LEVERANDØRER

kursuskalender

webshops

Vi satser på vækst - Goldwell (2010)

Trods krisen er tingene bestemt ikke gået i stå hos KPSS Danmark A/S, der står bag Goldwell og KMS California. Man satser kraftigt på vækst, og målene for fremtiden er store. Netop for at styrke synligheden på markedet har man 1. januar overtaget salget af Goldwell i det område, som frem til 31. december 2009 blev varetaget på dygtig vis af Midtjydsk Frisørcenter.


Birger von Holdt ses her på scenen, da danske Mark Nordskov, Cha Cha Cha Hørsholm vandt GOLDWELL Trend Zoom Color Challenge 2009 i Las Vegas i Elumen kategorien. Fra venstre mod højre: Maja Petersen Creative Category, Birger von Holdt, Annika Lassen Partner Category, Mark Nordskov CHACHACHA – International Winner – Elumen category.

Goldwell har netop overtaget salget i Midt- og Sydjylland. Overgangen er sket i en meget positiv ånd, og i bedste forståelse med Morten og Klaus Østergaard, der begge fortsætter i det, der er tilbage af virksomheden. ”I et meget vanskeligt marked hvor tallene for branchen efter ni måneder viser en tilbagegang på 9 pct, har vi faktisk haft en fremgang på mere end 2 pct. i 2010”, fortæller Birger von Holdt, adm. direktør i KPSS, der står bag Goldwell og KMS california. ”Denne succes tager vi nu til næste niveau med den øgede satsning på direkte salg.
Morten og Klaus Østergaard er således begge aktionærer i KPSS og har en positiv interesse i udviklingen, og salgsteamet; fire sælgere, en salgs- chef og en tekniker er også fulgt med, så for kunderne vil der ingen forskel være på servicen og kundekontakten i forhold til tidligere.
”Kundeservice vil også forblive både i Viborg og i København i hvert fald til udgangen af 2010, så frisørerne vil blive mødt af de samme vel- kendte stemmer, når de ringer”, lyder det fra Birger von Holdt. Så alt i alt gælder det samme varer, samme sælgere og samme afsendelsessted. ”Eneste forskel er, at fakturaen sendes fra KPSS”, fastslår Birger von Holdt, og fortæller videre: ”Hvad angår Morten og Klaus Østergaard er planen, at Morten Østergaard fremover skal være ansvarlig for logistik, mens Klaus Østergaard skal fungere i en konsulentrolle i forbindelse med større projekter, hvor vi har brug for hans ekspertise, ydermere skal han støtte mig og teamet i vest, ligesom de to brødre indgår i bestyrelsen for KPSS. Så de store administrative besparelser er der ikke i sammenlægningen – i hvert fald ikke de første 12-24 måneder, men Birger von Holdt ser dog også i langt højere grad sammenlægningen som en styrkelse af KPSS’ tilstedeværelse på markedet.
”Vi har nu mulighed for at gøre ting for og med kunderne, vi ikke tidligere har haft mulighed for, ligesom vi kan udvide vores portefølje”


Morten Østergaard (t.v.) skal fremover være ansvarlig for logistik. Klaus Østergaard skal fungere i en konsulentrolle i forbindelse med større projekter, ligesom han skal støtte Birger von Holdt og teamet i vest.

Strategi bag overtagelsen
Bag overgangen til direkte distribution i det midt- og sønderjyske  område ligger der naturligvis en strategi, og første spadestik til overtagelsen blev taget for godt tre år siden.
”Markedsudviklingen gjorde det så endnu mere oplagt at gennemføre planen netop nu”, forklarer Birger von Holdt, og da Midtjysk Frisørcenters kontrakt med KPSS udløb, blev man i fællesskab enige om at ind- sluse området i KPSS. Samme strategiplan rummer også andre spændende tiltag. Bl.a. skal KMS nu for alvor køres i stilling.
”Vi forventer at tredoble omsætningen på KMS inden for de kommende 18 måneder”, lyder det fra Birger von Holdt.
Det betyder, at de godt 120 saloner, der sælger KMS i dag skal øges til 200. Samtidig rummer planen også et øget samarbejde med Frisørland, for målet er ”Full service supply”, så virksomheden i fremtiden får flere ben at stå på inden for såvel virksomhedsudvikling, produkter og inventar. ”Det har sin helt store fordel, når salonerne - som tendensen byder – skærer ned fra f.eks. tre til to leverandører”.

Goldwell i Byerne
Hvad angår mærket Goldwell, har det hidtil været meget udbredt i landområderne i både små og mindre saloner, og således har man godt 3500 saloner på landsplan, der anvender Goldwell. Men nu arbejder brandet sig stille og roligt ind mod byerne, hvor man ifølge Birger von Holdt også er ved at få øjnene op for Goldwells kvaliteter. ”Vi har skabt et stærkt fundament, nu skal vi have stabilitet”, lyder det.
Til at tage rundt til salonerne vil der i den nye virksomhedskonstruktion fremover samlet være 12 sælgere, der skal tage sig af både KMS og Goldwell, og hvor man fra KPSS tidligere solgte 30 pct. direkte til salonerne, ligger det tal nu på 70 pct.
udover Midtjysk Frisørcenter har KPSS også samarbejdet med Frisør- center Nord og Fyns Frisørcenter, men Birger von Holdt understreger, at fordi man ændrer samarbejdsformen ét sted, betyder det ikke, at den ændres alle steder! ”Vi evaluerer naturligvis løbende, og ser på tingene som de kommer i tæt samråd med både KPSS bestyrelsen og ejerne bag de to distributørvirksomheder”, lyder det.

