LEVERANDØRER

kursuskalender

webshops

Intercoiffures nordiske kongres levererede i topklasse

Hvert fjerde år mødes de nordiske medlemmer af Intercoiffure til en kongres med fokus på udvikling, networking og inspiration. I år var Sverige værtsland, og styrelsen arrangerede en weekend, der indeholdt alt og lidt til.

I år var det Sveriges tur at være vært for Intercoiffures nordiske kongres, der afholdes hvert fjerde år.I år var det Sveriges tur til at være vært for Intercoiffures nordiske kongres, der arrangeres hvert fjerde år. Weekenden bød på alt fra internationale møder til storslåede hårshows.

Mens frosten sneg sig ind over Sverige, spredte varmen sin inde på Clarion Hotel & Congress Malmø Live, da Intercoiffures nordiske kongres blev sparket i gang med et Kissing Party med temaet Gustav III. Blandt krystallysekroner og champagneglas minglede frisører fra hele Norden iført høje frisurer, flæser, krinoliner og masker.

”Vi var lidt nervøse over temaet, og om gæsterne ville være udklædt, men aftenen var helt magisk, fordi alle virkelig gik all-in med sine kreationer”, siger Christer Herzberg Haddad, præsident for Intercoiffure Sverige.

Sabria Nison, Johan Hellström, Peter Hägelstam og Linda Beronius i statelige maskeradekostumer.Sabria Nison, Johan Hellström, Peter Hägelstam og Linda Beronius i statelige maskeradekostumer.

MASK
Udover at møde alle gamle og nye kollegaer fra branchen, bestod aftenens underholdning blandt andet af en trendshow fra Redken og L’Oréal Professionnel sammen med Norges Adam og Eva. Efter at have forberedt sig et helt år, var det desuden blevet tid til, at frisørerne i Intercoiffures ungdomsgruppe Fondation Guillaume skulle vise sin kollektion; MASK.

Kollektionen er et samarbejde mellem medlemmer i Fondation Guillaume i Sverige, Norge, Finland og Danmark og strækker sig over fire temaer; Backstreet, Anckerström, Kings and Queens of the Sun og Antoinette. Den røde tråd i kollektionen er, at alle dele skal formidle en følelse af at gemme sig bag en maske. De unge frisører har sammen skabt en kollektion med alt fra bevidst sjusket andendagshår til skyhøje avantgardekreationer. Legesygt, velarbejdet og kreativt.

Se også: Intercoiffures Nordiske Kongres 2018

Kollektionen MASK är ett samarbete mellan mKollektionen MASK er et samarbejde mellem medlemmer i Fondation Guillaume i Sedlemmar i Fondation Guillaume i Sverige, Norge, Finland och Danmark och sträcker sig över fyra teman. Här ses temat "Backstreet". Antoinette från kollektionen MASK av Fondation GuillaumAntoinette fra kollektionen MASK af Fondation Guillaume.e.

MASK - Backstreet blev inspireret af et hårdt liv på gaden med pjusket hår og gårsdagens makeup.

Antoinette fra kollektionen MASK er avantgardefrisurer inspireret af 1700-talets royale men med et moderne touch.

Intercoiffures ungdomsgruppe Fondation Guillaume, der sammen skabte kollektionen MASK.Intercoiffures ungdomsgruppe Fondation Guillaume, der sammen skabte kollektionen MASK.

Heidi Hansen fra Imagine, Mark Nordskov fra FI5VE, Marianne Henriksen og Kristian Bertelsen fra Zoom by zoom var nogle af danskerne, der var taget over sundet.Heidi Hansen fra Imagine, Mark Nordskov fra FI5VE, Marianne Henriksen og Kristian Bertelsen fra Zoom by zoom var nogle af danskerne, der var taget over sundet.

Verdensmøde i Malmø
På trods af at weekenden var pakket ind i fest og glamour, var der ikke kun minglen og skålen på agendaen. Dagene i Malmø blev også udnyttet til at gå på seminarer, skabe kontakter på tværs af landegrænser og at lægge planer for det kommende år. I år var et specielt år, da det årlige verdensmøde i Paris er flyttet hen til efteråret, og derfor valgte de at lægge et ekstra samtidigt med den nordiske kongres. Klaus Peter Ochs, præsident for Intercoiffure på verdensplan, var derfor også til stede i Malmø under kongressen.

Samlet set var repræsentanter fra 15 lande til stede i løbet af weekenden, hvor der både blev afholdt centralkomitémøde, svensk årsmøde, møde om Intercoiffures velgørenhedsprojekt Education for Life samt nordisk bestyrelsesmøde. Ved det nordiske bestyrelsesmøde blev det besluttet, at svenske Christer Herzberg Haddad skulle overtage posten som nordisk præsident efter danske Allan Kliim, og at Ara Koivula fra Finland skulle overtage posten som nordisk Art Director.

”Det er rart, at vi i Norden kan arbejde sammen om det, som Intercoiffure står for: at have en høj standard i vores saloner”, siger Christer. ”Det er vigtigt, at vi mødes og deler ud af vores kundskab. Mit arbejde som nordiske præsident indebærer at styrke de forskellige afdelinger i Norden og at rapportere det, vi laver, til Paris”. 

