LEVERANDØRER

kursuskalender

webshops

HairButcher skaber succes i salonen

Som ung og ambitiøs frisør gik Filip Poulsen ned med stress i rollen som salonchef. I dag er han back on track og foretager sig kun ting, der gør ham glad. For Filip betyder det at drive sin egen salon og gennem podcasten HairButcher at uddanne frisører i, hvordan man skaber en succesfuld salon.

HairButcher skaber succes i salonen

Filip Poulsen har en klar og tydelig fortællerstemme, han holder kunstpauser, når han har behov for at stoppe op og tænke efter, og han ved, hvordan han skal formulere sig for at skabe en god historie. Gode historie har han mange af – dels sine egne, men helst deler han gerne andres gennem podcasten HairButcher. Det er dog ikke de gode historier, der får mest opmærksomhed.

”Formålet med HairButcher er uddannelse og oplysning til frisører. Jeg vil højne niveauet i branchen og uddanne frisørerne i at drive en sund forretning og samtidigt sikre et godt arbejdsmiljø for de ansatte”.

Det bedste råd
Filips vej fra ung elev og frem til i dag er både spændende og lærerig – den fortjener sit eget afsnit i podcasten. I korte træk var Filip meget kreativ som ung. Skolens og arbejdslivets faste rutiner passede ham ikke, og det tog ham nogle gange lidt længere tid at lære ting, der faldt andre naturligt. Han erkender gerne, at han ikke var nogen mønsterelev, men at hans vejleder så noget specielt ved ham og gav ham muligheden for at flytte med fra Jylland til København, da de skulle åbne en ny salon i et storcenter.

På grund af et afhop blev Filip hurtigt butikschef og fik stille og roligt mere ansvar og mulighed for at lære, hvordan arbejdslivet fungerer. Han var ung, ambitiøs og følte, at han ville bevise, at han kunne leve op til rollen, som han havde fået. Salonen gik fint og voksede konstant – i en periode var Filip ansvarlig for 12 ansatte. Efter fire år med sene aftener, weekendarbejde og missede ferier, fik det hele en ende. Filip gik ned med stress, blev sygemeldt og måtte sige op i salonen.

”Da jeg et halvt år efter overvejede at åbne min egen salon, var jeg nervøs for, om jeg kunne klare det. Min læge gav mig på det tidspunkt det bedste råd nogensinde: ”Filip, du skal kun foretage dig ting, der gør dig glad”. Så det gjorde jeg”.

Filip ville gerne have en salon i Kødbyen og registrerede webdomænerne hairbutcher.dk og hairbutcher.com, men der fandtes ingen ledige lokaler, og adresserne forblev tomme. Da idéen om at starte en podcast for frisørbranchen slog rødder, fik navnet liv igen.

Ugens håndgribelige værktøj
Filips nysgerrighed og kreativitet gav ham mere og mere viden om, hvordan han skulle drive sin egen salon. Jo mere han fik styr på, desto mere ville han vide og dele fra sig. Det var sådan, at idéen til podcasten HairButcher opstod.

De første afsnit består af interviews med velkendte personer i branchen – blandt andre Søren Hedegaard og Nicci Welsh, der har delt ud af deres historier og ugens håndgribelige værktøj. Dette efterår kommer der flere interviews men også mere dybdegående afsnit, der omhandler et specifikt problem – for eksempel hvad man skal tænke på, når man åbner sin egen salon.

Udover at Filip selv har fået en masse brugbare råd, har han fået noget uvurderligt ud af at starte podcasten; nemlig et stort netværk.

”Jeg er mere en del af frisørbranchen nu end nogensinde før. Det har givet mig troen på, at der en grund til at være stolt frisør, for der er rigtig mange cool mennesker derude”.

En del af noget større
Fremtiden for HairButcher ser lys ud, og Filip afslører, at podcasten er en del af noget større med samme mål; at skabe en værdi for både salonejere og den enkelte frisør. Mere siger han ikke om fremtidsplanerne, men vi ved, at de er der. Et af Filips egne håndgribelig råd er nemlig at lave en plan.

”Hvis vi har en drøm om, at vi skal noget i vores liv, og vi ikke lægger en plan for at nå den, så vil det blot forblive en drøm. Men når vi netop har lagt planen, bliver det et mål, og så skal vi helt sikkert nok nå derhen”.

HairButcher har i skrivende stund haft mere end 2.000 afspilninger og kan findes på iTunes og Spotify. Afsnittene er gratis og kan høre når som helst.

Håndgribelige tips fra gæster hos HairButcher:

Søren Hedegaard: Vedligehold glæden i dit arbejde!

Stig Bo: Tag et lederkursus!

Nicci Welsh: Uddannelse er vigtigt!

Johnny Poulsen: Hav en interesse i andre mennesker!

