LEVERANDØRER

kursuskalender

webshops

iZettle - et nemt og effektivt betalingssystem

iZettle er et nemt og effektivt betalingssystem. Filosofien er, at teknikken bare skal fungere, så frisørerne kan koncentrere sig om at være frisører.

iZettle er et nemt og effektivt betalingssystem. Filosofien er, at teknikken bare skal fungere, så frisørerne kan koncentrere sig om at være frisører.

”Vi synes, at frisørerne skal bruge deres tid på at være frisører og koncentrere sig om det, de er gode til, frem for at bruge tiden på den elektronik, der bare skal fungere, for at salonen kan udvikle sig optimalt”. Det mener Adam Tareen, der er business development manager og ansvarlig for salget af iZettle kassesystemerne på det danske marked.

”Effektivt, enkelt og let har været iZettles kodeord siden svenske Jacob de Geer grundlagde iZettle i 2010, fordi hans kone startede virksomhed og ikke kunne finde et passende betalingssystem. Virksomheden har hovedkontor i Stockholm, og man arbejder i dag i 12 europæiske lande samt i Sydamerika.

Læs også: Sådan ansætter du en superstjerne i din salon - del 1

Siden begyndelsen er vækstkurven kun gået én vej, nemlig opad, og det skyldes ifølge Adam Tareen lige præcis filosofien om et enkelt og let betjent kassesystem til de små og mellemstore detailvirksomheder med en til ti medarbejdere.

iZettle har været på det danske marked i godt tre år og har i dag kunder fordelt over hele landet, og nu gør man en ekstra indsats for at implementere iZettle i de danske frisørsaloner.

”Systemet passer utroligt godt til frisørbranchen. Det gælder virksomheder, der ikke behøver en tung kassesystemløsning, men som gerne vil have fleksibiliteten, såvel som man gerne vil have data, der kan analyseres og bruges til at skabe en endnu bedre forretning”, forklarer Adam Tareen.

”iZettle-systemet passer utrolig godt til frisørbranchen,” siger Adam Tareen

”Selve app’en er gratis at downloade. Herefter betaler man et transaktionsgebyr, når systemet benyttes. Der er altså intet indløsningsgebyr og ingen binding. Man kan også vælge at købe et ”storekit”, der samler alt, man har behov for i ét”, lyder det fra Adam Tareen, der dog slår fast, at man sagtens kan komme i gang med blot en reader, og at bonerne kan sendes direkte til kundens e-mail.

Netop for at gøre det så enkelt som muligt, er brugerfladen inspireret af iPhone. Det vil sige, at man kan flytte rundt på tingene på skærmen ved at holde dem nede til de bevæger sig, og man swiper fra den ene side til den næste.

”Vores udgangspunkt er, at der ikke er nogen grund til, at brugerne skal lære noget, de allerede har lært én gang. Ved at benytte iPhone-teknikken er der således ingen ”learningcurve”, forklarer Adam Tareen.

Med iZettle kan man i princippet komme i gang blot med sin iPhone eller iPad og en iZettle Reader til 299 kr.Med iZettle kan man i princippet komme i gang blot med sin iPhone eller iPad og en iZettle Reader til 299 kr.

STATISTIK PÅ DRIFTEN
Skal man drive en optimal salon, er det vigtigt, at man kan trække statistik på sin salon. Man skal kunne se hvem, der har klippet hvornår, om det er en tilbagevendende kunde, hvilke behandlinger man laver flest af og færrest af, og mange flere informationer, der kan bruges til at optimere salonens drift. ”Jo flere data man har, jo bedre kender man – og kan optimere – salonens drift. For ved at registrere cashflowet registrerer man også, hvor omsætningen kommer fra”, forklarer Adam Tareen, der tilføjer, at iZettle netop giver muligheden for at trække de nødvendige data.

Læs også: Sådan ansætter du en superstjerne i din salon – Del 2

Terminalen arbejder via Bluetooth, så i princippet kan kunden blive siddende behageligt i frisørstolen og herfra foretage sin betaling, ligesom den kan bruges, hvis der er events, messer eller andet. Blot man har sin iPhone og iZettle Readeren med. 

Man kan også sagtens oprette flere terminaler i samme system – faktisk alle dem, man føler, der er behov for, og Readeren kan naturligvis læse alle udenlandske kredit- og debitkort.

IZETTLE ADVANCE
Har man været iZettle-kunde et år, er der endnu en mulighed med iZettle, nemlig at tage forskud på sin indtjening med iZettle Advance.

”Det er ikke et lån. Det er et forskud baseret på virksomhedens historik”, understreger Adam Tareen.

Tilbagebetalingen sker ved, at der lægges et ekstra gebyr på de enkelte transaktioner, så har man en måned, hvor man eksempelvis ikke har så travlt, bliver tilbagebetalingen automatisk mindre, og har man en travl måned, betaler man mere tilbage af forskuddet. Hvor meget, der kan gives i forskud, er individuelt og baseret på historikken, men ansøgning kan ske ved hjælp af et enkelt klik i systemet, hvorefter man får et advance- tilbud på sin account.

DEN RØDE TRÅD
For iZettle har den røde tråd været, at systemet skal være effektivt og nemt at betjene. Det betyder også, at skal systemet opdateres, opdaterer man blot sin iZettle app som en hvilket som helst anden app på telefonen.

”Samtidig er alle informationerne gemt i en ”cloud”. Det betyder, at indehaveren af salonen altid kan tilgå systemet og få en fornemmelse af, hvordan det går i salonen”. Når startsiden skal etableres, kan man eksempelvis tage billeder af klipninger, behandlinger eller produkter med sin telefon og lægge dem i mapper, så man let kan finde dem, når kvitteringen skal skrives, og betalingen skal ske.

