LEVERANDØRER

kursuskalender

webshops

Ditte Darville - frisør på Christiansborg 

Udseendet er politikernes visitkort, og når man er frisør på folkets højborg, skal man præstere hver eneste gang, for ofte skal kunden direkte ud foran de rullende tv-kameraer. Men det tager Ditte Darville, der er ny frisør på Christiansborg, som en udfordring, og hun sørger for at bevare sin jyske humor og begge ben på jorden.

Ditte Darville er frisør på Christiansborg

Når Ditte Darville går på arbejde, sker det med ID-kortet fremme og igennem en skarp sikkerhedskontrol. Da hun skulle have jobbet, skulle hun PET-godkendes, og i hendes frisørstol giver partiernes formænd deres taler et sidste brush up, inden de leveres foran de rullende tv-kameraer. Ditte Darville overtog nemlig frisørsalonen på Christiansborg i april, og hun elsker sit job!

”Det er en anden måde at arbejde på, end jeg nogensinde har prøvet før, og det er bestemt ikke et 8-16 job, hvor man arbejder for at tjene til sommerferien. Det er ganske enkelt en passion”, slår hun fast.

Der kan komme en kunde kl. 17.30, som lige skal klippes, inden han skal deltage i en tv-debat, og så må Ditte klare det. ”Men man bliver drevet af stemningen og atmosfæren på Christiansborg. Det gør politikerne, og det gør jeg også”.

Der er ikke meget, der indikerer, at her ligger der faktisk en frisørsalon. Eneste hint er et lille dannebrogsflag, der står, når man kommer op ad Christiansborgs store trapper.

Et dannebrogsflag står foran døren til Ditte Darvilles salon på Christiansborg

Vi sidder i Ditte Darvilles lille salon med den smukkeste udsigt til Christiansborgs ridebaner,og hun fortæller, at alene det sus det giver, når man om morgenen kommer fra Frederiksholms Kanal og mødes af det fantastiske syn af Christiansborg, der tårner sig op med det smukke ridebaneanlæg foran sig, er det hele værd.

Salonen overtog Ditte efter den tidligere Christiansborg-frisør, der havde drevet den igennem 20 år. Ditte valgte at renovere salonen og sætte sit præg på rummet, der huser én vaskestol og to behandlingspladser samt et lille baglokale. Her er hyggeligt og hjemligt, og det er præcis den stemning, Ditte gerne vil skabe.

"Det er en anden måde at arbejde på, end jeg nogensinde har prøvet før, og det er bestemt ikke et 8-16 job, hvor man arbejder for at tjene til sommerferien". Ditte Darville

”Her skal alle – høj som lav – kunne komme ind og få et lille pusterum, slappe af og hygge sig med en kop kaffe, mens de bliver klippet eller øve sig på den tale, vi 10 minutter senere kan se på tv fra Folketingets talerstol”.

Ditte skal præstere sit bedste hver eneste gang og som regel på tid. ”Jeg kan style håret og fikse makeuppen, og 10 minutter efter kan jeg se min kunde på tv på Folketingets talerstol.IKKE TO DAGE ER ENS
Noget af det, Ditte synes er helt fantastisk ved hendes nye job, er, at ikke to dage er ens.”Jeg kan få et opkald fra et folketingsmedlem,der skal på tv om en halv time og lige skal have stylet håret og lagt makeuppen inden, og så er det bare med at rubbe neglene, eller jeg kan få en opringning fra en kunde, der har en halv time kl. 13 – og så klarer vi også det”, fortæller Ditte med et smil, og man fornemmer tydeligt, at hun elsker hvert minut af det.

Ditte er selvstændig frisør på Christiansborg, men selve salonen er stedets, som hun ”låner”. Faktisk er der en hel lille by inden for Christiansborgs murer med vaskeri, bank, skomager, rejsebureau og frisør. Alt sammen for at servicere dem, der arbejder for vort land.

”Og jeg bøjer mig i støvet for dem, for de kommer bestemt ikke sovende til det”, lyder det fra Ditte, der føler sig privilegeret over hver dag at møde så mange mennesker med så meget energi og passion.

