LEVERANDØRER

kursuskalender

webshops

 

Mie Juul

Jeg er nok bare lidt mere skør!
”Ens ego et ens eget – det man rummer, og det skal boostes. Det mener Mie Juul, der startede sin salon Egoboost for tre år siden. Hendes salon er som hende selv: Anderledes, spændende og vild - og allerede kult i undergrundsmiljøet, for som Mie selv siger det, er hun frisør med hjertet ikke med pengepungen.

”Jeg ved da godt, at man ikke kan forandre verden ved at klippe hår, men man kan i hvert fald gøre den til et smukkere sted at være”. Sådan siger Mie Juul, der for tre år siden – og i en alder af 21 år - startede Egoboost i Klareboderne i Københavns centrum.
”Jeg kan blive helt høj af at klippe. For mig er det en kunstform at lave hår. Jeg står 100 pct. til ansvar for det, jeg laver, og det er mig, det falder tilbage på, hvis det ikke er godt nok”.
Og Mie er frisør med hjertet en hel del mere end med pengepungen.
”Jeg er ikke frisør for kunderne. Jeg er frisør for mig selv. Det gør, at jeg hele tiden yder mit bedste for at det, jeg præsterer, holder. Gør jeg andet, svigter jeg kunderne”, forklarer Mie. Hun mener, mange frisører – som i mange andre fag i øvrigt – blot ser faget som et job, der skal til for at tjene nogle penge. For Mie er det hele hendes livsstil, også selv om det faktisk var lidt et tilfælde, at hun åbnede sin salon for tre år siden.
”Det værste, nogen kan sige til mig, er, at der er noget, jeg ikke kan klare. Så gør jeg det! Og de fleste troede klart, det var en dødssejler, da jeg kom ind med 4-toget fra Ebeltoft og efter et halvt år i København ville starte min egen salon. Men det lykkedes”, smiler Mie.
Mie er helt sin egen, og hendes salon er præcis som hende; anderledes, spændende og vild.
Bordet er et kæmpe akvarium med guldfisk, på væggen hænger hjortehoveder med gevir, knagerne til kundernes jakker er vandhaner, og glasbordet ved betjeningspladsen er fyldt med plastikgræs.
Mie har tapetseret en halvmur med gamle aviser og ellers står murene rå og afskallede.
”Jeg ville ikke have en eller anden forfinet salon. Den skulle ligne en garage”, forklarer Mie. Og stemningen er unik. Den er afslappet, men man er ikke et øjeblik i tvivl om, at pigen bag har ben i næsten og en kæmpe sans for stil og detaljer.
”Da jeg startede min egen salon, gav jeg min mor mange søvnløse nætter. Men nu tror jeg faktisk, hun sover meget godt igen”, smiler Mie.

Jeg vil udfordres
Mie mener klart, det værste, man som frisør kan gøre, er at sætte autopiloten på.
”Man skal hele tiden udfordre såvel sig selv som kunderne, ellers bliver det en sovepude, og så ender man med at brænde ud”.
Der er slet ingen tvivl om, at Mie sætter en stor ære i sit fag, og det er da heller ikke uden grund, at hun allerede er blevet optaget i den velrenommerede Marcel Klub, hvilket hun i øvrigt ser som en stor ære.
”Der er ingen tvivl om, at man kan lære utroligt meget af de ”gamle” i faget, men de kan sikkert også få inspiration af mig og min måde at tænke hår på. Det handler jo i høj grad om gensidig respekt og nye måder at tænke-  og inspirere hinanden på. Og så er det rart at vide, at man altid kan ringe til en af Marcel kollegaerne, hvis man skulle få brug for hjælp”.
Til januar har Mie været en del af Marcel Klubben i tre år, og hun er en af de kun 5-6 piger i klubben.
En stor del af sin inspiration får Mie dog også fra det københavnske undergrundsmiljø, og det et også fra det miljø en stor del af hendes kunder kommer.
”Jeg bor i nr. 10, og der ligger tre frisører før mig, så det handler altså om at henvende sig til at andet publikum, end de gør, og for mig handler det i høj grad om ikke at være bange for at prøve noget nyt”.
Selv om det primært er unge mennesker, der kommer i Egoboost, kommer der også andre typer kunder, men frem for alt er det sjove mennesker, der har fundet vej til Egoboost, og faktisk har Mie fået oparbejdet en så loyal kundekreds, at har en kunde været ”utro”, kommer de tilbage og siger, at det ikke skal ske igen, fortæller Mie med et smil.