I øvrigt kan man specialdesigne sin bon – hvad enten den udskrives eller sendes på mail – så den rummer de oplysninger, man ønsker. Netop fordi, frisørerne skal koncentrere sig om at behandle kunderne i stedet for at bekymre sig om teknik, har iZettle en hotline, hvor frisørerne kan ringe ind og få gratis support alle ugens hverdage.

Tekst: Pia Finne
Foto: Claus Peuckert

Denne artikel blev publiceret i Hair Magazine 5. udgave 2017.

Annonce

Nyeste produkter se flere produktnyheder

Elements Xclusive - Bæredygtig nyhed fra IdHAIR

Elements Xclusive - Bæredygtig nyhed fra IdHAIR

Med inspiration fra de danske kyster har IdHAIR skabt et nordisk design med fokus på genbrugsplast fyldt med kvalitet og forkælelse til håret.
Nyt fra Admind - Arkiver dine bilag i din Admind løsning

Nyt fra Admind - Arkiver dine bilag i din Admind løsning

Hvis du er træt af at skulle gemme bilag i ringbind, så kan du nu arkivere dem direkte i din Admind løsning. Læs mere om det her.
Nye GOODBYE YELLOW fra Schwarzkopf Professional

Nye GOODBYE YELLOW fra Schwarzkopf Professional

GOODBYE YELLOW modvirker gullige toner i håret og indeholder hverken SLS/SLES-sulfater. Læs mere om produktet her.
Nyheder fra ingredien!

Nyheder fra ingredien!

Hair Team Company lancerer nu to nyheder fra ingredien; ingrediBlond og Activator til alle afblegningsformål. Produkterne indeholder vigtige proteiner.
Pigmenteret OSIS+ Dry Shampoo - Nyhed fra Schwarzkopf Professional

Pigmenteret OSIS+ Dry Shampoo - Nyhed fra Schwarzkopf Professional

Nyhed fra Schwarzkopf Professional - Nye pigmenterede tørshampoo fra OSIS+ i tre forskellige nuancer. Læs mere om nyheden her!

Annonce

Nyeste shows se flere frisørshows

Trinity Haircare fejrede 10 år i Amsterdam

Trinity Haircare fejrede 10 år i Amsterdam

Elite Experience blev afholdt for første gang for at markere Trinity Haircares 10 års jubilæum. Arrangementet i Amsterdam bød på et storslået show med Morten Lynge og Hasse Kliem på scenen.
Indvielse af Davines Village og WWHT i Parma

Indvielse af Davines Village og WWHT i Parma

I løbet af de tre dage i Parma blev frisørerne inviteret til en helhedsoplevelse med masser af hår, bæredygtigt initiativ og afgørelsen i Davines World Style Contest.
Revlon Style Masters fejrede 10 år i Barcelona

Revlon Style Masters fejrede 10 år i Barcelona

Revlon Style Masters fejrede ti år i Barcelona med et storslået show, inspirerende hår, de seneste trends og danske Brit Laursen i finalen i American Crew All-Star Challenge.
På forreste række til Danish Beauty Award 2018

På forreste række til Danish Beauty Award 2018

I Tivoli Congress Center var der gjort klar til en festlig aften i anledning af Danish Beauty Award. Hair Magazine sad klar på forreste række til at hylde alle de nominerede.
L'Oréal Professionnel - Stilsikkert og bæredygtigt i Paris

L'Oréal Professionnel - Stilsikkert og bæredygtigt i Paris

Stilikoner, Instagramvenlige drinks og innovative lanceringer stod på programmet, da L’Oréal Professionnel indbød til presseevent i Paris.

Annonce

Frisurekollektioner se flere frisurekollektioner

Annonce

Frisørportrætter se flere frisørportrætter

Finn Ellegaard

Finn Ellegaard

”For mig handler det ikke om at tjene masser af penge, men om at være rig på oplevelser”, siger Finn Ellegaard, som ejer Ellegaard Hairfactory på Frederiksberg og i Holte.
Lene Øxenholt

Lene Øxenholt

Lene Øxenholt har som tekniker hos Schwarzkopf brug for stadig inspiration, opdatering og undervisning, før hun kan drage ud i landet og formidle den sidste ny viden og hårtrend videre til frisørerne.

Annonce

Nyeste videoer se flere videoer

Se hvordan du kan klippe en lob med en barberkniv

Se hvordan du kan klippe en lob med en barberkniv

Her kan du se, hvordan du kan bruge en barberkniv til at klippe en lob. Se videoen her, der viser step-by-step, hvad du skal gøre.
Balmain Spring/Summer 2019 Menswear

Balmain Spring/Summer 2019 Menswear

Bliv inspireret af håret og moden, der var at finde på catwalken, da Balmain Paris afholdte modeshow i slutningen af juni.
Fejring af Frisørens dag den 19. juni

Fejring af Frisørens dag den 19. juni

Missede du den live tale som Hair Magazines Chief Editor, Camilla Svensson, holdt for frisørerne på Frisøren dag? Se den her!
Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Få inspiration till fine blow out brushes med denne video fra Björn Axén. Her får du indblik i stylingen af hele fire forskellige modeller med forskellige hårlængder og stil.
Har du set den nye glittertrend?

Har du set den nye glittertrend?

Nu kan man gå all-in på glitter og gøre det til en del af sit helhedslook ved at tilføje det til håret. Se det her!