LEVERANDØRER

kursuskalender

webshops

Gold - et modehus i frisørbranchen

”Vi er fashiondrevne. Vi skaber produkter til den tid, vi lever i, og vores mål er hele tiden at forbedre frem for at udvide serien”. Det siger Marco Merie og Victor Moreno, der står bag Gold, som de seneste år har haft stor succes i udlandet. For at få samme succes i Skandinavien har man nu indgået et samarbejde med HeadBrands.

Gold har indgået samarbejde med HeadBrands
Tom Skou fra HeadBrands samt Marco Merie og Victor Moreno fra Gold. De tre ser et kæmpe potentiale i det nye samarbejde og kalder det en win-win situation, hvor de forener deres kræfter. ”Vi kan have verdens bedste produkter, men man kan ikke sælge en hemmelighed”, lyder det.

“Gold er et modehus. Vi er fashiondrevne, og vi tilpasser vores produkter til tiden. Det betyder, at produkter, der ikke er oppe i tiden, og som ikke rykker på salonens hylder, tages ud af serien, og nye produkter, der efterspørges, tilføres. Men den helt store forskel er, at vi er frisører, og vi gør alt for at gøre det nemmere og bedre for frisøren at bruge produkterne. Vi lytter til frisørerne, og vi tilpasser vores serie til deres behov”. Det fastslår Victor Moreno og Marco Merie, der står bag Gold.

Gold blev etableret i 2009, men igennem de senere år har Gold primært haft sin store succes i udlandet. Således er man i dag inde i 15 lande – stort set alle europæiske lande - og man har godt 5.000 kunder. Men i Danmark har udviklingen stået lidt stille.

”Det har faktisk gjort lidt ondt at se, at vi ikke var der, hvor vi skulle være på vores egen hjemmebane. Derfor har vi nu indgået et samarbejde med HeadBrands, der fremadrettet tager sig af distributionen af Gold i Danmark, Norge og Finland”, fortæller Victor og Marco, der glæder sig rigtig meget til samarbejdet.

Vi mødes i et endnu tomt, men absolut meget smukt lokale på Pile Allé på Frederiksberg. Det lokale, der fremover skal være epicenter for HeadBrands i Norden, hvad angår uddannelse, showroom med videre. Bag det står Tom Skou, der er kreativ ansvarlig hos HeadBrands, og han lover, at de danske frisører kommer til at se en hel del mere til Gold i fremtiden. ”Vi vil sætte fokus på Gold. I dag findes godt 200 forhandlere. Dem tager vi naturligvis fat i, ligesom vi tager fat i en lang række andre saloner, der har samme passion for hår som Victor og Marco. Uddannelse af frisørerne er naturligvis en essentiel del af samarbejdet, og også her står Victor og Marco til rådighed for events såvel i vores nye showroom som på locations rundt omkring i landet”.

Tom Skou fortæller, at Gold udfylder et hul i markedet for HeadBrands. Og så handler det i høj grad om, at Gold skal markedsføres. For som Marco siger det: ”Man kan have verdens bedste produkt, men man kan ikke sælge en hemmelighed”.

Vi opgraderer frem for at turde
Filosofien bag Gold er, at man ikke har en kæmpestor serie med en række produkter, der ikke sælger. ”Vi har de produkter, der efterspørges. Som serien er sammensat i dag, er der ingen styling, man ikke kan udføre med produkterne, og har man lysten til at eksperimentere, kan produkterne mikses for at opnå endnu flere effekter”, forklarer Marco Merie.

I princippet handler det om at opgradere og forbedre frem for at udvide, og fra man begyndte med en enkelt voks i 2010, er man i dag totalleverandører af alt fra frisørslag, klemmer og børster til en fuld serie af hårprodukter samt spraytan. Helt nyt på det skandinaviske marked er
farver fra Gold, og her er filosofien den samme; serien rummer alle de farver, der er behov for, men den er ikke større, end den kan overskues. ”Og det, Gold ikke har, kan vi supplere med fra HeadBrands”, tilføjer Tom Skou med et smil. Det spiller en stor rolle for Victor og Marco, at
udtrykket er rigtigt på produkterne, så de står flot på hylderne. ”For firefem år siden skulle emballagen være mat guld. I dag skal looket være mere shiny, så det skaber vi”.

Hvad man ikke reklamerer med på emballagen er, at Gold hårprodukterne for en stor dels vedkommende er veganske og produceret i Sverige. ”Vi er et modehus, men vi er også grønne. Vi bruger så rene ingredienser som muligt, så længe det ikke går ud over produktets performance, og vi bruger hverken sulfater, parabener eller, for hårfarvernes vedkommende,
ammoniak”, forklarer Victor Moreno, og de to slår fast, at det er helt bevidst, at emballagen ikke signalerer ”grønt” – men mode.

