LEVERANDØRER

kursuskalender

webshops

Salon Frk. Smidt: eksklusiv og modig indretning

Frk. Smidt hedder en helt ny salon i Tarm. Bag salonen står 22-årige Mette Smidt og salonen er eksklusivt og anderledes indrettet i sort og guld med inventar fra Frisørland.

Salonindretning af Frisør Mette Smidt
På hovedgaden i Tarm ligger salonen “Frk. Smidt”.

Mette Smidt er kun 22 år og da hun åbnede sin salon 1. april, havde hun været udlært i to og en halv måned. Men hun var  slet ikke i tvivl om, at hun ville være selvstændig, og selvom hun fortæller, at det ind imellem kan være lidt uvirkeligt, at hun nu står i sin egen salon, og selv skal tage alle beslutningerne, er hun glad for at hun tog springet og salonen i den lille by Tarm går forrygende.

Salonen "Frk. Smidt" ligger på hovedgaden i Tarm og den er på hele 120 kvm, for Mette har ambitioner om at få ansat frisører og elever, når hun har helt styr på forretningen. "Indtil videre er der fire klippe pladser og to vaskepladser med massagestole, men fortsætter succesen som den har gjort, siden jeg åbnede, varer det ikke længe, før jeg må ansætte og salonen er netop indrettet, så der kan stå flere stole", siger Mette smilende. For fra hun slog dørene op første gang, har hun været fuldt booket.

Mette Smidt bestod sin svendeprøve med bronzemedalje i november, og blev udlært 15. januar. Mens hun tog sin frisøruddannelse brugte hun sine fridage og feriefridage på at uddanne sig til Make-up artist. Den uddannelse blev hun færdig med i 2014. Samtidig er hun i øvrigt sportsdanser – og har været det, siden hun var 7 år.

Salonindretning af Frisør Mette Smidt
Mens Mette tog sin frisøruddannelse brugte hun sine fri- og feriedage på at uddanne sig
til Make-up artist. I salonen er der også en make-up afdeling.

"Det har jeg trappet lidt ned på, men jeg stiller stadig op til DM", fortæller hun, og der er ingen tvivl om, at hun har knoklet. "Begge mine forældre er selvstændige, og jeg vidste fra  begyndelsen, at det ville jeg også være", fortæller hun.

"Jeg vil ikke være ansat i en salon. Jeg har hele tiden haft lyst til at have mit eget sted, til selv at bestemme og til at have ansatte og elever".


I den 120 kvm store salon står fire klippepladser og to vaskepladser og ikke mindst en specialdesignet disk i guld-look. Alt sammen fra Frisørland.

Salon i luksusstil
Mette fortæller, at hun har lært hjemmefra, at gør man noget, skal man gøre det ordentligt! Derfor har hun valgt at indrette salonen, så den oser af luksus i en kombination af guld og sort. Alt inventaret fra klippestole og vaskestole med massage, spejle, hylder, specialdesignet disk, belysning og udsugning har hun købt hos Frisørland.

I salonen står stolene side om side, men disken er placeret modsat med produkter på hylderne bagved. I et hjørne har Mette indrettet vaskeområdet med de to vaskepladser, og et andet område i salonen er indrettet som make-up afdeling, for Mette har ambitioner om, at make-up
delen også skal vokse og at salonen på sigt skal være en kombination af hår og make-up. "Selvom frisørdelen nok altid vil være størst".

Salonindretning af Frisør Mette Smidt Salonindretning af Frisør Mette Smidt

Mette Smidt er kun 22 år og hun havde været udlært i to og en halv måned, da hun 1. april åbnede Frk. Smidt i Tarm

Salonens indretning er holdt i guld og sort.
”Jeg elsker den kombination, der oser af luksus, og så kan jeg rigtig godt lide, at tingene er lidt anderledes end normalt”,
siger Mette.

Startede på nettet
Da Mette skulle vælge inventar, begyndte hun med at søge på nettet. "Jeg vidste ikke ret meget om, hvad man kunne få, og hvor man skulle lede, så jeg søgte på nettet, og fandt frem til, at Frisørland har et showroom i Vejle, hvor jeg kunne se møblerne", fortæller Mette.

