LEVERANDØRER

kursuskalender

webshops

Kasper Thomas - en del af X-Presion


X-Presion er blandt de kreative teams i verden, som rigtig mange frisører netop nu vender blikket mod. Danske Kasper Thomas er en del af X-Presion, hvor han er med til at udvikle de kreative tanker såvel som shows og undervisning.

"Jeg udfordrer hele tiden mig selv”. Det siger danske Kasper Thomas, der er uddannet hos Moreteasir. Han tog imod alle de udfordringer, han kunne få i Danmark. Herefter rejste han til Argentina, hvor han arbejdede med en af Argentinas topfrisører i tre år, og nu er han i Madrid, hvor han arbejder med X-Presion, der netop nu er blandt de kreative teams, den globale frisørverdens øjne hviler på. Også Kasper Thomas havde fulgt X-Presions arbejde igennem nogle år. Men så gjorde han det, de fleste andre ikke ville gøre: Han skrev til Marco Antonio Restrepo, Jorge Cáncer og Jose Luis Almendral, der sammen står bag X-Presion. Han skrev, at han kunne lide deres arbejde, og at han gerne ville arbejde med dem.

”De skrev tilbage, at vi da kunne mødes, når jeg næste gang var i Madrid, og det afgjorde sagen! Jeg tog det som et tegn. Jeg pakkede mine ting og flyttede til Madrid, hvorefter jeg ringede til dem og sagde: ”nu er jeg her”, fortæller Kasper. I første omgang og efter selvfølgelig at have vist, hvad han kunne, blev Kasper ansat som freelance assistent.

”Men det var ikke helt nok til at opretholde livet, så da jeg blev tilbudt et job for Sebastian og Sassoon i Barcelona, tog jeg det”.

Her arbejdede Kasper et halvt år, mens han selvfølgelig holdt kontakten med X-Presion, og en dag ringede Marco Antonio Restrepo og tilbød ham et fast job. Og det tog han!

Interviewet foregår over Skype; mig i kolde, mørke Danmark, og Kasper siddende i X-Presions kontorer i det varme Madrid. Mens vi taler, kommer Marco Antonio Restrepo tilfældigt forbi og siger hej, og han fortæller, hvor glade de er for at have Kasper i deres studio.

EKSPERIMENTERER OG NYTÆNKER
X-Presion startede for 10 år siden, da Marco Antonio Restrepo, Jorge Cáncer og Jose Luis Almendral valgte at skippe deres kendte saloner i Madrid for at arbejde med udvikling og nytænkning inden for frisørfaget. ”De er alle tre meget kreative fyre, og de syntes, det var underligt, at man i en verden, der er under konstant forandring, som modebranchen er det, genbrugte rigtig meget frem for at nyskabe”, fortæller Kasper. De begyndte at udvikle X-Presion og de seneste 4-5 år er det gået rigtig stærkt – også internationalt.

X-Presion teamet består dog stadig kun af Marco Antonio Restrepo, Jorge Cáncer, Jose Luis Almendral og nu også Kasper Thomas, og ideen med X-Presion er fortsat at udvikle og udnytte de sidste nye teknikker inden for såvel klipning og farvning som styling. ”Vi har ikke nogen salon. I stedet er X-Presion dedikeret til at eksperimentere og nytænke, holde shows, kurser og seminarer rundt omkring i verden, og så sælger man de redskaber, der skal til, for at frisørerne kan udføre de nye teknikker hjemme i salonen”, forklarer Kasper.


Kasper Thomas på arbejde backstage til Show Positivo.

Seneste nyudvikling er X-Presion Pixels-teknikken, som virkelig har hittet stort, ligesom X-Presion Thread gjorde det. ”Til pixels skal man bruge spolepensler og gennemsigtigt papir, som vi sælger, og så laver vi undervisningsvideoer på nettet, som frisørerne kan købe”. Hertil kommer, at X-Presion har arbejdet med flere af de store brands. Senest bl.a. Saco.

