LEVERANDØRER

kursuskalender

webshops

Trends fra 00'erne - er vi klar til dem igen?

At trække reference tilbage i tiden er et velanvendt kneb inden for modeverden, og vi elsker at blive inspireret af ikoner fra fortiden. 90’erne har vist sig i trendbilledet i flere sæsoner nu, men spørgsmålet er, om vi er klar til at blive taget tilbage til 00’ernes storhedstid? 

Hair Magazine har fundet guldkornene frem fra tiden med papirtynde øjenbryn, modetøj og zigzag-skilning. Hjemme på sofaen blev der spillet Snake på 3310’eren, samtidig med at reality-tv kørte på højtryk. På diskotekerne dominerede selvbruner og falske øjenvipper.

Kreative mix

 Britney Spears blev en af 00’ernes mange stilikoner. Her ses hun med sit lange blonde hår både crepet og krøllet til The 2000 MTV Video Music Awards.Fænomenet Britney Spears åbenbarede sig i skoleuniform til superhittet ”… Baby One More Time” og blev et stort idol og stilikon for mange (blandt andet undertegnede). Hun, og mange andre af 00’ernes trendsættere, bar lavtaljede bootcut jeans med mavebluse, brede bælter og sixpence.

Hårmæssigt havde Britney Spears ofte etageklippet hår og tyndt, skråt pandehår -et look som mange tog til sig. Stylingen var dog varierende og kreativ. Britney og andre store stjerner som Beyoncé, Christina Aguilera og Lindsay Lohan ændrede deres udseende ved hver optræden med fletninger, glat hår og krøller på skift. Crepejern, glattejern, krøllejern og bølgejern - alt trendede og gerne i kombination. Det eneste, der ikke rigtig var moderne i 00’erne, var naturligt fald. 

Britney Spears blev en af 00'ernes mange stilikoner. På billedet ses hun med sit lange blonde hår, både crepet og krøllet.. 

Det skrå pandehår

Pete Wentz fra Fall Out Boy rockede det skrå pandehår i mange år. Her viser han sin pjuskede frisure på scenen ved Z100s Jingle Ball 2007 i New York.Det tunge, skrå pandehår, der gerne startede ved det ene øre og gik hele vejen over til det andet, var populært blandt mange; kvinder og mænd, it-girls og boybands. Det er dog mest forbundet med emokulturen, hvor det tunge pandehår var et kendetegn. Det skulle være glattet med glattejern og helst kulsort. Den kvindelige udgave blev gerne farvet i rødt eller grønt.

Tøjstilen inden for emokulturen, der prægede 00’erne, varierede, men Converse, stramme bukser, badges og kæder var gengangere. Men det var ikke kun dem, der lyttede til My Chemical Romance, The Used og Jimmy Eat World, der brugte pandehåret som kendetegn. Det lange pandehår var en favorit uanset musiksmag, alder og subkultur. Et par år senere blev Justin Bieber opdaget på YouTube og blev snart endnu en inspirationskilde til boybandfrisuren. 

 

Rocket undercut

I 2007 gik Rihanna mod strømmen og fik et lækkert, kulsort undercut.Fra at have været hele verdens sweetheart med lange, lysebrune lokker, viste Rihanna i 2007 dét, vi alle ved i dag; at hun kan bære en hvilken som helst frisure. Forandringen til en kulsort undercut med langt pandehår skabte en ny trend, der blev taget varmt imod af mange, der var blevet trætte af langt, lyst hår.

Ifølge magasinet Glamour har Rihanna sagt, at hun altid har elsket at afprøve nye ting, både når det kommer til farve og klip, men at pladeselskabet tvang hende til at sætte sine extensions i igen i starten af hendes karriere. I slutningen af 00’erne fik hun nok og skabte sin egen stil. Det er noget, vi alle er glade for.

For Rihanna var stylingmulighederne med den korte frisure uendelige, og den kunne sagtens kombineres med andre af 00’ernes store trends: farvede clip-ons, stylet i en fohawk (en lidt længere og tykkere hanekam) eller i en grov sideskilning.

Extensions med kontrastfarver

Christina Aguilera var ikke bange for at eksperimentere med sit hår. De skarpe kontraster mellem lyst hår og mørke extensions blev et reelt hit i 00’erne.Glem balayage, ombré og sombré – det var alt andet end naturlige toner i bløde overgange, der var gældende for de trendy 00’er. Lange, blonde extensions blev kombineret med kontrastfulde striber i rød og sort, dramatiske sideskilninger og kreative stylinger. Christina Aguilera eksperimenterede meget med sit hår i denne tid, men det var ikke alt, der smittede af på det almene menneske. Den platinblonde bund og extensions i skarpe kontraster blev alligevel et hit, som mange tog til sig. En lidt mildere udgave var at afblege det yderste af håret og farve det inderste mørkt.

Hårforlængelse var et udbredt fænomen, og mulighederne for at ændre sin frisure med extensions var uendelige. Dog blev markedet domineret af syntetisk hår, hvilket medførte, at det hurtigt blev slidt. Desuden adskilte teksturen mellem det naturlige og kunstige hår sig meget, hvilket gjorde kontrasten endnu tydeligere. 