Hun kontaktede John V. Pedersen, og lavede en aftale. "Da jeg kom derned, havde de alt det, jeg skulle bruge og i den stil og kvalitet, jeg gerne ville have, så jeg valgte at købe alt hos  Frisørland", fortæller Mette og hun har været utroligt glad for den hjælp, hun har fået af John V.
Pedersen. "Uanset hvad jeg spurgte om, var han klar til at hjælpe", siger hun. Salonens disk i guld-look er specialdesignet i England, og den spiller flot op til de guldfarvede føntørrere samt vaser i 'guld'. Alle møblerne er sorte, og dermed er Mettes inventarvalg både eksklusivt og modigt. Mette havde selv en idé til, hvordan salonen skulle indrettes, hvorefter John fra Frisørland lavede en skitse, der kunne arbejdes ud fra.

Salonindretning af Frisør Mette Smidt
Kunderne roser Mettes nye salon. Den er anderledes og ny og mange af kunderne er
dem, der ellers ville have taget til en lidt større by for at gå til frisøren.

Kunderne er meget glade
Mette er super glad for sin salon - både for udtrykket og for funktionaliteten og mens hun fortæller, at kunderne også roser salonen, bliver det kraftigt understreget af en kunde, der faktisk kommer ind i butikken, hvor man ikke kunne undgå at høre den megen ros, Mette får. Både i forhold til salonen og i forhold til de produkter, hun sidst havde anbefalet kunden. Faktisk sælger Mette en del produkter i salonen.

Salonindretning af Frisør Mette Smidt
Alt inventaret i Frk. Smidt fra klippestole og vaskeskole med massage, spejle,
hylder, specialdesignet disk, belysning og udsugning er fra Frisørland.

"Jeg tænkte egentlig, at det ville være svært, når jeg står i salonen alene, men jeg sælger både hårprodukter og make-up. Jeg fortæller om produkterne, mens jeg bruger dem, og ofte ender kunden med at købe dem med hjem. Når det gælder indretningen, fortæller Mette, at kunderne roser sidde komforten i stolen, de er naturligvis glade for massagen i vaskestolene, og så synes de, det er dejligt med lidt luksus og ikke mindst dét, at den er anderledes indrettet end andre saloner.

"Jeg har mange "gamle" kunder, der er fulgt med fra den salon, jeg blev udlært i, men størstedelen af mine kunder er dog nye kunder, jeg aldrig har set før, men som kommer ind, fordi de er kørt forbi, eller fordi de har hørt om salonen – og stort set alle booker online, hvilket er rigtig rart", lyder det fra Mette.

Salonindretning af Frisør Mette Smidt

En del af de nye kunder, der kommer, er typisk kunder, der ellers ville have været taget til en lidt større by for at finde en spændende salon. "Samtidig er det en fordel, at jeg altid har boet i Tarm og jeg kender praktisk talt alle. Det giver også kunder - ikke mindst unge kunder i min aldersgruppe".

Mette fortæller, at det ind imellem er helt svært for hende at forstå, at hun faktisk bestemmer selv, men hun er ikke et øjeblik i tvivl om, at det er det rigtige hun har gjort og også at tidspunktet er det rigtige. "Nu kan jeg nå at få etableret min salon, inden jeg skal have familie. Flere har
også spurgt, hvorfor jeg dog ikke vælger at åbne en salon i en større by. Men jeg hører til i Tarm. Det er her, jeg har min familie og det er her, folk kender mig. Det har jeg det godt med".

Salonindretning af Frisør Mette Smidt

Salonindretning af Frisør Mette Smidt

Jeg vil gerne være kendt for det jeg laver
Men selvom Mette ikke umiddelbart tænker at flytte fra Tarm, er flere saloner absolut ikke udelukket. "Nu vil jeg gerne være kendt for det, jeg laver. Jeg har et princip om, at man kun skal bevæge sig opad og fremad. Lige nu har jeg vildt travlt i salonen, men jeg vil gerne have ansatte, og det kan sagtens være, jeg åbner en salon mere. Jeg vil også gerne til udlandet og vise, hvad jeg kan", slutter hun.


FRISØR INVENTAR

2 Miami Full-body massagevaske (tilbudspris)  kr. 29.900,-
4 Wave pumpestole  kr. 23.400,-
1 Guld disk 95x152 cm  kr. 15.790,-
4 Single betjeninger med lys  kr. 20.780,-
4 Goliat fodstøtter                                           kr. 3.580,-
I alt excl. Moms (vejledende priser)  kr. 93.450,-

Tekst: Pia Finne
Foto: Jesper Skovlund

Denne artikel blev publiceret i 3. udgave af Hair Magazine 2016.

