LEVERANDØRER

kursuskalender

webshops

Trends fra 00'erne - er vi klar til dem igen?

At trække reference tilbage i tiden er et velanvendt kneb inden for modeverden, og vi elsker at blive inspireret af ikoner fra fortiden. 90’erne har vist sig i trendbilledet i flere sæsoner nu, men spørgsmålet er, om vi er klar til at blive taget tilbage til 00’ernes storhedstid? 

Hair Magazine har fundet guldkornene frem fra tiden med papirtynde øjenbryn, modetøj og zigzag-skilning. Hjemme på sofaen blev der spillet Snake på 3310’eren, samtidig med at reality-tv kørte på højtryk. På diskotekerne dominerede selvbruner og falske øjenvipper.

Kreative mix

 Britney Spears blev en af 00’ernes mange stilikoner. Her ses hun med sit lange blonde hår både crepet og krøllet til The 2000 MTV Video Music Awards.Fænomenet Britney Spears åbenbarede sig i skoleuniform til superhittet ”… Baby One More Time” og blev et stort idol og stilikon for mange (blandt andet undertegnede). Hun, og mange andre af 00’ernes trendsættere, bar lavtaljede bootcut jeans med mavebluse, brede bælter og sixpence.

Hårmæssigt havde Britney Spears ofte etageklippet hår og tyndt, skråt pandehår -et look som mange tog til sig. Stylingen var dog varierende og kreativ. Britney og andre store stjerner som Beyoncé, Christina Aguilera og Lindsay Lohan ændrede deres udseende ved hver optræden med fletninger, glat hår og krøller på skift. Crepejern, glattejern, krøllejern og bølgejern - alt trendede og gerne i kombination. Det eneste, der ikke rigtig var moderne i 00’erne, var naturligt fald. 

Britney Spears blev en af 00'ernes mange stilikoner. På billedet ses hun med sit lange blonde hår, både crepet og krøllet.. 

Det skrå pandehår

Pete Wentz fra Fall Out Boy rockede det skrå pandehår i mange år. Her viser han sin pjuskede frisure på scenen ved Z100s Jingle Ball 2007 i New York.Det tunge, skrå pandehår, der gerne startede ved det ene øre og gik hele vejen over til det andet, var populært blandt mange; kvinder og mænd, it-girls og boybands. Det er dog mest forbundet med emokulturen, hvor det tunge pandehår var et kendetegn. Det skulle være glattet med glattejern og helst kulsort. Den kvindelige udgave blev gerne farvet i rødt eller grønt.

Tøjstilen inden for emokulturen, der prægede 00’erne, varierede, men Converse, stramme bukser, badges og kæder var gengangere. Men det var ikke kun dem, der lyttede til My Chemical Romance, The Used og Jimmy Eat World, der brugte pandehåret som kendetegn. Det lange pandehår var en favorit uanset musiksmag, alder og subkultur. Et par år senere blev Justin Bieber opdaget på YouTube og blev snart endnu en inspirationskilde til boybandfrisuren. 

 

Rocket undercut

I 2007 gik Rihanna mod strømmen og fik et lækkert, kulsort undercut.Fra at have været hele verdens sweetheart med lange, lysebrune lokker, viste Rihanna i 2007 dét, vi alle ved i dag; at hun kan bære en hvilken som helst frisure. Forandringen til en kulsort undercut med langt pandehår skabte en ny trend, der blev taget varmt imod af mange, der var blevet trætte af langt, lyst hår.

Ifølge magasinet Glamour har Rihanna sagt, at hun altid har elsket at afprøve nye ting, både når det kommer til farve og klip, men at pladeselskabet tvang hende til at sætte sine extensions i igen i starten af hendes karriere. I slutningen af 00’erne fik hun nok og skabte sin egen stil. Det er noget, vi alle er glade for.

For Rihanna var stylingmulighederne med den korte frisure uendelige, og den kunne sagtens kombineres med andre af 00’ernes store trends: farvede clip-ons, stylet i en fohawk (en lidt længere og tykkere hanekam) eller i en grov sideskilning.

Extensions med kontrastfarver

Christina Aguilera var ikke bange for at eksperimentere med sit hår. De skarpe kontraster mellem lyst hår og mørke extensions blev et reelt hit i 00’erne.Glem balayage, ombré og sombré – det var alt andet end naturlige toner i bløde overgange, der var gældende for de trendy 00’er. Lange, blonde extensions blev kombineret med kontrastfulde striber i rød og sort, dramatiske sideskilninger og kreative stylinger. Christina Aguilera eksperimenterede meget med sit hår i denne tid, men det var ikke alt, der smittede af på det almene menneske. Den platinblonde bund og extensions i skarpe kontraster blev alligevel et hit, som mange tog til sig. En lidt mildere udgave var at afblege det yderste af håret og farve det inderste mørkt.

Hårforlængelse var et udbredt fænomen, og mulighederne for at ændre sin frisure med extensions var uendelige. Dog blev markedet domineret af syntetisk hår, hvilket medførte, at det hurtigt blev slidt. Desuden adskilte teksturen mellem det naturlige og kunstige hår sig meget, hvilket gjorde kontrasten endnu tydeligere. 

