LEVERANDØRER

kursuskalender

webshops

Vi satser på vækst - Goldwell (2010)

Trods krisen er tingene bestemt ikke gået i stå hos KPSS Danmark A/S, der står bag Goldwell og KMS California. Man satser kraftigt på vækst, og målene for fremtiden er store. Netop for at styrke synligheden på markedet har man 1. januar overtaget salget af Goldwell i det område, som frem til 31. december 2009 blev varetaget på dygtig vis af Midtjydsk Frisørcenter.


Birger von Holdt ses her på scenen, da danske Mark Nordskov, Cha Cha Cha Hørsholm vandt GOLDWELL Trend Zoom Color Challenge 2009 i Las Vegas i Elumen kategorien. Fra venstre mod højre: Maja Petersen Creative Category, Birger von Holdt, Annika Lassen Partner Category, Mark Nordskov CHACHACHA – International Winner – Elumen category.

Goldwell har netop overtaget salget i Midt- og Sydjylland. Overgangen er sket i en meget positiv ånd, og i bedste forståelse med Morten og Klaus Østergaard, der begge fortsætter i det, der er tilbage af virksomheden. ”I et meget vanskeligt marked hvor tallene for branchen efter ni måneder viser en tilbagegang på 9 pct, har vi faktisk haft en fremgang på mere end 2 pct. i 2010”, fortæller Birger von Holdt, adm. direktør i KPSS, der står bag Goldwell og KMS california. ”Denne succes tager vi nu til næste niveau med den øgede satsning på direkte salg.
Morten og Klaus Østergaard er således begge aktionærer i KPSS og har en positiv interesse i udviklingen, og salgsteamet; fire sælgere, en salgs- chef og en tekniker er også fulgt med, så for kunderne vil der ingen forskel være på servicen og kundekontakten i forhold til tidligere.
”Kundeservice vil også forblive både i Viborg og i København i hvert fald til udgangen af 2010, så frisørerne vil blive mødt af de samme vel- kendte stemmer, når de ringer”, lyder det fra Birger von Holdt. Så alt i alt gælder det samme varer, samme sælgere og samme afsendelsessted. ”Eneste forskel er, at fakturaen sendes fra KPSS”, fastslår Birger von Holdt, og fortæller videre: ”Hvad angår Morten og Klaus Østergaard er planen, at Morten Østergaard fremover skal være ansvarlig for logistik, mens Klaus Østergaard skal fungere i en konsulentrolle i forbindelse med større projekter, hvor vi har brug for hans ekspertise, ydermere skal han støtte mig og teamet i vest, ligesom de to brødre indgår i bestyrelsen for KPSS. Så de store administrative besparelser er der ikke i sammenlægningen – i hvert fald ikke de første 12-24 måneder, men Birger von Holdt ser dog også i langt højere grad sammenlægningen som en styrkelse af KPSS’ tilstedeværelse på markedet.
”Vi har nu mulighed for at gøre ting for og med kunderne, vi ikke tidligere har haft mulighed for, ligesom vi kan udvide vores portefølje”


Morten Østergaard (t.v.) skal fremover være ansvarlig for logistik. Klaus Østergaard skal fungere i en konsulentrolle i forbindelse med større projekter, ligesom han skal støtte Birger von Holdt og teamet i vest.

Strategi bag overtagelsen
Bag overgangen til direkte distribution i det midt- og sønderjyske  område ligger der naturligvis en strategi, og første spadestik til overtagelsen blev taget for godt tre år siden.
”Markedsudviklingen gjorde det så endnu mere oplagt at gennemføre planen netop nu”, forklarer Birger von Holdt, og da Midtjysk Frisørcenters kontrakt med KPSS udløb, blev man i fællesskab enige om at ind- sluse området i KPSS. Samme strategiplan rummer også andre spændende tiltag. Bl.a. skal KMS nu for alvor køres i stilling.
”Vi forventer at tredoble omsætningen på KMS inden for de kommende 18 måneder”, lyder det fra Birger von Holdt.
Det betyder, at de godt 120 saloner, der sælger KMS i dag skal øges til 200. Samtidig rummer planen også et øget samarbejde med Frisørland, for målet er ”Full service supply”, så virksomheden i fremtiden får flere ben at stå på inden for såvel virksomhedsudvikling, produkter og inventar. ”Det har sin helt store fordel, når salonerne - som tendensen byder – skærer ned fra f.eks. tre til to leverandører”.

