LEVERANDØRER

kursuskalender

webshops

Fra dengang og til nu - Stylingværktøjer gennem tiderne

Hvor længe har mennesket egentlig stylet og ordnet hår? Var familien Flintstones de første mennesker med håropsætninger? Helt galt er det faktisk ikke. Historikere mener, at mennesker allerede i stenalderen begyndte at klippe og sætte håret op for ikke at sidde fast i buske og krat. I takt med at videnskaben og teknologien har udviklet sig gennem årene, har vores stylingmuligheder og interesse for at udtrykke vores identitet gennem håret udviklet sig. Interessen har givet anledning til flere opfindelser og innovationer, blandt andet når det kommer til værktøjer. Følg med i denne lille historielektion og lær om vores favoritværktøjers fortid.

Den första locktången uppfanns redan 2 000 år f.Kr. av assyrierna och har sett ut på många olika sett sedan dess. Här ser ni Eva Gabor jämte Barbara Pepper, som sitter med håret i en lockmaskin på TV-showen Green Acres på 60-talet.Det første krøllejern blev opfundet allerede 2.000 f.Kr. af assyrerne og har set ud på mange forskellige måder siden da. Her ser I Eva Gabor ved siden af Barbara Pepper, der sidder med håret i en krøllemaskine i TV-showet Green Acres fra 60’erne.

Føntørren - fra vådt til tørt
Allerede i 1890'erne blev den første elektriske hårtørre opfundet af franskmanden Alexandre F Godefoy. Inspirationen kom fra støvsugeren, der ofte havde været anvendt af folk til at tørre håret. Opfindelsen var stor og klodset og lignede mere en tørrehjælp, som kunderne skulle sidde under. Hårtørren kunne ikke håndtere for høj varme og blev derfor ofte overophedet. I 1920 lancerede det amerikanske foretagende Hamilton Beach hårtørren Cyclone som kunne holdes i hånden. Selv denne var besværlig og kunne kun producere 100 watt, hvilket gjorde at det tog lang tid at tørre et helt hår. Den var desuden lavet af metalplader og derfor betydelig tungere end dem har i dag.

Først i 50'erne kom den første hårtørre til hjemmebrug. Disse var en lettere at holde i hånden da et rør koplet ihop med en hätta som sprutade ut luft genom små hål. I 60'erne blev motorteknologen betydeligt forbedret, hvilket gjorde at hårtørren blev både kraftigere (ca. 500 watt) og mere smidig. Hårtørren har udviklet sig betydeligt siden 20'erne og kan i dag producere op til 2000 watt varme samtidigt med at den produceres i alla mulige flotte former, farver og designs. Udviklingen går hele tiden fremad og vi ser stadig nye innovationer, som er et af vores mest anvendte værktøjer både mere smidig og ergonomiske.

Læs også: Herrehår gennem tiden - fra 1920'erne til idag

Inspiration till den första hårfönen kom från dammsugaren vilket man tydligt kan se på bilden. Den första fönen uppfanns på 1890-talet och har idag utvecklats till ett bra mycket mindre och snyggare designverktyg.Inspirationen til den første hårtørrer kom fra støvsugeren, hvilket man tydeligt kan se på billede. Den første hårtørrer blev opfundet i 1890'erne og er i dag udviklet til et meget mindre og bedre designværktøj.

Glattejernet - fra krøllet til glat
Erica Feldman var den første, som blev opmærksom på, at man kunne glatte sit hår ved brug af varmeredskaber. Dette var i 1872, og teknikken var inspireret af Marcel Grateau, som opfandt krøllejernet nogenlunde samme tid. I 1909 sås Isaac K. Shero anvende to strygejern for at presse håret glat fra begge sider, men det var først tre år senere, at Lady Jennifer Bell Schofield, anset som grundlæggeren, opfandt det første glattejern. Dengang var det krøllet hår, som var den største trend, men Jennifer ville teste noget anderledes og blev derfor fast besluttet på at finde en måde at glatte håret på.

Artiklen er længere - Læs hele artiklen i vores e-magasin.

