LEVERANDØRER

kursuskalender

webshops

Intercoiffures nordiske kongres levererede i topklasse

Hvert fjerde år mødes de nordiske medlemmer af Intercoiffure til en kongres med fokus på udvikling, networking og inspiration. I år var Sverige værtsland, og styrelsen arrangerede en weekend, der indeholdt alt og lidt til.

I år var det Sveriges tur at være vært for Intercoiffures nordiske kongres, der afholdes hvert fjerde år.I år var det Sveriges tur til at være vært for Intercoiffures nordiske kongres, der arrangeres hvert fjerde år. Weekenden bød på alt fra internationale møder til storslåede hårshows.

Mens frosten sneg sig ind over Sverige, spredte varmen sin inde på Clarion Hotel & Congress Malmø Live, da Intercoiffures nordiske kongres blev sparket i gang med et Kissing Party med temaet Gustav III. Blandt krystallysekroner og champagneglas minglede frisører fra hele Norden iført høje frisurer, flæser, krinoliner og masker.

”Vi var lidt nervøse over temaet, og om gæsterne ville være udklædt, men aftenen var helt magisk, fordi alle virkelig gik all-in med sine kreationer”, siger Christer Herzberg Haddad, præsident for Intercoiffure Sverige.

Sabria Nison, Johan Hellström, Peter Hägelstam og Linda Beronius i statelige maskeradekostumer.Sabria Nison, Johan Hellström, Peter Hägelstam og Linda Beronius i statelige maskeradekostumer.

MASK
Udover at møde alle gamle og nye kollegaer fra branchen, bestod aftenens underholdning blandt andet af en trendshow fra Redken og L’Oréal Professionnel sammen med Norges Adam og Eva. Efter at have forberedt sig et helt år, var det desuden blevet tid til, at frisørerne i Intercoiffures ungdomsgruppe Fondation Guillaume skulle vise sin kollektion; MASK.

Kollektionen er et samarbejde mellem medlemmer i Fondation Guillaume i Sverige, Norge, Finland og Danmark og strækker sig over fire temaer; Backstreet, Anckerström, Kings and Queens of the Sun og Antoinette. Den røde tråd i kollektionen er, at alle dele skal formidle en følelse af at gemme sig bag en maske. De unge frisører har sammen skabt en kollektion med alt fra bevidst sjusket andendagshår til skyhøje avantgardekreationer. Legesygt, velarbejdet og kreativt.

Se også: Intercoiffures Nordiske Kongres 2018

Kollektionen MASK är ett samarbete mellan mKollektionen MASK er et samarbejde mellem medlemmer i Fondation Guillaume i Sedlemmar i Fondation Guillaume i Sverige, Norge, Finland och Danmark och sträcker sig över fyra teman. Här ses temat "Backstreet". Antoinette från kollektionen MASK av Fondation GuillaumAntoinette fra kollektionen MASK af Fondation Guillaume.e.

MASK - Backstreet blev inspireret af et hårdt liv på gaden med pjusket hår og gårsdagens makeup.

Antoinette fra kollektionen MASK er avantgardefrisurer inspireret af 1700-talets royale men med et moderne touch.

Intercoiffures ungdomsgruppe Fondation Guillaume, der sammen skabte kollektionen MASK.Intercoiffures ungdomsgruppe Fondation Guillaume, der sammen skabte kollektionen MASK.

Heidi Hansen fra Imagine, Mark Nordskov fra FI5VE, Marianne Henriksen og Kristian Bertelsen fra Zoom by zoom var nogle af danskerne, der var taget over sundet.Heidi Hansen fra Imagine, Mark Nordskov fra FI5VE, Marianne Henriksen og Kristian Bertelsen fra Zoom by zoom var nogle af danskerne, der var taget over sundet.

Verdensmøde i Malmø
På trods af at weekenden var pakket ind i fest og glamour, var der ikke kun minglen og skålen på agendaen. Dagene i Malmø blev også udnyttet til at gå på seminarer, skabe kontakter på tværs af landegrænser og at lægge planer for det kommende år. I år var et specielt år, da det årlige verdensmøde i Paris er flyttet hen til efteråret, og derfor valgte de at lægge et ekstra samtidigt med den nordiske kongres. Klaus Peter Ochs, præsident for Intercoiffure på verdensplan, var derfor også til stede i Malmø under kongressen.

Samlet set var repræsentanter fra 15 lande til stede i løbet af weekenden, hvor der både blev afholdt centralkomitémøde, svensk årsmøde, møde om Intercoiffures velgørenhedsprojekt Education for Life samt nordisk bestyrelsesmøde. Ved det nordiske bestyrelsesmøde blev det besluttet, at svenske Christer Herzberg Haddad skulle overtage posten som nordisk præsident efter danske Allan Kliim, og at Ara Koivula fra Finland skulle overtage posten som nordisk Art Director.

