LEVERANDØRER

kursuskalender

webshops

Didde skabte sin egen læreplads

Didde Løndal Njah havde en drøm om at blive frisør, men uheldige oplevelser med lærepladser gjorde, at hun var ved at droppe sin drøm. Nu har hun åbnet sin egen salon, kaldet AfroDidde, og ansat en veluddannet frisør, der kan oplære hende. Salonen er indrettet både hyggelig og cool i et godt samarbejde med Frisørland.

Didde Løndal Njah havde en drøm om at blive frisør, men uheldige oplevelser med lærepladser gjorde, at hun var ved at droppe sin drøm. Nu har hun åbnet sin egen salon, kaldet AfroDidde, og ansat en veluddannet frisør, der kan oplære hende. Salonen er

Didde Løndal Njah er en ung kvinde med ben i næsen. Da hun ikke kunne finde en læreplads, og efter at have begyndte sin karriere i frisørbranchen med nogle dårlige oplevelser, valgte hun med hjælp fra sin far at åbne sin egen frisørsalon AfroDidde i Sæby. I salonen ansatte hun en erfaren frisør, Anita Petersen, der ud over at tage sigaf kunder også er Diddes læremester. En win-win situation og en god udgang på en lidt anstrengt start i frisørbranchen.

Didde har altid drømt om at blive frisør. ”Jeg har altid været ked af at gå i skole. Jeg er ordblind og ikke den boglige type, og derfor passede frisørbranchen perfekt til mig”, fortæller Didde.
Hun begyndte på grundforløbet i 2015, men da hun skulle i praktik,var hun uheldig at blive ”kastet” rundt.”

Her ses facaden på AfroDidde i Sæby”Salonen skal være et sted, hvor alle har lyst til at komme ind;Mænd, kvinder og børn i alle andre. Fra den unge seje pige tilhåndværkeren med tommestokken i baglommen. Det er nødvendigt, hvis man skal drive en salon i Sæby”, siger Didde.

Desværre er det bare sådan i dag, at frisørerne kan ansætte elever helt ned til tre måneder. Så det har været en turbulent tid - ind og ud af forskellige saloner, hvor de fleste dage er gået med rengøringog oprydning”, fortæller Didde. Der er ingen sure miner fra hendes side. ”Men jeg kunne bare mærke, at jeg savnede at ordne hår, snakkemed kunderne og være en del af teamet i salonerne - og ikke ”bare”en fejepige”, siger hun.

I salonen er der fire betjeningspladser og to vaskepladser, som Didde straks faldt for, da hun besøgte Frisørland.Faktisk var Didde på grænsen til at droppe ud, da hun sammen med sin far kom på idéen om at åbne sin egen salon.

”Jeg har arbejdet samme med Anita før, og det fungerede rigtig godt. Vi er det, man kalder ”et godt match””, lyder det fra Didde, der ærligt indrømmer, at havde Anita takket nej til jobbet, var Diddes drøm om en egen salon nok aldrig blevet til virkelighed.

Salonen skulle indrettes
Da Anita havde sagt ja til at blive en del af projektet, skulle salonen indrettes, og efter at have haft kontakt til flere salonindretningsfirmaer faldt valget på Frisørland.

”Fra første færd blev vi super godt behandlet af Klaus, der har væreten rigtig god hjælp igennem hele salonopbygningsforløbet, og da de samtidig havde alt det, vi skulle bruge for at indrette lige præcis den salon, vi gerne ville, blev Frisørland vores samarbejdspartner”.

Således har Frisørland leveret alt fra vaskestole og behandlingsstole til spejle og belysning, ligesom de i dag er AfroDiddes leverandør af produkter; farver, shampoo og conditioners, stylingprodukter medmeget mere og alt andet tilhørende en salon fra sakse til frisørslag,klemmer, frisørstole, spidspapir og klippemaskine.

