LEVERANDØRER

kursuskalender

webshops

Didde skabte sin egen læreplads

Didde Løndal Njah havde en drøm om at blive frisør, men uheldige oplevelser med lærepladser gjorde, at hun var ved at droppe sin drøm. Nu har hun åbnet sin egen salon, kaldet AfroDidde, og ansat en veluddannet frisør, der kan oplære hende. Salonen er indrettet både hyggelig og cool i et godt samarbejde med Frisørland.

Didde Løndal Njah havde en drøm om at blive frisør, men uheldige oplevelser med lærepladser gjorde, at hun var ved at droppe sin drøm. Nu har hun åbnet sin egen salon, kaldet AfroDidde, og ansat en veluddannet frisør, der kan oplære hende. Salonen er

Didde Løndal Njah er en ung kvinde med ben i næsen. Da hun ikke kunne finde en læreplads, og efter at have begyndte sin karriere i frisørbranchen med nogle dårlige oplevelser, valgte hun med hjælp fra sin far at åbne sin egen frisørsalon AfroDidde i Sæby. I salonen ansatte hun en erfaren frisør, Anita Petersen, der ud over at tage sigaf kunder også er Diddes læremester. En win-win situation og en god udgang på en lidt anstrengt start i frisørbranchen.

Didde har altid drømt om at blive frisør. ”Jeg har altid været ked af at gå i skole. Jeg er ordblind og ikke den boglige type, og derfor passede frisørbranchen perfekt til mig”, fortæller Didde.
Hun begyndte på grundforløbet i 2015, men da hun skulle i praktik,var hun uheldig at blive ”kastet” rundt.”

Her ses facaden på AfroDidde i Sæby”Salonen skal være et sted, hvor alle har lyst til at komme ind;Mænd, kvinder og børn i alle andre. Fra den unge seje pige tilhåndværkeren med tommestokken i baglommen. Det er nødvendigt, hvis man skal drive en salon i Sæby”, siger Didde.

Desværre er det bare sådan i dag, at frisørerne kan ansætte elever helt ned til tre måneder. Så det har været en turbulent tid - ind og ud af forskellige saloner, hvor de fleste dage er gået med rengøringog oprydning”, fortæller Didde. Der er ingen sure miner fra hendes side. ”Men jeg kunne bare mærke, at jeg savnede at ordne hår, snakkemed kunderne og være en del af teamet i salonerne - og ikke ”bare”en fejepige”, siger hun.

I salonen er der fire betjeningspladser og to vaskepladser, som Didde straks faldt for, da hun besøgte Frisørland.Faktisk var Didde på grænsen til at droppe ud, da hun sammen med sin far kom på idéen om at åbne sin egen salon.

”Jeg har arbejdet samme med Anita før, og det fungerede rigtig godt. Vi er det, man kalder ”et godt match””, lyder det fra Didde, der ærligt indrømmer, at havde Anita takket nej til jobbet, var Diddes drøm om en egen salon nok aldrig blevet til virkelighed.

Salonen skulle indrettes
Da Anita havde sagt ja til at blive en del af projektet, skulle salonen indrettes, og efter at have haft kontakt til flere salonindretningsfirmaer faldt valget på Frisørland.

”Fra første færd blev vi super godt behandlet af Klaus, der har væreten rigtig god hjælp igennem hele salonopbygningsforløbet, og da de samtidig havde alt det, vi skulle bruge for at indrette lige præcis den salon, vi gerne ville, blev Frisørland vores samarbejdspartner”.

Således har Frisørland leveret alt fra vaskestole og behandlingsstole til spejle og belysning, ligesom de i dag er AfroDiddes leverandør af produkter; farver, shampoo og conditioners, stylingprodukter medmeget mere og alt andet tilhørende en salon fra sakse til frisørslag,klemmer, frisørstole, spidspapir og klippemaskine.

Selve arbejdet med at gøre salonen klar til åbningen i april stod Didde og hendes far Jacob, der er elektriker, selv for. ”Vi arbejdede hver dag i tre måneder”, fortæller han.