”Det er rart, at vi i Norden kan arbejde sammen om det, som Intercoiffure står for: at have en høj standard i vores saloner”, siger Christer. ”Det er vigtigt, at vi mødes og deler ud af vores kundskab. Mit arbejde som nordiske præsident indebærer at styrke de forskellige afdelinger i Norden og at rapportere det, vi laver, til Paris”. 

Lørdagens gallamiddag blev afholdt på rådhuset, hvor Malmøs borgmester indbød til fest.Lørdagens gallamiddag blev afholdt på rådhuset, hvor Malmøs borgmester indbød til fest. Her ses borgmester Kent Andersson sammen med sin kone Monica Blomberg, Intercoiffure Sveriges præsident Christer Herzberg Haddad, Intercoiffures internationale præsident Klaus Peter Ochs og Intercoiffure Norges præsident Oddbjørn Jakobsen.

Slaget om Norden
Venskab og samarbejde på tværs af landegrænser blev dog kastet til siden, da det var blevet tid til det traditionsrige punkt på programmet; ”Battle of the Nordics”. Det lykkedes Danmark at forsvare titlen som Nordens herskere, og de måtte beholde vandrepokalen i yderligere fire år.

Om aftenen blev gæsterne budt velkommen til festmiddagen af borgmesteren på rådhuset i Malmø (med endnu større krystallysekroner end aftenen før). Her stod den på en luksuriøs trerettersmenu, inden der for alvor kom gang i den på dansegulvet.

”Lørdag aftens middag var meget formel til at starte med, men pludseligt startede et bord en stående skål, der spredte sig som en bølge gennem hele salen. Borgmesteren var også med til sidst, og så var festen ligesom i gang”.

Hårshow i verdensklasse
Søndagens program var åbent for alle, og de, der havde købt billet i håb om at se et hårshow i verdensklasse, fik virkelig valuta for pengene. Fem akter blev fremført meget præcist og professionelt af både lokale og internationale supertalenter.

Åbningsnummeret var en hyldest til vores nordiske arv. Team Sweden, anført af Joakim Roos, fik stående applaus fra publikum efter at have vist præcist, hvor godt det bliver, når der findes en tydelig historie, der går igen i alle elementer. Musikvalget, tøjet, koreografien og ikke mindst håret fortalte en historie, der virkelig rørte publikum. Desuden viste teamet stor bredde med alt fra mandlig styling, fine pastellængder til kreative avantgardekreationer i et mesterligt håndværk.

Se også: The Sunday Shows på Intercoiffures Nordiske Kongres 2018

Team Sweden, anført af Joakim Roos, fik stående applaus efter det indledende show ved Intercoiffures fremvisningsdag.Team Sweden, anført af Joakim Roos, fik stående applaus efter det indledende show ved Intercoiffures fremvisningsdag.

Efter den storslåede indledning var akt to mere simpelt, da Sassoon Academy indtog scenen til Vivaldis De Fire Årstider og demonstrerede klippe- og farveteknikker med udgangspunkt i deres seneste kollektioner Mondaine og Jejune.

Team Nordic, bestående af Intercoiffures fire nordiske Art Directors, Betina Frank (DK), Linda Beronius (SE), Morten Jensen (NO) og Ara Koivula (FI), bød på Rouge Couture. Showet var en fusion af fashion og couture med udgangspunkt i sommerens kommende trends fra catwalken.

Betina Frank, Intercoiffure Danmarks Art Director, anført af det nordiske team, der fremviste Rouge Couture.Betina Frank, Intercoiffure Danmarks Art Director, anført af det nordiske team, der fremviste Rouge Couture.

To looks fra kollektionen The Smell of Female af Team Norge. To looks fra kollektionen The Smell of Female af Team Norge.
To looks fra kollektionen The Smell of Female af Team Norge.

Morten Jensen stod også for showet med Team Norge, der opførte en edgy, trendig fremvisning med herrefrisurer. The Smell of Female, som kollektionen hedder, er inspireret af high-end brands’ evne til at style mænd som gamle damer.

”Vi udfordrer lidt med dette show. Det er ikke et typisk Intercoiffure show, da der kun er mænd på scenen”, siger Morten. ”Vi ville lave noget far out, og vi har fået rigtig gode reaktioner fra publikum. Det var cool visuals og cool styling, og så er det let at være frisør”.

Sidst, men absolut ikke mindst, bød Intercoiffures internationale præsident, Klaus Peter Ochs, og hans team på en apokalyptisk fortolkning af Romeo og Julies kærlighedshistorie. Et show, der var titlen værdig, som le grand finale.

Intercoiffures verdenspræsident Klaus Peter Ochs bød på en apokalyptisk fortolkning af Shakespeares Romeo og Julie som en grand finale på hele weekenden med Intercoiffure.Intercoiffures verdenspræsident Klaus Peter Ochs bød på en apokalyptisk fortolkning af Shakespeares Romeo og Julie som en grand finale på hele weekenden med Intercoiffure.

Se flere billeder fra Intercoiffures nordiske kongres her:

Tekst: Camilla Svensson (Sascha Tejlmann red.)
Foto: Camilla Svensson & Pierre Ekman.