Tekst: Alexandra Malmborg

Læs også: Det glade 80'ere

Der er også sket en hel del med hårtørren og tørrehjelmen siden de flyttede ind i salonerne i 1920'erne. Se hvordan de så ud på den tid her:

Annonce

Nyeste produkter se flere produktnyheder

Ny Saddle Seat klippestol fra Efalock hos Cosmobell

Ny Saddle Seat klippestol fra Efalock hos Cosmobell

Denne lækre klippestol er udstyret med de intelligente ClicTec hjul og er lavet i et flot design. Læs om det her.
Efalock ClicTec hjul hos Cosmobell

Efalock ClicTec hjul hos Cosmobell

Er du træt af at fjerne hår i dine hjul er dette løsningen. Læs her om de smarte hjul, der fås hos Cosmobell.
Børneshampoo med ekstra god samvittighed fra IdHair

Børneshampoo med ekstra god samvittighed fra IdHair

IdHair har indgået et samarbejde med Danske Hospitalsklovne, hvor du er med til at støtte børnene, når du køber produktet. Læs mere her.
Beard Junk by Waterclouds - Cream Beard Balm

Beard Junk by Waterclouds - Cream Beard Balm

En fugtgivendene skægcream, der indeholder Camellia Oil, Macadamian Nød Oil og Argan Oil. Læs om det her.
Velour hårbøjler fra Everneed

Velour hårbøjler fra Everneed

Everneed lancerer nu disse fine velour hårbøjler. Hårbøjlerne fås i forskellige farve, nogle ensartet og andre med print. Se dem her.

Annonce

Nyeste shows se flere frisørshows

Trinity Haircare fejrede 10 år i Amsterdam

Trinity Haircare fejrede 10 år i Amsterdam

Elite Experience blev afholdt for første gang for at markere Trinity Haircares 10 års jubilæum. Arrangementet i Amsterdam bød på et storslået show med Morten Lynge og Hasse Kliem på scenen.
Indvielse af Davines Village og WWHT i Parma

Indvielse af Davines Village og WWHT i Parma

I løbet af de tre dage i Parma blev frisørerne inviteret til en helhedsoplevelse med masser af hår, bæredygtigt initiativ og afgørelsen i Davines World Style Contest.
Revlon Style Masters fejrede 10 år i Barcelona

Revlon Style Masters fejrede 10 år i Barcelona

Revlon Style Masters fejrede ti år i Barcelona med et storslået show, inspirerende hår, de seneste trends og danske Brit Laursen i finalen i American Crew All-Star Challenge.
På forreste række til Danish Beauty Award 2018

På forreste række til Danish Beauty Award 2018

I Tivoli Congress Center var der gjort klar til en festlig aften i anledning af Danish Beauty Award. Hair Magazine sad klar på forreste række til at hylde alle de nominerede.
L'Oréal Professionnel - Stilsikkert og bæredygtigt i Paris

L'Oréal Professionnel - Stilsikkert og bæredygtigt i Paris

Stilikoner, Instagramvenlige drinks og innovative lanceringer stod på programmet, da L’Oréal Professionnel indbød til presseevent i Paris.

Annonce

Frisurekollektioner se flere frisurekollektioner

Annonce

Frisørportrætter se flere frisørportrætter

Jan Holck & Betty Christoffersen

Jan Holck & Betty Christoffersen

Jan Holck og Betty Christoffersen har netop åbnet SACO Hair i København. Bag kæden står Richard Ashford - kendt fra Sassoon.
Mark Nordskov

Mark Nordskov

”Den dag, man bliver så selvfed, at man tror, man ikke kan lære mere, så skal man ikke være i frisørfaget mere. For er man SÅ dygtig, så er det tid til at finde på noget andet man kan lære”. Det mener Mark Nordskov, der er en del af Fi5ve i Hørsholm. Han mener, det som frisør hele tiden handler om at inspirere og at blive inspireret – og det gælder alle frisører; også verdens bedste.

Annonce

Nyeste videoer se flere videoer

Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Få inspiration till fine blow out brushes med denne video fra Björn Axén. Her får du indblik i stylingen af hele fire forskellige modeller med forskellige hårlængder og stil.
Har du set den nye glittertrend?

Har du set den nye glittertrend?

Nu kan man gå all-in på glitter og gøre det til en del af sit helhedslook ved at tilføje det til håret. Se det her!
Inspiration til brudefrisurer

Inspiration til brudefrisurer

Bryllupsæsonen er gået i gang! Der findes adskillige muligheder til brudefrisuren og ønsker fra bruden kan strække vidt. Se inspirationsvideoen her!
Björn Axén - How to get the look - Bohemiske fletninger

Björn Axén - How to get the look - Bohemiske fletninger

Følg med i videoen, hvor Sofia Geideby viser, hvordan du laver en enkel, fin og sommerlig frisurer med fletninger.
Gun-Britt Makeover

Gun-Britt Makeover

Som noget nyt har Gun-Britt Coiffure startet Gun-Britt Makeover. Løbende vil vi kunne følge med i diverse makeovers. Her har I den første.