LEVERANDØRER

kursuskalender

webshops

iZettle - et nemt og effektivt betalingssystem

iZettle er et nemt og effektivt betalingssystem. Filosofien er, at teknikken bare skal fungere, så frisørerne kan koncentrere sig om at være frisører.

iZettle er et nemt og effektivt betalingssystem. Filosofien er, at teknikken bare skal fungere, så frisørerne kan koncentrere sig om at være frisører.

”Vi synes, at frisørerne skal bruge deres tid på at være frisører og koncentrere sig om det, de er gode til, frem for at bruge tiden på den elektronik, der bare skal fungere, for at salonen kan udvikle sig optimalt”. Det mener Adam Tareen, der er business development manager og ansvarlig for salget af iZettle kassesystemerne på det danske marked.

”Effektivt, enkelt og let har været iZettles kodeord siden svenske Jacob de Geer grundlagde iZettle i 2010, fordi hans kone startede virksomhed og ikke kunne finde et passende betalingssystem. Virksomheden har hovedkontor i Stockholm, og man arbejder i dag i 12 europæiske lande samt i Sydamerika.

Læs også: Sådan ansætter du en superstjerne i din salon - del 1

Siden begyndelsen er vækstkurven kun gået én vej, nemlig opad, og det skyldes ifølge Adam Tareen lige præcis filosofien om et enkelt og let betjent kassesystem til de små og mellemstore detailvirksomheder med en til ti medarbejdere.

iZettle har været på det danske marked i godt tre år og har i dag kunder fordelt over hele landet, og nu gør man en ekstra indsats for at implementere iZettle i de danske frisørsaloner.

”Systemet passer utroligt godt til frisørbranchen. Det gælder virksomheder, der ikke behøver en tung kassesystemløsning, men som gerne vil have fleksibiliteten, såvel som man gerne vil have data, der kan analyseres og bruges til at skabe en endnu bedre forretning”, forklarer Adam Tareen.

”iZettle-systemet passer utrolig godt til frisørbranchen,” siger Adam Tareen

”Selve app’en er gratis at downloade. Herefter betaler man et transaktionsgebyr, når systemet benyttes. Der er altså intet indløsningsgebyr og ingen binding. Man kan også vælge at købe et ”storekit”, der samler alt, man har behov for i ét”, lyder det fra Adam Tareen, der dog slår fast, at man sagtens kan komme i gang med blot en reader, og at bonerne kan sendes direkte til kundens e-mail.

Netop for at gøre det så enkelt som muligt, er brugerfladen inspireret af iPhone. Det vil sige, at man kan flytte rundt på tingene på skærmen ved at holde dem nede til de bevæger sig, og man swiper fra den ene side til den næste.

”Vores udgangspunkt er, at der ikke er nogen grund til, at brugerne skal lære noget, de allerede har lært én gang. Ved at benytte iPhone-teknikken er der således ingen ”learningcurve”, forklarer Adam Tareen.

Med iZettle kan man i princippet komme i gang blot med sin iPhone eller iPad og en iZettle Reader til 299 kr.Med iZettle kan man i princippet komme i gang blot med sin iPhone eller iPad og en iZettle Reader til 299 kr.

STATISTIK PÅ DRIFTEN
Skal man drive en optimal salon, er det vigtigt, at man kan trække statistik på sin salon. Man skal kunne se hvem, der har klippet hvornår, om det er en tilbagevendende kunde, hvilke behandlinger man laver flest af og færrest af, og mange flere informationer, der kan bruges til at optimere salonens drift. ”Jo flere data man har, jo bedre kender man – og kan optimere – salonens drift. For ved at registrere cashflowet registrerer man også, hvor omsætningen kommer fra”, forklarer Adam Tareen, der tilføjer, at iZettle netop giver muligheden for at trække de nødvendige data.

Læs også: Sådan ansætter du en superstjerne i din salon – Del 2

Terminalen arbejder via Bluetooth, så i princippet kan kunden blive siddende behageligt i frisørstolen og herfra foretage sin betaling, ligesom den kan bruges, hvis der er events, messer eller andet. Blot man har sin iPhone og iZettle Readeren med. 

Man kan også sagtens oprette flere terminaler i samme system – faktisk alle dem, man føler, der er behov for, og Readeren kan naturligvis læse alle udenlandske kredit- og debitkort.

IZETTLE ADVANCE
Har man været iZettle-kunde et år, er der endnu en mulighed med iZettle, nemlig at tage forskud på sin indtjening med iZettle Advance.

”Det er ikke et lån. Det er et forskud baseret på virksomhedens historik”, understreger Adam Tareen.

Tilbagebetalingen sker ved, at der lægges et ekstra gebyr på de enkelte transaktioner, så har man en måned, hvor man eksempelvis ikke har så travlt, bliver tilbagebetalingen automatisk mindre, og har man en travl måned, betaler man mere tilbage af forskuddet. Hvor meget, der kan gives i forskud, er individuelt og baseret på historikken, men ansøgning kan ske ved hjælp af et enkelt klik i systemet, hvorefter man får et advance- tilbud på sin account.

DEN RØDE TRÅD
For iZettle har den røde tråd været, at systemet skal være effektivt og nemt at betjene. Det betyder også, at skal systemet opdateres, opdaterer man blot sin iZettle app som en hvilket som helst anden app på telefonen.

”Samtidig er alle informationerne gemt i en ”cloud”. Det betyder, at indehaveren af salonen altid kan tilgå systemet og få en fornemmelse af, hvordan det går i salonen”. Når startsiden skal etableres, kan man eksempelvis tage billeder af klipninger, behandlinger eller produkter med sin telefon og lægge dem i mapper, så man let kan finde dem, når kvitteringen skal skrives, og betalingen skal ske.

