LEVERANDØRER

kursuskalender

webshops

Intercoiffures nordiske kongres levererede i topklasse

Hvert fjerde år mødes de nordiske medlemmer af Intercoiffure til en kongres med fokus på udvikling, networking og inspiration. I år var Sverige værtsland, og styrelsen arrangerede en weekend, der indeholdt alt og lidt til.

I år var det Sveriges tur at være vært for Intercoiffures nordiske kongres, der afholdes hvert fjerde år.I år var det Sveriges tur til at være vært for Intercoiffures nordiske kongres, der arrangeres hvert fjerde år. Weekenden bød på alt fra internationale møder til storslåede hårshows.

Mens frosten sneg sig ind over Sverige, spredte varmen sin inde på Clarion Hotel & Congress Malmø Live, da Intercoiffures nordiske kongres blev sparket i gang med et Kissing Party med temaet Gustav III. Blandt krystallysekroner og champagneglas minglede frisører fra hele Norden iført høje frisurer, flæser, krinoliner og masker.

”Vi var lidt nervøse over temaet, og om gæsterne ville være udklædt, men aftenen var helt magisk, fordi alle virkelig gik all-in med sine kreationer”, siger Christer Herzberg Haddad, præsident for Intercoiffure Sverige.

Sabria Nison, Johan Hellström, Peter Hägelstam og Linda Beronius i statelige maskeradekostumer.Sabria Nison, Johan Hellström, Peter Hägelstam og Linda Beronius i statelige maskeradekostumer.

MASK
Udover at møde alle gamle og nye kollegaer fra branchen, bestod aftenens underholdning blandt andet af en trendshow fra Redken og L’Oréal Professionnel sammen med Norges Adam og Eva. Efter at have forberedt sig et helt år, var det desuden blevet tid til, at frisørerne i Intercoiffures ungdomsgruppe Fondation Guillaume skulle vise sin kollektion; MASK.

Kollektionen er et samarbejde mellem medlemmer i Fondation Guillaume i Sverige, Norge, Finland og Danmark og strækker sig over fire temaer; Backstreet, Anckerström, Kings and Queens of the Sun og Antoinette. Den røde tråd i kollektionen er, at alle dele skal formidle en følelse af at gemme sig bag en maske. De unge frisører har sammen skabt en kollektion med alt fra bevidst sjusket andendagshår til skyhøje avantgardekreationer. Legesygt, velarbejdet og kreativt.

Se også: Intercoiffures Nordiske Kongres 2018

Kollektionen MASK är ett samarbete mellan mKollektionen MASK er et samarbejde mellem medlemmer i Fondation Guillaume i Sedlemmar i Fondation Guillaume i Sverige, Norge, Finland och Danmark och sträcker sig över fyra teman. Här ses temat "Backstreet". Antoinette från kollektionen MASK av Fondation GuillaumAntoinette fra kollektionen MASK af Fondation Guillaume.e.

MASK - Backstreet blev inspireret af et hårdt liv på gaden med pjusket hår og gårsdagens makeup.

Antoinette fra kollektionen MASK er avantgardefrisurer inspireret af 1700-talets royale men med et moderne touch.

Intercoiffures ungdomsgruppe Fondation Guillaume, der sammen skabte kollektionen MASK.Intercoiffures ungdomsgruppe Fondation Guillaume, der sammen skabte kollektionen MASK.

Heidi Hansen fra Imagine, Mark Nordskov fra FI5VE, Marianne Henriksen og Kristian Bertelsen fra Zoom by zoom var nogle af danskerne, der var taget over sundet.Heidi Hansen fra Imagine, Mark Nordskov fra FI5VE, Marianne Henriksen og Kristian Bertelsen fra Zoom by zoom var nogle af danskerne, der var taget over sundet.

Verdensmøde i Malmø
På trods af at weekenden var pakket ind i fest og glamour, var der ikke kun minglen og skålen på agendaen. Dagene i Malmø blev også udnyttet til at gå på seminarer, skabe kontakter på tværs af landegrænser og at lægge planer for det kommende år. I år var et specielt år, da det årlige verdensmøde i Paris er flyttet hen til efteråret, og derfor valgte de at lægge et ekstra samtidigt med den nordiske kongres. Klaus Peter Ochs, præsident for Intercoiffure på verdensplan, var derfor også til stede i Malmø under kongressen.

Samlet set var repræsentanter fra 15 lande til stede i løbet af weekenden, hvor der både blev afholdt centralkomitémøde, svensk årsmøde, møde om Intercoiffures velgørenhedsprojekt Education for Life samt nordisk bestyrelsesmøde. Ved det nordiske bestyrelsesmøde blev det besluttet, at svenske Christer Herzberg Haddad skulle overtage posten som nordisk præsident efter danske Allan Kliim, og at Ara Koivula fra Finland skulle overtage posten som nordisk Art Director.

