LEVERANDØRER

kursuskalender

webshops

Bæredygtighed i fokus - Davines Village og WWHT 2018 i Parma

Da Davines inviterede til åbningen af det nye hovedkontor, Davines Village, og World Wide Hair Tour 2018 i Parma, var agendaen tydelig – vi bør alle hjælpes ad til at skabe en bæredygtig verden i fremtiden.

Davide Bollati er formand og ejer af Davines Group.

WWHT i Parma faldt sammen med indvielsen af den nye, bæredygtige Davines Village.

Familieforetaget Davines blev grundlagt i 1983 i Parma, Italien, af Silvana og Gianni Bollati. Siden da har foretaget vokset, gået videre til næste generation og spredt sig til 97 lande. 35 år siden starten er Parma endnu en gang i centrum. Hair Magazine var, sammen med Salonsupport, med til åbningen af det nye Davines Village, som kommer til at tage Davines fokus på bæredygtighed til det næste niveau.

”Davines Village er først og fremmest et hjem. Et hjem som skal inspirere frisører og statuere eksemplet for bæredygtig skønhed”, siger Davide Bollati, formand for Davines Group.

Danske Kirsten Demant og Brian Suhr viste deres tolkning af "hygge" på scenen. 

Davines Global Artistic Director Angelo Seminara introducerede et hårshow i videoformat, en ny tolkning af begrebet bæredygtighed. Under dagene i Parma fik Hair Magazine også oplevet ham og hans måde at se på hår, kunst og bæredygtighed live på scenen.

World Wide Hair Tour
Åbningen af Davines Village faldt sammen med World Wide Hair Tour 2018 som i år gik under temaet Nature in Art. Under de tre dage i Parma blev frisørerne inviteret til en helhedsoplevelse med masser af hår, bæredygtigt initiativ og afgørelsen af Davines World Styles Contest.

Davines internationale stylister viste sine tolkninger af temaet, Nature in Art, en kavalkade af visninger som toppede i kreativitet. Danske Kirsten Demant og Brian Suhr kom på scenen og viste deres tolkning af ”hygge”. Davines Global Artistic Director, Angelo Seminara, tog et nyt tag om konceptet ”bæredygtighed” og viste en uddannelsesvideo, som var filmet i vidunderlige og smukke omgivelser i ørkenen. I modsætning til mange andre stylister elsker Angelo at arbejde i vind og et af de look, han lavede, blev til og med skabt oppe i luften i en luftballon.

Læs også: Nordisk sejr i Davines WSC 2018

Anledningen til at Angelo valgte at skabe en video, i stedet for en traditionel visning, var dels fordi det gav en mulighed for at vise den til flere shows uden at flyve et helt team og modeller over hele verden. Og dels skyldes det også, at publikum, ved store events som dette, ikke kan se det tekniske, der sker på scenen. De kigger endda på store skærme for at kunne følge med.

Svenske Annie Ankervik vandt Best Total Look Award i Davines World Style Contest. Kollegaen fra Kollektivet Kai og Årets Frisør-vinderen, Sofia Geideby, vandt prisen for bedste farve.

World Style Contest
Et af højdepunkterne på programmet var den årlige konkurrence, World Style Contest, hvor 20 finalister fra hele verden konkurrerer om de eftertragtede titler. I år var to svenskere på scenen i finalen og til de nordiske frisørers glæde, blev det til en svensk vinder i to af tre kategorier. Sofia Geideby vandt prisen for bedste farve, og Annie Ankervik vandt Best Total Look Award, hvilket betyder, at hun kommer til at få mulighed for at skabe sit eget show til World Wide Hair Tour, som afholdes på Island til næste år.

I Davines Village findes et stort orangeri, der kommer til at fungere både som restaurant og mødeplads.

I akademiet vil der blive holdt træning og nye produkter blive testet.  Davines Village i Parma indviedes med en stor fest med den botaniske have som midtpunkt. 

Grøn kemi
Over 3.000 frisører fra hele verden deltog i åbningen af det nye hovedkvarter, som rummer kontorlokaler, et akademi, laboratorium, produktionsanlæg, lager og et stort orangeri som fungerer som restaurant og mødeplads. I laboratoriet arbejder et team på 30 personer, kemikere og forskere, med at udvikle og producere nye produkter. Deres hovedfokus fremover kommer til at være bæredygtighed og anvendelse af naturligt aktive ingredienser. Til det formål har de nu en videnskabelig botanisk have til deres rådighed, noget som Davide tror vil lede til bedre udvikling.  

”Jeg har høje forhåbninger, når det kommer til haven. Eftersom vores forsknings- og udviklingsteam kommer til at se den og vil have adgang til den hver dag, er jeg overbevist om, at de vil blive positivt påvirket”.

Udover at skabe et smukt miljø og udsigt for kemikerne, har det et specifikt formål, som er en essentiel del af planen med Davines Village.  

”Haven bliver udviklet at vores FoU-team. Vi starter med syv forskellige typer af planter, som er valgt ud af vore kemikere for at undersøge specifikke, aktive ingredienser. Der vil altid være et projekt i gang, dedikeret til grøn kemi, når det kommer til at udvinde aktive ingredienser fra planteriget, hvilket betyder, at vi kan bevare den samme præstation og samtidigt tage næste skridt, når det kommer til bæredygtighed.

Læs også: Davines afholdt inspirationsaften

Bedst for verden
I 2016 blev Davines certificeret som et B Corporation. Det betyder, at de anvender deres foretagende til at drive en positiv udvikling - at de stræber efter at være bedst for verden. Selv om Davines Village er en milepæl i Davines bæredygtighedsarbejder, understreger Davide at de stadig har meget at arbejde med samt forbedre.