UNDER OPLÆRING
Kasper fortæller, at han siden han begyndte hos X-Presion i september har været under oplæring, og at det er planen, han skal være det, det første års tid. ”Jeg skal selvfølgelig lære teknikkerne, og jeg skal lære, hvordan firmaet fungerer, for de står ganske enkelt for alt selv; fra planlægning og organisering af shows til den kreative udvikling af nye teknikker og meget mere”, fortæller Kasper. Men planen er, at han stille og roligt skal arbejde mere og mere kreativt, og at han skal være med på scenen. ”Det er helt fantastisk, og vi arbejder jo også med andre store hårkunstnere, så det er vildt lærerigt på alle måder…”.

Selvom Kasper er under oplæring, er han dog allerede nu med i alle processer. ”Vi er jo kun os fire og en kontordame, så jeg indgår i teamet, og de lytter gerne til, hvad jeg siger på det kreative plan, og når de går på scenen med en model, er det ofte mig, der eksempelvis har stået for at farve håret”. I det hele taget, fortæller Kasper, at man føler sig som en del af en familie, og at der gøres meget for, at han kommer til at føle sig hjemme i Madrid.

Spørger man Kasper, hvad han selv tror, er grunden til, at netop han kom ind i X-Presion, som det er mange unge frisørers drøm at arbejde med, svarer han, at det handler om at tage et initiativ og gøre noget ved det. ”Jeg valgte at flytte til Spanien, inden jeg havde et job – men for at få det, og så kunne de naturligvis lide min måde at arbejde på og min personlighed”. Og det sidste er super vigtigt, når man rejser meget sammen og er tæt på hinanden.


X-Presion have en konkurrence igennem Hair Magazine's sociale medier, og vinderne Esha Khamo og Trine Dienstrup Hansen, der arbejder i Mono i København, fik billet til show og Secret Masterclass og fest.

Han mener klart man har gode muligheder for at komme ud i verden som dansk frisør. ”Med den danske uddannelse i rygsækken, har vi en stor grundviden at bygge videre på. Spanierne er klart dygtigere, end de var i Argentina, men vi kan stadig måle os som danskere”.

Kasper er super glad for at arbejde med frisørfaget på det mere kreative, show- og undervisningsmæssige plan, og han tror ikke selv på, at han kan vende tilbage til at stå i en salon. ”Jeg kan godt lide, at jeg hele tiden er nødt til at udfordre mig selv kreativt, være nytænkende og at jeg bliver sat i situationer, hvor jeg klart er ude af min ”comfort zone”. Det giver et fedt adrenalin kick”.

I kontorerne i Madrid har X-Presion sin ”legestue”, hvor der i de stille måneder i december og januar afprøves nye ideer, brainstormes og leges. ”Vi er forskellige personligheder med forskellige tilgange, men det vi i sidste ende skaber, er noget, teamet i fællesskab har skabt”.

VI GIVER VÆRKTØJERNE
X-Presions uddannelsessystem baserer sig for en stor dels vedkommende på videoer, der lægges op på nettet, og som man køber adgang til. Hertil kommer creative education, der består af fysiske kurser, hvor der undervises i teknikkerne.

Tekst: Pia Finne
Fotograf: X-Presion

Denne artikel blev publiceret i 1. udgave af Hair Magazine 2016.


Annonce

Nyeste produkter se flere produktnyheder

Elements Xclusive - Bæredygtig nyhed fra IdHAIR

Elements Xclusive - Bæredygtig nyhed fra IdHAIR

Med inspiration fra de danske kyster har IdHAIR skabt et nordisk design med fokus på genbrugsplast fyldt med kvalitet og forkælelse til håret.
Nyt fra Admind - Arkiver dine bilag i din Admind løsning

Nyt fra Admind - Arkiver dine bilag i din Admind løsning

Hvis du er træt af at skulle gemme bilag i ringbind, så kan du nu arkivere dem direkte i din Admind løsning. Læs mere om det her.
Nye GOODBYE YELLOW fra Schwarzkopf Professional

Nye GOODBYE YELLOW fra Schwarzkopf Professional

GOODBYE YELLOW modvirker gullige toner i håret og indeholder hverken SLS/SLES-sulfater. Læs mere om produktet her.
Nyheder fra ingredien!

