LEVERANDØRER

kursuskalender

webshops

Bæredygtighed i fokus - Davines Village og WWHT 2018 i Parma

Da Davines inviterede til åbningen af det nye hovedkontor, Davines Village, og World Wide Hair Tour 2018 i Parma, var agendaen tydelig – vi bør alle hjælpes ad til at skabe en bæredygtig verden i fremtiden.

Davide Bollati er formand og ejer af Davines Group.

WWHT i Parma faldt sammen med indvielsen af den nye, bæredygtige Davines Village.

Familieforetaget Davines blev grundlagt i 1983 i Parma, Italien, af Silvana og Gianni Bollati. Siden da har foretaget vokset, gået videre til næste generation og spredt sig til 97 lande. 35 år siden starten er Parma endnu en gang i centrum. Hair Magazine var, sammen med Salonsupport, med til åbningen af det nye Davines Village, som kommer til at tage Davines fokus på bæredygtighed til det næste niveau.

”Davines Village er først og fremmest et hjem. Et hjem som skal inspirere frisører og statuere eksemplet for bæredygtig skønhed”, siger Davide Bollati, formand for Davines Group.

Danske Kirsten Demant og Brian Suhr viste deres tolkning af "hygge" på scenen. 

Davines Global Artistic Director Angelo Seminara introducerede et hårshow i videoformat, en ny tolkning af begrebet bæredygtighed. Under dagene i Parma fik Hair Magazine også oplevet ham og hans måde at se på hår, kunst og bæredygtighed live på scenen.

World Wide Hair Tour
Åbningen af Davines Village faldt sammen med World Wide Hair Tour 2018 som i år gik under temaet Nature in Art. Under de tre dage i Parma blev frisørerne inviteret til en helhedsoplevelse med masser af hår, bæredygtigt initiativ og afgørelsen af Davines World Styles Contest.

Davines internationale stylister viste sine tolkninger af temaet, Nature in Art, en kavalkade af visninger som toppede i kreativitet. Danske Kirsten Demant og Brian Suhr kom på scenen og viste deres tolkning af ”hygge”. Davines Global Artistic Director, Angelo Seminara, tog et nyt tag om konceptet ”bæredygtighed” og viste en uddannelsesvideo, som var filmet i vidunderlige og smukke omgivelser i ørkenen. I modsætning til mange andre stylister elsker Angelo at arbejde i vind og et af de look, han lavede, blev til og med skabt oppe i luften i en luftballon.

Læs også: Nordisk sejr i Davines WSC 2018

Anledningen til at Angelo valgte at skabe en video, i stedet for en traditionel visning, var dels fordi det gav en mulighed for at vise den til flere shows uden at flyve et helt team og modeller over hele verden. Og dels skyldes det også, at publikum, ved store events som dette, ikke kan se det tekniske, der sker på scenen. De kigger endda på store skærme for at kunne følge med.

Svenske Annie Ankervik vandt Best Total Look Award i Davines World Style Contest. Kollegaen fra Kollektivet Kai og Årets Frisør-vinderen, Sofia Geideby, vandt prisen for bedste farve.

World Style Contest
Et af højdepunkterne på programmet var den årlige konkurrence, World Style Contest, hvor 20 finalister fra hele verden konkurrerer om de eftertragtede titler. I år var to svenskere på scenen i finalen og til de nordiske frisørers glæde, blev det til en svensk vinder i to af tre kategorier. Sofia Geideby vandt prisen for bedste farve, og Annie Ankervik vandt Best Total Look Award, hvilket betyder, at hun kommer til at få mulighed for at skabe sit eget show til World Wide Hair Tour, som afholdes på Island til næste år.

I Davines Village findes et stort orangeri, der kommer til at fungere både som restaurant og mødeplads.

I akademiet vil der blive holdt træning og nye produkter blive testet.  Davines Village i Parma indviedes med en stor fest med den botaniske have som midtpunkt. 

Grøn kemi
Over 3.000 frisører fra hele verden deltog i åbningen af det nye hovedkvarter, som rummer kontorlokaler, et akademi, laboratorium, produktionsanlæg, lager og et stort orangeri som fungerer som restaurant og mødeplads. I laboratoriet arbejder et team på 30 personer, kemikere og forskere, med at udvikle og producere nye produkter. Deres hovedfokus fremover kommer til at være bæredygtighed og anvendelse af naturligt aktive ingredienser. Til det formål har de nu en videnskabelig botanisk have til deres rådighed, noget som Davide tror vil lede til bedre udvikling.  

”Jeg har høje forhåbninger, når det kommer til haven. Eftersom vores forsknings- og udviklingsteam kommer til at se den og vil have adgang til den hver dag, er jeg overbevist om, at de vil blive positivt påvirket”.

Udover at skabe et smukt miljø og udsigt for kemikerne, har det et specifikt formål, som er en essentiel del af planen med Davines Village.  

”Haven bliver udviklet at vores FoU-team. Vi starter med syv forskellige typer af planter, som er valgt ud af vore kemikere for at undersøge specifikke, aktive ingredienser. Der vil altid være et projekt i gang, dedikeret til grøn kemi, når det kommer til at udvinde aktive ingredienser fra planteriget, hvilket betyder, at vi kan bevare den samme præstation og samtidigt tage næste skridt, når det kommer til bæredygtighed.

Læs også: Davines afholdt inspirationsaften

Bedst for verden
I 2016 blev Davines certificeret som et B Corporation. Det betyder, at de anvender deres foretagende til at drive en positiv udvikling - at de stræber efter at være bedst for verden. Selv om Davines Village er en milepæl i Davines bæredygtighedsarbejder, understreger Davide at de stadig har meget at arbejde med samt forbedre.