 

Stemningen er super vigtig
Stemningen i salonen er utroligt vigtig for Mie, og hun melder klart ud, at hun ikke lefler for nogen.
”Det kan godt være, det er naivt og ungt, men det er OK med mig. For mig er det essentielle, at jeg er tro mod mig selv”.
Så når kunderne sidder i stolen, er der fuld gang i snakken. Mie ”hooker” kunderne op med hinanden, der arrangeres fester, og der grines, for humoren er et vigtigt element for Mie, når hun arbejder.
”Jeg vil ikke kæmpe for at komme på TV eller sætte mig store drømme om at lave film, shows og photoshoots. Mange unge frisører vil det hele, jeg mener, det er vigtigt, at man har det godt med det, man gør. Man skal passe på ikke at flyve af sted og tro, man kan gå på vandet. For det vigtigste er kunderne i butikken”.
Dermed bestemt ikke sagt, at Mie ikke har ambitioner, men hun tager tingene, som de kommer. Således afholder hun kurser i samarbejde med Salonsupport.dk, foruden selv at deltage i mange kurser.
”Det betyder alt, at man holder sig ajour med, hvad der sker. Fagligt og på det mere inspirationsmæssige plan, og for mig handler det langt hen ad vejen om at fange, hvad der sker på kunstscenen og musikscenen, i byen og i undergrunden”
”Der, hvor jeg kommer fra, er jeg ikke vant til begrænsninger, og selv om jeg ikke kan mødes med veninderne til latte kl. 12 en lørdag, så kan jeg noget, de ikke kan. Jeg har min egen salon. Men jeg har også kæmpet for det”.


Hår, kultur og mode
Mie mener, det betyder meget – ikke mindst når man henvender sig til den målgruppe, hun gør – at man viser, man er en del af byen. At håret, kulturen og moden hænger sammen.
”Og jeg får ikke inspiration af at sidde hjemme og se TV2 Charlie. Jeg får min inspiration af at leve livet og ved at give mig selv lov til at fyre den af.
Mie mistede sin far, da hun var 17 år, og selv er hun ikke i tvivl om, at det har været medvirkende til, at hun i dag tør leve livet og tør tage chancer.
”Jeg vil ikke ende som den sure, gamle dame i Netto, der ikke har turdet leve sine drømme ud!”
Og så mener hun i øvrigt, at lærerne Jette og Rikke fra Randers Frisørskole er nogle af de mest inspirerende frisører, hun har mødt.
”De har et stort medansvar i forhold til, at jeg er i stand til at drive min egen salon i dag”.

Jeg er ikke sælger
I modsætning til mange saloner, melder Mie klart ud med, at hun ikke er, og heller ikke vil være sælger.
”Jeg informerer om, hvordan kunderne kan sætte deres hår, og om hvorfor det sidder, som det gør, men jeg forsøger ikke at sælge dem produkterne. Vil kunderne have produkter, siger de selv til!”
Og selv om det har været Mies indstilling fra begyndelsen, har hun lige fra starten kunnet hente sin månedsløn hjem.
Hun har aldrig annonceret. Egoboost er blevet kendt via mund-til-mund metoden, og Mie har forstået at arbejde i det miljø, hun befinder sig i.
Og nu er hun der henne, hvor hun gerne vil have en ansat i salonen, hvis hun vel at mærke kan finde en, der passer ind, for endnu engang handler det om den afslappede, rare atmosfære.
Og så handler det om at booste egoet.
”Ens ego et ens eget – det man selv rummer, og det skal boostes så meget som muligt. Derfor valgte jeg at kalde salonen for Egoboost”, forklarer Mie.
Når det gælder produkter, sørger Mie dog hele tiden for at have nye varer på hylderne, og hun sætter en stor ære i at kunne stå 100 pct. inde for produkterne.
”Jeg føler, at det er mit navn, der står på produkterne i lige så høj grad, som det er leverandørernes, når jeg sælger dem i min salon. Derfor tester jeg hele tiden nye varer, og jeg har også en klar holdning til, at det, vi sender ud i vore afløb, skal være så rent som muligt. Jeg får også børn en dag, og de skal leve i den verden, vi efterlader dem”.
Mie serverer således også økologisk kaffe, og hun bruger ikke stanniol, når hun farver hår men nedbrydeligt papir.