Selve arbejdet med at gøre salonen klar til åbningen i april stod Didde og hendes far Jacob, der er elektriker, selv for. ”Vi arbejdede hver dag i tre måneder”, fortæller han.

Tegningerne til den nye salonindretning stod en lokal arkitekt, Michael Morell fra Morell Architecture, for, og han gjorde det faktisk gratis, fordi han faldt for Diddes historie og gå-på-mod. ”Også de lokale håndværkere har været flinke ved os”, lyder det fra Jacob.

Alt i salonen er fra Frisørland. Fra vaskestole og betjeningspladser til disken og belysningen – og i øvrigt alt andet; frisørslag, klemmer, sakse og produkterne på hylderne.
Alt i salonen er fra Frisørland. Fra vaskestole og betjeningspladser til disken og belysningen
– og i øvrigt alt andet; frisørslag, klemmer, sakse og produkterne på hylderne.

Saksen i egen hånd
Siden Didde tog saksen i egen hånd har hun været meget tilfreds.Hun er glad for, at hun ikke droppede frisørfaget, hun holder utrolig meget af at komme på arbejde hver eneste dag i salonen, og hunglæder sig allerede nu til at være færdig med sin uddannelse om toet halvt år.

Når det gælder salonens indretning, fungerer den optimalt, fortæller Didde. Funktionen har naturligvis været i højsædet, og de firebetjeningspladser og de to vaskestole er allerede nu i flittig brug.

AfroDidde er holdt i sort og hvidt med orange farvestrejf, der giver liv. Gulvet er et epoxygulv, der er råt at se på, men som er blødt at stå på.
AfroDidde er holdt i sort og hvidt med orange farvestrejf, der giver liv. Gulvet er et epoxygulv, der er råt at se på, men som er blødt at stå på.

Didde har valgt at holde salonen i sort og hvid med orange elementer,der bryder, og et råt epoxygulv, der både er sejt at se på, og som er blødt at stå på hele dagen. En gaspejs står også i salonen og tilfører såvel hygge som et strejf af coolness, og hertil kommer naturligvis en disk, der også er fra Frisørland og en sofa i salonens venteområde.”Det var vigtigt for os at skabe en salon, hvor alle har lyst til at komme ind; Mænd, kvinder og børn i alle aldre. Fra den unge seje pige til håndværkeren med tommestokken i baglommen. Det er nødvendigt,hvis man skal drive en salon i Sæby”, siger Didde. Derfor arbejderhun også med det, hun kalder fornuftige priser, og allerede nu er salonens uddannede frisør, Anita, fuldt booket.

Didde er mere end glad for det udtryk salonen har fået, og hun fortæller,at kunderne kommenterer salonen meget positivt.

Indretningen i salonen er foretaget af Morell Architecture, der faldt for Diddes historie.
Indretningen i salonen er foretaget af Morell Architecture, der faldt for Diddes historie.

"Jeg havde kun kunne drømme om den start, vi har fået. Kunderne er meget positivt overraskede, selv er vi super glade og nyder hver eneste dag, og nu glæder jeg mig bare til at være færdiguddannet, så jeg kan arbejde med det, jeg altid gerne har villet være”, slutter Didde.

Tekst: Pia Finne
Fotograf: Jesper Skovlund

Annonce

Nyeste produkter se flere produktnyheder

Gold - Metamorphic Salon System

Gold - Metamorphic Salon System

Metamorphic Salon System er et salonsystem med to produkter, Healing Bond og Vitamin Miracle. Produkterne sælges eksklusivt hos HeadBrands. Læs mere her.
Biolage R.A.W. Scalp - Serien for en sund hovedbund

Biolage R.A.W. Scalp - Serien for en sund hovedbund

Biolage R.A.W.-familien har fået nyt medlem i form af serien Biolage R.A.W. Scalp. Fordi et sundt hår starter med en sund hovedbund.
SP Reverse fra Wella System Professional