Lørdagens gallamiddag blev afholdt på rådhuset, hvor Malmøs borgmester indbød til fest.Lørdagens gallamiddag blev afholdt på rådhuset, hvor Malmøs borgmester indbød til fest. Her ses borgmester Kent Andersson sammen med sin kone Monica Blomberg, Intercoiffure Sveriges præsident Christer Herzberg Haddad, Intercoiffures internationale præsident Klaus Peter Ochs og Intercoiffure Norges præsident Oddbjørn Jakobsen.

Slaget om Norden
Venskab og samarbejde på tværs af landegrænser blev dog kastet til siden, da det var blevet tid til det traditionsrige punkt på programmet; ”Battle of the Nordics”. Det lykkedes Danmark at forsvare titlen som Nordens herskere, og de måtte beholde vandrepokalen i yderligere fire år.

Om aftenen blev gæsterne budt velkommen til festmiddagen af borgmesteren på rådhuset i Malmø (med endnu større krystallysekroner end aftenen før). Her stod den på en luksuriøs trerettersmenu, inden der for alvor kom gang i den på dansegulvet.

”Lørdag aftens middag var meget formel til at starte med, men pludseligt startede et bord en stående skål, der spredte sig som en bølge gennem hele salen. Borgmesteren var også med til sidst, og så var festen ligesom i gang”.

Hårshow i verdensklasse
Søndagens program var åbent for alle, og de, der havde købt billet i håb om at se et hårshow i verdensklasse, fik virkelig valuta for pengene. Fem akter blev fremført meget præcist og professionelt af både lokale og internationale supertalenter.

Åbningsnummeret var en hyldest til vores nordiske arv. Team Sweden, anført af Joakim Roos, fik stående applaus fra publikum efter at have vist præcist, hvor godt det bliver, når der findes en tydelig historie, der går igen i alle elementer. Musikvalget, tøjet, koreografien og ikke mindst håret fortalte en historie, der virkelig rørte publikum. Desuden viste teamet stor bredde med alt fra mandlig styling, fine pastellængder til kreative avantgardekreationer i et mesterligt håndværk.

Se også: The Sunday Shows på Intercoiffures Nordiske Kongres 2018

Team Sweden, anført af Joakim Roos, fik stående applaus efter det indledende show ved Intercoiffures fremvisningsdag.Team Sweden, anført af Joakim Roos, fik stående applaus efter det indledende show ved Intercoiffures fremvisningsdag.

Efter den storslåede indledning var akt to mere simpelt, da Sassoon Academy indtog scenen til Vivaldis De Fire Årstider og demonstrerede klippe- og farveteknikker med udgangspunkt i deres seneste kollektioner Mondaine og Jejune.

Team Nordic, bestående af Intercoiffures fire nordiske Art Directors, Betina Frank (DK), Linda Beronius (SE), Morten Jensen (NO) og Ara Koivula (FI), bød på Rouge Couture. Showet var en fusion af fashion og couture med udgangspunkt i sommerens kommende trends fra catwalken.

Betina Frank, Intercoiffure Danmarks Art Director, anført af det nordiske team, der fremviste Rouge Couture.Betina Frank, Intercoiffure Danmarks Art Director, anført af det nordiske team, der fremviste Rouge Couture.

To looks fra kollektionen The Smell of Female af Team Norge. To looks fra kollektionen The Smell of Female af Team Norge.
To looks fra kollektionen The Smell of Female af Team Norge.

Morten Jensen stod også for showet med Team Norge, der opførte en edgy, trendig fremvisning med herrefrisurer. The Smell of Female, som kollektionen hedder, er inspireret af high-end brands’ evne til at style mænd som gamle damer.

”Vi udfordrer lidt med dette show. Det er ikke et typisk Intercoiffure show, da der kun er mænd på scenen”, siger Morten. ”Vi ville lave noget far out, og vi har fået rigtig gode reaktioner fra publikum. Det var cool visuals og cool styling, og så er det let at være frisør”.

Sidst, men absolut ikke mindst, bød Intercoiffures internationale præsident, Klaus Peter Ochs, og hans team på en apokalyptisk fortolkning af Romeo og Julies kærlighedshistorie. Et show, der var titlen værdig, som le grand finale.

Intercoiffures verdenspræsident Klaus Peter Ochs bød på en apokalyptisk fortolkning af Shakespeares Romeo og Julie som en grand finale på hele weekenden med Intercoiffure.Intercoiffures verdenspræsident Klaus Peter Ochs bød på en apokalyptisk fortolkning af Shakespeares Romeo og Julie som en grand finale på hele weekenden med Intercoiffure.

Se flere billeder fra Intercoiffures nordiske kongres her:

Tekst: Camilla Svensson (Sascha Tejlmann red.)
Foto: Camilla Svensson & Pierre Ekman.