”Der er en del udfordringer i at være et B-Corp-foretag, som vi ikke har løst endnu. Vi arbejder i øjeblikket på at udvikle kompensationsstrategier, forbedre implementeringen og så arbejder vi på at skabe et gennembrud. Vi har en holistisk strategi og et holistisk pointsystem, når det handler om bæredygtig udvikling. Det fortæller os, at der er områder, hvor vi kan forbedre os, men vi arbejder hårdt på at fortsætte vores rejse. Næste skridt er, at vi skal lære at manøvrere Davines Village. Tidligere kørte vi en lille, lille bil, nu kører vi i en Tesla”, fortæller Davide med et smil.

Temaet for dagene i Parma var Nature in Art, og sælgerne fra Salonsupport gik virkelig all-in.Temaet for dagene i Parma var Nature in Art, og sælgerne fra Salonsupport gik virkelig all-in.

Alle danske frisører på vej til fest.

Tekst: Camilla Svensson
Foto: Camilla Svensson og Davines

Se flere billeder i galleriet herunder:



Annonce

Nyeste produkter se flere produktnyheder

Ny Saddle Seat klippestol fra Efalock hos Cosmobell

Ny Saddle Seat klippestol fra Efalock hos Cosmobell

Denne lækre klippestol er udstyret med de intelligente ClicTec hjul og er lavet i et flot design. Læs om det her.
Efalock ClicTec hjul hos Cosmobell

Efalock ClicTec hjul hos Cosmobell

Er du træt af at fjerne hår i dine hjul er dette løsningen. Læs her om de smarte hjul, der fås hos Cosmobell.
Børneshampoo med ekstra god samvittighed fra IdHair

Børneshampoo med ekstra god samvittighed fra IdHair

IdHair har indgået et samarbejde med Danske Hospitalsklovne, hvor du er med til at støtte børnene, når du køber produktet. Læs mere her.
Beard Junk by Waterclouds - Cream Beard Balm

Beard Junk by Waterclouds - Cream Beard Balm

En fugtgivendene skægcream, der indeholder Camellia Oil, Macadamian Nød Oil og Argan Oil. Læs om det her.
Velour hårbøjler fra Everneed

Velour hårbøjler fra Everneed

Everneed lancerer nu disse fine velour hårbøjler. Hårbøjlerne fås i forskellige farve, nogle ensartet og andre med print. Se dem her.

Annonce

Nyeste shows se flere frisørshows

Trinity Haircare fejrede 10 år i Amsterdam

Trinity Haircare fejrede 10 år i Amsterdam

Elite Experience blev afholdt for første gang for at markere Trinity Haircares 10 års jubilæum. Arrangementet i Amsterdam bød på et storslået show med Morten Lynge og Hasse Kliem på scenen.
Indvielse af Davines Village og WWHT i Parma

Indvielse af Davines Village og WWHT i Parma

I løbet af de tre dage i Parma blev frisørerne inviteret til en helhedsoplevelse med masser af hår, bæredygtigt initiativ og afgørelsen i Davines World Style Contest.
Revlon Style Masters fejrede 10 år i Barcelona

Revlon Style Masters fejrede 10 år i Barcelona

Revlon Style Masters fejrede ti år i Barcelona med et storslået show, inspirerende hår, de seneste trends og danske Brit Laursen i finalen i American Crew All-Star Challenge.
På forreste række til Danish Beauty Award 2018

På forreste række til Danish Beauty Award 2018

I Tivoli Congress Center var der gjort klar til en festlig aften i anledning af Danish Beauty Award. Hair Magazine sad klar på forreste række til at hylde alle de nominerede.
L'Oréal Professionnel - Stilsikkert og bæredygtigt i Paris

L'Oréal Professionnel - Stilsikkert og bæredygtigt i Paris

Stilikoner, Instagramvenlige drinks og innovative lanceringer stod på programmet, da L’Oréal Professionnel indbød til presseevent i Paris.

Annonce

Frisurekollektioner se flere frisurekollektioner

Annonce

Frisørportrætter se flere frisørportrætter

Mr. & Mrs. , Kristian Bertelsen og Katja W. Madsen

Mr. & Mrs. , Kristian Bertelsen og Katja W. Madsen

Læs hvordan Kristian og Katja Bertelsen tænker innovativt og anderledes i deres frisørsalon - hvilket både gavner salonen, personalet og ikke mindst kunderne!
Dan Bro

Dan Bro

Dan Bro åbner det, han selv kalder ”en avanceret køkkensalon”, hvor han kan give kunderne den en-til-en opmærksomhed de skal have. Læs hele portrættet her:

Annonce

Nyeste videoer se flere videoer

Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Få inspiration till fine blow out brushes med denne video fra Björn Axén. Her får du indblik i stylingen af hele fire forskellige modeller med forskellige hårlængder og stil.
Har du set den nye glittertrend?

Har du set den nye glittertrend?

Nu kan man gå all-in på glitter og gøre det til en del af sit helhedslook ved at tilføje det til håret. Se det her!
Inspiration til brudefrisurer

Inspiration til brudefrisurer

Bryllupsæsonen er gået i gang! Der findes adskillige muligheder til brudefrisuren og ønsker fra bruden kan strække vidt. Se inspirationsvideoen her!
Björn Axén - How to get the look - Bohemiske fletninger

Björn Axén - How to get the look - Bohemiske fletninger

Følg med i videoen, hvor Sofia Geideby viser, hvordan du laver en enkel, fin og sommerlig frisurer med fletninger.
Gun-Britt Makeover

Gun-Britt Makeover

Som noget nyt har Gun-Britt Coiffure startet Gun-Britt Makeover. Løbende vil vi kunne følge med i diverse makeovers. Her har I den første.