LEVERANDØRER

kursuskalender

webshops

HairButcher skaber succes i salonen

Som ung og ambitiøs frisør gik Filip Poulsen ned med stress i rollen som salonchef. I dag er han back on track og foretager sig kun ting, der gør ham glad. For Filip betyder det at drive sin egen salon og gennem podcasten HairButcher at uddanne frisører i, hvordan man skaber en succesfuld salon.

HairButcher skaber succes i salonen

Filip Poulsen har en klar og tydelig fortællerstemme, han holder kunstpauser, når han har behov for at stoppe op og tænke efter, og han ved, hvordan han skal formulere sig for at skabe en god historie. Gode historie har han mange af – dels sine egne, men helst deler han gerne andres gennem podcasten HairButcher. Det er dog ikke de gode historier, der får mest opmærksomhed.

”Formålet med HairButcher er uddannelse og oplysning til frisører. Jeg vil højne niveauet i branchen og uddanne frisørerne i at drive en sund forretning og samtidigt sikre et godt arbejdsmiljø for de ansatte”.

Det bedste råd
Filips vej fra ung elev og frem til i dag er både spændende og lærerig – den fortjener sit eget afsnit i podcasten. I korte træk var Filip meget kreativ som ung. Skolens og arbejdslivets faste rutiner passede ham ikke, og det tog ham nogle gange lidt længere tid at lære ting, der faldt andre naturligt. Han erkender gerne, at han ikke var nogen mønsterelev, men at hans vejleder så noget specielt ved ham og gav ham muligheden for at flytte med fra Jylland til København, da de skulle åbne en ny salon i et storcenter.

På grund af et afhop blev Filip hurtigt butikschef og fik stille og roligt mere ansvar og mulighed for at lære, hvordan arbejdslivet fungerer. Han var ung, ambitiøs og følte, at han ville bevise, at han kunne leve op til rollen, som han havde fået. Salonen gik fint og voksede konstant – i en periode var Filip ansvarlig for 12 ansatte. Efter fire år med sene aftener, weekendarbejde og missede ferier, fik det hele en ende. Filip gik ned med stress, blev sygemeldt og måtte sige op i salonen.

”Da jeg et halvt år efter overvejede at åbne min egen salon, var jeg nervøs for, om jeg kunne klare det. Min læge gav mig på det tidspunkt det bedste råd nogensinde: ”Filip, du skal kun foretage dig ting, der gør dig glad”. Så det gjorde jeg”.

Filip ville gerne have en salon i Kødbyen og registrerede webdomænerne hairbutcher.dk og hairbutcher.com, men der fandtes ingen ledige lokaler, og adresserne forblev tomme. Da idéen om at starte en podcast for frisørbranchen slog rødder, fik navnet liv igen.

Ugens håndgribelige værktøj
Filips nysgerrighed og kreativitet gav ham mere og mere viden om, hvordan han skulle drive sin egen salon. Jo mere han fik styr på, desto mere ville han vide og dele fra sig. Det var sådan, at idéen til podcasten HairButcher opstod.

De første afsnit består af interviews med velkendte personer i branchen – blandt andre Søren Hedegaard og Nicci Welsh, der har delt ud af deres historier og ugens håndgribelige værktøj. Dette efterår kommer der flere interviews men også mere dybdegående afsnit, der omhandler et specifikt problem – for eksempel hvad man skal tænke på, når man åbner sin egen salon.

Udover at Filip selv har fået en masse brugbare råd, har han fået noget uvurderligt ud af at starte podcasten; nemlig et stort netværk.

”Jeg er mere en del af frisørbranchen nu end nogensinde før. Det har givet mig troen på, at der en grund til at være stolt frisør, for der er rigtig mange cool mennesker derude”.

En del af noget større
Fremtiden for HairButcher ser lys ud, og Filip afslører, at podcasten er en del af noget større med samme mål; at skabe en værdi for både salonejere og den enkelte frisør. Mere siger han ikke om fremtidsplanerne, men vi ved, at de er der. Et af Filips egne håndgribelig råd er nemlig at lave en plan.

”Hvis vi har en drøm om, at vi skal noget i vores liv, og vi ikke lægger en plan for at nå den, så vil det blot forblive en drøm. Men når vi netop har lagt planen, bliver det et mål, og så skal vi helt sikkert nok nå derhen”.

HairButcher har i skrivende stund haft mere end 2.000 afspilninger og kan findes på iTunes og Spotify. Afsnittene er gratis og kan høre når som helst.

Håndgribelige tips fra gæster hos HairButcher:

Søren Hedegaard: Vedligehold glæden i dit arbejde!

Stig Bo: Tag et lederkursus!

Nicci Welsh: Uddannelse er vigtigt!

Johnny Poulsen: Hav en interesse i andre mennesker!