Annonce

Nyeste produkter se flere produktnyheder

Stort udvalg i Barberpoles hos Frisørshopping

Stort udvalg i Barberpoles hos Frisørshopping

Du finder Danmarks største udvalg af de kendte barberpoles hos Frisørshopping. Nu er sortimentet yderligere udvidet, så der er noget for enhver salon og barbershop.
Balmain Paris introducerer Overnight Repair Serum

Balmain Paris introducerer Overnight Repair Serum

Som en nyhed i sin Care-serie, lancerer Balmain Paris nu Overnight Repair Serum, der reducerer synlige tegn på slidt og skadet hår.
Nyheder fra Dapper Dan hos Frisørshopping

Nyheder fra Dapper Dan hos Frisørshopping

Dapper Dan har lanceret et par nyheder, der netop er kommet til Danmark. Der er tale om Sea Salt Spray samt en Hair & Body shampoo, der forhandles af Frisørshopping.dk
Ocean Spray fra Maria Nila

Ocean Spray fra Maria Nila

Teksturspray med ekstra hold, der giver et naturligt resultat. Sulfat- og parabenefri med 100 % veganske ingredienser. Læs om det her.
Oxiblonde Evoplexx lysningspulver kun hos Brands4hair

Oxiblonde Evoplexx lysningspulver kun hos Brands4hair

Oxiblonde Evoplexx fra Trinity Haircare præsenterer nu en lysningsserie, der er både skånsom og med en masse fordele. Læs om den her.

Annonce

Nyeste shows se flere frisørshows

WELLA TRENDS FORÅR/SOMMER 2016

WELLA TRENDS FORÅR/SOMMER 2016

Deltagerne fik vist de forskellige teknikker bag de nye Ecaille looks, samt hvordan de kunne tilpasse trendteknikkerne til de forskellige kundetyper, som opleves i salonen. Se alle billederne i artiklen.
Trinity Haircare fejrede 10 år i Amsterdam

Trinity Haircare fejrede 10 år i Amsterdam

Elite Experience blev afholdt for første gang for at markere Trinity Haircares 10 års jubilæum. Arrangementet i Amsterdam bød på et storslået show med Morten Lynge og Hasse Kliem på scenen.
Indvielse af Davines Village og WWHT i Parma

Indvielse af Davines Village og WWHT i Parma

I løbet af de tre dage i Parma blev frisørerne inviteret til en helhedsoplevelse med masser af hår, bæredygtigt initiativ og afgørelsen i Davines World Style Contest.
Revlon Style Masters fejrede 10 år i Barcelona

Revlon Style Masters fejrede 10 år i Barcelona

Revlon Style Masters fejrede ti år i Barcelona med et storslået show, inspirerende hår, de seneste trends og danske Brit Laursen i finalen i American Crew All-Star Challenge.
På forreste række til Danish Beauty Award 2018

På forreste række til Danish Beauty Award 2018

I Tivoli Congress Center var der gjort klar til en festlig aften i anledning af Danish Beauty Award. Hair Magazine sad klar på forreste række til at hylde alle de nominerede.

Annonce

Frisurekollektioner se flere frisurekollektioner

Annonce

Frisørportrætter se flere frisørportrætter

Morten Lynge

Morten Lynge

Dybbølsgade tæt ved Enghave Plads i København ligger en lille frisørsalon med navnet Kushi. Kushi er japansk og betyder kam. Her har Morten Lynge sin salon, og hverken han eller salonen er helt almindelig.
Karim Belkhelfa

Karim Belkhelfa

Karim Belkhelfa mener kun, det er de døde fisk, der svømmer med strømmen. ”Det er langt sjovere og mere udfordrende at gå imod”, siger han. Kreativitet er hans omdrejningspunkt, og igennem sine 30 år som frisør har han oplevet meget.

Annonce

Nyeste videoer se flere videoer

Balmain Spring/Summer 2019 Menswear

Balmain Spring/Summer 2019 Menswear

Bliv inspireret af håret og moden, der var at finde på catwalken, da Balmain Paris afholdte modeshow i slutningen af juni.
Fejring af Frisørens dag den 19. juni

Fejring af Frisørens dag den 19. juni

Missede du den live tale som Hair Magazines Chief Editor, Camilla Svensson, holdt for frisørerne på Frisøren dag? Se den her!
Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Få inspiration till fine blow out brushes med denne video fra Björn Axén. Her får du indblik i stylingen af hele fire forskellige modeller med forskellige hårlængder og stil.
Har du set den nye glittertrend?

Har du set den nye glittertrend?

Nu kan man gå all-in på glitter og gøre det til en del af sit helhedslook ved at tilføje det til håret. Se det her!
Inspiration til brudefrisurer

Inspiration til brudefrisurer

Bryllupsæsonen er gået i gang! Der findes adskillige muligheder til brudefrisuren og ønsker fra bruden kan strække vidt. Se inspirationsvideoen her!