Se også: HeadBrands - mød dem på de sociale medier

Gold har indgået samarbejde med HeadBrands
Voksen var det første produkt, Gold lancerede for syv år siden, og lige fra begyndelsen har emballagen betydet meget. ”Vi er et modehus, der følger med tidens tendenser – også når det gælder udtrykket”, siger Victor og Marco.

Gold farverne
Netop i disse dage lanceres Gold farverne i Skandinavien. ”Vi havde en ”soft launch” på farverne i seks af de 15 lande, Gold forhandles i i 2016, og succesen var så stor, at vi nu for alvor lancerer dem i alle landene”.

Victor og Marco begyndte at arbejde med farverne i samarbejde med deres kemiker for to et halvt år siden. Farverne er testet på godt 2.000 modeller og i saloner rundt omkring i Europa. ”Da vi lancerede farverne, havde vi fået lavet 1.000 color charts. Men efter ganske kort tid var vi ved at blive væltet at saloner, der ønskede farverne”, fortæller Marco, og Victor sammenligner det med en sommerforelskelse, man ganske enkelt ikke kan få nok af. ”Vores omsætning steg 40 procent. med lanceringen af farverne, og vores budgetmål for hele 2016 nåede vi i oktober”.

Spørger man de to, hvad det er, der gør, at succesen hurtigt blev så stor, siger de, at det er selve farverne; de er lette at arbejde med, dækker godt - og alle relevante farver findes på farvekortet. ”Målet har også her været at skabe et farvekort, der rummer de nuancer, der er behov for, og dermed nedbringe mængden af farver i salonen. Nøgleordene for os har været kvalitet, performance, pris og tid i den henseende, at farverne er nemme at anvende”, forklarer de.

I øvrigt ligger Gold-produkterne i prislejet 170-200 kr., for det er Marco og Victors overbevisning, at det handler om at levere eksklusive produkter til en fornuftig pris.

Gold har indgået samarbejde med HeadBrands Gold har indgået samarbejde med HeadBrands
Netop i disse dage lancerer Gold deres farveserie i Skandinavien. Serien blev lanceret i 2016 i seks lande med overvældende succes. Kodeordene er kvalitet, performance, pris og tid i forhold til, at farverne skal være nemme at arbejde med.

Fra den første voks...
Victor og Marco fortæller åbenhjertigt om deres første erfaringer som producenter. ”Den første voks, vi lancerede, kostede os to en halv gange så meget at producere som i dag, og kvaliteten var ærlig talt ikke optimal”, siger de med et smil.

Interessen for Gold steg voldsomt for så at falde igen. ”Og vi måtte tage stilling til, om vi ville dreje nøglen om, eller om vi ville investere. Vi valgte det sidste”. I dag går de to rigtig meget op i selv at være med i udviklingen, og den kemiker, de samarbejder med, har faktisk vundet en award som bedste beauty-kemiker i Europa.

”Vi begiver os ikke ud i at lave private label-produkter, og alt skabes og produceres fra bunden på en fabrik i Sverige”. Faktisk fortæller Marco og Victor, at det ikke var før for et par år siden, at Gold for alvor fandt sin identitet. ”Meget præcist var det den 14. september 2014, Gold blev født, som virksomheden er i dag, og hvor vi for alvor følte, at nu kunne vi kalde os et hårproduktfirma. Da vi nåede til april 2015, var vi helt sikre på, at nu var vi på rette spor, og med samarbejdet med HeadBrands er vi ikke i tvivl om, at udviklingen vil fortsætte positivt. De har størrelsen, logistikken og servicen i forhold til salonerne, og de vil frem for alt fokusere på Gold. Vi er ikke sælgere, men vi kan undervise, skabe succesen og eventyret”.


Vind billetter til internationalt Gold-show i København

14. oktober 2017 holder Gold sit første internationale show i Cirkusbygningen i København for mellem 500 og 900 frisører fra alle de 15 lande, produkterne forhandles i. HeadBrands vil naturligvis være en del af showet, og såvel nye som eksisterende danske Gold-kunder inviteres.

HAIR MAGAZINE UDLOVER GANSKE EKSKLUSIVT TO BILLETTER TIL SHOWET.
DU SKAL BLOT SVARE PÅ SPØRGSMÅLET:
Hvilken distributør har Gold netop startet et samarbejde med?

Send en mail med svaret til info@goldhaircare.com og skriv Gold i emnefeltet.

Tekst: Pia Finne
Fotograf: Claus Peuckert 

Denne artikel blev publiceret i 1. udgave af Hair Magazine 2017.

