LEVERANDØRER

kursuskalender

webshops

Salon-Salon med rå personlighed

Bæredygtige moleplanker fra den hedengangne Storebæltsforbindelse danner borde, gulvene ligger i rå, epoxybeklædt beton, væggene står pudsede og rå, og alt inventaret fra Frisørland er holdt i cognacfarvet læder for at bløde rummet op. Martin Holmgaard Pedersen har dermed skabt sin helt egen stil i Salon-Salon i Skive.

De traditionelle frisørspejle er afløst af et langt gennemgående spejl, opsat på en kasse til strøm som er omkranset af ”teaterpærer”. Det lange, gennemgående og speciallavede spejl giver en super effekt i salonen og binder den sammen.

De traditionelle frisørspejle er afløst af et langt gennemgående spejl, opsat på en kasse til strøm som er omkranset af ”teaterpærer”. Det lange, gennemgående og speciallavede spejl giver en super effekt i salonen og binder den sammen.

”Jeg har længe drømt om at åbne en salon mere end den, jeg har i Nykøbing Mors. Faktisk kunne jeg ikke slå det ud ad hovedet, så da muligheden bød sig med et supergodt lokale placeret lige i det kommercielle brændpunkt i Skive, blev min kæreste og jeg enige om at prøve det af”. Det fortæller Martin Holmgaard Pedersen, der 1. april åbnede Salon-Salon.

At han tog skridtet, har han bestemt ikke fortrudt. ”Det er sindssygt spændende med to saloner, og det har været en utroligt spændende proces. Vi begyndte fra nul uden nogen form for kundeportefølje, men vi er blevet taget utroligt godt imod, så det handler bare om at klø på”, lyder det fra Martin.

Han blev udlært i 2010, og salonen i Nykøbing Mors købte han sig ind i for fem år siden, og driver den i dag sammen med Peter Søndergaard, der har haft salonen siden 1980.

Se også: Vogue Hair skal ikke bare være endnu en ny salon i byen

Salon-salon med rå personlighedDet er forbudt at kalde Martin for chef. ”Vi er alle ligeværdige og vi driver salonen sammen ved hjælp af gode dialoger”. Det er vigtigt, at de ansatte ikke lægger bånd på sig selv, deres meninger eller deres stil. ”Har frisørerne kant, får frisurern

Det er forbudt at kalde Martin for chef. ”Vi er alle ligeværdige og vi driver salonen sammen ved hjælp af gode dialoger”. Det er vigtigt, at de ansatte ikke lægger bånd på sig selv, deres meninger eller deres stil. ”Har frisørerne kant, får frisurerne det også”, mener han.

Råt og sejt
Salon-Salon i Skive er blevet præcis, som Martin havde ønsket sig. Den er anderledes, sej og rå, og for en dels vedkommende opbygget i genanvendte materialer.

”Vi ombyggede salonen i Nykøbing Mors sidste år, og den proces har vi lært af. Så da vi skulle indrette Salon-Salon, tænkte vi meget over lys og akustisk, samt selvfølgelig indretningen, der er sket i samarbejde med Frisørland.

”Frisørland samarbejdede vi med, da vi nyindrettede salonen i Nykøbing Mors. De var super gode, og Klaus Østergaard var en meget fin sparringspartner at have. Og det har han og Frisørland været igen. Vi har talt de forskellige løsninger igennem, f.eks. hvor meget lys, vi
skulle bruge, og vi er kommet frem til rigtig gode resultater. Faktisk kan jeg ikke komme i tanke om ét spørgsmål, vi ikke kunne få svar på”, fastslår Martin, der selv har stået for de overordnede linjer i indretningen sammen med sin kæreste.

”Det kræver tid. Men vi er frisører, vi kan godt lide at være kreative, og både hun og jeg synes, det er sjovt at skabe rum og ser det som en hobby”. Frisørland har således leveret alle de 10 betjeningsstole i den 130 kvm. store salon, samt de tre vaskestole og spots i loftet.

Se også: Tradium: Her oser af rå maskulinitet

Salon-salon med rå personlighed

Trivsel i fokus
Igennem hele processen har det været vigtigt for Martin at have medarbejdernes trivsel i fokus, og han har indrettet salonen med det i tankerne.

”Det kan godt være, de betjeningsstole, vi har valgt, er dyrere end andre, men det har været meget vigtigt for mig at vælge dem, der kan køres længst ned og højst op, så både min frisør på 162 cm og jeg med mine 194 cm har gode arbejdsstillinger. Barberstolene i salonen er også tre gange så dyre som andre tilsvarende, men de er smalle og kan også komme langt ned, så betjeningsforholdene er optimale. For alt andet lige, så vil vi betale mere, hvis vi fik en sygemelding i 120 dage på grund af dårlig ryg! Samtidig vil vi også gerne have, at vores frisører holder længere end de gennemsnitlige syv år, og det forsøger vi at imødekomme ved at give dem gode arbejdsforhold”.