Der findes utallige eksempler på kendisser, som Paris Hilton, Britney Spears, Victoria Beckham og Pamela Anderson, der kæmpede med mindre heldige extensions. Så længe man havde tidens selvsikre girl-power-attitude, var det ikke noget problem.

Tekst: Camilla Svensson (Sascha Tejlmann red.) 

Annonce

Nyeste produkter se flere produktnyheder

Triniplexx teknologi fra Trinity – kun hos Brands4hair

Triniplexx teknologi fra Trinity – kun hos Brands4hair

Triniplexx er en unik og revolutionerende salonbehandling. Triniplexx reparerer og forøger ødelagte hårfibre og bindinger i håret. Læs mere her.
Tailor’s Beard Balm – kun hos Brands4hair

Tailor’s Beard Balm – kun hos Brands4hair

Tailor's Beard Balm beskytter, blødgør og glatter skægget. Produktet fås kun hos Brands4Hair - læs om det her.
HH Simonsen relancerer sine krøllejern

HH Simonsen relancerer sine krøllejern

HH Simonsens serie af krøllejern opdateres nu med nye ergonomiske håndtag med digital touch teknologi til justering af temperaturen. Læs om det her.
Kvalitetsbørster fra Lernberger Stafsing hos OneBlackCar

Kvalitetsbørster fra Lernberger Stafsing hos OneBlackCar

Lernberger Stafsing har udviklet en håndpoleret kvalitetshårbørste med den perfekte balance mellem naturlige hår og lange nylon-børstehår. Se dem her.
Tailor’s Beard Wash – kun hos Brands4hair

Tailor’s Beard Wash – kun hos Brands4hair

Tailor's Beard Wash er det lavskummende og rensende shampoo til skæg for ægte mænd. Læs om produktet her.

Annonce

Nyeste shows se flere frisørshows

På forreste række til Danish Beauty Award 2018

På forreste række til Danish Beauty Award 2018

I Tivoli Congress Center var der gjort klar til en festlig aften i anledning af Danish Beauty Award. Hair Magazine sad klar på forreste række til at hylde alle de nominerede.
L'Oréal Professionnel - Stilsikkert og bæredygtigt i Paris

L'Oréal Professionnel - Stilsikkert og bæredygtigt i Paris

Stilikoner, Instagramvenlige drinks og innovative lanceringer stod på programmet, da L’Oréal Professionnel indbød til presseevent i Paris.
Hair Magazine besøgte Cosmoprof i Bologna 2018

Hair Magazine besøgte Cosmoprof i Bologna 2018

For at byde foråret velkommen på bedste vis, begav Hair Magazine sig til Bologna for at opleve dét, der efter 50 år eksistens har vokset sig til et af verdens største arrangement i den professionelle skønhedsbranche.
Personlig stil i fokus på TOP HAIR - DIE MESSE i Düsseldorf

Personlig stil i fokus på TOP HAIR - DIE MESSE i Düsseldorf

På den internationale branchemesse TOP HAIR – DIE MESSE i Düsseldorf fandtes der det meste til den, der elsker hår i alle dets former. Læs om det her og se billederne!
Wella Nordic Creative Team præsenterede sæsonens trends

Wella Nordic Creative Team præsenterede sæsonens trends

Der var fuldt hus, da en masse frisører blev inviteret indenfor af Wella Professionals til en aften, der skulle inspirere og gennemgå denne sæsons trends.

Annonce

Frisurekollektioner se flere frisurekollektioner

Annonce

Frisørportrætter se flere frisørportrætter

Mark Anderson

Mark Anderson

Du behøver kun kam og saks - ikke andet for at kunne opfylde drømmen om en forvandling til noget smukkere. Mark Anderson er et særdeles kreativt menneske. Han arbejder som stylist hos Wella.
Jan Larsen

Jan Larsen

”Vi skal have energi og ”drive” i salonen”. Det mener Jan Larsen fra Stuhr. Hans holdning er, at dét at være frisør er en livsstil, men vil man noget, må man investere i sig selv.

Annonce

Nyeste videoer se flere videoer

Gun-Britt Makeover

Gun-Britt Makeover

Som noget nyt har Gun-Britt Coiffure startet Gun-Britt Makeover. Løbende vil vi kunne følge med i diverse makeovers. Her har I den første.
De første hårtørrere i salonerne

De første hårtørrere i salonerne

Der er sket en del med udstyret i salonerne siden de første tørrehjelme i 1920'erne blev en fast bestanddel af salonens interiør. I denne video kan du se, hvordan de så ud dengang.
Stylist: Disse herrefrisurer elsker kvinder

Stylist: Disse herrefrisurer elsker kvinder

Stylist Ashley Weston giver sit bud på 5 forskellige herrefrisurer, som kvinder bare elsker. Klik her og få inspiration til herrefrisurer i salonen.
L'Oréal Professionnel Event i Paris 2018

L'Oréal Professionnel Event i Paris 2018

Følg med her, da L'Oréal Professionnel i slutningen af januar indbød til presseevent i Paris i forbindelse med forårets lanceringer af to naturlige og bæredygtige nyheder.
Video: Wella Making Waves uddanner unge i Kambodja indenfor frisørfaget

Video: Wella Making Waves uddanner unge i Kambodja indenfor frisørfaget

Making Waves er til for at hjælpe unge fra de mest fattige og udsatte samfundsgrupper i Kambodja til en lysere fremtid indenfor frisørfaget.