”Der er en del udfordringer i at være et B-Corp-foretag, som vi ikke har løst endnu. Vi arbejder i øjeblikket på at udvikle kompensationsstrategier, forbedre implementeringen og så arbejder vi på at skabe et gennembrud. Vi har en holistisk strategi og et holistisk pointsystem, når det handler om bæredygtig udvikling. Det fortæller os, at der er områder, hvor vi kan forbedre os, men vi arbejder hårdt på at fortsætte vores rejse. Næste skridt er, at vi skal lære at manøvrere Davines Village. Tidligere kørte vi en lille, lille bil, nu kører vi i en Tesla”, fortæller Davide med et smil.

Temaet for dagene i Parma var Nature in Art, og sælgerne fra Salonsupport gik virkelig all-in.Temaet for dagene i Parma var Nature in Art, og sælgerne fra Salonsupport gik virkelig all-in.

Alle danske frisører på vej til fest.

Tekst: Camilla Svensson
Foto: Camilla Svensson og Davines

Se flere billeder i galleriet herunder:Annonce

Nyeste produkter se flere produktnyheder

Biolage R.A.W. Scalp - Serien for en sund hovedbund

Biolage R.A.W. Scalp - Serien for en sund hovedbund

Biolage R.A.W.-familien har fået nyt medlem i form af serien Biolage R.A.W. Scalp. Fordi et sundt hår starter med en sund hovedbund.
SP Reverse fra Wella System Professional

SP Reverse fra Wella System Professional

Wella System Professional: SP Reverse er en ny serie af produkter, der genopbygger stresset hår samt genskaber elasticitet, smidighed og glans i svækket hår.
KC Luxima fra KC Professional - Nu hos HeadBrands

KC Luxima fra KC Professional - Nu hos HeadBrands

Luxima er en ammoniakfri nuancetoning, som giver et blødt resultat med glans. Toner der intensiverer eller neutraliserer nuancerne som allerede findes i håret.
System Professional introducerer System Man

System Professional introducerer System Man

System Man er den nye produktlinje inden for System Professional og er svaret til alle kræsne mænd med sofistikeret smag. Indeholder både hårpleje og styling.
ghd julegaveæsker

ghd julegaveæsker

Et lækkert udvalg af gaveæsker i guld med stylingværktøjer fra ghd med professionel ydelse til ethvert behov er perfekte julegaver.

Annonce

Nyeste shows se flere frisørshows

Aveda Congress i Minneapolis

Aveda Congress i Minneapolis

I anledning af Avedas 40-års jubilæum afholdtes deres største kongres nogensinde i Minneapolis, Minnesota. Hair Magazine fulgte med over Atlanten.
ColorMANIA til Goldwell Global Zoom i Toronto

ColorMANIA til Goldwell Global Zoom i Toronto

Goldwells store, årlige happening, Global Zoom, løb af stablen i den canadiske by Toronto. De 3.000 frisører til stede kunne opleve et event i verdensklasse.
Efterårsfest med Hair Team Company

Efterårsfest med Hair Team Company

Hair Team Company har netop lige afholdt to shows fyldt med viden, venskabelighed og vilde nyheder! Var du ikke med, kan du læse om de to shows her.
Med ghd backstage til New York Fashion Week

Med ghd backstage til New York Fashion Week

ghd var stolt sponsor, da der skulle styles hår til Jeremy Scotts fashionshow under New York Fashion Week. Manden i spidsen var Eugene Souleiman.
A World in Color – farveeksplosion med Wella Professionals

A World in Color – farveeksplosion med Wella Professionals

Det var noget for enhver smag, da Wella Professionals kårede vinderme i TrendVision og relancerede Koleston Perfect i et eventet A World in Color i København.

Annonce

Frisurekollektioner se flere frisurekollektioner

Annonce

Frisørportrætter se flere frisørportrætter

Johnny Poulsen

Johnny Poulsen

Hos Johnny i salon Arthur bliver der ikke kun klippet og stylet smarte frisurer. Her er der tid til fordybelse og åndelig samtale. Johnny elsker nemlig originaliteten hos sin kunder.
Tage Frandsen

Tage Frandsen

Tage Frandsen har årelang erfaring i faget. I kunstnerkredse med teater, sang og showbiz har han slået sine frisørfolder – og nydt det.

Annonce

Nyeste videoer se flere videoer

Lær at lave en paryk med Redken

Lær at lave en paryk med Redken

Redken viser her, hvordan man kan lave en paryk, der er perfekt til alle Halloween-festerne, der er lige rundt om hjørnet - kun fantasien sætter grænserne!
Simpel opsætning til festlige begivenheder

Simpel opsætning til festlige begivenheder

Få inspiration til en simpel, festlig opsætning her, hvor kun få ting skal brugs til en elegant opsætning.
Lær mere om Wella Professionals Koleston Perfect Me+

Lær mere om Wella Professionals Koleston Perfect Me+

Er du nysgerrig på på Wella Professionals Koleston Perfect Me+? Ved at tage dette 9-minutters seminar lærer du alt, du behøver at vide.
Se hvordan du kan klippe en lob med en barberkniv

Se hvordan du kan klippe en lob med en barberkniv

Her kan du se, hvordan du kan bruge en barberkniv til at klippe en lob. Se videoen her, der viser step-by-step, hvad du skal gøre.
Balmain Spring/Summer 2019 Menswear

Balmain Spring/Summer 2019 Menswear

Bliv inspireret af håret og moden, der var at finde på catwalken, da Balmain Paris afholdte modeshow i slutningen af juni.