SÅDAN ENDTE HUN PÅ CHRISTIANSBORG
At Ditte endte som frisør på Christiansborg lå bestemt ikke i kortene, da hun for halvandet år siden var på en rundvisning på stedet.

”Jeg faldt i snak med én fra præsidiet, der nævnte, at salonen ville blive ledig, og at man da godt kunne bruge en gæv jyde til at overtage salonen. Faktisk glemte jeg alt om det igen, indtil jeg så en annonce på frisørjob.dk: ”Er du den nye frisør/stylist på Christiansborg?”– og det satte tankerne i gang igen”, fortæller Ditte.

Men det er bestemt ikke en helt normal ansøgning, man sender. ”Det var et udbudsmateriale, man nærmest skulle være jurist for at forstå”, fortæller Ditte smilende. Hun tog dog udfordringen op, og efter at have været igennem en lang og grundig samtale, og et PET-tjek, skulle Ditte testes hos Gun-Britt, hvor hun på fire timer skulle style og klippe to modeller; gallahår og-makeup og en dagklip og -makeup.

Ditte Darville valgte at istandsætte salonen på Christiansborg og den er både hyggelig og lidt hjemlig - et fristed for politikerne

Hun bestod alt og fik jobbet, og i oktober 2016 skrev hun under på kontrakten. ”Det var begyndelsen på en storslået hverdag”. Ditte har været frisør i 23 år og selvstændig frisør, stylist og makeup artist i 18 år, inden hun valgte at tage springet ind på folkets højborg. ”I begyndelsen var det lidt op ad bakke, men nu er de mennesker, der har deres gang på Christiansborg, og som ikke tidligere har brugt salonen, for alvor begyndte at få øjnene op for den”.

UDSEENDET ER VISITKORTET
Selv om stedet er unikt, mener Ditte, at salonen skal drives som en hvilken som helst anden salon.

”Jeg gør det jo ikke for at komme på forsiden af BT men for at drive en forretning, og jeg gør ikke noget anderledes, end jeg har gjort i de 18 år, jeg havde salon i Brædstrup. Kunderne skal have et åndehul – et sted, hvor de ikke skal tale politik, hvor de kan løsne skjorten og ikke skal tage stilling til noget – det gør jeg for dem”, siger hun, og så er det vigtigt at bevare begge ben på jorden og holde fast i den jyske humor.

Ditte Darville på gangene på Christiansborg

For Ditte handler det om at skabe balance i udtrykket og at få det bedste frem i sine kunder. ”Der skal være balance mellem frisuren, læbestiften, smykkerne og makeuppen, og når det gælder de kvindelige kunder, skal de hverken være for pusse-nussede eller for rå. Så er det jo specielt vigtigt for kunderne på Christiansborg, at looket hverken stikker af eller er kedeligt, ligesom det skal kunne dresses op og ned efter behov”.

Det betyder bestemt ikke, at Ditte ikke kan så et lille stilmæssigt frø eller en idé til en forandring. ”Men det er meget vigtigt, at mine kunder har tillid til mig, og det er vigtigt,at det, jeg laver, holder hver eneste gang, for udseendet er politikernes visitkort”, siger Ditte og slutter med at udtrykke sin store begejstring, ”for hvor i hele verden får man en så fantastisk mulighed: At have sin daglige gang inde bag de tykke mure på folkets højborg”.

”Jeg gør det jo ikke for at komme på forsiden af BT, men for at drive en forretning, og jeg gør ikke noget anderledes, end jeg har gjort i de 18 år, jeg havde salon i Brædstrup". Ditte Darville

Annonce

Nyeste produkter se flere produktnyheder

Gaveæske fra TAILOR'S kun hos Brands4hair

Gaveæske fra TAILOR'S kun hos Brands4hair

Nu har du mulighed for at købe gaveæsker fra TAILOR'S til manden. Læs mere om det her.
Bold Color Washes fra Schwarzkopf Professional