Tilbagegang i branchen
Birger von Holdt forventer at branchen stabiliserer sig i 2010 med en vækst tæt på 0, så man kan altså ikke ride på en vækstbølge. Det hand- ler om hårdt arbejde. Men samtidig er Birger von Holdt heller ikke i tvivl om, at der er en konsolidering på vej.
”Hos os sker der hele tiden nye innovationer på farvesiden, bl.a. Elumen, der er på positivlisten over godkendte, miljøvenlige produkter. Herudover kommer noget ganske nyt og innovativt på farvesiden fra Goldwell til marts, som Birger von Holdt dog endnu ikke vil løfte sløret for. Så alt i alt ser Birger von Holdt frem til et spændende 2010, og frem for alt føler han, at virksomheden er rustet til fremtiden. Globalt har KPSS et mål om at fordoble omsætningen inden 2020. Det forventer man i Danmark at leve op til!

 

Denne artikel blev bragt i 1. udgave af Hair Magazine 2010.

 

Se flere produktnyheder, eller læs om frisørshows eller styling her!

Annonce

Nyeste produkter se flere produktnyheder

Ny hårplejeserie fra Trinity Haircare

Ny hårplejeserie fra Trinity Haircare

Trinity Haircare lancerer en ny plejeserie med naturens bedste råvarer. Læs mere om det her.
Quick Dry Heat Spray og Curlicue Cream fra Maria Nila

Quick Dry Heat Spray og Curlicue Cream fra Maria Nila

To nyehder fra Maria Nila. Quick Dry Heat Spray er en beskyttende og glansgivende varmebeskyttelse. Curlicue Cream er en stylingcreme til krøllet hår.
CC-Series Copper Ceramic og HD Calima Copper fra Jaguar

CC-Series Copper Ceramic og HD Calima Copper fra Jaguar

Kobber er trendfarven, der har fundet vejen frem indretningen i hjemme til salonerne. Jaguar lancerer nu en kobberfarvet limited edition.
Paddle brush fra Philip B nu hos Oneblackcar

Paddle brush fra Philip B nu hos Oneblackcar

Børste fra Philip B lavet i de fineste naturmaterialer og ergonomisk design. Læs mere om produktet, der nu fås hos Oneblackcar.
Nyhed hos HeadBrands: Amika Normcore Signature

Nyhed hos HeadBrands: Amika Normcore Signature

Hos HeadBrands finder I nu Amika Normcore Signature, der består af en cremet og skånsom shampoo og conditioner, der mildt rengør og fugter håret.

Annonce

Nyeste shows se flere frisørshows

Efterårsfest med Hair Team Company

Efterårsfest med Hair Team Company

Hair Team Company har netop lige afholdt to shows fyldt med viden, venskabelighed og vilde nyheder! Var du ikke med, kan du læse om de to shows her.
Med ghd backstage til New York Fashion Week

Med ghd backstage til New York Fashion Week

ghd var stolt sponsor, da der skulle styles hår til Jeremy Scotts fashionshow under New York Fashion Week. Manden i spidsen var Eugene Souleiman.
A World in Color – farveeksplosion med Wella Professionals

A World in Color – farveeksplosion med Wella Professionals

Det var noget for enhver smag, da Wella Professionals kårede vinderme i TrendVision og relancerede Koleston Perfect i et eventet A World in Color i København.
Intercoiffures europæiske kongres i Interlaken

Intercoiffures europæiske kongres i Interlaken

Frisører fra hele verden rejste gennem fantastiske udsigter til turkise søer og hvide alpetoppe for at mødes på tværs af landegrænser, udveksle erfaringer og inspireres af hinanden.
Trinity Haircare fejrede 10 år i Amsterdam

Trinity Haircare fejrede 10 år i Amsterdam

Elite Experience blev afholdt for første gang for at markere Trinity Haircares 10 års jubilæum. Arrangementet i Amsterdam bød på et storslået show med Morten Lynge og Hasse Kliem på scenen.

Annonce

Frisurekollektioner se flere frisurekollektioner

Annonce

Frisørportrætter se flere frisørportrætter

Cherif El-Ayouty

Cherif El-Ayouty

Cherif El-Ayouty købte Cha Cha Cha for nogle måneder siden. Han ser salonkæden som en forretning, men samtidig mener han også branchens sjæl er kunsten og de passionerede medarbejdere.
BETTINA LERVIG

BETTINA LERVIG

"Jeg elsker, når der er bevægelse i tingene, og jeg kan godt lide at provokere". Bettina Lervig mener, at den danske frisørbranche skal lære, at rykke lidt hurtigere.

Annonce

Nyeste videoer se flere videoer

Lær mere om Wella Professionals Koleston Perfect Me+

Lær mere om Wella Professionals Koleston Perfect Me+

Er du nysgerrig på på Wella Professionals Koleston Perfect Me+? Ved at tage dette 9-minutters seminar lærer du alt, du behøver at vide.
Se hvordan du kan klippe en lob med en barberkniv

Se hvordan du kan klippe en lob med en barberkniv

Her kan du se, hvordan du kan bruge en barberkniv til at klippe en lob. Se videoen her, der viser step-by-step, hvad du skal gøre.
Balmain Spring/Summer 2019 Menswear

Balmain Spring/Summer 2019 Menswear

Bliv inspireret af håret og moden, der var at finde på catwalken, da Balmain Paris afholdte modeshow i slutningen af juni.
Fejring af Frisørens dag den 19. juni

Fejring af Frisørens dag den 19. juni

Missede du den live tale som Hair Magazines Chief Editor, Camilla Svensson, holdt for frisørerne på Frisøren dag? Se den her!
Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Få inspiration till fine blow out brushes med denne video fra Björn Axén. Her får du indblik i stylingen af hele fire forskellige modeller med forskellige hårlængder og stil.