LEVERANDØRER

kursuskalender

webshops

Intercoiffures nordiske kongres levererede i topklasse

Hvert fjerde år mødes de nordiske medlemmer af Intercoiffure til en kongres med fokus på udvikling, networking og inspiration. I år var Sverige værtsland, og styrelsen arrangerede en weekend, der indeholdt alt og lidt til.

I år var det Sveriges tur at være vært for Intercoiffures nordiske kongres, der afholdes hvert fjerde år.I år var det Sveriges tur til at være vært for Intercoiffures nordiske kongres, der arrangeres hvert fjerde år. Weekenden bød på alt fra internationale møder til storslåede hårshows.

Mens frosten sneg sig ind over Sverige, spredte varmen sin inde på Clarion Hotel & Congress Malmø Live, da Intercoiffures nordiske kongres blev sparket i gang med et Kissing Party med temaet Gustav III. Blandt krystallysekroner og champagneglas minglede frisører fra hele Norden iført høje frisurer, flæser, krinoliner og masker.

”Vi var lidt nervøse over temaet, og om gæsterne ville være udklædt, men aftenen var helt magisk, fordi alle virkelig gik all-in med sine kreationer”, siger Christer Herzberg Haddad, præsident for Intercoiffure Sverige.

Sabria Nison, Johan Hellström, Peter Hägelstam og Linda Beronius i statelige maskeradekostumer.Sabria Nison, Johan Hellström, Peter Hägelstam og Linda Beronius i statelige maskeradekostumer.

MASK
Udover at møde alle gamle og nye kollegaer fra branchen, bestod aftenens underholdning blandt andet af en trendshow fra Redken og L’Oréal Professionnel sammen med Norges Adam og Eva. Efter at have forberedt sig et helt år, var det desuden blevet tid til, at frisørerne i Intercoiffures ungdomsgruppe Fondation Guillaume skulle vise sin kollektion; MASK.

Kollektionen er et samarbejde mellem medlemmer i Fondation Guillaume i Sverige, Norge, Finland og Danmark og strækker sig over fire temaer; Backstreet, Anckerström, Kings and Queens of the Sun og Antoinette. Den røde tråd i kollektionen er, at alle dele skal formidle en følelse af at gemme sig bag en maske. De unge frisører har sammen skabt en kollektion med alt fra bevidst sjusket andendagshår til skyhøje avantgardekreationer. Legesygt, velarbejdet og kreativt.

Se også: Intercoiffures Nordiske Kongres 2018

Kollektionen MASK är ett samarbete mellan mKollektionen MASK er et samarbejde mellem medlemmer i Fondation Guillaume i Sedlemmar i Fondation Guillaume i Sverige, Norge, Finland och Danmark och sträcker sig över fyra teman. Här ses temat "Backstreet". Antoinette från kollektionen MASK av Fondation GuillaumAntoinette fra kollektionen MASK af Fondation Guillaume.e.

MASK - Backstreet blev inspireret af et hårdt liv på gaden med pjusket hår og gårsdagens makeup.

Antoinette fra kollektionen MASK er avantgardefrisurer inspireret af 1700-talets royale men med et moderne touch.

Intercoiffures ungdomsgruppe Fondation Guillaume, der sammen skabte kollektionen MASK.Intercoiffures ungdomsgruppe Fondation Guillaume, der sammen skabte kollektionen MASK.

Heidi Hansen fra Imagine, Mark Nordskov fra FI5VE, Marianne Henriksen og Kristian Bertelsen fra Zoom by zoom var nogle af danskerne, der var taget over sundet.Heidi Hansen fra Imagine, Mark Nordskov fra FI5VE, Marianne Henriksen og Kristian Bertelsen fra Zoom by zoom var nogle af danskerne, der var taget over sundet.

Verdensmøde i Malmø
På trods af at weekenden var pakket ind i fest og glamour, var der ikke kun minglen og skålen på agendaen. Dagene i Malmø blev også udnyttet til at gå på seminarer, skabe kontakter på tværs af landegrænser og at lægge planer for det kommende år. I år var et specielt år, da det årlige verdensmøde i Paris er flyttet hen til efteråret, og derfor valgte de at lægge et ekstra samtidigt med den nordiske kongres. Klaus Peter Ochs, præsident for Intercoiffure på verdensplan, var derfor også til stede i Malmø under kongressen.

Samlet set var repræsentanter fra 15 lande til stede i løbet af weekenden, hvor der både blev afholdt centralkomitémøde, svensk årsmøde, møde om Intercoiffures velgørenhedsprojekt Education for Life samt nordisk bestyrelsesmøde. Ved det nordiske bestyrelsesmøde blev det besluttet, at svenske Christer Herzberg Haddad skulle overtage posten som nordisk præsident efter danske Allan Kliim, og at Ara Koivula fra Finland skulle overtage posten som nordisk Art Director.