Jeg er lidt mere skør!
Spørger man Mie, hvad det er, der gør hende anderledes i forhold til andre frisører svarer hun med vanlig jysk beskedenhed:
”Jeg skal ikke være for højtflyvende. Vi er alle sammen uddannede, og vi har alle sammen lært det samme. Men jeg er måske bare lidt mere skør!”
”Jeg kan se en form for mig, og når jeg klipper så klipper jeg meget med hænderne; føler, mærker og udvikler frisuren hen ad vejen. Og så elsker jeg at udfordre mig selv. Jeg klipper f.eks. ikke med den samme saks hele dagen, jeg leger med nye måder at gøre tingene på – uden at det går ud over kunderne”, fortæller Mie med et smil.
Og så mener hun, det er god træning at skulle stå foran 200 frisører på en scene og vise, hvad man kan, som det jo er tilfældet i forbindelse med Marcel klubbens arrangementer.
”Det er super angstprovokerende, og man undgår ikke tanken; hvad kan jeg, som de kan lære noget af? Men har man ikke den følelse, så kan man lige så godt pakke sammen”, mener Mie. Det er den, der skaber de gode resultater.
Mie ser de store shows i bl.a. London, New York og Paris, og hun mener aldrig, man bliver for god til at lære af andre frisører, men hun henter endnu mere inspiration fra folk på gaden, fra stemningen og fra musikken i storbyerne.
”Jeg ser på ting på en anden måde, end andre mennesker gør. Ser jeg en cykel, ser jeg måske en form, jeg kan bruge i en frisure, og jeg elsker at bruge utraditionelle materialer, f.eks. hønsetråd og garn i håret”.
Og hun er egentlig ikke bange for, at tilskuerne til et show ikke kan lide det, hun laver.
”Bare de får en lille ting med hjem, så er der rykket en grænse, og det er det, der er vigtigt for mig”, siger hun.
Mie holder af kontrasterne; en pæn kjole og mærkelige sko, eller brudehår med tyl flettet ind i frisuren, og hun synes, det er herligt, at der er en tendens til, at danske kvinder igen gerne vil have sat håret, når der skal festes.
”Der er så mange forskellige stilarter, der kan leges med, og der er ikke noget, der er rigtigt eller forkert. Det handler bare om at skabe et smukt resultat”.

Lidt for meget fabriksarbejde
Skulle det være gået nogens opmærksomhed forbi, betyder frisørfaget alt for Mie. Men hun ved også, hvor i branchen, hun har det bedst.
”Jeg er fascineret af dem, der forstår at sælge sig selv. Jeg kan bare ikke gøre det. Og modsat mener jeg, discountfrisørerne kan ødelægge branchen. Der går lidt for meget fabriksarbejde i det, og kvaliteten holder ikke.
Mie’s drøm er at forene tøj, kunst og hår i salonen.
”Jeg maler selv, og har en vis passion for kunst. Samtidig synes jeg, det kunne være herligt at have små, sjove og anderledes, mærkelige ting i butikken, som kunderne kan købe. Ting, der kun er her lige nu, og næste gang finder man noget nyt – og så tror jeg ikke, København slipper for mig foreløbig”, siger Mie med et stort smil, ”for måske er andres drøm en fed bil, et lækkert hus og en jordomrejse. Min drøm er, at få lov til at være frisør med hjertet”.

Kontaktinfo:
Egoboost v/ Mie Juul
Klareboderne 10, kl.,
København K,
tlf. 33131306,
e-mail info@egoboost.dk

Se flere frisør portrætter her

Annonce

Nyeste produkter se flere produktnyheder

Tailor’s Beard Balm – kun hos Brands4hair

Tailor’s Beard Balm – kun hos Brands4hair

Tailor's Beard Balm beskytter, blødgør og glatter skægget. Produktet fås kun hos Brands4Hair - læs om det her.
HH Simonsen relancerer sine krøllejern

HH Simonsen relancerer sine krøllejern

HH Simonsens serie af krøllejern opdateres nu med nye ergonomiske håndtag med digital touch teknologi til justering af temperaturen. Læs om det her.
Kvalitetsbørster fra Lernberger Stafsing hos OneBlackCar