Nyheder fra ingredien!

Hair Team Company lancerer nu to nyheder fra ingredien; ingrediBlond og Activator til alle afblegningsformål. Produkterne indeholder vigtige proteiner.
Pigmenteret OSIS+ Dry Shampoo - Nyhed fra Schwarzkopf Professional

Pigmenteret OSIS+ Dry Shampoo - Nyhed fra Schwarzkopf Professional

Nyhed fra Schwarzkopf Professional - Nye pigmenterede tørshampoo fra OSIS+ i tre forskellige nuancer. Læs mere om nyheden her!

Annonce

Nyeste shows se flere frisørshows

Trinity Haircare fejrede 10 år i Amsterdam

Trinity Haircare fejrede 10 år i Amsterdam

Elite Experience blev afholdt for første gang for at markere Trinity Haircares 10 års jubilæum. Arrangementet i Amsterdam bød på et storslået show med Morten Lynge og Hasse Kliem på scenen.
Indvielse af Davines Village og WWHT i Parma

Indvielse af Davines Village og WWHT i Parma

I løbet af de tre dage i Parma blev frisørerne inviteret til en helhedsoplevelse med masser af hår, bæredygtigt initiativ og afgørelsen i Davines World Style Contest.
Revlon Style Masters fejrede 10 år i Barcelona

Revlon Style Masters fejrede 10 år i Barcelona

Revlon Style Masters fejrede ti år i Barcelona med et storslået show, inspirerende hår, de seneste trends og danske Brit Laursen i finalen i American Crew All-Star Challenge.
På forreste række til Danish Beauty Award 2018

På forreste række til Danish Beauty Award 2018

I Tivoli Congress Center var der gjort klar til en festlig aften i anledning af Danish Beauty Award. Hair Magazine sad klar på forreste række til at hylde alle de nominerede.
L'Oréal Professionnel - Stilsikkert og bæredygtigt i Paris

L'Oréal Professionnel - Stilsikkert og bæredygtigt i Paris

Stilikoner, Instagramvenlige drinks og innovative lanceringer stod på programmet, da L’Oréal Professionnel indbød til presseevent i Paris.

Annonce

Frisurekollektioner se flere frisurekollektioner

Annonce

Frisørportrætter se flere frisørportrætter

Kenny Aleksandr

Kenny Aleksandr

Kenny Aleksandr er blevet udråbt til at være den nye Søren Hedegaard eller Dennis Knudsen, men han vil bare gerne være sig selv!
Gitte Kofoed

Gitte Kofoed

Gitte Kofoed med tre saloner på Fyn er nyt medlem af Intercoiffure. Kun det bedste er godt nok til hendes kunder. Nu har hun samlet sine produkter under Redken-mærket og indført nyt farvesystem.

Annonce

Nyeste videoer se flere videoer

Se hvordan du kan klippe en lob med en barberkniv

Se hvordan du kan klippe en lob med en barberkniv

Her kan du se, hvordan du kan bruge en barberkniv til at klippe en lob. Se videoen her, der viser step-by-step, hvad du skal gøre.
Balmain Spring/Summer 2019 Menswear

Balmain Spring/Summer 2019 Menswear

Bliv inspireret af håret og moden, der var at finde på catwalken, da Balmain Paris afholdte modeshow i slutningen af juni.
Fejring af Frisørens dag den 19. juni

Fejring af Frisørens dag den 19. juni

Missede du den live tale som Hair Magazines Chief Editor, Camilla Svensson, holdt for frisørerne på Frisøren dag? Se den her!
Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Få inspiration till fine blow out brushes med denne video fra Björn Axén. Her får du indblik i stylingen af hele fire forskellige modeller med forskellige hårlængder og stil.
Har du set den nye glittertrend?

Har du set den nye glittertrend?

Nu kan man gå all-in på glitter og gøre det til en del af sit helhedslook ved at tilføje det til håret. Se det her!