”Det er rart, at vi i Norden kan arbejde sammen om det, som Intercoiffure står for: at have en høj standard i vores saloner”, siger Christer. ”Det er vigtigt, at vi mødes og deler ud af vores kundskab. Mit arbejde som nordiske præsident indebærer at styrke de forskellige afdelinger i Norden og at rapportere det, vi laver, til Paris”. 

Lørdagens gallamiddag blev afholdt på rådhuset, hvor Malmøs borgmester indbød til fest.Lørdagens gallamiddag blev afholdt på rådhuset, hvor Malmøs borgmester indbød til fest. Her ses borgmester Kent Andersson sammen med sin kone Monica Blomberg, Intercoiffure Sveriges præsident Christer Herzberg Haddad, Intercoiffures internationale præsident Klaus Peter Ochs og Intercoiffure Norges præsident Oddbjørn Jakobsen.

Slaget om Norden
Venskab og samarbejde på tværs af landegrænser blev dog kastet til siden, da det var blevet tid til det traditionsrige punkt på programmet; ”Battle of the Nordics”. Det lykkedes Danmark at forsvare titlen som Nordens herskere, og de måtte beholde vandrepokalen i yderligere fire år.

Om aftenen blev gæsterne budt velkommen til festmiddagen af borgmesteren på rådhuset i Malmø (med endnu større krystallysekroner end aftenen før). Her stod den på en luksuriøs trerettersmenu, inden der for alvor kom gang i den på dansegulvet.

”Lørdag aftens middag var meget formel til at starte med, men pludseligt startede et bord en stående skål, der spredte sig som en bølge gennem hele salen. Borgmesteren var også med til sidst, og så var festen ligesom i gang”.

Hårshow i verdensklasse
Søndagens program var åbent for alle, og de, der havde købt billet i håb om at se et hårshow i verdensklasse, fik virkelig valuta for pengene. Fem akter blev fremført meget præcist og professionelt af både lokale og internationale supertalenter.

Åbningsnummeret var en hyldest til vores nordiske arv. Team Sweden, anført af Joakim Roos, fik stående applaus fra publikum efter at have vist præcist, hvor godt det bliver, når der findes en tydelig historie, der går igen i alle elementer. Musikvalget, tøjet, koreografien og ikke mindst håret fortalte en historie, der virkelig rørte publikum. Desuden viste teamet stor bredde med alt fra mandlig styling, fine pastellængder til kreative avantgardekreationer i et mesterligt håndværk.

Se også: The Sunday Shows på Intercoiffures Nordiske Kongres 2018

Team Sweden, anført af Joakim Roos, fik stående applaus efter det indledende show ved Intercoiffures fremvisningsdag.Team Sweden, anført af Joakim Roos, fik stående applaus efter det indledende show ved Intercoiffures fremvisningsdag.

Efter den storslåede indledning var akt to mere simpelt, da Sassoon Academy indtog scenen til Vivaldis De Fire Årstider og demonstrerede klippe- og farveteknikker med udgangspunkt i deres seneste kollektioner Mondaine og Jejune.

Team Nordic, bestående af Intercoiffures fire nordiske Art Directors, Betina Frank (DK), Linda Beronius (SE), Morten Jensen (NO) og Ara Koivula (FI), bød på Rouge Couture. Showet var en fusion af fashion og couture med udgangspunkt i sommerens kommende trends fra catwalken.

Betina Frank, Intercoiffure Danmarks Art Director, anført af det nordiske team, der fremviste Rouge Couture.Betina Frank, Intercoiffure Danmarks Art Director, anført af det nordiske team, der fremviste Rouge Couture.

To looks fra kollektionen The Smell of Female af Team Norge. To looks fra kollektionen The Smell of Female af Team Norge.
To looks fra kollektionen The Smell of Female af Team Norge.

Morten Jensen stod også for showet med Team Norge, der opførte en edgy, trendig fremvisning med herrefrisurer. The Smell of Female, som kollektionen hedder, er inspireret af high-end brands’ evne til at style mænd som gamle damer.

”Vi udfordrer lidt med dette show. Det er ikke et typisk Intercoiffure show, da der kun er mænd på scenen”, siger Morten. ”Vi ville lave noget far out, og vi har fået rigtig gode reaktioner fra publikum. Det var cool visuals og cool styling, og så er det let at være frisør”.

Sidst, men absolut ikke mindst, bød Intercoiffures internationale præsident, Klaus Peter Ochs, og hans team på en apokalyptisk fortolkning af Romeo og Julies kærlighedshistorie. Et show, der var titlen værdig, som le grand finale.

Intercoiffures verdenspræsident Klaus Peter Ochs bød på en apokalyptisk fortolkning af Shakespeares Romeo og Julie som en grand finale på hele weekenden med Intercoiffure.Intercoiffures verdenspræsident Klaus Peter Ochs bød på en apokalyptisk fortolkning af Shakespeares Romeo og Julie som en grand finale på hele weekenden med Intercoiffure.