”Det er rart, at vi i Norden kan arbejde sammen om det, som Intercoiffure står for: at have en høj standard i vores saloner”, siger Christer. ”Det er vigtigt, at vi mødes og deler ud af vores kundskab. Mit arbejde som nordiske præsident indebærer at styrke de forskellige afdelinger i Norden og at rapportere det, vi laver, til Paris”. 

Lørdagens gallamiddag blev afholdt på rådhuset, hvor Malmøs borgmester indbød til fest.Lørdagens gallamiddag blev afholdt på rådhuset, hvor Malmøs borgmester indbød til fest. Her ses borgmester Kent Andersson sammen med sin kone Monica Blomberg, Intercoiffure Sveriges præsident Christer Herzberg Haddad, Intercoiffures internationale præsident Klaus Peter Ochs og Intercoiffure Norges præsident Oddbjørn Jakobsen.

Slaget om Norden
Venskab og samarbejde på tværs af landegrænser blev dog kastet til siden, da det var blevet tid til det traditionsrige punkt på programmet; ”Battle of the Nordics”. Det lykkedes Danmark at forsvare titlen som Nordens herskere, og de måtte beholde vandrepokalen i yderligere fire år.

Om aftenen blev gæsterne budt velkommen til festmiddagen af borgmesteren på rådhuset i Malmø (med endnu større krystallysekroner end aftenen før). Her stod den på en luksuriøs trerettersmenu, inden der for alvor kom gang i den på dansegulvet.

”Lørdag aftens middag var meget formel til at starte med, men pludseligt startede et bord en stående skål, der spredte sig som en bølge gennem hele salen. Borgmesteren var også med til sidst, og så var festen ligesom i gang”.

Hårshow i verdensklasse
Søndagens program var åbent for alle, og de, der havde købt billet i håb om at se et hårshow i verdensklasse, fik virkelig valuta for pengene. Fem akter blev fremført meget præcist og professionelt af både lokale og internationale supertalenter.

Åbningsnummeret var en hyldest til vores nordiske arv. Team Sweden, anført af Joakim Roos, fik stående applaus fra publikum efter at have vist præcist, hvor godt det bliver, når der findes en tydelig historie, der går igen i alle elementer. Musikvalget, tøjet, koreografien og ikke mindst håret fortalte en historie, der virkelig rørte publikum. Desuden viste teamet stor bredde med alt fra mandlig styling, fine pastellængder til kreative avantgardekreationer i et mesterligt håndværk.

Se også: The Sunday Shows på Intercoiffures Nordiske Kongres 2018

Team Sweden, anført af Joakim Roos, fik stående applaus efter det indledende show ved Intercoiffures fremvisningsdag.Team Sweden, anført af Joakim Roos, fik stående applaus efter det indledende show ved Intercoiffures fremvisningsdag.

Efter den storslåede indledning var akt to mere simpelt, da Sassoon Academy indtog scenen til Vivaldis De Fire Årstider og demonstrerede klippe- og farveteknikker med udgangspunkt i deres seneste kollektioner Mondaine og Jejune.

Team Nordic, bestående af Intercoiffures fire nordiske Art Directors, Betina Frank (DK), Linda Beronius (SE), Morten Jensen (NO) og Ara Koivula (FI), bød på Rouge Couture. Showet var en fusion af fashion og couture med udgangspunkt i sommerens kommende trends fra catwalken.

Betina Frank, Intercoiffure Danmarks Art Director, anført af det nordiske team, der fremviste Rouge Couture.Betina Frank, Intercoiffure Danmarks Art Director, anført af det nordiske team, der fremviste Rouge Couture.

To looks fra kollektionen The Smell of Female af Team Norge. To looks fra kollektionen The Smell of Female af Team Norge.
To looks fra kollektionen The Smell of Female af Team Norge.

Morten Jensen stod også for showet med Team Norge, der opførte en edgy, trendig fremvisning med herrefrisurer. The Smell of Female, som kollektionen hedder, er inspireret af high-end brands’ evne til at style mænd som gamle damer.

”Vi udfordrer lidt med dette show. Det er ikke et typisk Intercoiffure show, da der kun er mænd på scenen”, siger Morten. ”Vi ville lave noget far out, og vi har fået rigtig gode reaktioner fra publikum. Det var cool visuals og cool styling, og så er det let at være frisør”.

Sidst, men absolut ikke mindst, bød Intercoiffures internationale præsident, Klaus Peter Ochs, og hans team på en apokalyptisk fortolkning af Romeo og Julies kærlighedshistorie. Et show, der var titlen værdig, som le grand finale.

Intercoiffures verdenspræsident Klaus Peter Ochs bød på en apokalyptisk fortolkning af Shakespeares Romeo og Julie som en grand finale på hele weekenden med Intercoiffure.Intercoiffures verdenspræsident Klaus Peter Ochs bød på en apokalyptisk fortolkning af Shakespeares Romeo og Julie som en grand finale på hele weekenden med Intercoiffure.

Se flere billeder fra Intercoiffures nordiske kongres her:

Tekst: Camilla Svensson (Sascha Tejlmann red.)
Foto: Camilla Svensson & Pierre Ekman.

