LEVERANDØRER

kursuskalender

webshops

Bæredygtighed i fokus - Davines Village og WWHT 2018 i Parma

Da Davines inviterede til åbningen af det nye hovedkontor, Davines Village, og World Wide Hair Tour 2018 i Parma, var agendaen tydelig – vi bør alle hjælpes ad til at skabe en bæredygtig verden i fremtiden.

Davide Bollati er formand og ejer af Davines Group.

WWHT i Parma faldt sammen med indvielsen af den nye, bæredygtige Davines Village.

Familieforetaget Davines blev grundlagt i 1983 i Parma, Italien, af Silvana og Gianni Bollati. Siden da har foretaget vokset, gået videre til næste generation og spredt sig til 97 lande. 35 år siden starten er Parma endnu en gang i centrum. Hair Magazine var, sammen med Salonsupport, med til åbningen af det nye Davines Village, som kommer til at tage Davines fokus på bæredygtighed til det næste niveau.

”Davines Village er først og fremmest et hjem. Et hjem som skal inspirere frisører og statuere eksemplet for bæredygtig skønhed”, siger Davide Bollati, formand for Davines Group.

Danske Kirsten Demant og Brian Suhr viste deres tolkning af "hygge" på scenen. 

Davines Global Artistic Director Angelo Seminara introducerede et hårshow i videoformat, en ny tolkning af begrebet bæredygtighed. Under dagene i Parma fik Hair Magazine også oplevet ham og hans måde at se på hår, kunst og bæredygtighed live på scenen.

World Wide Hair Tour
Åbningen af Davines Village faldt sammen med World Wide Hair Tour 2018 som i år gik under temaet Nature in Art. Under de tre dage i Parma blev frisørerne inviteret til en helhedsoplevelse med masser af hår, bæredygtigt initiativ og afgørelsen af Davines World Styles Contest.

Davines internationale stylister viste sine tolkninger af temaet, Nature in Art, en kavalkade af visninger som toppede i kreativitet. Danske Kirsten Demant og Brian Suhr kom på scenen og viste deres tolkning af ”hygge”. Davines Global Artistic Director, Angelo Seminara, tog et nyt tag om konceptet ”bæredygtighed” og viste en uddannelsesvideo, som var filmet i vidunderlige og smukke omgivelser i ørkenen. I modsætning til mange andre stylister elsker Angelo at arbejde i vind og et af de look, han lavede, blev til og med skabt oppe i luften i en luftballon.

Læs også: Nordisk sejr i Davines WSC 2018

Anledningen til at Angelo valgte at skabe en video, i stedet for en traditionel visning, var dels fordi det gav en mulighed for at vise den til flere shows uden at flyve et helt team og modeller over hele verden. Og dels skyldes det også, at publikum, ved store events som dette, ikke kan se det tekniske, der sker på scenen. De kigger endda på store skærme for at kunne følge med.

Svenske Annie Ankervik vandt Best Total Look Award i Davines World Style Contest. Kollegaen fra Kollektivet Kai og Årets Frisør-vinderen, Sofia Geideby, vandt prisen for bedste farve.

World Style Contest
Et af højdepunkterne på programmet var den årlige konkurrence, World Style Contest, hvor 20 finalister fra hele verden konkurrerer om de eftertragtede titler. I år var to svenskere på scenen i finalen og til de nordiske frisørers glæde, blev det til en svensk vinder i to af tre kategorier. Sofia Geideby vandt prisen for bedste farve, og Annie Ankervik vandt Best Total Look Award, hvilket betyder, at hun kommer til at få mulighed for at skabe sit eget show til World Wide Hair Tour, som afholdes på Island til næste år.

I Davines Village findes et stort orangeri, der kommer til at fungere både som restaurant og mødeplads.

I akademiet vil der blive holdt træning og nye produkter blive testet.  Davines Village i Parma indviedes med en stor fest med den botaniske have som midtpunkt. 