Se flere billeder fra Intercoiffures nordiske kongres her:

Tekst: Camilla Svensson (Sascha Tejlmann red.)
Foto: Camilla Svensson & Pierre Ekman.

Annonce

Nyeste produkter se flere produktnyheder

KC Luxima fra KC Professional - Nu hos HeadBrands

KC Luxima fra KC Professional - Nu hos HeadBrands

Luxima er en ammoniakfri nuancetoning, som giver et blødt resultat med glans. Toner der intensiverer eller neutraliserer nuancerne som allerede findes i håret.
System Professional introducerer System Man

System Professional introducerer System Man

System Man er den nye produktlinje inden for System Professional og er svaret til alle kræsne mænd med sofistikeret smag. Indeholder både hårpleje og styling.
ghd julegaveæsker

ghd julegaveæsker

Et lækkert udvalg af gaveæsker i guld med stylingværktøjer fra ghd med professionel ydelse til ethvert behov er perfekte julegaver.
IGORA - Nyhed fra Schwarzkopf

IGORA - Nyhed fra Schwarzkopf

Schwarzkopf professional lancerer den nye farveserie LUCID NOCTURNES. Læs mere om den her!
TIMELESS i sort udgave fra JAGUAR

TIMELESS i sort udgave fra JAGUAR

TIMELESS kombinerer klassisk æstetik og moderne ergonomisk design, med højkvalitets dyb, sort metallisk yderside. Læs om nyheden her.

Annonce

Nyeste shows se flere frisørshows

ColorMANIA til Goldwell Global Zoom i Toronto

ColorMANIA til Goldwell Global Zoom i Toronto

Goldwells store, årlige happening, Global Zoom, løb af stablen i den canadiske by Toronto. De 3.000 frisører til stede kunne opleve et event i verdensklasse.
Efterårsfest med Hair Team Company

Efterårsfest med Hair Team Company

Hair Team Company har netop lige afholdt to shows fyldt med viden, venskabelighed og vilde nyheder! Var du ikke med, kan du læse om de to shows her.
Med ghd backstage til New York Fashion Week

Med ghd backstage til New York Fashion Week

ghd var stolt sponsor, da der skulle styles hår til Jeremy Scotts fashionshow under New York Fashion Week. Manden i spidsen var Eugene Souleiman.
A World in Color – farveeksplosion med Wella Professionals

A World in Color – farveeksplosion med Wella Professionals

Det var noget for enhver smag, da Wella Professionals kårede vinderme i TrendVision og relancerede Koleston Perfect i et eventet A World in Color i København.
Intercoiffures europæiske kongres i Interlaken

Intercoiffures europæiske kongres i Interlaken

Frisører fra hele verden rejste gennem fantastiske udsigter til turkise søer og hvide alpetoppe for at mødes på tværs af landegrænser, udveksle erfaringer og inspireres af hinanden.

Annonce

Frisurekollektioner se flere frisurekollektioner

Annonce

Frisørportrætter se flere frisørportrætter

Jesper Buch

Jesper Buch

Jesper Buch er Schwarzkopf Professionals nye nationale ambassadør. ”De kan skabe produkter af høj kvalitet, jeg kan tilføre passionen og kærligheden”, siger Jesper Buch.
Preben Nielsen

Preben Nielsen

”Frisør Nielsen” er både en helt almindelig herrefrisør og samtidig ganske usædvanlig. I denne salon er smartness ikke i højsædet, for seneste inventar blev købt i 1961. Men gedigen herreklip leveres altid.

Annonce

Nyeste videoer se flere videoer

Lær at lave en paryk med Redken

Lær at lave en paryk med Redken

Redken viser her, hvordan man kan lave en paryk, der er perfekt til alle Halloween-festerne, der er lige rundt om hjørnet - kun fantasien sætter grænserne!
Simpel opsætning til festlige begivenheder

Simpel opsætning til festlige begivenheder

Få inspiration til en simpel, festlig opsætning her, hvor kun få ting skal brugs til en elegant opsætning.
Lær mere om Wella Professionals Koleston Perfect Me+

Lær mere om Wella Professionals Koleston Perfect Me+

Er du nysgerrig på på Wella Professionals Koleston Perfect Me+? Ved at tage dette 9-minutters seminar lærer du alt, du behøver at vide.
Se hvordan du kan klippe en lob med en barberkniv

Se hvordan du kan klippe en lob med en barberkniv

Her kan du se, hvordan du kan bruge en barberkniv til at klippe en lob. Se videoen her, der viser step-by-step, hvad du skal gøre.
Balmain Spring/Summer 2019 Menswear

Balmain Spring/Summer 2019 Menswear

Bliv inspireret af håret og moden, der var at finde på catwalken, da Balmain Paris afholdte modeshow i slutningen af juni.