Goldwell i Byerne
Hvad angår mærket Goldwell, har det hidtil været meget udbredt i landområderne i både små og mindre saloner, og således har man godt 3500 saloner på landsplan, der anvender Goldwell. Men nu arbejder brandet sig stille og roligt ind mod byerne, hvor man ifølge Birger von Holdt også er ved at få øjnene op for Goldwells kvaliteter. ”Vi har skabt et stærkt fundament, nu skal vi have stabilitet”, lyder det.
Til at tage rundt til salonerne vil der i den nye virksomhedskonstruktion fremover samlet være 12 sælgere, der skal tage sig af både KMS og Goldwell, og hvor man fra KPSS tidligere solgte 30 pct. direkte til salonerne, ligger det tal nu på 70 pct.
udover Midtjysk Frisørcenter har KPSS også samarbejdet med Frisør- center Nord og Fyns Frisørcenter, men Birger von Holdt understreger, at fordi man ændrer samarbejdsformen ét sted, betyder det ikke, at den ændres alle steder! ”Vi evaluerer naturligvis løbende, og ser på tingene som de kommer i tæt samråd med både KPSS bestyrelsen og ejerne bag de to distributørvirksomheder”, lyder det.

Tilbagegang i branchen
Birger von Holdt forventer at branchen stabiliserer sig i 2010 med en vækst tæt på 0, så man kan altså ikke ride på en vækstbølge. Det hand- ler om hårdt arbejde. Men samtidig er Birger von Holdt heller ikke i tvivl om, at der er en konsolidering på vej.
”Hos os sker der hele tiden nye innovationer på farvesiden, bl.a. Elumen, der er på positivlisten over godkendte, miljøvenlige produkter. Herudover kommer noget ganske nyt og innovativt på farvesiden fra Goldwell til marts, som Birger von Holdt dog endnu ikke vil løfte sløret for. Så alt i alt ser Birger von Holdt frem til et spændende 2010, og frem for alt føler han, at virksomheden er rustet til fremtiden. Globalt har KPSS et mål om at fordoble omsætningen inden 2020. Det forventer man i Danmark at leve op til!

 

Denne artikel blev bragt i 1. udgave af Hair Magazine 2010.

 

Se flere produktnyheder, eller læs om frisørshows eller styling her!

Nyeste produkter se flere produktnyheder

Perlespænder fra Everneed

Perlespænder fra Everneed

Perlespænder og gerne masser af dem er i allerhøjeste trend netop nu. Everneed har nu tilføjet syv smukke perleaccessories til sit sortiment. Perfekt som mersalg.
Celeb Luxury Colorditioner i 10 nuancer hos HeadBrands

Celeb Luxury Colorditioner i 10 nuancer hos HeadBrands

Gem Lite Colorditioner er en pigmenteret, farvebevarende og styrkende balsam, som genopbygger og reparerer bindingerne i håret. Findes hos HeadBrands.
Nyt krøllejern fra Cera Wandbar

Nyt krøllejern fra Cera Wandbar

Cera Wandbar er et nyt krøllejern, der takket være dets ergonomiske vinkel giver mange stylingmuligheder uden at belaste dit håndled, skulder eller albue.
SEB MAN - groomingserie til mænd fra Sebastian Professional

SEB MAN - groomingserie til mænd fra Sebastian Professional

Sebastian Professional lancerer nu SEB MAN - en serie bestående af pleje- og stylingprodukter til hår og skæg til mænd, der ikke vil sættes i bås!
Sheet Mask til håret med All Soft Mega fra Redken

Sheet Mask til håret med All Soft Mega fra Redken

All Soft Mega Sheet Mask er en intensiv hårmaske til tørt og skadet hår og det nyeste skud på stammen i All Soft Mega-serien. Se mere her.

