LEVERANDØRER

kursuskalender

webshops

Trevor Sorbie – En ydmyg legende

Gennem sine 50 år lange karriere har Trevor Sorbie inspireret frisører over hele verden med innovative frisurer, modtaget adskillige priser og opbygget en velgørenhedsorganisation for personer, der lider af medicinsk hårtab. Trods hans succes og store indflydelse i branchen bliver han stadig nervøs.

Trods Trevor Sorbies nervøsitet for at stå på scenen er han blevet en af verdens mest hyldede frisører. Til Salon International gjorde han sin første optræden i 11 år.Trods Trevor Sorbies nervøsitet for at stå på scenen er han blevet en af verdens mest hyldede frisører. Til Salon International gjorde han sin første optræden i 11 år.

Hair Magazine fik den store ære af at træffe Trevor Sorbie til Salon International i London. Han havde netop været på scenen foran hundrede mennesker, hvilket tidligere var en stor del af hans hverdag. Da vi slog os ned i presseloungen på messen, var han tydeligt begejstret, og hans kone hentede ham et glas rødvin. 

”Den mentale forberedelse inden showet er værre end, når jeg er på scenen. Nu, efter showet, har jeg det godt, men jeg har ikke sovet meget de seneste dage. Jeg har ikke stået sådan her på en scene i 11 år og begyndte at tvivle på mig selv; kan jeg stadig gøre det her? Sådan er det jo med alt. Hvis man ikke træner regelmæssigt, så taber du troen på sig selv. Det var utroligt skræmmende”.

Trevor fortæller, at anledningen til, at han sluttede med at stå på scenen, var på grund af helbredsmæssige årsager. At nervøsiteten blev for meget til sidst, og at det var tid til at trække sig tilbage. 

”Jeg kastede op før hvert show, og det blev til sidst for anstrengende. Man må være ærlig over for sig selv. Jeg har altid sagt, at jeg ville give plads, når der kom en, som var bedre end mig. Det blev Angelo Seminara. Han er et geni og desuden min bedste ven. Han var desuden best man til mit bryllup."

Nathan Walker, som var en del Trevor Sorbies team i 25 år, havde skabt dette look ved at projektere lys på modellens hår og farve efter linjerne.Nathan Walker, som var en del Trevor Sorbies team i 25 år, havde skabt dette look ved at projektere lys på modellens hår og farve efter linjerne.

My New Hair
I stedet for har Trevor brugt størstedelen af sin tid det de seneste år på sin velgørenhedssituation, My New Hair. Ideen til organisationen kom, da Trevors søster var blevet diagnosticeret med kræft og bad ham om hjælp inden hun skulle i gang med kemoterapi. Organisationen yder støtte til dem, der lider af medicinsk hårtab. Hundredvis af frisører, der indgår i organisationens netværk, er specielt uddannede i, hvordan man bedst klipper parykker, skræddersyr dem til den enkelte og giver råd til mennesker, der rammes.

Alle kreative projekter
Trods at Trevor selv ikke har stået på scenen de seneste år, har hans kreative team fortsat inspireret. Teamet arbejder konstant med nye idéer, og den, som først kommer på en idé, får mulighed for at udføre den. Hans egen titel i foretagendet er i dag Creative Ambassador.

”Jeg er involveret i alle kreative projekter, men jeg har ikke noget med den daglige drift at gøre længere. Jeg bryder mig ikke om at stå for driften af foretagendet, da jeg er for gammel til det nu, så jeg har overgivet ansvaret til andre”.

At være en del af Trevor Sorbies Creative Team er noget, som kræver hårdt arbejde men frem for alt passion.

”Det er mange, som vil være en del af et show som det til Salon International, og der er mange, som søger hos os. Vi vil have frisører, som er passionerede. Den absolut største del af alle frisører vil arbejde i en salon eller måske drive sin egen salon, men der findes en lille del, som bruger hele sit liv på at skabe noget anderledes”. 

Et look skabt med hårdekorationer lavet af papir.Et look skabt med hårdekorationer lavet af papir. Tom Conell fortæller, at Trevor medfører, at han kan rykke sine grænser længere, end han selv troede var muligt. Tom Conell fortæller, at Trevor medfører, at han kan rykke sine grænser længere, end han selv troede var muligt. 

Innovation der udvikler
Inden Salon International i London var det Hairdressers Journals chefredaktør, Jane Lewis Or, der overtalte ham til at gøre comeback på scenen en sidste gang. Sammen med sit kreative team skabte Trevor to kollektioner med fokus på innovation. En mere salonvenlig og en lidt mere kunstnerisk.

”Innovation er vigtigt for mig og mit team. Bare at klippe folks hår i en salon gør det ikke for os. Innovation er fremgang. Det vi viste på scenen i dag er forhåbentlig morgendagens hår. Jeg elsker hår, der ikke ser ud som om, at det lige er kommet ud af salonen. Det er vores levebrød, men jeg vil have fløde på toppen”.