Nyeste produkter se flere produktnyheder

Perlespænder fra Everneed

Perlespænder fra Everneed

Perlespænder og gerne masser af dem er i allerhøjeste trend netop nu. Everneed har nu tilføjet syv smukke perleaccessories til sit sortiment. Perfekt som mersalg.
Celeb Luxury Colorditioner i 10 nuancer hos HeadBrands

Celeb Luxury Colorditioner i 10 nuancer hos HeadBrands

Gem Lite Colorditioner er en pigmenteret, farvebevarende og styrkende balsam, som genopbygger og reparerer bindingerne i håret. Findes hos HeadBrands.
Nyt krøllejern fra Cera Wandbar

Nyt krøllejern fra Cera Wandbar

Cera Wandbar er et nyt krøllejern, der takket være dets ergonomiske vinkel giver mange stylingmuligheder uden at belaste dit håndled, skulder eller albue.
SEB MAN - groomingserie til mænd fra Sebastian Professional

SEB MAN - groomingserie til mænd fra Sebastian Professional

Sebastian Professional lancerer nu SEB MAN - en serie bestående af pleje- og stylingprodukter til hår og skæg til mænd, der ikke vil sættes i bås!
Sheet Mask til håret med All Soft Mega fra Redken

Sheet Mask til håret med All Soft Mega fra Redken

All Soft Mega Sheet Mask er en intensiv hårmaske til tørt og skadet hår og det nyeste skud på stammen i All Soft Mega-serien. Se mere her.

Annonce

Nyeste shows se flere frisørshows

Jorden rundt med Marcelklubben

Jorden rundt med Marcelklubben

Marcelklubbens traditionsrige Londonaften fik i år et nyt udtryk under navnet Marcel International Inspiration og flere af landets store navne var på scenen denne aften.
La Biosthetique x Nobi Talai til Paris Fashion Week SS19

La Biosthetique x Nobi Talai til Paris Fashion Week SS19

Under temaet "Urbane Nomader" skabte La Biosthetique de smukke hår- og makeuplooks til Nobi Talais show under Paris Fashion Week SS19.
L'Oréal Professionnel inviterede til Toni&Guy-seminarium

L'Oréal Professionnel inviterede til Toni&Guy-seminarium

Der var trendy klip, farve og opsætninger på menuen, da L’Oréal Professionnel inviterede til seminarie med Toni & Guy på Tivoli Hotel i København.
Wella Professionals' første TrendVison Creative Retreat Experience

Wella Professionals' første TrendVison Creative Retreat Experience

Wella Professionals' internationale TrendVision 2018 løb af stablen i Lissabon, og frisører fra hele verden var samlet til en Creative Retreat Experience.
La Biosthetique for Talbot Runhof til Paris Fashion Week SS19

La Biosthetique for Talbot Runhof til Paris Fashion Week SS19

Det er ganske vist nogle uger siden, at Paris Fashion Week SS19 løb af stablen, men det betyder ikke, at vi stopper med at inspireres. La Biosthetique skabte hårlooket til Talbot Runhofs show.

Annonce

Frisurekollektioner se flere frisurekollektioner

Frisørportrætter se flere frisørportrætter

Marta Spizewska

Marta Spizewska

Rejser, glamourøse shows og uddannelse verden over. Hair Magazine stjal lidt taletid med Marta Spizewska, kreativ chef for Wella i Norden. Læs interviewet her.
Birthe Gleerup

Birthe Gleerup

Miljøvenlighed er kodeordet i Birthe Gleerups saloner i Århus. Men samtidig skal salonerne være moderigtige i både udtryk og stil. For i dag kræver kunderne god service og lækkert hår – og er behandlingerne miljørigtige, giver det et ekstra plus i bogen.

Nyeste videoer se flere videoer

2-i-1 festhår med Regis Salons

2-i-1 festhår med Regis Salons

Britiske Regis Salons har sammen med Creative Director Kieron Fowles skabt to glamourøse festfrisurer, som din kunde enkelt kan genskabe selv. Se videoen her!
Lær at skygge rødderne med Jenny Strebe og Schwarzkopf

Lær at skygge rødderne med Jenny Strebe og Schwarzkopf

I denne video viser Schwarzkopf Professionals sammen med Jenny Strebe hvordan du skygger rødderne i en reversed balayage; et nyt og spændende look.
Frivillige og Goldwell klippede hjemløse på Rådhuspladsen

Frivillige og Goldwell klippede hjemløse på Rådhuspladsen

Igen i år stillede en række frivillige frisører op på Rådhuspladsen den 11. december for at tilbyde gratis klip og styling til hjemløse i juletiden.
Naturlige og teksturerede bølger med ghd

Naturlige og teksturerede bølger med ghd

I denne video viser ghd, hvordan du får det såkaldte "I woke up like this"-look. Naturlige og teksturerede bølger for et cool og sexet look.
Long Hair Tutorial af Benjamin Martin -Bryllupsopsætning - tutorial

Long Hair Tutorial af Benjamin Martin -Bryllupsopsætning - tutorial

Talentfulde Benjamin Martin viser i denne tutorial tre forskellige festopsætninger, der passer godt til fest og bryllup. Se videoen her.