SP Reverse fra Wella System Professional

Wella System Professional: SP Reverse er en ny serie af produkter, der genopbygger stresset hår samt genskaber elasticitet, smidighed og glans i svækket hår.
KC Luxima fra KC Professional - Nu hos HeadBrands

KC Luxima fra KC Professional - Nu hos HeadBrands

Luxima er en ammoniakfri nuancetoning, som giver et blødt resultat med glans. Toner der intensiverer eller neutraliserer nuancerne som allerede findes i håret.
System Professional introducerer System Man

System Professional introducerer System Man

System Man er den nye produktlinje inden for System Professional og er svaret til alle kræsne mænd med sofistikeret smag. Indeholder både hårpleje og styling.

Annonce

Nyeste shows se flere frisørshows

Aveda Congress i Minneapolis

Aveda Congress i Minneapolis

I anledning af Avedas 40-års jubilæum afholdtes deres største kongres nogensinde i Minneapolis, Minnesota. Hair Magazine fulgte med over Atlanten.
ColorMANIA til Goldwell Global Zoom i Toronto

ColorMANIA til Goldwell Global Zoom i Toronto

Goldwells store, årlige happening, Global Zoom, løb af stablen i den canadiske by Toronto. De 3.000 frisører til stede kunne opleve et event i verdensklasse.
Efterårsfest med Hair Team Company

Efterårsfest med Hair Team Company

Hair Team Company har netop lige afholdt to shows fyldt med viden, venskabelighed og vilde nyheder! Var du ikke med, kan du læse om de to shows her.
Med ghd backstage til New York Fashion Week

Med ghd backstage til New York Fashion Week

ghd var stolt sponsor, da der skulle styles hår til Jeremy Scotts fashionshow under New York Fashion Week. Manden i spidsen var Eugene Souleiman.
A World in Color – farveeksplosion med Wella Professionals

A World in Color – farveeksplosion med Wella Professionals

Det var noget for enhver smag, da Wella Professionals kårede vinderme i TrendVision og relancerede Koleston Perfect i et eventet A World in Color i København.

Annonce

Frisurekollektioner se flere frisurekollektioner

Annonce

Frisørportrætter se flere frisørportrætter

Nabila Kehlet

Nabila Kehlet

Nabila Kehlet var en glad ung mor til to små børn og en engageret sygeplejerske, da hun i løbet af meget kort tid mistede alt sit hår. Hun har nu startet sin egen forretning La Vida Nabila der hjælper andre med samme problem.
Rikke Brøns

Rikke Brøns

Rikke Brøns er en visionær og fremadrettet frisør og forretningskvinde med frisørsalon, luksus-SPA og klinik i Skive. Det har været hårdt arbejde at sætte sig ind at drive forretning.

Annonce

Nyeste videoer se flere videoer

Lær at lave en paryk med Redken

Lær at lave en paryk med Redken

Redken viser her, hvordan man kan lave en paryk, der er perfekt til alle Halloween-festerne, der er lige rundt om hjørnet - kun fantasien sætter grænserne!
Simpel opsætning til festlige begivenheder

Simpel opsætning til festlige begivenheder

Få inspiration til en simpel, festlig opsætning her, hvor kun få ting skal brugs til en elegant opsætning.
Lær mere om Wella Professionals Koleston Perfect Me+

Lær mere om Wella Professionals Koleston Perfect Me+

Er du nysgerrig på på Wella Professionals Koleston Perfect Me+? Ved at tage dette 9-minutters seminar lærer du alt, du behøver at vide.
Se hvordan du kan klippe en lob med en barberkniv

Se hvordan du kan klippe en lob med en barberkniv

Her kan du se, hvordan du kan bruge en barberkniv til at klippe en lob. Se videoen her, der viser step-by-step, hvad du skal gøre.
Balmain Spring/Summer 2019 Menswear

Balmain Spring/Summer 2019 Menswear

Bliv inspireret af håret og moden, der var at finde på catwalken, da Balmain Paris afholdte modeshow i slutningen af juni.