Annonce

Nyeste produkter se flere produktnyheder

True Divinity MK2 fra HH Simonsen

True Divinity MK2 fra HH Simonsen

Stylingjernet har fået digital touch-panel og dobbelt titanium- og teflon-coatede plader, der indeholder olier samt turmalin, og kan rotere 360 grader.
L'Oréal Professionnel introducerer SHIMMER

L'Oréal Professionnel introducerer SHIMMER

For første gang har L'Oréal Professionnel indgået et samarbejde med nogle af de førende makeupartister og skabt de ultra trendy #shimmerhair looks.
Fudge Vinyl Pomade - Nu hos HeadBrands

Fudge Vinyl Pomade - Nu hos HeadBrands

Vinyl Pomaden fra Headbrands beskytter håret mod luftfugtighed, samt er fugtgivende og giver høj glans uden at tynge ned. En pomade der er let at vaske ud.
Nyheder fra Oil Can Grooming nu hos Frisørshopping.dk

Nyheder fra Oil Can Grooming nu hos Frisørshopping.dk

Oil Can Grooming har nu lanceret 2 nye produkter, begge med navnet Angels’ Share; Beard Oil og Shave Oil. Velduftende produkter, maskuline i både udseende og duft.
Forårets Wet Brushes fra HH Simonsen

Forårets Wet Brushes fra HH Simonsen

Den anerkendte Wet Brush kommer nu i tre nye limited editions, som matcher forårets farver og stemning. Se dem her og læse mere om børstens konstruktion.

Annonce

Nyeste shows se flere frisørshows

Personlig stil i fokus på TOP HAIR - DIE MESSE i Düsseldorf

Personlig stil i fokus på TOP HAIR - DIE MESSE i Düsseldorf

På den internationale branchemesse TOP HAIR – DIE MESSE i Düsseldorf fandtes der det meste til den, der elsker hår i alle dets former. Læs om det her og se billederne!
Wella Nordic Creative Team præsenterede sæsonens trends

Wella Nordic Creative Team præsenterede sæsonens trends

Der var fuldt hus, da en masse frisører blev inviteret indenfor af Wella Professionals til en aften, der skulle inspirere og gennemgå denne sæsons trends.
Intercoiffures nordiske kongres levererede i topklasse

Intercoiffures nordiske kongres levererede i topklasse

I år var Sverige værtsland, og bestyrelsen arrangerede en weekend, der virkelig indeholdt alt og lidt til. Læs mere og se billederne her.
Eugene Souleiman backstage under NYFW18

Eugene Souleiman backstage under NYFW18

ghd-ambassadøren og Wella Professionals Global Creative Director Eugene Souleiman stylede modellerne under New York Fashion Week. Lad dig inspirere!
Paul Mitchell som officiel hårsponsor for CFWs New Talent Scene

Paul Mitchell som officiel hårsponsor for CFWs New Talent Scene

Copenhagen Fashion Week var teamet op med Paul Mitchell, der stod for at lave naturligt og moderigtigt hår til tre shows på New Talent Scenen.

Annonce

Frisurekollektioner se flere frisurekollektioner

Annonce

Frisørportrætter se flere frisørportrætter

Morten Kongsbak

Morten Kongsbak

Læs her hvordan Morten Kongsbak er kommet dertil hvor han er i dag!
Elmer Stuhr

Elmer Stuhr

Elmer Stuhr var den første frisør i Danmark, der så en lysende muligheder for frisørfagets fremtid i Vidal Sassoons klipning. Hans fremsynethed skabte fundamentet for Stuhr-kædens succes.

Annonce

Nyeste videoer se flere videoer

De første hårtørrere i salonerne

De første hårtørrere i salonerne

Der er sket en del med udstyret i salonerne siden de første tørrehjelme i 1920'erne blev en fast bestanddel af salonens interiør. I denne video kan du se, hvordan de så ud dengang.
Stylist: Disse herrefrisurer elsker kvinder

Stylist: Disse herrefrisurer elsker kvinder

Stylist Ashley Weston giver sit bud på 5 forskellige herrefrisurer, som kvinder bare elsker. Klik her og få inspiration til herrefrisurer i salonen.
L'Oréal Professionnel Event i Paris 2018

L'Oréal Professionnel Event i Paris 2018

Følg med her, da L'Oréal Professionnel i slutningen af januar indbød til presseevent i Paris i forbindelse med forårets lanceringer af to naturlige og bæredygtige nyheder.
Video: Wella Making Waves uddanner unge i Kambodja indenfor frisørfaget

Video: Wella Making Waves uddanner unge i Kambodja indenfor frisørfaget

Making Waves er til for at hjælpe unge fra de mest fattige og udsatte samfundsgrupper i Kambodja til en lysere fremtid indenfor frisørfaget.
Björn Axén - How to get the look - Ekstrem volume

Björn Axén - How to get the look - Ekstrem volume

Her får du styr på, hvordan du ordner den mere ekstreme volume. Lær hvordan du skaber volume, som holder længe, til dine kunder som vil gøre et stort indtryk.