LEVERANDØRER

kursuskalender

webshops

Didde skabte sin egen læreplads

Didde Løndal Njah havde en drøm om at blive frisør, men uheldige oplevelser med lærepladser gjorde, at hun var ved at droppe sin drøm. Nu har hun åbnet sin egen salon, kaldet AfroDidde, og ansat en veluddannet frisør, der kan oplære hende. Salonen er indrettet både hyggelig og cool i et godt samarbejde med Frisørland.

Didde Løndal Njah havde en drøm om at blive frisør, men uheldige oplevelser med lærepladser gjorde, at hun var ved at droppe sin drøm. Nu har hun åbnet sin egen salon, kaldet AfroDidde, og ansat en veluddannet frisør, der kan oplære hende. Salonen er

Didde Løndal Njah er en ung kvinde med ben i næsen. Da hun ikke kunne finde en læreplads, og efter at have begyndte sin karriere i frisørbranchen med nogle dårlige oplevelser, valgte hun med hjælp fra sin far at åbne sin egen frisørsalon AfroDidde i Sæby. I salonen ansatte hun en erfaren frisør, Anita Petersen, der ud over at tage sigaf kunder også er Diddes læremester. En win-win situation og en god udgang på en lidt anstrengt start i frisørbranchen.

Didde har altid drømt om at blive frisør. ”Jeg har altid været ked af at gå i skole. Jeg er ordblind og ikke den boglige type, og derfor passede frisørbranchen perfekt til mig”, fortæller Didde.
Hun begyndte på grundforløbet i 2015, men da hun skulle i praktik,var hun uheldig at blive ”kastet” rundt.”

Her ses facaden på AfroDidde i Sæby”Salonen skal være et sted, hvor alle har lyst til at komme ind;Mænd, kvinder og børn i alle andre. Fra den unge seje pige tilhåndværkeren med tommestokken i baglommen. Det er nødvendigt, hvis man skal drive en salon i Sæby”, siger Didde.

Desværre er det bare sådan i dag, at frisørerne kan ansætte elever helt ned til tre måneder. Så det har været en turbulent tid - ind og ud af forskellige saloner, hvor de fleste dage er gået med rengøringog oprydning”, fortæller Didde. Der er ingen sure miner fra hendes side. ”Men jeg kunne bare mærke, at jeg savnede at ordne hår, snakkemed kunderne og være en del af teamet i salonerne - og ikke ”bare”en fejepige”, siger hun.

I salonen er der fire betjeningspladser og to vaskepladser, som Didde straks faldt for, da hun besøgte Frisørland.Faktisk var Didde på grænsen til at droppe ud, da hun sammen med sin far kom på idéen om at åbne sin egen salon.

”Jeg har arbejdet samme med Anita før, og det fungerede rigtig godt. Vi er det, man kalder ”et godt match””, lyder det fra Didde, der ærligt indrømmer, at havde Anita takket nej til jobbet, var Diddes drøm om en egen salon nok aldrig blevet til virkelighed.

Salonen skulle indrettes
Da Anita havde sagt ja til at blive en del af projektet, skulle salonen indrettes, og efter at have haft kontakt til flere salonindretningsfirmaer faldt valget på Frisørland.

”Fra første færd blev vi super godt behandlet af Klaus, der har væreten rigtig god hjælp igennem hele salonopbygningsforløbet, og da de samtidig havde alt det, vi skulle bruge for at indrette lige præcis den salon, vi gerne ville, blev Frisørland vores samarbejdspartner”.

Således har Frisørland leveret alt fra vaskestole og behandlingsstole til spejle og belysning, ligesom de i dag er AfroDiddes leverandør af produkter; farver, shampoo og conditioners, stylingprodukter medmeget mere og alt andet tilhørende en salon fra sakse til frisørslag,klemmer, frisørstole, spidspapir og klippemaskine.

Selve arbejdet med at gøre salonen klar til åbningen i april stod Didde og hendes far Jacob, der er elektriker, selv for. ”Vi arbejdede hver dag i tre måneder”, fortæller han.