Annonce

Nyeste shows se flere frisørshows

Jorden rundt med Marcelklubben

Jorden rundt med Marcelklubben

Marcelklubbens traditionsrige Londonaften fik i år et nyt udtryk under navnet Marcel International Inspiration og flere af landets store navne var på scenen denne aften.
La Biosthetique x Nobi Talai til Paris Fashion Week SS19

La Biosthetique x Nobi Talai til Paris Fashion Week SS19

Under temaet "Urbane Nomader" skabte La Biosthetique de smukke hår- og makeuplooks til Nobi Talais show under Paris Fashion Week SS19.
L'Oréal Professionnel inviterede til Toni&Guy-seminarium

L'Oréal Professionnel inviterede til Toni&Guy-seminarium

Der var trendy klip, farve og opsætninger på menuen, da L’Oréal Professionnel inviterede til seminarie med Toni & Guy på Tivoli Hotel i København.
Wella Professionals' første TrendVison Creative Retreat Experience

Wella Professionals' første TrendVison Creative Retreat Experience

Wella Professionals' internationale TrendVision 2018 løb af stablen i Lissabon, og frisører fra hele verden var samlet til en Creative Retreat Experience.
La Biosthetique for Talbot Runhof til Paris Fashion Week SS19

La Biosthetique for Talbot Runhof til Paris Fashion Week SS19

Det er ganske vist nogle uger siden, at Paris Fashion Week SS19 løb af stablen, men det betyder ikke, at vi stopper med at inspireres. La Biosthetique skabte hårlooket til Talbot Runhofs show.

Annonce

Frisurekollektioner se flere frisurekollektioner

Frisørportrætter se flere frisørportrætter

Per Knudsen

Per Knudsen

Kunne du tænke dig at vide mere om Per Knudsen? Læs artiklen og få svar på eksempelvis hvor han arbejder og har været i lære, hvor han henter inspiration, hvad hans bedste oplevelse er som frisør og meget mere.
Dani Abunar

Dani Abunar

Hair Magazine har mødt Dani Abunar for at snakke om fokus, foretagende og fremtid. Dani har vundet utallige priser både nationalt og internationalt og driver Victor | Noblesse i Göteborg sammen med sin livspartner Marlene.

Nyeste videoer se flere videoer

2-i-1 festhår med Regis Salons

2-i-1 festhår med Regis Salons

Britiske Regis Salons har sammen med Creative Director Kieron Fowles skabt to glamourøse festfrisurer, som din kunde enkelt kan genskabe selv. Se videoen her!
Lær at skygge rødderne med Jenny Strebe og Schwarzkopf

Lær at skygge rødderne med Jenny Strebe og Schwarzkopf

I denne video viser Schwarzkopf Professionals sammen med Jenny Strebe hvordan du skygger rødderne i en reversed balayage; et nyt og spændende look.
Frivillige og Goldwell klippede hjemløse på Rådhuspladsen

Frivillige og Goldwell klippede hjemløse på Rådhuspladsen

Igen i år stillede en række frivillige frisører op på Rådhuspladsen den 11. december for at tilbyde gratis klip og styling til hjemløse i juletiden.
Naturlige og teksturerede bølger med ghd

Naturlige og teksturerede bølger med ghd

I denne video viser ghd, hvordan du får det såkaldte "I woke up like this"-look. Naturlige og teksturerede bølger for et cool og sexet look.
Long Hair Tutorial af Benjamin Martin -Bryllupsopsætning - tutorial

Long Hair Tutorial af Benjamin Martin -Bryllupsopsætning - tutorial

Talentfulde Benjamin Martin viser i denne tutorial tre forskellige festopsætninger, der passer godt til fest og bryllup. Se videoen her.