I øvrigt kan man specialdesigne sin bon – hvad enten den udskrives eller sendes på mail – så den rummer de oplysninger, man ønsker. Netop fordi, frisørerne skal koncentrere sig om at behandle kunderne i stedet for at bekymre sig om teknik, har iZettle en hotline, hvor frisørerne kan ringe ind og få gratis support alle ugens hverdage.

Tekst: Pia Finne
Foto: Claus Peuckert

Denne artikel blev publiceret i Hair Magazine 5. udgave 2017.

Annonce

Nyeste produkter se flere produktnyheder

Tailor’s Beard Balm – kun hos Brands4hair

Tailor’s Beard Balm – kun hos Brands4hair

Tailor's Beard Balm beskytter, blødgør og glatter skægget. Produktet fås kun hos Brands4Hair - læs om det her.
HH Simonsen relancerer sine krøllejern

HH Simonsen relancerer sine krøllejern

HH Simonsens serie af krøllejern opdateres nu med nye ergonomiske håndtag med digital touch teknologi til justering af temperaturen. Læs om det her.
Kvalitetsbørster fra Lernberger Stafsing hos OneBlackCar

Kvalitetsbørster fra Lernberger Stafsing hos OneBlackCar

Lernberger Stafsing har udviklet en håndpoleret kvalitetshårbørste med den perfekte balance mellem naturlige hår og lange nylon-børstehår. Se dem her.
Tailor’s Beard Wash – kun hos Brands4hair

Tailor’s Beard Wash – kun hos Brands4hair

Tailor's Beard Wash er det lavskummende og rensende shampoo til skæg for ægte mænd. Læs om produktet her.
Vogue de Trinity Contraste farver – kun hos Brands4hair

Vogue de Trinity Contraste farver – kun hos Brands4hair

Den unikke formulering giver et løft og farver allerede farvet hår op til 4 toner i et og samme trin. Læs om Vodue de Trinity Contraste farver her.

Annonce

Nyeste shows se flere frisørshows

L'Oréal Professionnel - Stilsikkert og bæredygtigt i Paris

L'Oréal Professionnel - Stilsikkert og bæredygtigt i Paris

Stilikoner, Instagramvenlige drinks og innovative lanceringer stod på programmet, da L’Oréal Professionnel indbød til presseevent i Paris.
Hair Magazine besøgte Cosmoprof i Bologna 2018

Hair Magazine besøgte Cosmoprof i Bologna 2018

For at byde foråret velkommen på bedste vis, begav Hair Magazine sig til Bologna for at opleve dét, der efter 50 år eksistens har vokset sig til et af verdens største arrangement i den professionelle skønhedsbranche.
Personlig stil i fokus på TOP HAIR - DIE MESSE i Düsseldorf

Personlig stil i fokus på TOP HAIR - DIE MESSE i Düsseldorf

På den internationale branchemesse TOP HAIR – DIE MESSE i Düsseldorf fandtes der det meste til den, der elsker hår i alle dets former. Læs om det her og se billederne!
Wella Nordic Creative Team præsenterede sæsonens trends

Wella Nordic Creative Team præsenterede sæsonens trends

Der var fuldt hus, da en masse frisører blev inviteret indenfor af Wella Professionals til en aften, der skulle inspirere og gennemgå denne sæsons trends.
Intercoiffures nordiske kongres levererede i topklasse

Intercoiffures nordiske kongres levererede i topklasse

I år var Sverige værtsland, og bestyrelsen arrangerede en weekend, der virkelig indeholdt alt og lidt til. Læs mere og se billederne her.

Annonce

Frisurekollektioner se flere frisurekollektioner

Annonce

Frisørportrætter se flere frisørportrætter

Hasse Kliem

Hasse Kliem

Hasse Kliem er ikke indbegrebet af det, man forstår ved en frisør, selv om han denne dag har stylet sit hår med en Margrethe-krølle oven på hovedet.
Hasse Kliem

Hasse Kliem

Hair Magazine er gået tæt på Hasse Kliem, der driver salonen Moreteasir. For Hasse er frisørfaget en passion, og han er stadig fascineret af faget.

Annonce

Nyeste videoer se flere videoer

Gun-Britt Makeover

Gun-Britt Makeover

Som noget nyt har Gun-Britt Coiffure startet Gun-Britt Makeover. Løbende vil vi kunne følge med i diverse makeovers. Her har I den første.
De første hårtørrere i salonerne

De første hårtørrere i salonerne

Der er sket en del med udstyret i salonerne siden de første tørrehjelme i 1920'erne blev en fast bestanddel af salonens interiør. I denne video kan du se, hvordan de så ud dengang.
Stylist: Disse herrefrisurer elsker kvinder

Stylist: Disse herrefrisurer elsker kvinder

Stylist Ashley Weston giver sit bud på 5 forskellige herrefrisurer, som kvinder bare elsker. Klik her og få inspiration til herrefrisurer i salonen.
L'Oréal Professionnel Event i Paris 2018

L'Oréal Professionnel Event i Paris 2018

Følg med her, da L'Oréal Professionnel i slutningen af januar indbød til presseevent i Paris i forbindelse med forårets lanceringer af to naturlige og bæredygtige nyheder.
Video: Wella Making Waves uddanner unge i Kambodja indenfor frisørfaget

Video: Wella Making Waves uddanner unge i Kambodja indenfor frisørfaget

Making Waves er til for at hjælpe unge fra de mest fattige og udsatte samfundsgrupper i Kambodja til en lysere fremtid indenfor frisørfaget.