Der findes utallige eksempler på kendisser, som Paris Hilton, Britney Spears, Victoria Beckham og Pamela Anderson, der kæmpede med mindre heldige extensions. Så længe man havde tidens selvsikre girl-power-attitude, var det ikke noget problem.

Tekst: Camilla Svensson (Sascha Tejlmann red.) 

Annonce

Nyeste produkter se flere produktnyheder

Elements Xclusive - Bæredygtig nyhed fra IdHAIR

Elements Xclusive - Bæredygtig nyhed fra IdHAIR

Med inspiration fra de danske kyster har IdHAIR skabt et nordisk design med fokus på genbrugsplast fyldt med kvalitet og forkælelse til håret.
Nyt fra Admind - Arkiver dine bilag i din Admind løsning

Nyt fra Admind - Arkiver dine bilag i din Admind løsning

Hvis du er træt af at skulle gemme bilag i ringbind, så kan du nu arkivere dem direkte i din Admind løsning. Læs mere om det her.
Nye GOODBYE YELLOW fra Schwarzkopf Professional

Nye GOODBYE YELLOW fra Schwarzkopf Professional

GOODBYE YELLOW modvirker gullige toner i håret og indeholder hverken SLS/SLES-sulfater. Læs mere om produktet her.
Nyheder fra ingredien!

Nyheder fra ingredien!

Hair Team Company lancerer nu to nyheder fra ingredien; ingrediBlond og Activator til alle afblegningsformål. Produkterne indeholder vigtige proteiner.
Pigmenteret OSIS+ Dry Shampoo - Nyhed fra Schwarzkopf Professional

Pigmenteret OSIS+ Dry Shampoo - Nyhed fra Schwarzkopf Professional

Nyhed fra Schwarzkopf Professional - Nye pigmenterede tørshampoo fra OSIS+ i tre forskellige nuancer. Læs mere om nyheden her!

Annonce

Nyeste shows se flere frisørshows

Trinity Haircare fejrede 10 år i Amsterdam

Trinity Haircare fejrede 10 år i Amsterdam

Elite Experience blev afholdt for første gang for at markere Trinity Haircares 10 års jubilæum. Arrangementet i Amsterdam bød på et storslået show med Morten Lynge og Hasse Kliem på scenen.
Indvielse af Davines Village og WWHT i Parma

Indvielse af Davines Village og WWHT i Parma

I løbet af de tre dage i Parma blev frisørerne inviteret til en helhedsoplevelse med masser af hår, bæredygtigt initiativ og afgørelsen i Davines World Style Contest.
Revlon Style Masters fejrede 10 år i Barcelona

Revlon Style Masters fejrede 10 år i Barcelona

Revlon Style Masters fejrede ti år i Barcelona med et storslået show, inspirerende hår, de seneste trends og danske Brit Laursen i finalen i American Crew All-Star Challenge.
På forreste række til Danish Beauty Award 2018

På forreste række til Danish Beauty Award 2018

I Tivoli Congress Center var der gjort klar til en festlig aften i anledning af Danish Beauty Award. Hair Magazine sad klar på forreste række til at hylde alle de nominerede.
L'Oréal Professionnel - Stilsikkert og bæredygtigt i Paris

L'Oréal Professionnel - Stilsikkert og bæredygtigt i Paris

Stilikoner, Instagramvenlige drinks og innovative lanceringer stod på programmet, da L’Oréal Professionnel indbød til presseevent i Paris.

Annonce

Frisurekollektioner se flere frisurekollektioner

Annonce

Frisørportrætter se flere frisørportrætter

Frisør Koch

Frisør Koch

Når Isa Koch begynder sin frisøruddannelse til august, er hun 5. generation af frisør er i ”Koch-dynastiet” – som de selv kald er det med et smil på læben.
Helle Bøgvad

Helle Bøgvad

Hair Magazine har talt med frisør Helle Bøgvad om hendes salon og undervisning, og nærværet, som Helle havde brug for at genfinde.

Annonce

Nyeste videoer se flere videoer

Se hvordan du kan klippe en lob med en barberkniv

Se hvordan du kan klippe en lob med en barberkniv

Her kan du se, hvordan du kan bruge en barberkniv til at klippe en lob. Se videoen her, der viser step-by-step, hvad du skal gøre.
Balmain Spring/Summer 2019 Menswear

Balmain Spring/Summer 2019 Menswear

Bliv inspireret af håret og moden, der var at finde på catwalken, da Balmain Paris afholdte modeshow i slutningen af juni.
Fejring af Frisørens dag den 19. juni

Fejring af Frisørens dag den 19. juni

Missede du den live tale som Hair Magazines Chief Editor, Camilla Svensson, holdt for frisørerne på Frisøren dag? Se den her!
Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Få inspiration till fine blow out brushes med denne video fra Björn Axén. Her får du indblik i stylingen af hele fire forskellige modeller med forskellige hårlængder og stil.
Har du set den nye glittertrend?

Har du set den nye glittertrend?

Nu kan man gå all-in på glitter og gøre det til en del af sit helhedslook ved at tilføje det til håret. Se det her!