Tekst: Camilla Svensson (Sascha Tejlmann red.)
Foto:
Cecilia Lindahl

Se også: Hair Magazines chefredaktør gæstede podcast om frisørbranchen

Nyeste produkter se flere produktnyheder

Perlespænder fra Everneed

Perlespænder fra Everneed

Perlespænder og gerne masser af dem er i allerhøjeste trend netop nu. Everneed har nu tilføjet syv smukke perleaccessories til sit sortiment. Perfekt som mersalg.
Celeb Luxury Colorditioner i 10 nuancer hos HeadBrands

Celeb Luxury Colorditioner i 10 nuancer hos HeadBrands

Gem Lite Colorditioner er en pigmenteret, farvebevarende og styrkende balsam, som genopbygger og reparerer bindingerne i håret. Findes hos HeadBrands.
Nyt krøllejern fra Cera Wandbar

Nyt krøllejern fra Cera Wandbar

Cera Wandbar er et nyt krøllejern, der takket være dets ergonomiske vinkel giver mange stylingmuligheder uden at belaste dit håndled, skulder eller albue.
SEB MAN - groomingserie til mænd fra Sebastian Professional

SEB MAN - groomingserie til mænd fra Sebastian Professional

Sebastian Professional lancerer nu SEB MAN - en serie bestående af pleje- og stylingprodukter til hår og skæg til mænd, der ikke vil sættes i bås!
Sheet Mask til håret med All Soft Mega fra Redken

Sheet Mask til håret med All Soft Mega fra Redken

All Soft Mega Sheet Mask er en intensiv hårmaske til tørt og skadet hår og det nyeste skud på stammen i All Soft Mega-serien. Se mere her.

Annonce

Nyeste shows se flere frisørshows

Jorden rundt med Marcelklubben

Jorden rundt med Marcelklubben

Marcelklubbens traditionsrige Londonaften fik i år et nyt udtryk under navnet Marcel International Inspiration og flere af landets store navne var på scenen denne aften.
La Biosthetique x Nobi Talai til Paris Fashion Week SS19

La Biosthetique x Nobi Talai til Paris Fashion Week SS19

Under temaet "Urbane Nomader" skabte La Biosthetique de smukke hår- og makeuplooks til Nobi Talais show under Paris Fashion Week SS19.
L'Oréal Professionnel inviterede til Toni&Guy-seminarium

L'Oréal Professionnel inviterede til Toni&Guy-seminarium

Der var trendy klip, farve og opsætninger på menuen, da L’Oréal Professionnel inviterede til seminarie med Toni & Guy på Tivoli Hotel i København.
Wella Professionals' første TrendVison Creative Retreat Experience

Wella Professionals' første TrendVison Creative Retreat Experience

Wella Professionals' internationale TrendVision 2018 løb af stablen i Lissabon, og frisører fra hele verden var samlet til en Creative Retreat Experience.
La Biosthetique for Talbot Runhof til Paris Fashion Week SS19

La Biosthetique for Talbot Runhof til Paris Fashion Week SS19

Det er ganske vist nogle uger siden, at Paris Fashion Week SS19 løb af stablen, men det betyder ikke, at vi stopper med at inspireres. La Biosthetique skabte hårlooket til Talbot Runhofs show.

Annonce

Frisurekollektioner se flere frisurekollektioner

Frisørportrætter se flere frisørportrætter

Søren Pjedsted

Søren Pjedsted

Søren Pjedsted, CHA CHA CHA, har i tre år været fast medvirkende i TV2’s ”Go’morgen Danmark”. Her kan morgenduelige seere opleve den kendte hairdesigner, når han ordner hår på ugens gæst.
Line Bomholt

Line Bomholt

Line Bomholt kan ganske enkelt ikke lade være! Hun har hele tiden maser af jern i ilden. Men at udvikle og videreudvikle er selve drivkraften, mener Line.

Nyeste videoer se flere videoer

2-i-1 festhår med Regis Salons

2-i-1 festhår med Regis Salons

Britiske Regis Salons har sammen med Creative Director Kieron Fowles skabt to glamourøse festfrisurer, som din kunde enkelt kan genskabe selv. Se videoen her!
Lær at skygge rødderne med Jenny Strebe og Schwarzkopf

Lær at skygge rødderne med Jenny Strebe og Schwarzkopf

I denne video viser Schwarzkopf Professionals sammen med Jenny Strebe hvordan du skygger rødderne i en reversed balayage; et nyt og spændende look.
Frivillige og Goldwell klippede hjemløse på Rådhuspladsen

Frivillige og Goldwell klippede hjemløse på Rådhuspladsen

Igen i år stillede en række frivillige frisører op på Rådhuspladsen den 11. december for at tilbyde gratis klip og styling til hjemløse i juletiden.
Naturlige og teksturerede bølger med ghd

Naturlige og teksturerede bølger med ghd

I denne video viser ghd, hvordan du får det såkaldte "I woke up like this"-look. Naturlige og teksturerede bølger for et cool og sexet look.
Long Hair Tutorial af Benjamin Martin -Bryllupsopsætning - tutorial

Long Hair Tutorial af Benjamin Martin -Bryllupsopsætning - tutorial

Talentfulde Benjamin Martin viser i denne tutorial tre forskellige festopsætninger, der passer godt til fest og bryllup. Se videoen her.