Ydmygt engagement
Noget, som Trevor er stolt over, er sin evne til at behandle sit personale godt. Flere af medlemmerne i hans kreative team har arbejdet med ham i over 20 år, og Nathan Walker, som er international Technical Director, har været en del af teamet i mere end 25 år. Nøglen til det er, ifølge Trevor, en ydmyg fremtoning og en holdning til, at alle deler arbejdet.

”Jeg fejer stadig gulve i mine saloner, jeg vasker forsat mine kunders hår og laver dem kaffe, når jeg er der. Min filosofi er, at det er mig, der er chefen, men jeg går ikke rundt og opfører mig som en chef. Jeg har intet kontor, jeg sidder samme sted som personalet. Jeg vil kende mit personale, og jeg vil have at de kender mig”. 

Se også: Trevor Sorbie - Apheleia - frisurekollektion

Hair Magazine traf Trevor Sorbie i presselougen til Salon International.Hair Magazine traf Trevor Sorbie i presseloungen til Salon International.

Levende legende
For dem, der ikke får æren af at kende Trevor personligt, har han skabt en dokumentarfilm om sig selv og sit liv. I filmen fortæller han meget ærligt om sin opvækst og vejen til succes. Som 15 år gammel fulgte Trevor i fodsporene på både sin far og farfar, som begge var barbere. Han arbejdede hårdt, og allerede som 23 årig kunne han titulere sig Art Director hos Vidal Sassoon.

I dag er han en levende legende, som er blevet et synonym på den professionelle hårindustri med utallige udmærkelser i bagagen. Blandt andet har han kunnet kalde sig British Hairdresser of The Year hele fire gange. Hans nøgleord har altid været innovation, og han har været med til at udvikle flere teknikker og frisurer, som har præget måden, vi ser hår på.

”Jeg er bare en lille dreng fra Paisley i Skotland. Min mor og far havde ingen penge, vi delte udehus med andre familier. At komme fra ingenting til at have et multimillion foretagende er en stor bedrift”.

Trevor er desuden den første frisør, som er blevet tildelt en MBE (Member of the Most Excellent Order of the British Empire). Samme pris er også blevet tildelt the Beatles og den svenske fodboldspiller Henrik Larsson.

”Alle tror, at man bare er gledet frem, når man har succes. Men jeg har absolut oplevet store udfordringer på min vej. Jeg har haft helt fantastiske opture men også nedture. Hvis jeg skulle leve mit liv om, var der ikke mange ting, jeg ville ændre på. Måske vejen skulle have været mere ligeud og nem, men i det store hele har jeg haft et vidunderligt liv”. 

Se også: Trevor Sorbie præsenterer Cohesion Collection

For Trevor er det vigtigt at kende sine ansatte og at de kender ham. Derfor bruger han så meget tid, han kan, i sine fem saloner.  For Trevor er det vigtigt at kende sine ansatte og at de kender ham. Derfor bruger han så meget tid, han kan, i sine fem saloner.  

Dr. Trevor Sorbie
Efter en så lang karriere med så mange scenefremvisninger og prestigefyldte udmærkelser ville man ikke tro, at Trevor Sorbie var nervøs for noget længere. Nej, det kan man slet ikke forestille sig, men for lidt tid siden fik Trevor en doktorpris for sit iværksætteri og arbejde med velgørenhedsorganisationen My New Hair. Udmærkelsen betyder, at han kan kalde sig selv for Dr. Trevor Sorbie, som svarer til en doktoreksamen fra universitet. Det indebærer også, at han skulle være med til eksamensceremonien.

”Det var en bittersød dag. Jeg stod sammen med 250 af fremtidens doktorer, forskere, professorer og advokater. Jeg blev så usikker på mig selv. Jeg er jo bare en frisør, så hvorfor får jeg en doktoreksamen for at klippe hår? Om morgenen inden ceremonien kastede jeg op, fordi jeg var så nervøs”.

At kunne overkomme denne slags nervøsitet og blive en af verdens mest respekterede og hyldede frisører er en bedrift, som virkelig kræver dedikation, engagement og drivkraft. Som afslutning på interviewet bad vi Trevor om at dele sit bedste tip til at blive en succes: ”For at nå dine mål må du virkelig ville det - ikke bare for en dag, men gennem hele livet. Du må være passioneret i dét, du gør. Det er det vigtigste. Det går ikke at tillære sig det. Det skal komme indefra. Hvis jeg kan klare det, kan hvem som helst gøre det. Jeg er ingen særskilt smart person. 