Tekst: Camilla Svensson (Sascha Tejlmann red.)
Foto:
Cecilia Lindahl

Se også: Hair Magazines chefredaktør gæstede podcast om frisørbranchen

Annonce

Nyeste produkter se flere produktnyheder

Ny hårplejeserie fra Trinity Haircare

Ny hårplejeserie fra Trinity Haircare

Trinity Haircare lancerer en ny plejeserie med naturens bedste råvarer. Læs mere om det her.
Quick Dry Heat Spray og Curlicue Cream fra Maria Nila

Quick Dry Heat Spray og Curlicue Cream fra Maria Nila

To nyehder fra Maria Nila. Quick Dry Heat Spray er en beskyttende og glansgivende varmebeskyttelse. Curlicue Cream er en stylingcreme til krøllet hår.
CC-Series Copper Ceramic og HD Calima Copper fra Jaguar

CC-Series Copper Ceramic og HD Calima Copper fra Jaguar

Kobber er trendfarven, der har fundet vejen frem indretningen i hjemme til salonerne. Jaguar lancerer nu en kobberfarvet limited edition.
Paddle brush fra Philip B nu hos Oneblackcar

Paddle brush fra Philip B nu hos Oneblackcar

Børste fra Philip B lavet i de fineste naturmaterialer og ergonomisk design. Læs mere om produktet, der nu fås hos Oneblackcar.
Nyhed hos HeadBrands: Amika Normcore Signature

Nyhed hos HeadBrands: Amika Normcore Signature

Hos HeadBrands finder I nu Amika Normcore Signature, der består af en cremet og skånsom shampoo og conditioner, der mildt rengør og fugter håret.

Annonce

Nyeste shows se flere frisørshows

Efterårsfest med Hair Team Company

Efterårsfest med Hair Team Company

Hair Team Company har netop lige afholdt to shows fyldt med viden, venskabelighed og vilde nyheder! Var du ikke med, kan du læse om de to shows her.
Med ghd backstage til New York Fashion Week

Med ghd backstage til New York Fashion Week

ghd var stolt sponsor, da der skulle styles hår til Jeremy Scotts fashionshow under New York Fashion Week. Manden i spidsen var Eugene Souleiman.
A World in Color – farveeksplosion med Wella Professionals

A World in Color – farveeksplosion med Wella Professionals

Det var noget for enhver smag, da Wella Professionals kårede vinderme i TrendVision og relancerede Koleston Perfect i et eventet A World in Color i København.
Intercoiffures europæiske kongres i Interlaken

Intercoiffures europæiske kongres i Interlaken

Frisører fra hele verden rejste gennem fantastiske udsigter til turkise søer og hvide alpetoppe for at mødes på tværs af landegrænser, udveksle erfaringer og inspireres af hinanden.
Trinity Haircare fejrede 10 år i Amsterdam

Trinity Haircare fejrede 10 år i Amsterdam

Elite Experience blev afholdt for første gang for at markere Trinity Haircares 10 års jubilæum. Arrangementet i Amsterdam bød på et storslået show med Morten Lynge og Hasse Kliem på scenen.

Annonce

Frisurekollektioner se flere frisurekollektioner

Annonce

Frisørportrætter se flere frisørportrætter

Tini Owild

Tini Owild

Tini Owild er stylist og coach. Hun styler mennesker, shows og firmaer. Vigtigt for hende er balancen mellem den ydre og indre fremtoning.
Claus Nissen

Claus Nissen

Claus Nissen fra HH Simonsen, har en passion for sakse, og den passion har han gjort til sit levebrød.

Annonce

Nyeste videoer se flere videoer

Lær mere om Wella Professionals Koleston Perfect Me+

Lær mere om Wella Professionals Koleston Perfect Me+

Er du nysgerrig på på Wella Professionals Koleston Perfect Me+? Ved at tage dette 9-minutters seminar lærer du alt, du behøver at vide.
Se hvordan du kan klippe en lob med en barberkniv

Se hvordan du kan klippe en lob med en barberkniv

Her kan du se, hvordan du kan bruge en barberkniv til at klippe en lob. Se videoen her, der viser step-by-step, hvad du skal gøre.
Balmain Spring/Summer 2019 Menswear

Balmain Spring/Summer 2019 Menswear

Bliv inspireret af håret og moden, der var at finde på catwalken, da Balmain Paris afholdte modeshow i slutningen af juni.
Fejring af Frisørens dag den 19. juni

Fejring af Frisørens dag den 19. juni

Missede du den live tale som Hair Magazines Chief Editor, Camilla Svensson, holdt for frisørerne på Frisøren dag? Se den her!
Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Få inspiration till fine blow out brushes med denne video fra Björn Axén. Her får du indblik i stylingen af hele fire forskellige modeller med forskellige hårlængder og stil.