Tegningerne til den nye salonindretning stod en lokal arkitekt, Michael Morell fra Morell Architecture, for, og han gjorde det faktisk gratis, fordi han faldt for Diddes historie og gå-på-mod. ”Også de lokale håndværkere har været flinke ved os”, lyder det fra Jacob.

Alt i salonen er fra Frisørland. Fra vaskestole og betjeningspladser til disken og belysningen – og i øvrigt alt andet; frisørslag, klemmer, sakse og produkterne på hylderne.
Alt i salonen er fra Frisørland. Fra vaskestole og betjeningspladser til disken og belysningen
– og i øvrigt alt andet; frisørslag, klemmer, sakse og produkterne på hylderne.

Saksen i egen hånd
Siden Didde tog saksen i egen hånd har hun været meget tilfreds.Hun er glad for, at hun ikke droppede frisørfaget, hun holder utrolig meget af at komme på arbejde hver eneste dag i salonen, og hunglæder sig allerede nu til at være færdig med sin uddannelse om toet halvt år.

Når det gælder salonens indretning, fungerer den optimalt, fortæller Didde. Funktionen har naturligvis været i højsædet, og de firebetjeningspladser og de to vaskestole er allerede nu i flittig brug.

AfroDidde er holdt i sort og hvidt med orange farvestrejf, der giver liv. Gulvet er et epoxygulv, der er råt at se på, men som er blødt at stå på.
AfroDidde er holdt i sort og hvidt med orange farvestrejf, der giver liv. Gulvet er et epoxygulv, der er råt at se på, men som er blødt at stå på.

Didde har valgt at holde salonen i sort og hvid med orange elementer,der bryder, og et råt epoxygulv, der både er sejt at se på, og som er blødt at stå på hele dagen. En gaspejs står også i salonen og tilfører såvel hygge som et strejf af coolness, og hertil kommer naturligvis en disk, der også er fra Frisørland og en sofa i salonens venteområde.”Det var vigtigt for os at skabe en salon, hvor alle har lyst til at komme ind; Mænd, kvinder og børn i alle aldre. Fra den unge seje pige til håndværkeren med tommestokken i baglommen. Det er nødvendigt,hvis man skal drive en salon i Sæby”, siger Didde. Derfor arbejderhun også med det, hun kalder fornuftige priser, og allerede nu er salonens uddannede frisør, Anita, fuldt booket.

Didde er mere end glad for det udtryk salonen har fået, og hun fortæller,at kunderne kommenterer salonen meget positivt.

Indretningen i salonen er foretaget af Morell Architecture, der faldt for Diddes historie.
Indretningen i salonen er foretaget af Morell Architecture, der faldt for Diddes historie.

"Jeg havde kun kunne drømme om den start, vi har fået. Kunderne er meget positivt overraskede, selv er vi super glade og nyder hver eneste dag, og nu glæder jeg mig bare til at være færdiguddannet, så jeg kan arbejde med det, jeg altid gerne har villet være”, slutter Didde.

Tekst: Pia Finne
Fotograf: Jesper Skovlund

Annonce

Nyeste produkter se flere produktnyheder

Stort udvalg i Barberpoles hos Frisørshopping

Stort udvalg i Barberpoles hos Frisørshopping

Du finder Danmarks største udvalg af de kendte barberpoles hos Frisørshopping. Nu er sortimentet yderligere udvidet, så der er noget for enhver salon og barbershop.
Balmain Paris introducerer Overnight Repair Serum

Balmain Paris introducerer Overnight Repair Serum

Som en nyhed i sin Care-serie, lancerer Balmain Paris nu Overnight Repair Serum, der reducerer synlige tegn på slidt og skadet hår.
Nyheder fra Dapper Dan hos Frisørshopping

Nyheder fra Dapper Dan hos Frisørshopping

Dapper Dan har lanceret et par nyheder, der netop er kommet til Danmark. Der er tale om Sea Salt Spray samt en Hair & Body shampoo, der forhandles af Frisørshopping.dk
Ocean Spray fra Maria Nila

Ocean Spray fra Maria Nila

Teksturspray med ekstra hold, der giver et naturligt resultat. Sulfat- og parabenefri med 100 % veganske ingredienser. Læs om det her.
Oxiblonde Evoplexx lysningspulver kun hos Brands4hair

Oxiblonde Evoplexx lysningspulver kun hos Brands4hair

Oxiblonde Evoplexx fra Trinity Haircare præsenterer nu en lysningsserie, der er både skånsom og med en masse fordele. Læs om den her.