Text: Camilla Svensson (Red. Julie Johansen)
Foto: Salon International & Patricia Egardsson

Annonce

Nyeste produkter se flere produktnyheder

Triniforce Fibre Thickener Therapy

Triniforce Fibre Thickener Therapy

Takket være den nye Triniforce Fibre Thickener Complex bliver håret fyldt indefra, får et boost og bliver stærkere. Læs mere om vidunder-serien her.
Tailor’s Tea Tree Wash hos Brands4hair

Tailor’s Tea Tree Wash hos Brands4hair

TAILOR’S Tea Tree Wash er en forfriskende, rensende pleje til mandens hår. Læs om produktet her.
Löwengrip Luminous Bronze Self-Tan Drops 30 ml

Löwengrip Luminous Bronze Self-Tan Drops 30 ml

Luminous Bronze Self-Tan Drops er koncentrerede "brun uden sol"-dråber, som blandes med den daglige ansigtscreme. Læs om det her.
Wella lancerer EIMI Love Editions

Wella lancerer EIMI Love Editions

I forbindelse med at Wella Professionals bliver officiel partner til Copenhagen Pride 2018 lanceres nu tre 'Love Editions' fra EIMI stylingserien.
GET READY - en ny basispakke fra Jaguar

GET READY - en ny basispakke fra Jaguar

I den nye basisbakken GET READY har Jaguar sammensat det bedste starter-kit til spirende stylister. Læs om det her!

Annonce

Nyeste shows se flere frisørshows

På forreste række til Danish Beauty Award 2018

På forreste række til Danish Beauty Award 2018

I Tivoli Congress Center var der gjort klar til en festlig aften i anledning af Danish Beauty Award. Hair Magazine sad klar på forreste række til at hylde alle de nominerede.
L'Oréal Professionnel - Stilsikkert og bæredygtigt i Paris

L'Oréal Professionnel - Stilsikkert og bæredygtigt i Paris

Stilikoner, Instagramvenlige drinks og innovative lanceringer stod på programmet, da L’Oréal Professionnel indbød til presseevent i Paris.
Hair Magazine besøgte Cosmoprof i Bologna 2018

Hair Magazine besøgte Cosmoprof i Bologna 2018

For at byde foråret velkommen på bedste vis, begav Hair Magazine sig til Bologna for at opleve dét, der efter 50 år eksistens har vokset sig til et af verdens største arrangement i den professionelle skønhedsbranche.
Personlig stil i fokus på TOP HAIR - DIE MESSE i Düsseldorf

Personlig stil i fokus på TOP HAIR - DIE MESSE i Düsseldorf

På den internationale branchemesse TOP HAIR – DIE MESSE i Düsseldorf fandtes der det meste til den, der elsker hår i alle dets former. Læs om det her og se billederne!
Wella Nordic Creative Team præsenterede sæsonens trends

Wella Nordic Creative Team præsenterede sæsonens trends

Der var fuldt hus, da en masse frisører blev inviteret indenfor af Wella Professionals til en aften, der skulle inspirere og gennemgå denne sæsons trends.

Annonce

Frisurekollektioner se flere frisurekollektioner

Annonce

Frisørportrætter se flere frisørportrætter

Steen Frank

Steen Frank

For Steen Frank er kvalitet og kreativitet alfa og omega, og selv om han har været frisør i mange år, synes han kun det bliver mere og mere fedt at have med kunder at gøre.
Eugene Souleiman

Eugene Souleiman

Bag frisurerne af nogle af modeugens vigtigste navne, er Eugene Souleiman - en af modeverdenens mest eftertragtede stylister. Læs vores interview med ham her.

Annonce

Nyeste videoer se flere videoer

Inspiration til brudefrisurer

Inspiration til brudefrisurer

Bryllupsæsonen er gået i gang! Der findes adskillige muligheder til brudefrisuren og ønsker fra bruden kan strække vidt. Se inspirationsvideoen her!
Björn Axén - How to get the look - Bohemiske fletninger

Björn Axén - How to get the look - Bohemiske fletninger

Følg med i videoen, hvor Sofia Geideby viser, hvordan du laver en enkel, fin og sommerlig frisurer med fletninger.
Gun-Britt Makeover

Gun-Britt Makeover

Som noget nyt har Gun-Britt Coiffure startet Gun-Britt Makeover. Løbende vil vi kunne følge med i diverse makeovers. Her har I den første.
De første hårtørrere i salonerne

De første hårtørrere i salonerne

Der er sket en del med udstyret i salonerne siden de første tørrehjelme i 1920'erne blev en fast bestanddel af salonens interiør. I denne video kan du se, hvordan de så ud dengang.
Stylist: Disse herrefrisurer elsker kvinder

Stylist: Disse herrefrisurer elsker kvinder

Stylist Ashley Weston giver sit bud på 5 forskellige herrefrisurer, som kvinder bare elsker. Klik her og få inspiration til herrefrisurer i salonen.