Bold Color Washes fra Schwarzkopf Professional

De nye Bold Color Washes fra Schwarzkopf Professional er sulfatfri shampoo med semipermanente farveresultater. Læs mere om nyheden her.
Matrix SoColor Cult med 29 intensive farver

Matrix SoColor Cult med 29 intensive farver

Matrix SoColor Cult er en hårfarveserie med en omfattende farvepalette med 29 farver, der kan tilpasses i intensitet og holdbarhed.
Hold.Me Hairspray fra Design.Me

Hold.Me Hairspray fra Design.Me

Hold.Me hårspray gør det nu muligt at tilpasse sprayen præcis, som man ønsker det. Læs mere om produktet her.
COLOUR serie med granatæbleolie & hyben fra TRINITY

COLOUR serie med granatæbleolie & hyben fra TRINITY

Trinity er ude med en nye produktserie, der giver liv og spændstighed til farvet hår. Læs mere om serien her.

Annonce

Nyeste shows se flere frisørshows

Wella Professionals' første TrendVison Creative Retreat Experience

Wella Professionals' første TrendVison Creative Retreat Experience

Wella Professionals' internationale TrendVision 2018 løb af stablen i Lissabon, og frisører fra hele verden var samlet til en Creative Retreat Experience.
La Biosthetique for Talbot Runhof til Paris Fashion Week SS19

La Biosthetique for Talbot Runhof til Paris Fashion Week SS19

Det er ganske vist nogle uger siden, at Paris Fashion Week SS19 løb af stablen, men det betyder ikke, at vi stopper med at inspireres. La Biosthetique skabte hårlooket til Talbot Runhofs show.
Wella Professionals inviterede til trendaften

Wella Professionals inviterede til trendaften

Endnu en gang åbnede Wella Professionals dørene op for mere end 320 frisører landet over for at inspirere, udfordre og undervise branchen i de seneste trends.
Glamour og luksus til Gold International Show i København

Glamour og luksus til Gold International Show i København

Modehuset Gold bød 800 frisører fra hele verden til gallaaften i Købehavn med show, cirkusartister og flere nye lanceringer.
En hel weekend med HeadBrands

En hel weekend med HeadBrands

Mere end 250 frisører var kommet fra alle Nordens hjørner for at tage del i den allerførste HeadBrands Xperience – og hvilken oplevelse det var!

Annonce

Frisurekollektioner se flere frisurekollektioner

Annonce

Frisørportrætter se flere frisørportrætter

Johnny Poulsen

Johnny Poulsen

Hos Johnny i salon Arthur bliver der ikke kun klippet og stylet smarte frisurer. Her er der tid til fordybelse og åndelig samtale. Johnny elsker nemlig originaliteten hos sin kunder.
Rebecca Taylor

Rebecca Taylor

Rebecca Taylor omtales som farvedronningen og deler farverige looks med sine 500.000 følgere på Instagram. Vi mødte Rebecca på Cosmoprof i Bologna.

Nyeste videoer se flere videoer

ghd "how to" - perfekte bølger med glattejern

ghd "how to" - perfekte bølger med glattejern

I denne video viser ghd, hvordan man laver det perfekte wavy hår med et glattejern.
Nõberu of Sweden fortsætter med at udfordre stereotyper

Nõberu of Sweden fortsætter med at udfordre stereotyper

Skønhedsbrandet Nõberu of Sweden fortsætter med at udfordre billedet af mandlighed med den nye kampagne Be Yourself More.
Lær at lave en paryk med Redken

Lær at lave en paryk med Redken

Redken viser her, hvordan man kan lave en paryk, der er perfekt til alle Halloween-festerne, der er lige rundt om hjørnet - kun fantasien sætter grænserne!
Simpel opsætning til festlige begivenheder

Simpel opsætning til festlige begivenheder

Få inspiration til en simpel, festlig opsætning her, hvor kun få ting skal brugs til en elegant opsætning.
Lær mere om Wella Professionals Koleston Perfect Me+

Lær mere om Wella Professionals Koleston Perfect Me+

Er du nysgerrig på på Wella Professionals Koleston Perfect Me+? Ved at tage dette 9-minutters seminar lærer du alt, du behøver at vide.