Beton og cognacfarvet læder
Alle stolene i salonen; betjeningsstole, vaskestole og barberstole er betrukket med cognacfarvet læder, og det samme er stolene fra Hay i venteområdet, og netop cognacfarven er valgt helt bevidst for at bløde lidt op på det rå inventar.

Gulvene ligger i rå beton som da man overtog lokalet, blot med et lag klar epoxy, og de gamle rustne spær, der enkelte steder kan ses igennem, har fået lov til at ligge. ”Der, hvor det var allerværst, har vi tilført lidt flydespartel”, siger Martin med et smil. Væggene er pudsede
og står helt rå.

Se også: Kunst Klipperiet i Vejle

Salon-salon med rå personlighed

Salon-salon med rå personlighedSalon-salon med rå personlighed

Barberstolene til den maskuline del af Salon-Salon er fra Frisørland. I øvrigt har Martin valgt alle stole ud fra, at frisørerne skal have de bedste arbejdsvilkår. Det vil sige stole, der kan køres både langt ned og langt op, og barberstole, der er så smalle, at frisøren faktisk kan nå.

”Til vaskeområdet byggede vi et ekstra dæk i træ og beklædte det med flydespartel og epoxy”, fortæller Martin. De traditionelle frisørspejle er afløst af et langt gennemgående spejl, opsat på en kasse til strøm, som er omkranset af ”teaterpærer”. ”Det lange, gennemgående og speciallavede spejl giver en super effekt i salonen og binder den sammen, og selv om det tog lang tid at finde pærerne, der jo skulle være LED, men som ikke måtte være for hvide i lyset – og samtidig skulle være dæmpbare, så er det det hele værd. De giver os et fantastisk arbejdslys, og de giver et super lys for kunderne, der får lyset direkte ind på sig i stedet for lys fra oven, der giver mørke rander under øjnene og en dårlig hudfarve… de føler sig næsten som skuespillere i Hollywood”, siger Martin med et smil.

Det har været vigtigt for Martin med lys og rum i salonen, og det er spejlene bl.a. med til at skabe. Samtidig ses gennemgående borde under spejlene super originalt skabt af moleplanker fra den gamle Knudshoved Storebæltsfærge indsejling. Fodstøtterne til betjeningspladserne
er fra Frisørland.

Salon-salon med rå personlighed

Stemning og personlighed
Det har været meget vigtigt for Martin at give Salon-Salon personlighed. Disken er således også designet af moleplanker, og den er bygget op omkring et køleskab, hvor kunderne selv kan hente en øl eller en sportscola fra det lokale Hancock bryggeri. Til børnene er der juicebrikker og kakao.

Martin har valgt ikke at have nogen bestyrer i salonen, og det er forbudt at kalde ham chef. ”Vi er alle ligeværdige og vi driver salonen sammen ved hjælp af gode dialoger og ideer”. Det er vigtigt for ham, at de ansatte ikke lægger bånd på sig selv, deres meninger eller deres stil. Der er ingen dresscode og de ansatte får lov til at være de typer, de er. ”Forskellige typer frisører, henvender sig til forskellige typer kunder, og har frisørerne kant, får klipningerne og frisurerne det også”, mener han.

Salon-salon med rå personlighed

I salonen er der fire frisører og en elev, og den er baseret på at kunne udbygges. Derfor bruger Martin bl.a. de sociale medier i stor stil. ”Vi er kraftigt ude på de sociale medier. Jeg gør meget ud af, at der bliver lagt noget op; stemningsbilleder fra salonerne, billeder af hår eller andet, hver dag, og jeg kan mærke, det har en effekt”. Martins holdning er nemlig, at frisørbranchen ikke længere er så personfikseret, som den var engang. ”Det er som når du ser en fed bil, så er du ligeglad med, om du kender bilforhandleren”.

Netop for at fastholde dynamikken og på grund af den gode beliggenhed har Salon-Salon heller ingen tidsbestilling. ”Det er ret fedt ikke at kende dagen, men selvfølgelig er der forbrugsmønstre. Det er de samme dage, der er pres på, og de samme dage, der er stille. Men salonen går efter planen, så vi fastholder også den del af konceptet”, slutter Martin.

Inventar:

8 x MOR special pumpestol á 6.695 kr.: 53.560 kr.
2 x 5'6O Original barberchair á 31.695 kr.: 63.390 kr.
3 x Miami Special full body massage vaskesystemer á 34.695 kr.: 104.085 kr.
_________________

I alt 221.035 kr.

Tekst: Pia Finne
Fotograf: Jesper Skovlund

Denne artikel blev publiceret i 3. udgave af Hair Magazine 2017.