Tegningerne til den nye salonindretning stod en lokal arkitekt, Michael Morell fra Morell Architecture, for, og han gjorde det faktisk gratis, fordi han faldt for Diddes historie og gå-på-mod. ”Også de lokale håndværkere har været flinke ved os”, lyder det fra Jacob.

Alt i salonen er fra Frisørland. Fra vaskestole og betjeningspladser til disken og belysningen – og i øvrigt alt andet; frisørslag, klemmer, sakse og produkterne på hylderne.
Alt i salonen er fra Frisørland. Fra vaskestole og betjeningspladser til disken og belysningen
– og i øvrigt alt andet; frisørslag, klemmer, sakse og produkterne på hylderne.

Saksen i egen hånd
Siden Didde tog saksen i egen hånd har hun været meget tilfreds.Hun er glad for, at hun ikke droppede frisørfaget, hun holder utrolig meget af at komme på arbejde hver eneste dag i salonen, og hunglæder sig allerede nu til at være færdig med sin uddannelse om toet halvt år.

Når det gælder salonens indretning, fungerer den optimalt, fortæller Didde. Funktionen har naturligvis været i højsædet, og de firebetjeningspladser og de to vaskestole er allerede nu i flittig brug.

AfroDidde er holdt i sort og hvidt med orange farvestrejf, der giver liv. Gulvet er et epoxygulv, der er råt at se på, men som er blødt at stå på.
AfroDidde er holdt i sort og hvidt med orange farvestrejf, der giver liv. Gulvet er et epoxygulv, der er råt at se på, men som er blødt at stå på.

Didde har valgt at holde salonen i sort og hvid med orange elementer,der bryder, og et råt epoxygulv, der både er sejt at se på, og som er blødt at stå på hele dagen. En gaspejs står også i salonen og tilfører såvel hygge som et strejf af coolness, og hertil kommer naturligvis en disk, der også er fra Frisørland og en sofa i salonens venteområde.”Det var vigtigt for os at skabe en salon, hvor alle har lyst til at komme ind; Mænd, kvinder og børn i alle aldre. Fra den unge seje pige til håndværkeren med tommestokken i baglommen. Det er nødvendigt,hvis man skal drive en salon i Sæby”, siger Didde. Derfor arbejderhun også med det, hun kalder fornuftige priser, og allerede nu er salonens uddannede frisør, Anita, fuldt booket.

Didde er mere end glad for det udtryk salonen har fået, og hun fortæller,at kunderne kommenterer salonen meget positivt.

Indretningen i salonen er foretaget af Morell Architecture, der faldt for Diddes historie.
Indretningen i salonen er foretaget af Morell Architecture, der faldt for Diddes historie.

"Jeg havde kun kunne drømme om den start, vi har fået. Kunderne er meget positivt overraskede, selv er vi super glade og nyder hver eneste dag, og nu glæder jeg mig bare til at være færdiguddannet, så jeg kan arbejde med det, jeg altid gerne har villet være”, slutter Didde.

Tekst: Pia Finne
Fotograf: Jesper Skovlund

Annonce

Nyeste produkter se flere produktnyheder

Fudge Vinyl Pomade - Nu hos HeadBrands

Fudge Vinyl Pomade - Nu hos HeadBrands

Vinyl Pomaden fra Headbrands beskytter håret mod luftfugtighed, samt er fugtgivende og giver høj glans uden at tynge ned. En pomade der er let at vaske ud.
Nyheder fra Oil Can Grooming nu hos Frisørshopping.dk

Nyheder fra Oil Can Grooming nu hos Frisørshopping.dk

Oil Can Grooming har nu lanceret 2 nye produkter, begge med navnet Angels’ Share; Beard Oil og Shave Oil. Velduftende produkter, maskuline i både udseende og duft.
Forårets Wet Brushes fra HH Simonsen

Forårets Wet Brushes fra HH Simonsen

Den anerkendte Wet Brush kommer nu i tre nye limited editions, som matcher forårets farver og stemning. Se dem her og læse mere om børstens konstruktion.
Ny Curl Creme fra HH Simonsen

Ny Curl Creme fra HH Simonsen

Få definerede krøller og ekstra hold med curl creme, som giver fylde uden at tynge krøllerne. Produktet beskytter og genopretter samtidig hårets struktur.
Frisørshopping præsenterer Heavy Hold Pomade fra Dapper Dan

Frisørshopping præsenterer Heavy Hold Pomade fra Dapper Dan

Dapper Dan har lanceret en oliebaseret alsidig pomade med supergodt hold, som er nem at vaske ud af håret og desuden er på positivlisten. Fås hos frisørshopping.dk.