Annonce

Nyeste shows se flere frisørshows

WELLA TRENDS FORÅR/SOMMER 2016

WELLA TRENDS FORÅR/SOMMER 2016

Deltagerne fik vist de forskellige teknikker bag de nye Ecaille looks, samt hvordan de kunne tilpasse trendteknikkerne til de forskellige kundetyper, som opleves i salonen. Se alle billederne i artiklen.
Trinity Haircare fejrede 10 år i Amsterdam

Trinity Haircare fejrede 10 år i Amsterdam

Elite Experience blev afholdt for første gang for at markere Trinity Haircares 10 års jubilæum. Arrangementet i Amsterdam bød på et storslået show med Morten Lynge og Hasse Kliem på scenen.
Indvielse af Davines Village og WWHT i Parma

Indvielse af Davines Village og WWHT i Parma

I løbet af de tre dage i Parma blev frisørerne inviteret til en helhedsoplevelse med masser af hår, bæredygtigt initiativ og afgørelsen i Davines World Style Contest.
Revlon Style Masters fejrede 10 år i Barcelona

Revlon Style Masters fejrede 10 år i Barcelona

Revlon Style Masters fejrede ti år i Barcelona med et storslået show, inspirerende hår, de seneste trends og danske Brit Laursen i finalen i American Crew All-Star Challenge.
På forreste række til Danish Beauty Award 2018

På forreste række til Danish Beauty Award 2018

I Tivoli Congress Center var der gjort klar til en festlig aften i anledning af Danish Beauty Award. Hair Magazine sad klar på forreste række til at hylde alle de nominerede.

Annonce

Frisurekollektioner se flere frisurekollektioner

Annonce

Frisørportrætter se flere frisørportrætter

Benjamin Martin

Benjamin Martin

”Jeg vil altid være den bedste. Det gælder mit arbejde med hår, og det gælder min dans”. Og det er netop det ”drive”, der har gjort, at Benjamin Martin er nået dertil, hvor han er i dag.
Bobby Ågren

Bobby Ågren

Ruben og Bobby er en frisørsalon. Ja, men det er også en forretning, der sælger gammelt legetøj og spil fra 80’erne og 90’erne. Her står arkadespil og pinball-maskiner og midt i det hele klipper Bobby nørder, designere og ganske almindelige mennesker fra Nørrebro.

Annonce

Nyeste videoer se flere videoer

Balmain Spring/Summer 2019 Menswear

Balmain Spring/Summer 2019 Menswear

Bliv inspireret af håret og moden, der var at finde på catwalken, da Balmain Paris afholdte modeshow i slutningen af juni.
Fejring af Frisørens dag den 19. juni

Fejring af Frisørens dag den 19. juni

Missede du den live tale som Hair Magazines Chief Editor, Camilla Svensson, holdt for frisørerne på Frisøren dag? Se den her!
Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Få inspiration till fine blow out brushes med denne video fra Björn Axén. Her får du indblik i stylingen af hele fire forskellige modeller med forskellige hårlængder og stil.
Har du set den nye glittertrend?

Har du set den nye glittertrend?

Nu kan man gå all-in på glitter og gøre det til en del af sit helhedslook ved at tilføje det til håret. Se det her!
Inspiration til brudefrisurer

Inspiration til brudefrisurer

Bryllupsæsonen er gået i gang! Der findes adskillige muligheder til brudefrisuren og ønsker fra bruden kan strække vidt. Se inspirationsvideoen her!