Kvalitetsbørster fra Lernberger Stafsing hos OneBlackCar

Lernberger Stafsing har udviklet en håndpoleret kvalitetshårbørste med den perfekte balance mellem naturlige hår og lange nylon-børstehår. Se dem her.
Tailor’s Beard Wash – kun hos Brands4hair

Tailor’s Beard Wash – kun hos Brands4hair

Tailor's Beard Wash er det lavskummende og rensende shampoo til skæg for ægte mænd. Læs om produktet her.
Vogue de Trinity Contraste farver – kun hos Brands4hair

Vogue de Trinity Contraste farver – kun hos Brands4hair

Den unikke formulering giver et løft og farver allerede farvet hår op til 4 toner i et og samme trin. Læs om Vodue de Trinity Contraste farver her.

Annonce

Nyeste shows se flere frisørshows

L'Oréal Professionnel - Stilsikkert og bæredygtigt i Paris

L'Oréal Professionnel - Stilsikkert og bæredygtigt i Paris

Stilikoner, Instagramvenlige drinks og innovative lanceringer stod på programmet, da L’Oréal Professionnel indbød til presseevent i Paris.
Hair Magazine besøgte Cosmoprof i Bologna 2018

Hair Magazine besøgte Cosmoprof i Bologna 2018

For at byde foråret velkommen på bedste vis, begav Hair Magazine sig til Bologna for at opleve dét, der efter 50 år eksistens har vokset sig til et af verdens største arrangement i den professionelle skønhedsbranche.
Personlig stil i fokus på TOP HAIR - DIE MESSE i Düsseldorf

Personlig stil i fokus på TOP HAIR - DIE MESSE i Düsseldorf

På den internationale branchemesse TOP HAIR – DIE MESSE i Düsseldorf fandtes der det meste til den, der elsker hår i alle dets former. Læs om det her og se billederne!
Wella Nordic Creative Team præsenterede sæsonens trends

Wella Nordic Creative Team præsenterede sæsonens trends

Der var fuldt hus, da en masse frisører blev inviteret indenfor af Wella Professionals til en aften, der skulle inspirere og gennemgå denne sæsons trends.
Intercoiffures nordiske kongres levererede i topklasse

Intercoiffures nordiske kongres levererede i topklasse

I år var Sverige værtsland, og bestyrelsen arrangerede en weekend, der virkelig indeholdt alt og lidt til. Læs mere og se billederne her.

Annonce

Frisurekollektioner se flere frisurekollektioner

Annonce

Frisørportrætter se flere frisørportrætter

Anne Sophie Villumsen

Anne Sophie Villumsen

Anne-Sophie Villumsen udviklede allergi overfor de kemiske hårprodukter mens hun var elev. Igennem hele sin karriere har hun søgt nye veje og mere miljøvenlige produkter.
Tage Frandsen

Tage Frandsen

Tage Frandsen har årelang erfaring i faget. I kunstnerkredse med teater, sang og showbiz har han slået sine frisørfolder – og nydt det.

Annonce

Nyeste videoer se flere videoer

Gun-Britt Makeover

Gun-Britt Makeover

Som noget nyt har Gun-Britt Coiffure startet Gun-Britt Makeover. Løbende vil vi kunne følge med i diverse makeovers. Her har I den første.
De første hårtørrere i salonerne

De første hårtørrere i salonerne

Der er sket en del med udstyret i salonerne siden de første tørrehjelme i 1920'erne blev en fast bestanddel af salonens interiør. I denne video kan du se, hvordan de så ud dengang.
Stylist: Disse herrefrisurer elsker kvinder

Stylist: Disse herrefrisurer elsker kvinder

Stylist Ashley Weston giver sit bud på 5 forskellige herrefrisurer, som kvinder bare elsker. Klik her og få inspiration til herrefrisurer i salonen.
L'Oréal Professionnel Event i Paris 2018

L'Oréal Professionnel Event i Paris 2018

Følg med her, da L'Oréal Professionnel i slutningen af januar indbød til presseevent i Paris i forbindelse med forårets lanceringer af to naturlige og bæredygtige nyheder.
Video: Wella Making Waves uddanner unge i Kambodja indenfor frisørfaget

Video: Wella Making Waves uddanner unge i Kambodja indenfor frisørfaget

Making Waves er til for at hjælpe unge fra de mest fattige og udsatte samfundsgrupper i Kambodja til en lysere fremtid indenfor frisørfaget.