Grøn kemi
Over 3.000 frisører fra hele verden deltog i åbningen af det nye hovedkvarter, som rummer kontorlokaler, et akademi, laboratorium, produktionsanlæg, lager og et stort orangeri som fungerer som restaurant og mødeplads. I laboratoriet arbejder et team på 30 personer, kemikere og forskere, med at udvikle og producere nye produkter. Deres hovedfokus fremover kommer til at være bæredygtighed og anvendelse af naturligt aktive ingredienser. Til det formål har de nu en videnskabelig botanisk have til deres rådighed, noget som Davide tror vil lede til bedre udvikling.  

”Jeg har høje forhåbninger, når det kommer til haven. Eftersom vores forsknings- og udviklingsteam kommer til at se den og vil have adgang til den hver dag, er jeg overbevist om, at de vil blive positivt påvirket”.

Udover at skabe et smukt miljø og udsigt for kemikerne, har det et specifikt formål, som er en essentiel del af planen med Davines Village.  

”Haven bliver udviklet at vores FoU-team. Vi starter med syv forskellige typer af planter, som er valgt ud af vore kemikere for at undersøge specifikke, aktive ingredienser. Der vil altid være et projekt i gang, dedikeret til grøn kemi, når det kommer til at udvinde aktive ingredienser fra planteriget, hvilket betyder, at vi kan bevare den samme præstation og samtidigt tage næste skridt, når det kommer til bæredygtighed.

Læs også: Davines afholdt inspirationsaften

Bedst for verden
I 2016 blev Davines certificeret som et B Corporation. Det betyder, at de anvender deres foretagende til at drive en positiv udvikling - at de stræber efter at være bedst for verden. Selv om Davines Village er en milepæl i Davines bæredygtighedsarbejder, understreger Davide at de stadig har meget at arbejde med samt forbedre.

”Der er en del udfordringer i at være et B-Corp-foretag, som vi ikke har løst endnu. Vi arbejder i øjeblikket på at udvikle kompensationsstrategier, forbedre implementeringen og så arbejder vi på at skabe et gennembrud. Vi har en holistisk strategi og et holistisk pointsystem, når det handler om bæredygtig udvikling. Det fortæller os, at der er områder, hvor vi kan forbedre os, men vi arbejder hårdt på at fortsætte vores rejse. Næste skridt er, at vi skal lære at manøvrere Davines Village. Tidligere kørte vi en lille, lille bil, nu kører vi i en Tesla”, fortæller Davide med et smil.

Temaet for dagene i Parma var Nature in Art, og sælgerne fra Salonsupport gik virkelig all-in.Temaet for dagene i Parma var Nature in Art, og sælgerne fra Salonsupport gik virkelig all-in.

Alle danske frisører på vej til fest.

Tekst: Camilla Svensson
Foto: Camilla Svensson og Davines

Se flere billeder i galleriet herunder:Nyeste produkter se flere produktnyheder

Perlespænder fra Everneed

Perlespænder fra Everneed

Perlespænder og gerne masser af dem er i allerhøjeste trend netop nu. Everneed har nu tilføjet syv smukke perleaccessories til sit sortiment. Perfekt som mersalg.
Celeb Luxury Colorditioner i 10 nuancer hos HeadBrands

Celeb Luxury Colorditioner i 10 nuancer hos HeadBrands

Gem Lite Colorditioner er en pigmenteret, farvebevarende og styrkende balsam, som genopbygger og reparerer bindingerne i håret. Findes hos HeadBrands.
Nyt krøllejern fra Cera Wandbar

Nyt krøllejern fra Cera Wandbar

Cera Wandbar er et nyt krøllejern, der takket være dets ergonomiske vinkel giver mange stylingmuligheder uden at belaste dit håndled, skulder eller albue.
SEB MAN - groomingserie til mænd fra Sebastian Professional

SEB MAN - groomingserie til mænd fra Sebastian Professional

Sebastian Professional lancerer nu SEB MAN - en serie bestående af pleje- og stylingprodukter til hår og skæg til mænd, der ikke vil sættes i bås!
Sheet Mask til håret med All Soft Mega fra Redken

Sheet Mask til håret med All Soft Mega fra Redken

All Soft Mega Sheet Mask er en intensiv hårmaske til tørt og skadet hår og det nyeste skud på stammen i All Soft Mega-serien. Se mere her.