Annonce

Nyeste shows se flere frisørshows

Personlig stil i fokus på TOP HAIR - DIE MESSE i Düsseldorf

Personlig stil i fokus på TOP HAIR - DIE MESSE i Düsseldorf

På den internationale branchemesse TOP HAIR – DIE MESSE i Düsseldorf fandtes der det meste til den, der elsker hår i alle dets former. Læs om det her og se billederne!
Wella Nordic Creative Team præsenterede sæsonens trends

Wella Nordic Creative Team præsenterede sæsonens trends

Der var fuldt hus, da en masse frisører blev inviteret indenfor af Wella Professionals til en aften, der skulle inspirere og gennemgå denne sæsons trends.
Intercoiffures nordiske kongres levererede i topklasse

Intercoiffures nordiske kongres levererede i topklasse

I år var Sverige værtsland, og bestyrelsen arrangerede en weekend, der virkelig indeholdt alt og lidt til. Læs mere og se billederne her.
Eugene Souleiman backstage under NYFW18

Eugene Souleiman backstage under NYFW18

ghd-ambassadøren og Wella Professionals Global Creative Director Eugene Souleiman stylede modellerne under New York Fashion Week. Lad dig inspirere!
Paul Mitchell som officiel hårsponsor for CFWs New Talent Scene

Paul Mitchell som officiel hårsponsor for CFWs New Talent Scene

Copenhagen Fashion Week var teamet op med Paul Mitchell, der stod for at lave naturligt og moderigtigt hår til tre shows på New Talent Scenen.

Annonce

Frisurekollektioner se flere frisurekollektioner

Annonce

Frisørportrætter se flere frisørportrætter

Palle Freese

Palle Freese

Palle Freese vidste, at han ville være frisør allerede i 9. klasse. Den landskendte frisør fra Kolding er en målrettet mand, fyldt med både succes og gode idéer.
Claus Nissen

Claus Nissen

Claus Nissen fra HH Simonsen, har en passion for sakse, og den passion har han gjort til sit levebrød.

Annonce

Nyeste videoer se flere videoer

De første hårtørrere i salonerne

De første hårtørrere i salonerne

Der er sket en del med udstyret i salonerne siden de første tørrehjelme i 1920'erne blev en fast bestanddel af salonens interiør. I denne video kan du se, hvordan de så ud dengang.
Stylist: Disse herrefrisurer elsker kvinder

Stylist: Disse herrefrisurer elsker kvinder

Stylist Ashley Weston giver sit bud på 5 forskellige herrefrisurer, som kvinder bare elsker. Klik her og få inspiration til herrefrisurer i salonen.
L'Oréal Professionnel Event i Paris 2018

L'Oréal Professionnel Event i Paris 2018

Følg med her, da L'Oréal Professionnel i slutningen af januar indbød til presseevent i Paris i forbindelse med forårets lanceringer af to naturlige og bæredygtige nyheder.
Video: Wella Making Waves uddanner unge i Kambodja indenfor frisørfaget

Video: Wella Making Waves uddanner unge i Kambodja indenfor frisørfaget

Making Waves er til for at hjælpe unge fra de mest fattige og udsatte samfundsgrupper i Kambodja til en lysere fremtid indenfor frisørfaget.
Björn Axén - How to get the look - Ekstrem volume

Björn Axén - How to get the look - Ekstrem volume

Her får du styr på, hvordan du ordner den mere ekstreme volume. Lær hvordan du skaber volume, som holder længe, til dine kunder som vil gøre et stort indtryk.