet A World in Color i København.

Annonce

Frisurekollektioner se flere frisurekollektioner

Annonce

Frisørportrætter se flere frisørportrætter

Hans Henrik Juhl

Hans Henrik Juhl

Hans Henrik Juhl vil ikke være som de andre frisører. Han har sin egen mobile frisørsalon og har været en del af de allerstørste shows. Læs Hair Magazines interview her.
Kenny Aleksandr

Kenny Aleksandr

Kenny Aleksandr er blevet udråbt til at være den nye Søren Hedegaard eller Dennis Knudsen, men han vil bare gerne være sig selv!

Annonce

Nyeste videoer se flere videoer

Lær at lave en paryk med Redken

Lær at lave en paryk med Redken

Redken viser her, hvordan man kan lave en paryk, der er perfekt til alle Halloween-festerne, der er lige rundt om hjørnet - kun fantasien sætter grænserne!
Simpel opsætning til festlige begivenheder

Simpel opsætning til festlige begivenheder

Få inspiration til en simpel, festlig opsætning her, hvor kun få ting skal brugs til en elegant opsætning.
Lær mere om Wella Professionals Koleston Perfect Me+

Lær mere om Wella Professionals Koleston Perfect Me+

Er du nysgerrig på på Wella Professionals Koleston Perfect Me+? Ved at tage dette 9-minutters seminar lærer du alt, du behøver at vide.
Se hvordan du kan klippe en lob med en barberkniv

Se hvordan du kan klippe en lob med en barberkniv

Her kan du se, hvordan du kan bruge en barberkniv til at klippe en lob. Se videoen her, der viser step-by-step, hvad du skal gøre.
Balmain Spring/Summer 2019 Menswear

Balmain Spring/Summer 2019 Menswear

Bliv inspireret af håret og moden, der var at finde på catwalken, da Balmain Paris afholdte modeshow i slutningen af juni.