Annonce

Nyeste produkter se flere produktnyheder

Ny startpakke til salonen fra Pickedout Concept

Ny startpakke til salonen fra Pickedout Concept

Produkterne indgår i den aktuelle startpakke fra Pickedout Concept. Startpakken og sortimentet varierer efter sæson og efterspørgsel.
ghd introducerer styleren ghd gold

ghd introducerer styleren ghd gold

Nu introducerer ghd den nye ghd gold professional styler efterlader håret glattere, blødere og sundere.
Iles Formula Spa Collection Box fra One Black Car

Iles Formula Spa Collection Box fra One Black Car

Æsken indeholder et nyt luksuriøst udvalg af hårprodukter fra IF, der er sammensat med henblik på at tilføje næring, styrke og reparation til alle hårtyper.
Børster fra Hercules Sägemann

Børster fra Hercules Sägemann

En serie med omsorgsfulde og skånsomme børster fra Hercules Sägemann lavet af materialer i høj kvalitet.
Philip B Luxe Wax hos One Black Car

Philip B Luxe Wax hos One Black Car

Giv din styling hold, glans og form - med Luxe Wax opnår du et ultraholdbart resultat! Produktet er i øvrigt parabenefrit, sulfatfrit og glutenfrit.

Annonce

Nyeste shows se flere frisørshows

Intercoiffures nordiske kongres levererede i topklasse

Intercoiffures nordiske kongres levererede i topklasse

I år var Sverige værtsland, og bestyrelsen arrangerede en weekend, der virkelig indeholdt alt og lidt til. Læs mere og se billederne her.
Eugene Souleiman backstage under NYFW18

Eugene Souleiman backstage under NYFW18

ghd-ambassadøren og Wella Professionals Global Creative Director Eugene Souleiman stylede modellerne under New York Fashion Week. Lad dig inspirere!
Paul Mitchell som officiel hårsponsor for CFWs New Talent Scene

Paul Mitchell som officiel hårsponsor for CFWs New Talent Scene

Copenhagen Fashion Week var teamet op med Paul Mitchell, der stod for at lave naturligt og moderigtigt hår til tre shows på New Talent Scenen.
Fest og farver med Guy Tang i København

Fest og farver med Guy Tang i København

Den populære farvekonge, Guy Tang, var fløjet ind fra Los Angeles for at fortælle om sin nye farveserie, #Mydentity. Læs om showet her.
Foråret blev skudt i gang med Wella Trends SS18

Foråret blev skudt i gang med Wella Trends SS18

117 frisører havde fundet vej til Wella-studiet i starten af februar til inspirerende show, hvor forårets og sommerens trends stod på programmet.

Annonce

Frisurekollektioner se flere frisurekollektioner

Annonce

Frisørportrætter se flere frisørportrætter

Mette Zimmer og Mogens Sonne

Mette Zimmer og Mogens Sonne

Zimmer & Sonne er et ungt frisørteam i København. For dem er trivsel på arbejdspladsen betydningsfuld, og den gode stemning i salonen væsentlig. Mette Zimmer og Mogens Sonne har fulgtes ad lige siden elevtiden.
Søren Pjedsted

Søren Pjedsted

Søren Pjedsted, CHA CHA CHA, har i tre år været fast medvirkende i TV2’s ”Go’morgen Danmark”. Her kan morgenduelige seere opleve den kendte hairdesigner, når han ordner hår på ugens gæst.

Annonce

Nyeste videoer se flere videoer

De første hårtørrere i salonerne

De første hårtørrere i salonerne

Der er sket en del med udstyret i salonerne siden de første tørrehjelme i 1920'erne blev en fast bestanddel af salonens interiør. I denne video kan du se, hvordan de så ud dengang.
Stylist: Disse herrefrisurer elsker kvinder

Stylist: Disse herrefrisurer elsker kvinder

Stylist Ashley Weston giver sit bud på 5 forskellige herrefrisurer, som kvinder bare elsker. Klik her og få inspiration til herrefrisurer i salonen.
L'Oréal Professionnel Event i Paris 2018

L'Oréal Professionnel Event i Paris 2018

Følg med her, da L'Oréal Professionnel i slutningen af januar indbød til presseevent i Paris i forbindelse med forårets lanceringer af to naturlige og bæredygtige nyheder.
Video: Wella Making Waves uddanner unge i Kambodja indenfor frisørfaget

Video: Wella Making Waves uddanner unge i Kambodja indenfor frisørfaget

Making Waves er til for at hjælpe unge fra de mest fattige og udsatte samfundsgrupper i Kambodja til en lysere fremtid indenfor frisørfaget.
Björn Axén - How to get the look - Ekstrem volume

Björn Axén - How to get the look - Ekstrem volume

Her får du styr på, hvordan du ordner den mere ekstreme volume. Lær hvordan du skaber volume, som holder længe, til dine kunder som vil gøre et stort indtryk.