Annonce

Nyeste shows se flere frisørshows

Jorden rundt med Marcelklubben

Jorden rundt med Marcelklubben

Marcelklubbens traditionsrige Londonaften fik i år et nyt udtryk under navnet Marcel International Inspiration og flere af landets store navne var på scenen denne aften.
La Biosthetique x Nobi Talai til Paris Fashion Week SS19

La Biosthetique x Nobi Talai til Paris Fashion Week SS19

Under temaet "Urbane Nomader" skabte La Biosthetique de smukke hår- og makeuplooks til Nobi Talais show under Paris Fashion Week SS19.
L'Oréal Professionnel inviterede til Toni&Guy-seminarium

L'Oréal Professionnel inviterede til Toni&Guy-seminarium

Der var trendy klip, farve og opsætninger på menuen, da L’Oréal Professionnel inviterede til seminarie med Toni & Guy på Tivoli Hotel i København.
Wella Professionals' første TrendVison Creative Retreat Experience

Wella Professionals' første TrendVison Creative Retreat Experience

Wella Professionals' internationale TrendVision 2018 løb af stablen i Lissabon, og frisører fra hele verden var samlet til en Creative Retreat Experience.
La Biosthetique for Talbot Runhof til Paris Fashion Week SS19

La Biosthetique for Talbot Runhof til Paris Fashion Week SS19

Det er ganske vist nogle uger siden, at Paris Fashion Week SS19 løb af stablen, men det betyder ikke, at vi stopper med at inspireres. La Biosthetique skabte hårlooket til Talbot Runhofs show.

Annonce

Frisurekollektioner se flere frisurekollektioner

Frisørportrætter se flere frisørportrætter

Stephen Mackinder

Stephen Mackinder

En af Vidal Sassoons nærmeste medarbejdere gennem en årrække - Stephen Mackinder – åbner salon i København med ualmindelig klipning og kurser for frisører.
Hasse Kliem

Hasse Kliem

Hasse Kliem er ikke indbegrebet af det, man forstår ved en frisør, selv om han denne dag har stylet sit hår med en Margrethe-krølle oven på hovedet.

Nyeste videoer se flere videoer

2-i-1 festhår med Regis Salons

2-i-1 festhår med Regis Salons

Britiske Regis Salons har sammen med Creative Director Kieron Fowles skabt to glamourøse festfrisurer, som din kunde enkelt kan genskabe selv. Se videoen her!
Lær at skygge rødderne med Jenny Strebe og Schwarzkopf

Lær at skygge rødderne med Jenny Strebe og Schwarzkopf

I denne video viser Schwarzkopf Professionals sammen med Jenny Strebe hvordan du skygger rødderne i en reversed balayage; et nyt og spændende look.
Frivillige og Goldwell klippede hjemløse på Rådhuspladsen

Frivillige og Goldwell klippede hjemløse på Rådhuspladsen

Igen i år stillede en række frivillige frisører op på Rådhuspladsen den 11. december for at tilbyde gratis klip og styling til hjemløse i juletiden.
Naturlige og teksturerede bølger med ghd

Naturlige og teksturerede bølger med ghd

I denne video viser ghd, hvordan du får det såkaldte "I woke up like this"-look. Naturlige og teksturerede bølger for et cool og sexet look.
Long Hair Tutorial af Benjamin Martin -Bryllupsopsætning - tutorial

Long Hair Tutorial af Benjamin Martin -Bryllupsopsætning - tutorial

Talentfulde Benjamin Martin viser i denne tutorial tre forskellige festopsætninger, der passer godt til fest og bryllup. Se videoen her.