Virksomhedens visitkort

Annonce

Nyeste produkter se flere produktnyheder

Ny Saddle Seat klippestol fra Efalock hos Cosmobell

Ny Saddle Seat klippestol fra Efalock hos Cosmobell

Denne lækre klippestol er udstyret med de intelligente ClicTec hjul og er lavet i et flot design. Læs om det her.
Efalock ClicTec hjul hos Cosmobell

Efalock ClicTec hjul hos Cosmobell

Er du træt af at fjerne hår i dine hjul er dette løsningen. Læs her om de smarte hjul, der fås hos Cosmobell.
Børneshampoo med ekstra god samvittighed fra IdHair

Børneshampoo med ekstra god samvittighed fra IdHair

IdHair har indgået et samarbejde med Danske Hospitalsklovne, hvor du er med til at støtte børnene, når du køber produktet. Læs mere her.
Beard Junk by Waterclouds - Cream Beard Balm

Beard Junk by Waterclouds - Cream Beard Balm

En fugtgivendene skægcream, der indeholder Camellia Oil, Macadamian Nød Oil og Argan Oil. Læs om det her.
Velour hårbøjler fra Everneed

Velour hårbøjler fra Everneed

Everneed lancerer nu disse fine velour hårbøjler. Hårbøjlerne fås i forskellige farve, nogle ensartet og andre med print. Se dem her.

Annonce

Nyeste shows se flere frisørshows

Trinity Haircare fejrede 10 år i Amsterdam

Trinity Haircare fejrede 10 år i Amsterdam

Elite Experience blev afholdt for første gang for at markere Trinity Haircares 10 års jubilæum. Arrangementet i Amsterdam bød på et storslået show med Morten Lynge og Hasse Kliem på scenen.
Indvielse af Davines Village og WWHT i Parma

Indvielse af Davines Village og WWHT i Parma

I løbet af de tre dage i Parma blev frisørerne inviteret til en helhedsoplevelse med masser af hår, bæredygtigt initiativ og afgørelsen i Davines World Style Contest.
Revlon Style Masters fejrede 10 år i Barcelona

Revlon Style Masters fejrede 10 år i Barcelona

Revlon Style Masters fejrede ti år i Barcelona med et storslået show, inspirerende hår, de seneste trends og danske Brit Laursen i finalen i American Crew All-Star Challenge.
På forreste række til Danish Beauty Award 2018

På forreste række til Danish Beauty Award 2018

I Tivoli Congress Center var der gjort klar til en festlig aften i anledning af Danish Beauty Award. Hair Magazine sad klar på forreste række til at hylde alle de nominerede.
L'Oréal Professionnel - Stilsikkert og bæredygtigt i Paris

L'Oréal Professionnel - Stilsikkert og bæredygtigt i Paris

Stilikoner, Instagramvenlige drinks og innovative lanceringer stod på programmet, da L’Oréal Professionnel indbød til presseevent i Paris.

Annonce

Frisurekollektioner se flere frisurekollektioner

Annonce

Frisørportrætter se flere frisørportrætter

Dan Bro

Dan Bro

Dan Bro åbner det, han selv kalder ”en avanceret køkkensalon”, hvor han kan give kunderne den en-til-en opmærksomhed de skal have. Læs hele portrættet her:
Rikke Brøns

Rikke Brøns

Rikke Brøns er en visionær og fremadrettet frisør og forretningskvinde med frisørsalon, luksus-SPA og klinik i Skive. Det har været hårdt arbejde at sætte sig ind at drive forretning.

Annonce

Nyeste videoer se flere videoer

Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Få inspiration till fine blow out brushes med denne video fra Björn Axén. Her får du indblik i stylingen af hele fire forskellige modeller med forskellige hårlængder og stil.
Har du set den nye glittertrend?

Har du set den nye glittertrend?

Nu kan man gå all-in på glitter og gøre det til en del af sit helhedslook ved at tilføje det til håret. Se det her!
Inspiration til brudefrisurer

Inspiration til brudefrisurer

Bryllupsæsonen er gået i gang! Der findes adskillige muligheder til brudefrisuren og ønsker fra bruden kan strække vidt. Se inspirationsvideoen her!
Björn Axén - How to get the look - Bohemiske fletninger

Björn Axén - How to get the look - Bohemiske fletninger

Følg med i videoen, hvor Sofia Geideby viser, hvordan du laver en enkel, fin og sommerlig frisurer med fletninger.
Gun-Britt Makeover

Gun-Britt Makeover

Som noget nyt har Gun-Britt Coiffure startet Gun-Britt Makeover. Løbende vil vi kunne følge med i diverse makeovers. Her har I den første.