Virksomhedens visitkort

Annonce

Nyeste produkter se flere produktnyheder

Elements Xclusive - Bæredygtig nyhed fra IdHAIR

Elements Xclusive - Bæredygtig nyhed fra IdHAIR

Med inspiration fra de danske kyster har IdHAIR skabt et nordisk design med fokus på genbrugsplast fyldt med kvalitet og forkælelse til håret.
Nyt fra Admind - Arkiver dine bilag i din Admind løsning

Nyt fra Admind - Arkiver dine bilag i din Admind løsning

Hvis du er træt af at skulle gemme bilag i ringbind, så kan du nu arkivere dem direkte i din Admind løsning. Læs mere om det her.
Nye GOODBYE YELLOW fra Schwarzkopf Professional

Nye GOODBYE YELLOW fra Schwarzkopf Professional

GOODBYE YELLOW modvirker gullige toner i håret og indeholder hverken SLS/SLES-sulfater. Læs mere om produktet her.
Nyheder fra ingredien!

Nyheder fra ingredien!

Hair Team Company lancerer nu to nyheder fra ingredien; ingrediBlond og Activator til alle afblegningsformål. Produkterne indeholder vigtige proteiner.
Pigmenteret OSIS+ Dry Shampoo - Nyhed fra Schwarzkopf Professional

Pigmenteret OSIS+ Dry Shampoo - Nyhed fra Schwarzkopf Professional

Nyhed fra Schwarzkopf Professional - Nye pigmenterede tørshampoo fra OSIS+ i tre forskellige nuancer. Læs mere om nyheden her!

Annonce

Nyeste shows se flere frisørshows

Trinity Haircare fejrede 10 år i Amsterdam

Trinity Haircare fejrede 10 år i Amsterdam

Elite Experience blev afholdt for første gang for at markere Trinity Haircares 10 års jubilæum. Arrangementet i Amsterdam bød på et storslået show med Morten Lynge og Hasse Kliem på scenen.
Indvielse af Davines Village og WWHT i Parma

Indvielse af Davines Village og WWHT i Parma

I løbet af de tre dage i Parma blev frisørerne inviteret til en helhedsoplevelse med masser af hår, bæredygtigt initiativ og afgørelsen i Davines World Style Contest.
Revlon Style Masters fejrede 10 år i Barcelona

Revlon Style Masters fejrede 10 år i Barcelona

Revlon Style Masters fejrede ti år i Barcelona med et storslået show, inspirerende hår, de seneste trends og danske Brit Laursen i finalen i American Crew All-Star Challenge.
På forreste række til Danish Beauty Award 2018

På forreste række til Danish Beauty Award 2018

I Tivoli Congress Center var der gjort klar til en festlig aften i anledning af Danish Beauty Award. Hair Magazine sad klar på forreste række til at hylde alle de nominerede.
L'Oréal Professionnel - Stilsikkert og bæredygtigt i Paris

L'Oréal Professionnel - Stilsikkert og bæredygtigt i Paris

Stilikoner, Instagramvenlige drinks og innovative lanceringer stod på programmet, da L’Oréal Professionnel indbød til presseevent i Paris.

Annonce

Frisurekollektioner se flere frisurekollektioner

Annonce

Frisørportrætter se flere frisørportrætter

Nicci Welsh

Nicci Welsh

Nicci Welsh kommer fra en lille by i England. At hun i dag har stylet såvel Paris Hilton, som Nora Jones, Robbie Williams, Aura og Nick & Jay er helt hendes egen fortjeneste med hendes positive indstilling og hendes gå-på-mod.
Ole Henriksen

Ole Henriksen

At være smuk kræver ikke penge men selvsikkerhed. Det handler om indre skønhed, og ikke mindst om at være glad for sig selv. Sådan lyder Ole Henriksens livsfilosofi, og han efterlever den selv. ”Energi og livsglæde skaber udstråling”, mener han. Og så skal man pleje såvel sit hår som sin hud og sin stil.

Annonce

Nyeste videoer se flere videoer

Se hvordan du kan klippe en lob med en barberkniv

Se hvordan du kan klippe en lob med en barberkniv

Her kan du se, hvordan du kan bruge en barberkniv til at klippe en lob. Se videoen her, der viser step-by-step, hvad du skal gøre.
Balmain Spring/Summer 2019 Menswear

Balmain Spring/Summer 2019 Menswear

Bliv inspireret af håret og moden, der var at finde på catwalken, da Balmain Paris afholdte modeshow i slutningen af juni.
Fejring af Frisørens dag den 19. juni

Fejring af Frisørens dag den 19. juni

Missede du den live tale som Hair Magazines Chief Editor, Camilla Svensson, holdt for frisørerne på Frisøren dag? Se den her!
Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Få inspiration till fine blow out brushes med denne video fra Björn Axén. Her får du indblik i stylingen af hele fire forskellige modeller med forskellige hårlængder og stil.
Har du set den nye glittertrend?

Har du set den nye glittertrend?

Nu kan man gå all-in på glitter og gøre det til en del af sit helhedslook ved at tilføje det til håret. Se det her!